В началото тези криптовалути бяха създадени, за да са алтернатива на официалните валути. Да няма регулации, да няма банкови такси и т.н.Помним, че банките и правителствата скочиха срещу тях и ги обявиха за незаконни и недействителни. От скоро обаче ми се струва, че смениха тактиката. Почнаха да ги признават. Но знаеш ли какво си мисля?S.Zhelev wrote: ↑01 Nov 2017, 20:29Казано накратко - да. А някой ако ми погледне мненията от преди няколко години, ще види, че бях на точно обратното мнение. Но капитализацията на биткойна мина $100 млрд, в Япония дадоха лицензи на първите биткойн борси, все повече официална лица се ангажират с коментари, не всички от които са отрицателни.
Не знам докъде ще стигне цената на биткойна, нито докъде ще падне след като се спука балона. Защото няма съменение, че в момента се надува крипто-балон. Койните и борсите, които оцелеят след спукването на балона, ще станат това, което в момента са Гугъл, Епъл, Амазон и другите оцелели при спукването на дот-ком балона.
Моята прогноза е, че след 10 години всички, които имат мейл и фейсбук, ще има и крипто-портфейл. Дали ще е пълен с биткойни или друга криптовалута... не знам.
Май почват да ги опитомяват и вкарват в казионните банкови схеми.