Bitstamp - мнения и коментари за Bitstamp.net

Търговия с Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Neo, Nem, Monero. Борси. Първични предлагания на койни - ICO. Как да си купя биткойн?
Post Reply
Zhelev
162 получени
254 дадени

Bitstamp - мнения и коментари за Bitstamp.net

Post by Zhelev » 27 Oct 2017, 16:16

Първите ми впечатления от bitcoin-борсата Bitstamp:

- Регистрацията и верификацията на акаунта беше лесна и бърза
- Задължително се изисква two factor authentication и се наложи да инсталирам google authenticator на телефона. Става лесно и бързо.
- Приемат банкови трансфери и кредитни карти. Аз депозирах с кредитна карта - става бързо, но е доста скъпо. Вземат 8% такса за суми до 500 евро.
- Издават дебитни карти, с които можеш да си теглиш парите. Таксата за прехвърляне на средства от борсата към дебитната карта е $10 за суми до $1000 и 2% за суми над $1000. Доста удобно ми се вижда, но засега не съм се възползвал от тази възможност.
- Криптовалутите са малко. Предлагат търговия само с bitcoin, ethereum и ripple.
- Платформата за търговия е с далеч по-ограничени възможности от forex платформите. На мен интерфейсът не ми допадна. Сделките и резултатът от тях не се виждат както в MT4 и останалите форекс платформи, можете да видите само наличността в различните криптовалути, които притежавате. Но за разлика от Kraken все пак има графика и десетина индикатора.
- Левъридж няма, което е доста криво в сравнение с forex търговията
- Има комисионна от 0.25% на транзакция, което е долу-горе стандартно за крипто-платформите, но иначе си е доста.

Високата комисионна и липсата на левъридж прави платформата доста неудобна интрадей търговия.

Освен това си имат свой собствен курс на EURUSD :shock:

В момента EURUSD е на 1.1600 на всички платформи, но на тяхната е 1.1550. Това е едноминутната графика:
Attachments
bistamp-eurusd.png
bistamp-eurusd.png (246.76 KiB) Viewed 19053 times

nixel

Re: Bitstamp - мнения и коментари за Bitstamp.net

Post by nixel » 30 Dec 2017, 16:23

Нелепо е да се сравняват функциите на борсите с метатрейдър.
Борсите са малко и сравнително нови. За мен най-важното е за поддържат SEPA, Visa/Mastercard и да имат адекватен съпорт който да може да те верифицира.
Доста борси отказват да те верифицират, понеже документитие ни са на кирилица. В bitstamp, cex.io съм минал без никакви проблеми.
В bitfinex e невъзможно. В гейтхъб също.
Говорим за борси които поддържат и крипто и фиат валути.

А марджин сделки за какво са ви? То така си е голям риска, а с ливърдж да не говорим.

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 03 Jan 2018, 12:55

nixel wrote:
30 Dec 2017, 16:23
Борсите са малко и сравнително нови. За мен най-важното е за поддържат SEPA, Visa/Mastercard и да имат адекватен съпорт който да може да те верифицира.
Доста борси отказват да те верифицират, понеже документитие ни са на кирилица. В bitstamp, cex.io съм минал без никакви проблеми.

А марджин сделки за какво са ви? То така си е голям риска, а с ливърдж да не говорим.
Не знам дали е нелепа референцията към МТ4, за мен е нелепо да не виждам резултата от сделката си. Това го има във всяка една платформа за търговия.

Борсите не са никак малко, вече има над 150 такива. Cex.io, която споменаваш, спря да приема нови клиенти. Имах регистрация там, добре, че не депозирах, защото сами си казват, че има забавяне с тегленията.

Относно съпорта - определено е важен, но в момента оставам с впечатлението, че дори борсите с добра репутация не могат да осигурят адекватен съпорт. На английския ми сайт ежедневно има оплаквания от съпорта на различни борси, което в голяма степен се дължи на наплива на нови клиенти.

alphaomega
13 получени
5 дадени

Post by alphaomega » 04 Jan 2018, 22:41

S.Zhelev wrote:
03 Jan 2018, 12:55
nixel wrote:

Не знам дали е нелепа референцията към МТ4, за мен е нелепо да не виждам резултата от сделката си. Това го има във всяка една платформа за търговия.

Борсите не са никак малко, вече има над 150 такива. Cex.io, която споменаваш, спря да приема нови клиенти. Имах регистрация там, добре, че не депозирах, защото сами си казват, че има забавяне с тегленията.

Относно съпорта - определено е важен, но в момента оставам с впечатлението, че дори борсите с добра репутация не могат да осигурят адекватен съпорт. На английския ми сайт ежедневно има оплаквания от съпорта на различни борси, което в голяма степен се дължи на наплива на нови клиенти.
Не мога да ги разбера тия крипто борси защо се занимават със глупости!? Ок, хубаво е че имат някакви уеб платформи но тези платформи стават само ей така за информация да провери човек какво става със цените. За сериозна търговия не става.

Защо просто не интегрират МТ4/5 и да приключат проблема?
Аз искам да търгувам със автоматизираните ми системи, но това е почти невъзможно да стане със техните калпави API които предлагат.
Мета Трейдъра е на светлинни години като възможности спрямо тия бъгави уеб платформи.

Мисля че трябва да започнем да им пращаме имейли и запитвания. Да ги натиснем малко и да ги накараме да интегрират МТ.
Като видят че има търсене за дадена платформа, ще предприемат и действия.
Тогава нещата ще си дойдат на мястото.

ПП. Сега гледам БитСтампа и се почесвам по главата.....какъв по дяволите е тоя курс на евро/долар? И защо спреда е 80 пипса?

nixel

Post by nixel » 07 Jan 2018, 00:24

Честно да си кажа и аз искам Metatrader, но не знам какви са причините да не го правят. Може би една от основните е че в МТ има една основна валута и валутни двойки, докато в крипто борсите е малко по така. Плюс това може да се депозират и теглят не само долари или евра, ами и крипто валути. А като сложим и интеграцията с wallet-и и sub wallet, funding опциите и xrp gateway функциите и ей на - стана мазало.

alphaomega, наистина е неудобно за анализ. Повечето трейдъри използват външни системи за анализ като TradingView dot com.
Между другото мисля че гледах някъде интеграция на bitfinex (най-добрата борса която използвам) към МТ5. Сега даже се сещам че съм гледал и 3rt party решение за анализ и търговия към няколко борси през апи-тата.
А евро/долар е такъв курса за да регулира различните пазари на crypto/usd и crypto/eur. Не знам дали сте забелязали но доста често се получават големи разлики в курсовете на дадена криптовалута за евро и долар.

А за CEX.IO аз лично нищо лошо не мога да кажа. Съпорта е бърз и адекватен. Тези дни тегля през ден сигурно. Парите идват за 1 работен ден. Примерно днеска пуснах 3000 долара теглене. В понеделник борсата ще ги пусне и вторник са при мен. Банковия депозит също е доста бърз. SEPA трансфер минава за 2-3 работни дни.
Аз лично досега не съм срещал неприятности със съпорт. Единствения проблем е че понякога са бавни, но не и некомпетентни или не искащи да помогнат.

katia
1 получени

Post by katia » 14 Jan 2018, 23:47

Вече 2с чакам за одобрение в Битстамп. Има и съобщение, че ще отнеме време заради големия брой новорегистрирани. И при вас ли беше такова чакането?
От коя банка превеждате пари? Проверох в няколко, но отказват.

bobzzo
1 получени

Post by bobzzo » 02 Feb 2018, 09:59

Здрасти Катя,

аз се регистрирах вчера и проверката мина за 30 мин, въпреки че ми изписа, че може да отнеме до 2 седмици заради много заявки. Банката с която работя е Алианц, регистрирах еврова сметка, а за самата проверка използвах снимки на шофьорска книжка и за местоживеене - сметка от ЧЕЗ (очаквах да има проблем щото е на български естествено, ама мина ОК). Всичките тези неща ги накликах от Account -> Verify Account -> Identity Verification, но предполагам, че вече ги знаеш тези неща щом си минала процедурата.

Дано това ти помогне.

ssentissim4o

Post by ssentissim4o » 23 Feb 2018, 19:31

Здравейте! Имам нужда от помощ. Направих си регистрация и активирах акаунта си в bitstamp, верифицирах се успешно, но след като въведа данните за банката си в меню "settings" и опитам да запазя ми, изкарва "Invalid IBAN format. Make sure all characters are uppercase and the length is correct." Проверявах няколко пъти, това ми е ИБАНА и в картончето от банката ми, която е "Експресбанк" и в електронното банкиране - дадах направо копи-пейст(и са с главни букви), а след това и ръчно пробвах и пак ми изкарва невалиден ИБАН. Сметката ми е разплащателна в лева. На предпочитана валута в битстампа съм задал евро. Какво не правя, както трябва? Попълнил съм всички останали графи, като лично се свързах с консултант, за да въведа коректна информация. Аз съм от Варна и в полето "bank adress" съм задал адреса на централния клон, откъдето съм си изкарал и картата и сметката. Помогнете, моля!

gangosan
46 получени
129 дадени

Post by gangosan » 21 Apr 2021, 00:22

alphaomega wrote:
04 Jan 2018, 22:41
S.Zhelev wrote:
03 Jan 2018, 12:55
nixel wrote:

Не мога да ги разбера тия крипто борси защо се занимават със глупости!? Ок, хубаво е че имат някакви уеб платформи но тези платформи стават само ей така за информация да провери човек какво става със цените. За сериозна търговия не става.

Защо просто не интегрират МТ4/5 и да приключат проблема?
Аз искам да търгувам със автоматизираните ми системи, но това е почти невъзможно да стане със техните калпави API които предлагат.
Мета Трейдъра е на светлинни години като възможности спрямо тия бъгави уеб платформи.

Мисля че трябва да започнем да им пращаме имейли и запитвания. Да ги натиснем малко и да ги накараме да интегрират МТ.
Като видят че има търсене за дадена платформа, ще предприемат и действия.
Тогава нещата ще си дойдат на мястото.

ПП. Сега гледам БитСтампа и се почесвам по главата.....какъв по дяволите е тоя курс на евро/долар? И защо спреда е 80 пипса?
Гледах вчера един хакер говореше за войажер не съм го проверил , но ако ви се струва добре или през него или през някакъв крипто портфейл ми се струва , че е най добре да се търгува. Ето и сайта да проверите ,не казвам че е хубав сайта в никакъв случай. проверете си сами. https://www.investvoyager.com

gangosan
46 получени
129 дадени

Post by gangosan » 28 Apr 2021, 00:43

Намерих решение с валет. Комбинира от доста източници информация и достъпва доста криптота. Наистина големи възможности.
https://trustwallet.com/

kraimoriebg

Post by kraimoriebg » 09 May 2021, 13:54

Attention !!! Attention !!! Attention !!! Attention !!!
Bitstamp are money launderers - a big money laundering most likely and it will disappear like the Turkish crypto exchange Thodex
KEEP YOUR MONEY AWAY FROM BITSTAMP
Bitstamp I won't stop until I see the money in the account
Bitstamp I want my money back in the account otherwise you are complicit in this theft. Bitstamp You know and you can find out who took the money from the card. Bitstamp I will write wherever I can on the Internet in every financial site and where your company is involved so that everyone understands that you are hiding shortcuts, swindlers, hackers and what kind of company you are
FRAUD WARNING: Bitstamp is holding my money hostage and ignoring. Bitstamp is a Criminal Company
Dear, Bitstamp return my money Thieves
sorry but this answer does not suit me i want my money withdrawn from you. Bitstamp You don't make enough effort to return my money to you, that's all. Bitstamp You are hiding the perpetrator and you are an accomplice in this scam.

Attention !!! Attention !!! Attention !!! Attention !!!
Avoid working with Bitstamp, they are thieves, swindlers
Be careful with Bitstamp this is a company that robs credit cards and I would be very careful with what data you provide because your cash accounts will be reset without your consent. If you receive an SMS or email saying that Bitstamp has made an unsuccessful attempt to take a sum of money, make no mistake, it will not stop until it withdraws your last cent. My advice is to call the bank immediately and block this card. Stay away from Bitstamp, this is a company that patronizes thieves, swindlers and hackers.

Post Reply

Return to “BITCOIN И ДРУГИ КРИПТОВАЛУТИ”