Здравейте,
Имам сметка на международната борса, но няколко въпроса не са ми ясни.
Само при теглене ли дължа данъци или дивидентите също се декларират всеки месец без значение, че не ги тегля към моята сметка?
Пр. Април получавам 50лв доход от дивидент, но не го тегля, а го реинвестирам. Май месец отново и т.н.
При теглене, ако реално съм на загуба пак ли трябва да плащам данък върху парите ми?
Пр. Депозирал съм 1000лв, а тегля 700
И ако тегля на печалба, реално само разликата ли декларирам като доход?
Пр. Депозирал съм 1000лв, а тегля 1700(100лв от които дивидент)
т.е. трябва да деклаирам 1700 – 100(дивидент,който вече е деклариран) – 1000(депозит) = 600лв
Ще съм много благодарен, ако получа разяснение.
Поздрави,
Плащане на данъци
-
- 1 получени
Re: Плащане на данъци
Ако мога и аз да се включа с един въпрос - дали при Револют е същото положението с данъците?
Подробна информация и представяне на Revolut и изгодни програмни продукти от Appsumo.
-
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Къде ти е сметката? Реални акции ли търгуваш или CFD-та?ivankata91 wrote: ↑10 May 2020, 11:55Здравейте,
Имам сметка на международната борса, но няколко въпроса не са ми ясни.
Само при теглене ли дължа данъци или дивидентите също се декларират всеки месец без значение, че не ги тегля към моята сметка?
Пр. Април получавам 50лв доход от дивидент, но не го тегля, а го реинвестирам. Май месец отново и т.н.
При теглене, ако реално съм на загуба пак ли трябва да плащам данък върху парите ми?
Пр. Депозирал съм 1000лв, а тегля 700
И ако тегля на печалба, реално само разликата ли декларирам като доход?
Пр. Депозирал съм 1000лв, а тегля 1700(100лв от които дивидент)
т.е. трябва да деклаирам 1700 – 100(дивидент,който вече е деклариран) – 1000(депозит) = 600лв
Ще съм много благодарен, ако получа разяснение.
Поздрави,
Принципно няма значение какво си теглил, а колко имаш по сметката. Ако си при български брокер, най-добре ги питай тях, ще ти обяснят подробно.
За дивидента също дължиш данък, няма значение дали си го реинвестирал или похарчил, важното е, че си го получил.
Здравейте,
Да се включа по темата на колегат.
При търговия с CFD и forex, през трейдър бг, еторо Приложение 8 ли се попълва?
До колкото разбрах се декларира, че притежаваш-търгуваш на чуждестранната борса, но не се облага с доход, когато дохода не е + число
Въпроса ми е,
1) това ли приложение трябва да подам ? - ако да, то при вкалан в брокера премерно 1000$ и изтеглени 250$, тези 250$ не би следвало да се облагат.?
2) При вече теглене на печалба,всичко на 1000$ , как в това приложение да декларирам всяка сделка. Колкото и да чета, все достигам до казуса, че всяка сделка трябва да бъде отбелязана, а те са стотици.
Ако, някой има примерно приложение- попълнено би било от полза.
Да се включа по темата на колегат.
При търговия с CFD и forex, през трейдър бг, еторо Приложение 8 ли се попълва?
До колкото разбрах се декларира, че притежаваш-търгуваш на чуждестранната борса, но не се облага с доход, когато дохода не е + число
Въпроса ми е,
1) това ли приложение трябва да подам ? - ако да, то при вкалан в брокера премерно 1000$ и изтеглени 250$, тези 250$ не би следвало да се облагат.?
2) При вече теглене на печалба,всичко на 1000$ , как в това приложение да декларирам всяка сделка. Колкото и да чета, все достигам до казуса, че всяка сделка трябва да бъде отбелязана, а те са стотици.
Ако, някой има примерно приложение- попълнено би било от полза.