Търговия с bitcoin и други криптовалути

Търговия с Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Neo, Nem, Monero. Борси. Първични предлагания на койни - ICO. Как да си купя биткойн?
Zhelev
162 получени
254 дадени

Re: Търговия с bitcoin и други криптовалути

Post by Zhelev » 12 Feb 2019, 14:03

Не, купил съм истински биткойни, не CFD-та през форекс брокер и няма суап и такси.

jssj
98 получени
18 дадени

Post by jssj » 13 Feb 2019, 11:45

http://www.forexjssj.com
"Ваша жизнь на 10% зависит от того, что с вами происходит, и на 90% от того, как вы реагируете на эти события."

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 13 Feb 2019, 13:21

Сега чета "Изворът" на Айн Ранд и този текст ми с струва като преписан от таблоидите, осмети в книгата.
Със сигурност идва промяна. Но не бива да се допусне тя да се случи.

Разбира се, движението, което подкрепя криптовалутите ще отрече това, защото корените му стоят дълбоко в анархичния либертаризъм

.............

За момента криптовалутите единствено са създали перфектни условия за криминална дейност, финансови балони, излъгани инвеститори, гротескна експлоатация на електрическа и компютърна енергия за т.нар. "копаене", което единствено спомогна за финансирането на измами и избягването на данъци. Изобщо каква социална стойност виждаме тук?
Аз може да на виждам никаква социално стойност в поне половината неща от заобикалящата ни действителност, но те съществуват, понеже някой друг вижда социлна стойност в тях. И това е чудесно, защото всеки в крайна сметка има на разположение нещата, които са му необходими. Обратното би означавало някаква форма на тоталитаризъм, в който някой друг решава вместо нас какво е необходимо и какво не е.

Дали има социална стойност в криптовалутите? Интересно би било да попитаме гражданите на Венецуела, които бяха поставени в условия на хиперинфлация от правителството/централната банка и практически освободени от своите спестявания само за няколко години.

Другата глупост е, че блокчейн е технология, която би позволила на всеки да си открие сметка директно в централната банка. Чисто технологично такава възможност съществува много преди появата на блокчейн. Но абсурдът в случая се състои в това, че именно монопола на централните банки поддръжниците на криптото ненавиждат.

kompira
53 получени
9 дадени

Post by kompira » 13 Feb 2019, 15:21

Как да няма социална стойност, много копачи се облажиха... :grin: Половин България копаше през последните 2-3 години. Вече не, кранчето е спряно и пазарите са пълни с евтини кирки. Така де привлякохме парите на чудженците и ето как са се вдигнали депозитите в банките (които са на яка печалба) - финансова инжекция за българската икономика. Плащаха се големи сметки за ток на ЕРП-тата. Шегувам се, надали ще да е от това депозитния рястеж на населението.

Плямпам си общи приказки/щуротии, размисли и страсти.
gangosan wrote:
11 Feb 2019, 21:49
Ако не на зима на лято ще е жътвата с биткоина...
На какво се базира тази прогноза?
Чувам някои петли викат, че нямало да го бъде в близките 1-2 години. Биткойнът набра популярност през 2011-та, когато прехвърли летвата от $1 парчето (и в България тогава се заговори за него). Токувиж през 2021-ва да започне новата ера, т.е. по един як moon на десетилетие. :crazy:
Все пак трябва да се раздвижи човекопотокът, да се налеят свежи пари в системата от новите ентусиасти (щото сега не е като да няма губещи нетърпеливи играчи и неискащи и да чуят повече за крипто).
Но ще изтече още вода докато сработят нещата, да поживеем пък ще видим. Както се казва "където е текло, пак ще тече". Човешките чувства/емоции страх и алчност ще се развихрят в даден момент.

vgc
44 получени
6 дадени

Post by vgc » 13 Feb 2019, 17:40

Сори за отклонението, ама щото либертарианците само не ги бяха изтипосвали във връзка с криптовалутите, то ще дам линк към следната статия: 10 заблуди за българските либертарианци от сайта на ЕКИП

Иначе накратко:
Това, което обединява повечето либертарианци е съвсем проста и семпла идея:
Личната свобода е най-висшето човешко право и всеки трябва да поема преди всичко сам лична отговорност за своите собствени действия.

п.п. Чак сега забелязах, че в превода на Варчев са цитирали някакъв чуждестранен колумнист. В ALTCOIN MAGAZINE доста бързо са спретнали отговор: The Danger of Half-Truths: A Response to Martin Wolf’s Cryptocurrency Op-ed
Форексът е полезен като ХОБИ

чичо Сашо
17 получени
14 дадени

Post by чичо Сашо » 15 Feb 2019, 16:14

Крипто трейдъри, играчи, съмишленици, тарикати и прочие.... споделете на кои борси играете и кой валути следите. Дали сте на плюс или сте на загуба или пък сте на hoDl. Общо взето всичко се подобрява откъм крипто. Lightening network, нови ATM в Америка и Азия, взе повече китове искат да акумулират по -евтини крипто валути...и т.н.
Наскоро гледах един пост в twitter, гласеше следното: "Много хора купиха биткойн на 15 000 $, а сега при цена от 3 000 $, никой не иска да купи. Странен е пазара в очите на хората"... нещо от този сорт беше.
https://www.coinbase.com/join/5a041d18c0a05e011c86a2d4 - при регистрация печелиш 10$ бонус
https://www.binance.com/?ref=26026797 - регистрация в най-голямата крипто борса

kamski

Post by kamski » 15 Feb 2019, 22:10

binarycent.com някой има ли представа как е тая платформа
върви в комплект с това robot.binbotpro.com
ще съм благодарен да споделите ако сте я пробвали

kamski

Post by kamski » 15 Feb 2019, 22:17

ами аз си мисля че при двойната обмяна BTC/LTC/DOGE при цена от 15 000/200/0.0004 е добре и то много
като се има предвид doge скочи малко след това почети 15 пъти а другите не мръднаха логично е мисля

jssj
98 получени
18 дадени

Post by jssj » 18 Feb 2019, 11:31

МИСЛЯ,ЧЕ БИТКОЙНАДЖИИТЕ ЖИВЕЯТ В ТЕЖКИ ЗАБЛУДИ ! Мисля,че това си беше опит-експеримент, каквито е имало и преди. Желев, ако не си чел другите икономически теории, Айн Ранд само ще те обърка. Преди това трябва да прочетеш " Богатството на народите" на Адам Смит и дори другата му книжка- " Теория на моралните чувства ". Чак тогава ще оформиш някакви критерии за оценка.
http://www.forexjssj.com
"Ваша жизнь на 10% зависит от того, что с вами происходит, и на 90% от того, как вы реагируете на эти события."

ndimitrov73
108 получени
75 дадени

Post by ndimitrov73 » 18 Feb 2019, 11:53

jssj wrote:
18 Feb 2019, 11:31
МИСЛЯ,ЧЕ БИТКОЙНАДЖИИТЕ ЖИВЕЯТ В ТЕЖКИ ЗАБЛУДИ ! Мисля,че това си беше опит-експеримент, каквито е имало и преди. Желев, ако не си чел другите икономически теории, Айн Ранд само ще те обърка. Преди това трябва да прочетеш " Богатството на народите" на Адам Смит и дори другата му книжка- " Теория на моралните чувства ". Чак тогава ще оформиш някакви критерии за оценка.
Заблуда, заблуда ама навлезе в живота на хората. Дори сега и се търгува по платформите на повечето брокери. Така ,че май няма да изчезне скоро. А дори може и никога. Хайде ще кажа няколко думи. Аз вече писах, че се освободих от биткойните. Когато почна да чертае низходящи върхове. Сега има някакъв импулс на покачване. Ако пробие зоната на съпротива 4200-4380 и видя, че има интереси да расте пак бих купил. Разбира се като всяка сделка с умерен риск толкова колкото може да ти понесе портфейла. Хайде наслука. И стига вярвайте на слухове ще изчезне или ще стигне небесата. Вярвайте само на очите си т.е. на графиката. Тя отразява всичко.
Късмет.
I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.
Bruce Lee
Познавам две човешки качества които нямат граница. Това са глупостта и алчността.

gangosan
46 получени
129 дадени

Post by gangosan » 18 Feb 2019, 22:11

1 месечен връх направи етериума вчера го борих загубих много ама днеска пак продавам с разбира се виртуалните експерименти . Следя си логиката и се самоанализирам за да разбера улавям ли зависимостите или за нищо не ставам та да знам или да инвестирам и да вадя пари или да се откажа. Но някак си мисля , че не мога да се откажа. Прекалено много възможности виждам и се искушавам. Така е ако не ти стиска цял живот си стиснат но ако ти стиска можеш да изстискаш маркета и да си гледаш живота ама пак живот да сме живи и здрави успехите ще дойдат не всичко е пари но ако ги имаш и управляваш умно могат даа ти докарват големи удоволствия както и проблеми.

gangosan
46 получени
129 дадени

Post by gangosan » 18 Feb 2019, 22:20

ndimitrov73 wrote:
18 Feb 2019, 11:53
jssj wrote:
Сега има някакъв импулс на покачване. Ако пробие зоната на съпротива 4200-4380 и видя, че има интереси да расте пак бих купил. Разбира се като всяка сделка с умерен риск толкова колкото може да ти понесе портфейла. Хайде наслука. И стига вярвайте на слухове ще изчезне или ще стигне небесата. Вярвайте само на очите си т.е. на графиката. Тя отразява всичко.
Късмет.
Ей това не ми харесва като го чета сега е по ниско а вие казвате на 4200-4380 може да купите. Не недейте така ако купите купете като падне а не като се покачва. Нали това е правилното. Максималния профит се прави ,след като нещо падне и почне да се покачва или се качи и почне да пада или вие сте ,като ясновидец и постоянно правите профит. Уцелвате постоянно движенията.

ndimitrov73
108 получени
75 дадени

Post by ndimitrov73 » 19 Feb 2019, 12:03

gangosan wrote:
18 Feb 2019, 22:20
ndimitrov73 wrote:
18 Feb 2019, 11:53
jssj wrote:
Сега има някакъв импулс на покачване. Ако пробие зоната на съпротива 4200-4380 и видя, че има интереси да расте пак бих купил. Разбира се като всяка сделка с умерен риск толкова колкото може да ти понесе портфейла. Хайде наслука. И стига вярвайте на слухове ще изчезне или ще стигне небесата. Вярвайте само на очите си т.е. на графиката. Тя отразява всичко.
Късмет.
Ей това не ми харесва като го чета сега е по ниско а вие казвате на 4200-4380 може да купите. Не недейте така ако купите купете като падне а не като се покачва. Нали това е правилното. Максималния профит се прави ,след като нещо падне и почне да се покачва или се качи и почне да пада или вие сте ,като ясновидец и постоянно правите профит. Уцелвате постоянно движенията.
Колега аз бях писал, ама за Вас пак ще се повторя. Криптото навремето го открих случайно като разплащателно средство да захранва сметката и да почна да търгувам реално. Тогава го купих за 500 долара. И сметката ми е в биткойни, но аз търгувам само валута, петрол,метали и тук там някой индекс. Когато видях графиката разбрах, че цената ще пада и продадох каквото бях събрал на около 8000 долара. Като писах и тук какви ми са очакванията да помогна с каквото мога. Крипто валутата е силно спекулативна. Няма много играчи и капитали и това води до резки движения. Да не говорим за съуапа и спреда за мен е руска рулетка да играеш ДЗР с крипто лично аз не предпочитам. Но виж за инвестиция в реални койни бих рискувал някой лев. Рисковата инвестиция носи най-добри печалби както знаеш, но трябва да се внимава с нея. Залагаш толкова колкото можеш да отпише. С две думи тези пари ги описваш пък ако стане нещо добре дошло. Та в този ред на мисли аз търся дългосрочно движение. Сега биткойна го наблюдавам се съживи и ако премине зоната на съпротивата ще накупя малко от моята борса за зор заман дето се казва. После ще му мислим.
I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.
Bruce Lee
Познавам две човешки качества които нямат граница. Това са глупостта и алчността.

Pipster
11 получени
6 дадени

Post by Pipster » 20 Feb 2019, 09:08

gangosan wrote:
Ако не на зима на лято ще е жътвата с биткоина неприятно е чакането , но ако държите в портфейл не ви бухат свапове и такси по брокерите ако го търгувате с брокер ви ядат парите.
С брокер биткоин само се продава нали . А във виртуалното портмоне купуваме когато мислим , че ще се качи.
Бъркаш ДЗР-тата с истинското крипто.
При Крипто-ДЗР можеш да отваряш къси и дълги. Там има и суапове.
Докато при реалното крипто първо трябва да купиш (да имаш наличност) преди да можеш да продадеш. Там реално си купуваш монетата и няма суапове. Купил си ги на 1$ и можеш да ги държиш колкото време искаш, без да ти се начисляват такси и суапове.
Най-близката аналогия е ДЗР на Акции и Реални Акции.

ndimitrov73
108 получени
75 дадени

Post by ndimitrov73 » 20 Feb 2019, 11:53

Pipster wrote:
20 Feb 2019, 09:08
gangosan wrote:
Ако не на зима на лято ще е жътвата с биткоина неприятно е чакането , но ако държите в портфейл не ви бухат свапове и такси по брокерите ако го търгувате с брокер ви ядат парите.
С брокер биткоин само се продава нали . А във виртуалното портмоне купуваме когато мислим , че ще се качи.
Бъркаш ДЗР-тата с истинското крипто.
При Крипто-ДЗР можеш да отваряш къси и дълги. Там има и суапове.
Докато при реалното крипто първо трябва да купиш (да имаш наличност) преди да можеш да продадеш. Там реално си купуваш монетата и няма суапове. Купил си ги на 1$ и можеш да ги държиш колкото време искаш, без да ти се начисляват такси и суапове.
Най-близката аналогия е ДЗР на Акции и Реални Акции.
Абсолютно вярно, освен ако борсата не фалира като моя случай.

https://www.quadrigacx.com

Не бях влизал от месеци. Сега когато биткойна надигна глава. Си викам дай да видя как върви пазаря и опссс изненада. Както казах рискова инвестиция трябва да си готов на всичко. Отделяйте толкова колкото можеш да си позволиш да загубиш. Аз обърнах всички койни в реална валута, ама да видим ще ги видя ли някога. Времето ще покаже.
Bruce Lee

ivmvrati

Post by ivmvrati » 27 Feb 2019, 12:19

В коя крипто валута е добре да се инвестира в момента?

Благодаря

чичо Сашо
17 получени
14 дадени

Post by чичо Сашо » 27 Feb 2019, 16:24

ivmvrati wrote:
27 Feb 2019, 12:19

Благодаря
Купувай рипъл на калпак.... :wink:
https://www.coinbase.com/join/5a041d18c0a05e011c86a2d4 - при регистрация печелиш 10$ бонус
https://www.binance.com/?ref=26026797 - регистрация в най-голямата крипто борса

aienou
38 получени
12 дадени

Post by aienou » 27 Feb 2019, 17:25

ivmvrati wrote:

Благодаря
В някоя, която още не са я листнали по борсите :smile:

mmm
3 получени
10 дадени

Post by mmm » 04 Mar 2019, 22:39

ivmvrati wrote:

Благодаря
Моето мнение е, че във всяка една от първите 10, която си харесаш.
https://www.investing.com/crypto/currencies
По улица "По късно" се излиза на площад "Никога".

gangosan
46 получени
129 дадени

Post by gangosan » 11 Mar 2019, 00:55

Е тук биткоин потвърди , че тази седмица ще катери на горе.
биткоин.png
биткоин.png (83.97 KiB) Viewed 15910 times
https://www.tradingview.com/x/vbfQqKoo/
И за 1 месец да кача графиката красота
биткоин1.png
биткоин1.png (88.57 KiB) Viewed 15909 times
https://www.tradingview.com/x/BOKSmH7f/

Post Reply

Return to “BITCOIN И ДРУГИ КРИПТОВАЛУТИ”