Pre-market trading- Възможно ли е?

Търговия с акции и CFD върху акции на европейски и американски публични компании
pitfx
Мнения: 4628
Регистриран: 06 ное 2013, 09:04
2 получени
1 дадени

Re: Pre-market trading- Възможно ли е?

Мнение от pitfx » 19 яну 2019, 09:57

Xtrader написа:
15 яну 2019, 19:59
Ако не е грешно ще споделя въпросния гуру. Има профил в youtube под името Zed Monopoly.
Въпросният гуру е поредният мошеник в интернет пространството- същите никнат като гъби. Клиповете му това показват :nea: .
Stop loss is your friend

Потребителски аватар
p_dim
Мнения: 476
Регистриран: 12 фев 2013, 17:43
60 получени
70 дадени

Re: Pre-market trading- Възможно ли е?

Мнение от p_dim » 20 яну 2019, 18:06

pitfx написа:
19 яну 2019, 09:57
Xtrader написа:
15 яну 2019, 19:59
Ако не е грешно ще споделя въпросния гуру. Има профил в youtube под името Zed Monopoly.
Въпросният гуру е поредният мошеник в интернет пространството- същите никнат като гъби. Клиповете му това показват :nea: .
Все си мисля, че става въпрос за различно тълкуване на понятия и под пре-сесия гуруто има предвид влизане извън редовните часове на основната борса т.е. покупка от вторичния пазар. На самата пре-сесия на основната борса (10-тина минути преди отваряне) вече ми се вижда късно да се влиза, както ясно се вижда от графиката на pitfx и тази която аз качих. Шанса да са останали ордери на продавачи от нивата на последното затваряне го има, но е малък шанса да остане нещо и за нас. Но така поне сме сигурни какъв ефект е оказала новината и не пречи да се пусне един Лимит насочен само за пре-сесията, най-много да не се изпълни. Не съм пробвал и не знам какъв е шанса да се включим, вижда ми се нищожен. Но е възможно гуруто да влиза и от вторичния пазар, от журналисти пишман-анализатори и гурута - всякакви свободни интерпретации на понятията са възможни. Според FIX протокола (Financial Information Exchange protocol), който е като устав във финансовия свят и всички програмисти по света използват понятията заложени в него, търговската сесия на дадена борса може да е в следните състояния:

TradingSessionStatus.png
TradingSessionStatus.png (241.65 KБ) Видяна 168 пъти

От линка който съм отбелязал се вижда, в какви състояния може да бъде търговската сесия на дадена борса. Виждате че има както както Pre-Open, така и Pre-Close т.е. дава се кратко време (обикновено 10 минути) на участниците да си изтеглят поръчките от OrderBook-а (L2), но не са длъжни да го правят. Съответно през Pre-Open всички заемат позиции като попълват L2 или местят поръчките докато се постигне консенсус за новите цени на отваряне и започване на редовната търговия.
На някои борси са разрешени и сделки по време на пре-сесията, при други - не. Същото важи и за Pre-Close.
Няма лошо, който пробва такова влизане да сподели какви са успехите.

Xtrader
Мнения: 25
Регистриран: 07 фев 2014, 13:13
1 получени
1 дадени

Re: Pre-market trading- Възможно ли е?

Мнение от Xtrader » 24 яну 2019, 17:41

Извинявам се, че по изчезнах, имах малко лични причини. Та това което разбирам преди отварянето на пазара има два- основен с обикновено 10 минутен интервал и вторичен пазар. Дали въпросния "гуру" е измамник или не, не е в това проблема, а в това, че не мога да намеря подходящи условия( брокер, платформа работещ с България ) да отворя позиция между 120 - 10 минути интервал преди 16.30 наше време на дадена акция, която се индикира със значимo движениe преди пазара от различни източници (google, yahho, marketwatch и т.н). Такъв приятен момент с активна графика, която ми позволи да влезна дори и без отложена поръчка, директно, срещнах само при един, но той позволява само на около 30 акции, а в случая имам нужда от избор за да се тества често. Идеята ми е след масивно задвижване преди пазара на 1-5 минутен бар в дадена посока отговаряща на положителна новина да се включа краткосрочно в движението - от 5 до 30 мин. Визуално виждам, че това е възможно, но както става ясно, наистина не съм запознат добре с дълбочината. Вероятно при въпросния брокер се получава, защото всички инструменти при него са CFD. Смятам да опитам на демо платформата на td ameritrade, но те май не работят с българи. А за платформата на IB, аз може би не правя нещо както трябва, но графиката не ми се обновява и стои с минути назад, цената се обновява само след като прехвърля времевата рамка, например от 5м към 30м и обратно. За скалпиране това ми се вижда много трудно за работа, но ще продължа да "опипвам" нещата без да правя прибързани заключения. p_dim виждам че имаш задълбочени познания и най- вече търсиш нещата от корен, за тези изчерпателни отговори изказвам големи благодарности. И да, ще продължа да търся и опитвам и ако видя някакъв положителен резултат ще споделя. Благодаря!

Потребителски аватар
p_dim
Мнения: 476
Регистриран: 12 фев 2013, 17:43
60 получени
70 дадени

Re: Pre-market trading- Възможно ли е?

Мнение от p_dim » 25 яну 2019, 00:20

@Xtrader
Моля, каквото мога опитвам да помагам. Аз предполагам, че тоя брокер с 30-те акции дето го хвалиш просто ти дава CFD-та с удължено работно време базирани на вторичния пазар и на основната борса едновременно, без да се прави разлика между двете. Иначе няма как да влезнеш 120 минути преди да отвори основната борса. Не си прави заключения по демото на IB, което е абсолютно фалшиво. Трябва си реална сметка и да си платил за котировки, така нищо не замръзва. Ако не си платил, котировките идват с 15 минути закъснение и пак можеш да купиш, но ще ти излезне предупреждение че влизаш на сляпо, без да знаеш последните цени.
Хвана ме когато бях по-свободен и едва ли скоро ще се появя, най-рано напролет. Успех в начинанията!


Потребителски аватар
gangosan
Мнения: 146
Регистриран: 14 яну 2018, 15:55
12 получени
45 дадени

Re: Pre-market trading- Възможно ли е?

Мнение от gangosan » 27 яну 2019, 22:49

Ето тук е показано https://www.youtube.com/watch?v=_prLF73_YMk
Ако нямате акаунт в https://www.plus500.bg/Trading/Forex си направете демо и почвайте тестовете.

Отговори

Върни се в “ТЪРГОВИЯ С АКЦИИ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта