Съвети за начинаещ в инвестиране в акции

Търговия с акции и CFD върху акции на европейски и американски публични компании
Post Reply
digitalworld

Съвети за начинаещ в инвестиране в акции

Post by digitalworld » 12 Feb 2021, 23:26

Здравейте ! Напълно начинаещ съм и сега започвам да чета и да се уча, но ако може малко информация относно няколко въпроса.
1. Ако инвестирам (закупя акции) за 200лв например мога ли да изгубя повече пари отколкото съм инвестирал (закупил акции) ?
2. Ако закупя част от акция, тъй като някой са доста скъпи не мога да купя цяла акция, ще получавам ли дивидент съразмерно на частта от закупената акция ?
3. Вие купувате ли акции за дългосрочно с цел получаване на дивидент ? Изплащат ли ви дивидентите ? Има ли риск да закупя акции и компанията да не изплаща дивиденти много години или въобще да не изплаща и да не получа нищо ?
4. Според вас към кои пазари да се насоча към САЩ или не тъй, като там се дължало 10% данък ?
5. Кое да ползвам revolut, robinhood или др ?

Чико
10 получени
14 дадени

Re: Съвети за начинаещ в инвестиране в акции

Post by Чико » 25 Feb 2021, 02:39

Приеми съвета ми на сериозно: не го прави! Не и сега, не и с това ниво на знанията ти. Отдели първо парички и намери кой да те научи как се правят нещата. Отговори на въпросите ти тук ще са само подготовка за ритуално убийство на портфейла ти.

Post Reply

Return to “ТЪРГОВИЯ С АКЦИИ”