Как да си купя биткойн?

Търговия с Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Neo, Nem, Monero. Борси. Първични предлагания на койни - ICO. Как да си купя биткойн?
good mood
16 получени
58 дадени

Re: Как да си купя биткойн?

Post by good mood » 02 Nov 2017, 22:31

S.Zhelev wrote:
01 Nov 2017, 20:29
good mood wrote:
01 Nov 2017, 18:41
Желев и ти ли се зариби по тези измислици? Пари да ми дават не бих си взел биткойни. :grin: :lol: :wink:
Казано накратко - да. А някой ако ми погледне мненията от преди няколко години, ще види, че бях на точно обратното мнение. Но капитализацията на биткойна мина $100 млрд, в Япония дадоха лицензи на първите биткойн борси, все повече официална лица се ангажират с коментари, не всички от които са отрицателни.

Не знам докъде ще стигне цената на биткойна, нито докъде ще падне след като се спука балона. Защото няма съменение, че в момента се надува крипто-балон. Койните и борсите, които оцелеят след спукването на балона, ще станат това, което в момента са Гугъл, Епъл, Амазон и другите оцелели при спукването на дот-ком балона.

Моята прогноза е, че след 10 години всички, които имат мейл и фейсбук, ще има и крипто-портфейл. Дали ще е пълен с биткойни или друга криптовалута... не знам.
В началото тези криптовалути бяха създадени, за да са алтернатива на официалните валути. Да няма регулации, да няма банкови такси и т.н.Помним, че банките и правителствата скочиха срещу тях и ги обявиха за незаконни и недействителни. От скоро обаче ми се струва, че смениха тактиката. Почнаха да ги признават. Но знаеш ли какво си мисля? :smile:
Май почват да ги опитомяват и вкарват в казионните банкови схеми. :shock: :oops: :(

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 03 Nov 2017, 13:00

good mood wrote:
02 Nov 2017, 22:31
В началото тези криптовалути бяха създадени, за да са алтернатива на официалните валути. Да няма регулации, да няма банкови такси и т.н.Помним, че банките и правителствата скочиха срещу тях и ги обявиха за незаконни и недействителни. От скоро обаче ми се струва, че смениха тактиката. Почнаха да ги признават. Но знаеш ли какво си мисля? :smile:
Май почват да ги опитомяват и вкарват в казионните банкови схеми. :shock: :oops: :(
Кой и защо е създал криптовалутите е интересен въпрос, който за съжаление няма еднозначен отговор. Но шансът биткойн да е създаден от луд програмист-анархист в някое мазe за мен клони към 0.

Регулации е по-добре да има, в мисля никой реалист не се съмнява.

За таксите не мога категорично да твърдя, засега имам само една биткойн транзакция - от една крипто-борса към друга. Не ми удържаха никаквии такси - нито борсата, от която изпратих биткойните, нито тази, която ги получи. Отне около 1 час.

Кой в чия схема ще влезе не знам... По скоро банките ще влязат в блокчейн схемите. Блокчейнът е технологията зад биткойн и другите крипто валути, отразяваща всички транзакции и той по дефиниция фунционира по съвсем различен начин от банковите транзации в момента.

kompira
53 получени
9 дадени

Post by kompira » 03 Nov 2017, 14:03

S.Zhelev wrote:
03 Nov 2017, 13:00
Кой и защо е създал криптовалутите е интересен въпрос, който за съжаление няма еднозначен отговор. Но шансът биткойн да е създаден от луд програмист-анархист в някое мазe за мен клони към 0.
Отдавна се тиражира информацията, че създател е Satoshi Nakamoto. Колко е истина не знам и не се наемам да го нищя този въпрос.

Знам само едно, че в началото едва ли са били много хората вярващи в бъдещето на тази технология и по-конкретно в Биткойна. Поне в България се заговори за него в края на 2010-та/началото на 2011-та, доколкото си спомням. Шепа геймъри и хардуер ентусиасти започнахме да го "копаем", с цел да изкараме някой $ да си платим хардуера. Всички го смятахме за скам/пирамида това и че ще спре един ден. Затова колкото даваше вземахме - продавахме биткойните по 1$ парчето... И сега, с всяко покачване на цената му ме заболява жлъчката като се сетя колко биткойна съм профукал в миналото за жълти стотинки... :wall: Но такъв е живота, продължаваме напред.
Сега нещата са по-различни, блокчейн криптотехнологията се разви доста, има голям брой валути и най-важното - много хора от цял свят са в играта... Или с други думи, може вече човек да планира инвестиции в криптовалути, докато тогава всичко изглеждаше някаква накамура. :smile:

Joda
6 получени

Post by Joda » 03 Nov 2017, 17:22

Томи Лий, един от най-бичи настроените анализатори по отношение на биткойна, който прогнозира, че криптовалутата ще поскъпне до 25 000 долара до 2022 година, предупреди инвеститорите да внимават. Той препоръча на инвеститорите да купуват на 5 500 долара. Какво ще рече това? Че Лий очаква биткойнът да направи корекция от 30%. Всъщност, такава очакват доста хора на пазара, така че напълно е възможно да задействат "самореализиращото се пророчество". Аз си мисля, че този уикенд можем да видим една бърза корекцийка от 20%. Уикенда е любимия период за безпроблемно манипулиране на цената. Това обаче, най-вероятно ще се случи, само ако видим първоначално поевтиняване под 7000-6900 долара.

radikaa

Post by radikaa » 04 Nov 2017, 17:05

Bill Gates казва, че до 2022 година се очаква 100,000$ долара да е биткойна, но вече дали ще е така никой не знае, времето ще покаже а на вас ви казвам ИНВЕСТИРАЙТЕ! И задържайте докато не стане голяма печалба!

Joda
6 получени

Post by Joda » 06 Nov 2017, 13:58

Малко трудно е да си причупиш психиката и да си купиш биткойн на 7 500, пък дори и да вярваш на Бил Гейтс. Надуват го, преди да излязат фючърсите и следствие на спекулациите, че GS може да стане маркет-мейкър при биткойна. И там ще е края на играта за дребните инвеститори (в смисъл край на лесната търговия с биткойн, или по-скоро на лесните печалби при следване на стратегията "купи и дръж"). Разбира се преди края, можем да видим още поскъпване, а защо не и 10 000 до края на годината. И все пак, шансовете за корекция от 30% е почти същия, като за по-нататъшен ръст от 30%. Така че защо да се играе хазарт и да се купува биткойн в момента? Иначе, аз пак ще кажа - рипълът, като изоставащ има сериозен потенциал за ръст. И той най-вероятно ще се материализира, когато биткойна спре да скача, и се задържи, или дори върне леко от върховете си... И тагава - бам, бам и 28 цента за три дни. Тоест 40%. А може ли биткойна да скочи с още 40%? Най-вероятно да! Но ще му е доста по-трудно според мен.

Успешно инвестиране на всички!

nomore

Post by nomore » 13 Dec 2017, 12:19

Може ли да споделите от мнение за тези места за покупка на биткойн и евентуално борса в която е лесно да се инвестират в други монети. Гледам от тук

Mateev
110 получени
80 дадени

Post by Mateev » 13 Dec 2017, 20:39

Аз мога да ти продам биткойни, ако си много голям мераклия. Цената на продажбата ще е такава, каквато я видим заедно с тебе в момента на продажбата. Никакви комисионни, никакви спредове - гледаме цената каквато е и по нея разменяме парите. Има само една такса за превод на биткойни от мене към тебе, но ти сам си решаваш каква да е тя в зависимост от това дали искаш превода да дойде бързо (за 1 час) или по-бавно (за 1-2 дена).

nomore

Post by nomore » 14 Dec 2017, 13:26

Здравейте, искам да купя биткойн, но не знам къде е най-изгодно. Чета от тук http://cryptobul.com/ и искам да попитам някой, който вече е минал по този път да даде предложение. Благодаря

meto365
1 получени
6 дадени

Post by meto365 » 16 Dec 2017, 14:12

Здравейте, колеги! Някий да сподели мнения за www.cryptonator.com Благодаря предварително!

Petio33

Post by Petio33 » 16 Jan 2018, 09:21

Колеги, ето тук упътване стъпка по стъпка как да купим Биткойни:
https://www.cryptotrading-bg.com/podrobno-yputvane.html

skameykin22

Post by skameykin22 » 18 Jan 2018, 17:00

Добра инструкция за начинаещи.

чичо Сашо
17 получени
14 дадени

Post by чичо Сашо » 18 Jan 2018, 19:16

Много по - лесно е, само да цъкнеш https://www.binance.com/?ref=13987010 и си готов да се регистрираш
https://www.coinbase.com/join/5a041d18c0a05e011c86a2d4 - при регистрация печелиш 10$ бонус
https://www.binance.com/?ref=26026797 - регистрация в най-голямата крипто борса

gangosan
46 получени
129 дадени

Post by gangosan » 19 Jan 2018, 00:22

Не съм купувал от тук ,но ми изглежда надеждно. https://www.buybitcoinworldwide.com/

jiveli

Post by jiveli » 19 Jan 2018, 10:03

Здравейте, ще бъда нов в сферата на покупка на биткойни.
Трябват ми оптималните решения за следните стъпки:
1.С коя българска банка да работя при покупка на биткойни? Покупката с какъв тип карта да я правя- Visa, Master card или др? Вземето под внимание факта, че ще купувам за десетки хиляди левове биткойни, следователно желая картата да позволява трансфер към трейдър на 30 000 лв.например.
2.Кой трейдър да използвам? Идеята е да са надеждни при изплащане и да нямат бюрократични изисквания за трансфер на парите обратни към картата/сметката! Чета за лични карти, акт за раждане и тн, но не ти ги искат, когато им преведеш 30 000 лв, а само когато желаеш да ги дръпнеш с печалбата, което не ми допада! насочете ме точно с коя платформа да търгувам. +500?

Очаквам кратки и професионални отговори от опитни играчи, които са търгували с въпросните големи суми и са минали по пътя, по който мисля и аз да тръгна.

Благодаря предварително и очаквам отговорите Ви.

jiveli

Post by jiveli » 19 Jan 2018, 10:07

И последното важно нещо:
3.Дължа ли данък печалба? В какъв размер и по кой закон се декларира, ако дължа?

Благодаря

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 19 Jan 2018, 17:31

jiveli wrote:
19 Jan 2018, 10:07
И последното важно нещо:
3.Дължа ли данък печалба? В какъв размер и по кой закон се декларира, ако дължа?

Благодаря
Дължиш 10% данък печалба по ЗОДФЛ. Не дължиш ДДС.

30000 лв. ще ти е по-изгодно да ги пратиш с банков превод вместо с карта. Най-добрата тарифа, която знам при депозит с карта е 4% при Coinbase. Това са 1200 лв. само за депозирането, докато преводът ще ти е двадестина лева.

kompira
53 получени
9 дадени

Post by kompira » 19 Jan 2018, 19:54

Принципно не ми се отваря тази тема с данъците, но съществува един проблем/неуредица тука.
Доколкото знам, за да платиш данък върху някакви приходи, трябва да имаш докумнт за тези пари, кой ти ги е платил и по какъв начин са заработени, т.е. да докажеш произход.
Търговията с криптовалути попада в категорията "Търговия с валути", 10%, това ясно. Но как ще докажеш произхода на парите, след като си ги продал тия койни в някоя си борса на другия край на света. Извлечение от банковата сметка върши ли работа пред НАП, съмнява ме.
Защото не са един или два случая колеги "миньори" да обикалят институциите и да искат да си платят данъците като физически лица, но технически не могат да го направят и удрят на камък. Всеки данъчен агент казва различно, като чуят криптовалути и вдигат рамене и като цяло е някаква жунгла системата.

gangosan
46 получени
129 дадени

Post by gangosan » 19 Jan 2018, 22:35

kompira wrote:
19 Jan 2018, 19:54
Принципно не ми се отваря тази тема с данъците, но съществува един проблем/неуредица тука.
Доколкото знам, за да платиш данък върху някакви приходи, трябва да имаш докумнт за тези пари, кой ти ги е платил и по какъв начин са заработени, т.е. да докажеш произход....
Ето http://www.nap.bg/page?id=625 са го написали , но интересно вие казвате, че не е 1 или два случая в които "миньори"
да се въртят в кръг и да няма отговор.
Подавайте въпроси директно към нап ама ги засипвайте или изчакайте ще измислят закон все още го няма , но и това ще стане .
Не може ли от търговеца на ,който исползвате платформата да ви помогне. Вие сте пряко свързани и9 обвързани с борсата с , която търгувате.
Питайте в някой юристки форум където е бъкано с адвокати .
Поправка намерих разисквано вече четете тук https://forum.investor.bg/forum/%D0%B2% ... 0%BA%D1%81

jiveli

Post by jiveli » 19 Jan 2018, 23:19

S.Zhelev wrote:
19 Jan 2018, 17:31
jiveli wrote:
19 Jan 2018, 10:07
И последното важно нещо:

Благодаря
Дължиш 10% данък печалба по ЗОДФЛ. Не дължиш ДДС.

30000 лв. ще ти е по-изгодно да ги пратиш с банков превод вместо с карта. Най-добрата тарифа, която знам при депозит с карта е 4% при Coinbase. Това са 1200 лв. само за депозирането, докато преводът ще ти е двадестина лева.
Благодаря за насоката. При печалба отново към банкова сметка да насоча парите,нали?

Post Reply

Return to “BITCOIN И ДРУГИ КРИПТОВАЛУТИ”