За начинаещи в търговията с акции
- p_dim
- 107 получени
85 дадени
Re: За начинаещи в търговията с акции
Накрая забравих какво щях да пиша. За мене смисъла от CFD-тата, е че можеш да влизаш късо и да се печели и от мечи пазар. С реални акции очевидно няма как да се печели когато акциите падат. При това се влиза с максимално висок ливъридж и краткосрочно - до седмица, колкото да се развие спада. Само така печалбата е добра и ми е все тая за 10-те % данък. Иначе да държа с години дълги CFD-та без ливъридж, не ме кефи идеята. Предпочитам акциите (в буркан), та ако се случи нещо с мене, поне близките ми ще наследят нещо.
Най-добрият съвет, който мога да ви дам, е добре да си напишете домашното преди да се доверите на финансов посредник. Навъдили са се доста измамници, които незнайно как функционират БЕЗ ЛИЦЕНЗ, като 24 ТРЕЙД например. Успех!
- saxsten
- 12 получени
6 дадени
И кой тоз най-хубавия финасов посредник ба джанъм ?
Чета ,чета ,нищо не разбирам
Кукен кукен ,нихт гизейн цап ,царап аувидерзейн
Форекса е оръжие за масово поразяване
- me4a_kryv
- 10 получени
13 дадени
Немският ти е много добър
Ам като нямам 10к $ за да си отворя сметка при итерактив какво да правя като искам реални акции.
Когато разумът се намеси интуицията отлита.
-
- 30 получени
14 дадени
Виж Саксо през Елана дали имат минимално изискване за капитал. Но там комисионите са много високи. Интеракрив през Карол, минимума е пет хиляди долара.
-
- 44 получени
6 дадени
Ами ограничаваш се до реални западноевропейски акции и си откриваш сметка с 1к при например Еврофинанс.
Форексът е полезен като ХОБИ
-
- 1 дадени
- me4a_kryv
- 10 получени
13 дадени
Ето една тема за размисъл https://www.zerohedge.com/news/2018-05- ... ical-chaos
здравейте ,искам да попитам през кой брокер мога да закупя акции на австралийска компания?
- me4a_kryv
- 10 получени
13 дадени
Абе нали има бай Гоогле ко йма да му се мисли питаш там и рекламите почват само трябва да знаеш какво търсиш и да не се подхлъзваш по мошеници защото 99% са такива ...не забравяйте че живеем в светът на лъжата, всички лъжат трябва да изберем тез дето най-малко.
-
- 30 получени
14 дадени
Отваряш демо на Интеракрив, пишеш тикера на компанията и ако излезе даже може да я купиш. По читава брокер трудно ще намериш.
- p_dim
- 107 получени
85 дадени
Не е нужно да отваряш демо, Interactive Brokers си имат търсачка за техните си акции.
При Интерактив доста пазари ги няма, например турския и бразилския. Пълен "набор" ще намериш например при Swissquote. Може да си купиш даже акции на БГ компании, така цялото ти портфолио за акции от целия свят е в една сметка. И от Сенегал да искаш акции, пак има.
Ето и нещо по вкуса на emonik:
-
- 30 получени
14 дадени
Благодаря, аз съм напазарувал отделни компании. Канадските вече са скъпи, сега атрактивни са американските но там имат проблеми с федералните закони. Това което чакам в момента е дали Канада ще легализира употребата на марихуана за възрастни на 07.06.2018 г. Поздравиp_dim wrote: ↑29 May 2018, 12:39Не е нужно да отваряш демо, Interactive Brokers си имат търсачка за техните си акции.
При Интерактив доста пазари ги няма, например турския и бразилския. Пълен "набор" ще намериш например при Swissquote. Може да си купиш даже акции на БГ компании, така цялото ти портфолио за акции от целия свят е в една сметка. И от Сенегал да искаш акции, пак има.
Ето и нещо по вкуса на emonik:
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Днес Roboforex излязоха с доста интересна оферта: https://www.robomarkets.com/forex-tradi ... ck-market/
Комисионна по-ниска от тази на Interactive Brokers и левъридж 1:20 за реална акции за депозит над $10 000, което май не съм срещал при друг регулиран брокер.
При депозит под $10 000 левъриджът е 1:2 и комисионната става 2 цента на акция.
Комисионна по-ниска от тази на Interactive Brokers и левъридж 1:20 за реална акции за депозит над $10 000, което май не съм срещал при друг регулиран брокер.
При депозит под $10 000 левъриджът е 1:2 и комисионната става 2 цента на акция.
- saxsten
- 12 получени
6 дадени
Май в четвъртък "Градус" пилешкото щяло да се листва на БФБ
Много го хвалят ,ама е много съмнително.
Че кой ще си продава златната кокошка ако тя вече не се е разболяла
Другото съмнително е че листват акции за 100 млн лева при среден дневен оборот на БФБ 18 млн лева
Някой знае ли нещо по конкретно
Другото съмнително е че листват акции за 100 млн лева при среден дневен оборот на БФБ 18 млн лева
-
- 30 получени
14 дадени
https://www.youtube.com/watch?v=TUZ88QIxCoEsaxsten wrote: ↑10 Jun 2018, 14:35Май в четвъртък "Градус" пилешкото щяло да се листва на БФБ
- saxsten
- 12 получени
6 дадени
Емоник това се знае, заедно и с още други рекламки като как е хубавко е да си купиш акции от Градусemonik wrote: ↑10 Jun 2018, 19:55https://www.youtube.com/watch?v=TUZ88QIxCoEsaxsten wrote: ↑10 Jun 2018, 14:35Май в четвъртък "Градус" пилешкото щяло да се листва на БФБ
От теб , пък и от другите тук очаквах нещо като прогноза като как би се развила сесията в четвъртък или там когато ще е тя.
Например нещо такова:
1,Предлагането е голямо а купувачите са малко Ако е така първо ще се удовлетворят наличните пазарни поръчки по цена 2,30 лв за акция и след това цената ще слезе под 2,30 лв към цените от лимитираните поръчки и в резултат цената ще падне през тази сесия
Или пък втори вариант на прогнозата
2,Предлагането е голямо а купувачите са още повече от предлаганото количество акции
В резултат всичко върви по пазарни поръчки и цената не пада под 2,30 лв и дори ще се качи при условие че има пуснати лимитрани поръчки над 2,30 лв
-
- 30 получени
14 дадени
Здравей, не купувам български компании, предупреден съм. Видях името на клипчето и помислих че може да получиш по пълна информация. Поздравиsaxsten wrote: ↑11 Jun 2018, 01:58Емоник това се знае, заедно и с още други рекламки като как е хубавко е да си купиш акции от Градусemonik wrote: ↑10 Jun 2018, 19:55https://www.youtube.com/watch?v=TUZ88QIxCoEsaxsten wrote: ↑10 Jun 2018, 14:35Май в четвъртък "Градус" пилешкото щяло да се листва на БФБ
От теб , пък и от другите тук очаквах нещо като прогноза като как би се развила сесията в четвъртък или там когато ще е тя.
Например нещо такова:
1,Предлагането е голямо а купувачите са малко Ако е така първо ще се удовлетворят наличните пазарни поръчки по цена 2,30 лв за акция и след това цената ще слезе под 2,30 лв към цените от лимитираните поръчки и в резултат цената ще падне през тази сесия
Или пък втори вариант на прогнозата
2,Предлагането е голямо а купувачите са още повече от предлаганото количество акции
В резултат всичко върви по пазарни поръчки и цената не пада под 2,30 лв и дори ще се качи при условие че има пуснати лимитрани поръчки над 2,30 лв
- saxsten
- 12 получени
6 дадени
-
- 44 получени
6 дадени
Въпросното ИПО е базирано на правилата на аукцион - т.е. акциите ще бъдат продадени на една и съща цена за всички бъдещи акционери. По каква формула ще бъде определена тази цена не съм се интересувал, защото купувайки човек акция от БФБ после няма на кого да я продаде. Другото което не ми харесва във въпросното ИПО е факта, че половината от него ще са нови акции, но другата половина ще са продажба на съществуващи. А да и третото дето не ми харесва е, че от месец насам ме преследват агресивно пилета в който и български финансов сайт да вляза, че като за капак и по телевизията.saxsten wrote: ↑11 Jun 2018, 01:58Например нещо такова:
Иначе на който му се чете ето едни 238 страници в проспекта на Градус:
http://invest.gradus.bg/uploads/pdf/28_ ... dus_BG.pdf
п.п. И докато родните бизнес среди все още не са спечелили доверието ми, то съм си напазарувал средносрочно акции от една швабска корпорация, която тези дни също увеличава капитала си с едни има-няма шест милиарда евро: https://www.investor.bayer.de/en/inside ... formation/
Форексът е полезен като ХОБИ