Как да си купя биткойн?
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Как да си купя биткойн?
Някой може ли да ми помогне да си купя bitcoin и ethereum? Не че ми трябват за нещо, ама все пак да видя за какво става дума. Кой е най-простият и сигурен начин и изискват ли се някакви документи?
- kompira
- 53 получени
9 дадени
Re: Как да си купя биткойн?
Аз лично не съм я ползвал тази българска борса, но колегите я препоръчват - rgcoins
Купуваш биткойн директно от тях като им даваш адреса от Kraken например, на който да ти пратят койните. И вече като имаш биткойн в борсата, можеш да правиш каквото си искаш по-нататъка - да ги обменяш за други валути, да ги прехвърляш по други борси/портфейли и т.н.
Купуваш биткойн директно от тях като им даваш адреса от Kraken например, на който да ти пратят койните. И вече като имаш биткойн в борсата, можеш да правиш каквото си искаш по-нататъка - да ги обменяш за други валути, да ги прехвърляш по други борси/портфейли и т.н.
-
- 46 получени
10 дадени - Contact:
Във фоаието на Интерпред има биткойнМат откъдето може да се купува излиза н акасова бележка с QR code (доколкото съм запознат не е най-изгодния курс, но е много просто), на руски паметник в едно кафе също има автомат, там съм виждал да теглят пари, но не знам дали може да се купува BTC. Това което незнам задължително ли трябва е-уолет.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
В крайна сметка си купих биткойн през Bitstamp. Доста високи са има таксите при покупка с кредитна карта - 8% за суми под $500. Със SEPA трансфер щеше да ми струва 35 лв. и да отнеме няколко дни.
Първо мислех да си купя през Coinbase, при тях таксата е само 4%, но се оказа, че трябва картата ми да има активирана 3D защита, а моята не е такава и точно сега не ми се занимаваше да я активирам. Като я активирам, ще си купя и от там да видя как е.
Като цяло транзакцията мина почти моментално и веднага си видях биткойните в акаунта ми с Bitstamp. Сега ще разцъкам стотинките през различните борси, да се запозная с материята :)
Първо мислех да си купя през Coinbase, при тях таксата е само 4%, но се оказа, че трябва картата ми да има активирана 3D защита, а моята не е такава и точно сега не ми се занимаваше да я активирам. Като я активирам, ще си купя и от там да видя как е.
Като цяло транзакцията мина почти моментално и веднага си видях биткойните в акаунта ми с Bitstamp. Сега ще разцъкам стотинките през различните борси, да се запозная с материята :)
- kompira
- 53 получени
9 дадени
Добре дошъл в света на криптотехнологиите!
Доколкото съм чувал Bitstamp е надеждна борса, но аз лично не съм я ползвал. В този бранш всички борси се водят надеждни докато не скамнат. Сещам се поне за една, която съществува от самото начaло на биткойн ерата и не е помръдвала до сега bitcoin.de, надживяла е доста други...
Иначе сега чакам в bittrex да ми депозират Bitcoin Gold - валутата която се пръкна от нищото след поредния форк, който се случи преди няколко дни, по подобие на Bitcoin Cash от предния форк. Някакви стотинки, но са все пара за къщата.
-
- 26 получени
8 дадени
-
- 6 получени
А защо точно биткойн? Аз бих препоръчал Рипъл. Първо, последната седмица получи подкрепата не на кой да е - а на самия Бил Гейтс. От IBM също подкрепиха проекта. В допълнение, за разлика от биткойнът, рипълът е с 40% под върховете си. А биткойна е близо до историческия си връх. На рипъла му трябват цели 40% ръст, за да се върне при нивата си само отпреди две седмици, на биткойна - само 5%.
Плюс това при трудната вилица при биткойна през август, довела до появата на биткойн кеш, рипълът после поскъпна с близо 50%, колкото поскъпна и биткойна. Да, ама ако сега биткойна не поскъпне, нищо не пречи рипълът отново да поскъпне с 40%. Освен това предстои още един форк през ноември... Изобщо ситуацията при биткойна изглежда доста несигурна. А пък при рипъла - не чак толкова!
Даже аз бих помислил за един арбитраж между биткойна и рипъла - продажба на биткойн и подукпа на рипъл! Но това вече си е "чист хазарт". Поздрави и успешна търговия с криптовалути!
Плюс това при трудната вилица при биткойна през август, довела до появата на биткойн кеш, рипълът после поскъпна с близо 50%, колкото поскъпна и биткойна. Да, ама ако сега биткойна не поскъпне, нищо не пречи рипълът отново да поскъпне с 40%. Освен това предстои още един форк през ноември... Изобщо ситуацията при биткойна изглежда доста несигурна. А пък при рипъла - не чак толкова!
Даже аз бих помислил за един арбитраж между биткойна и рипъла - продажба на биткойн и подукпа на рипъл! Но това вече си е "чист хазарт". Поздрави и успешна търговия с криптовалути!
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Там е работата, че hard fork-a при биткойна мина без сътресения и той си върна доверието на инвеститорите и спекулантите. Днес пак троши рекорди, докато почти всички други валути от Топ 20 по маркет кап са надолу.Joda wrote: ↑27 Oct 2017, 19:41Плюс това при трудната вилица при биткойна през август, довела до появата на биткойн кеш, рипълът после поскъпна с близо 50%, колкото поскъпна и биткойна. Да, ама ако сега биткойна не поскъпне, нищо не пречи рипълът отново да поскъпне с 40%. Освен това предстои още един форк през ноември... Изобщо ситуацията при биткойна изглежда доста несигурна. А пък при рипъла - не чак толкова!
Изключение са Bitcoin Cash, който измести Ripple от третото място по пазарна капитализация, BitConnect и EOS.
- good mood
- 16 получени
58 дадени
Желев и ти ли се зариби по тези измислици? Пари да ми дават не бих си взел биткойни.
- Малкия Кондор
- 129 получени
7 дадени
Ooooooo ................... ако ми ДАДАТ пари .............. ще си взема ...........
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Казано накратко - да. А някой ако ми погледне мненията от преди няколко години, ще види, че бях на точно обратното мнение. Но капитализацията на биткойна мина $100 млрд, в Япония дадоха лицензи на първите биткойн борси, все повече официална лица се ангажират с коментари, не всички от които са отрицателни.
Не знам докъде ще стигне цената на биткойна, нито докъде ще падне след като се спука балона. Защото няма съменение, че в момента се надува крипто-балон. Койните и борсите, които оцелеят след спукването на балона, ще станат това, което в момента са Гугъл, Епъл, Амазон и другите оцелели при спукването на дот-ком балона.
Моята прогноза е, че след 10 години всички, които имат мейл и фейсбук, ще има и крипто-портфейл. Дали ще е пълен с биткойни или друга криптовалута... не знам.
- kompira
- 53 получени
9 дадени
И аз не знам докъде ще стигне, но напоследък много се спекулира, че до Коледа биткойна ще удари 10к $. Което не би ме изненадало ако се случи, да не кажа че е много вероятно, ако не дотогава - през 2018-та. Но пък историята помни и големи падения/сътресения/спуквания на балони, поради което не бих давал съвети за търговия/инвестиции...
А пък за Етер-а, копачите го чакат да стигне 1000 евро (евентуално, някой ден), ай дано ама надали.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
$10 000 не изглежда никак далече при положение, че биткойн расте с по 5% на ден и вече е $7000. Засега няма изгледи истерията да затихне, така че... По-интересно ми е после докъде ще падне :)kompira wrote: ↑02 Nov 2017, 09:39И аз не знам докъде ще стигне, но напоследък много се спекулира, че до Коледа биткойна ще удари 10к $. Което не би ме изненадало ако се случи, да не кажа че е много вероятно, ако не дотогава - през 2018-та. Но пък историята помни и големи падения/сътресения/спуквания на балони, поради което не бих давал съвети за търговия/инвестиции...
А пък за Етер-а, копачите го чакат да стигне 1000 евро (евентуално, някой ден), ай дано ама надали.
- kompira
- 53 получени
9 дадени
Да, интересното е с колко ще се срине и кога ще стане това. Има вероятност големите "китове" отново да спретнат някоя манипулация с грандиозен срив в цената, с цел да изкупят евтини койни от паникьосалите се дребни риби... През годините цената му се е влияела доста от фундамента.. Ту ги разрешат в Китай, ту ги забранят и цената се клати нагоре надолу... Аз лично ако имам някакъв кеш в борсите в момент на як срив - ще купувам биткойн без да се замислям, защото е много вероятно след това да тръгне пак нагоре и да покорява нови върхове. Където е текло - пак ще тече. :)
Иначе чувам и разни още по-смели прогнози за 100к $ цена до 4-5 години, звучи толкова невероятно и фантастично..., но пък кой знае - времето ще покаже, само да е живот и здраве.
Иначе чувам и разни още по-смели прогнози за 100к $ цена до 4-5 години, звучи толкова невероятно и фантастично..., но пък кой знае - времето ще покаже, само да е живот и здраве.
-
- 6 получени
Сега, когато биткойна е при 7 000 долара, има много добра отправна точка за бърза корекция... Два са вариантите да се скъсява в момента на ниво от 6 990 долара, примерно за половината количество и ако не пробие 7000 и се върне под 6 800 за още половината. Или пък ако мине над 7000 долара, да се слагат стопове под тази граница. Вторият вариант би бил по-добър, като че ли.
Иначе, освен биткойн кеша, виждаме че никоя друга криптовалута не върви нагоре. Даже рипълът върна под 19 цента, което го прави още по-привлекателен. Разбира се и там манипулациите са големи. Спиране на ръста на биткойна обаче, може да е много добър за останалите алткойни и особено за рипъла. Така, че продължавам да смятам, че перспективите в момента при криптовалутите са при рипъла.
Иначе, освен биткойн кеша, виждаме че никоя друга криптовалута не върви нагоре. Даже рипълът върна под 19 цента, което го прави още по-привлекателен. Разбира се и там манипулациите са големи. Спиране на ръста на биткойна обаче, може да е много добър за останалите алткойни и особено за рипъла. Така, че продължавам да смятам, че перспективите в момента при криптовалутите са при рипъла.
- kompira
- 53 получени
9 дадени
Да, всеки човек си има някоя любима валута (алтернативка), в която вярва за доброто и бъдеще. Общо взето за всичките има вероятност да "рипнат" нагоре както и да "скамнат" в блатото. Едно е ясно - търпение си трябва, защото често се случва в тоя бранш хубавите неща да стават в дългосрочен план. Аз например и доста колеги, заделяме по някой Expanse койн - неще хляб и вода. Сега цената му се движи около 2$, но пък догодина може да е 10+ :) Той е копие на Ether-а и не вярвам да стигне неговата слава но...
Случвало се неведнъж новоизлюпени валути да поскъпнат с 100-200-300% за един ден! Но те станаха толова много вече, че трябва голямо усилие и време за да ги следи човек всичките. Също ако се цели да се заложи на голям брой такива валути си трябва и солиден капитал. През последните години много трейдъри и спекуланти налазиха криптопазарите, което го намирам за позитивно нещо. Ако бяхаме само копачите в бранша щяхме да видим високи цени през крив макарон. Трябва си търсене ..да се купува стоката, за да се стимулира производството им.
Случвало се неведнъж новоизлюпени валути да поскъпнат с 100-200-300% за един ден! Но те станаха толова много вече, че трябва голямо усилие и време за да ги следи човек всичките. Също ако се цели да се заложи на голям брой такива валути си трябва и солиден капитал. През последните години много трейдъри и спекуланти налазиха криптопазарите, което го намирам за позитивно нещо. Ако бяхаме само копачите в бранша щяхме да видим високи цени през крив макарон. Трябва си търсене ..да се купува стоката, за да се стимулира производството им.
- p_dim
- 107 получени
85 дадени
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Добре, а защо не заделяте направо в биткойн или етер? Bitcoin, Bitcoin Cash и Ethereum заедно правят 80% от стойността на всички валути и ми се струват най-подходящи за съхранение на стойност. Алткойните ми се виждат чист хазарт на мен.
- p_dim
- 107 получени
85 дадени
Рипъл-а е централно емитирано крипто и затова не се харесва от повечето юзъри. Щом всичко е в ръцете на група хора, които по тяхна преценка решават кога и колко да "напечатат" и излеят на пазара, значи по нищо не се различава от фиатните пари. По тая причина и моя интерес към рипъла е нулев. Това не значи, че щом вече е измислен биткойна, то имаме вече глобално решение против световните финансови машинации и манипулации. Самите върли привърженици на биткойна, навсякъде където прочетеш, си измерват печалбите в...щ.долари!Joda wrote: ↑02 Nov 2017, 11:09Сега, когато биткойна е при 7 000 долара, има много добра отправна точка за бърза корекция... Два са вариантите да се скъсява в момента на ниво от 6 990 долара, примерно за половината количество и ако не пробие 7000 и се върне под 6 800 за още половината. Или пък ако мине над 7000 долара, да се слагат стопове под тази граница. Вторият вариант би бил по-добър, като че ли.
- kompira
- 53 получени
9 дадени
Ами в това е въпроса, че аз не искам само да съхранявам стойност ами да ми изригнат авоарите нагоре. Ако Expanse скочи от 2 на 10 доларез (не са решили - не са го напомпали), това си е сметка х5 да речем за половин или една година. Биткойните и етер-а надали ще поскъпнат 5 пъти за това време... Но вероятно и моята логика е грешна, при тези неща логиката често бяга встрани... нищо сигурно няма. Който иска да не рискува с алткойните - да залага на батковците към момента. Вероятно с тази стратегия ще има по-плавен, но стабилен растеж, с минимум риск. Но все пак има някаква вероятност да се окалпазанят нещата и с тези батковци...
Ethereum когато се появи не беше нищо по-различно от поредния алткойн с нов алгоритъм. През първата година си мъждукаше като всички останали. Но след това го подпряха солидно... Колко му е и някой от новите дето сега са евтини да последват същият път, но въпроса е кой ще е той измежду многото, както казваш си е тото тая работа. Все пак ще заделям и по някоя стотинка в биткойн и етер, за диверсификация на риска.