За начинаещи в търговията с акции

Търговия с акции и CFD върху акции на европейски и американски публични компании
bmwww
5 получени

Re: За начинаещи в търговията с акции

Post by bmwww » 06 Dec 2018, 00:36

Някъде онзи ден се бях заровил и намиах гаранците ,но сега не се сещам къде точно бяха , иначе има за облигаците . Иначе Венецуела доколкото четох предния път не е изплатила 350млн от купони и са и понижили рейтинга на Д като ако и сега не плати губи прави да играе на финансовите пазари . Само да отбележа също така ,че винаги си е плащала външните дългове . Намален и е рейтинга защото не е платила лихвите предния път , но облигациите винаги е изплащала .

p_dim
107 получени
85 дадени

Post by p_dim » 06 Dec 2018, 21:56

@bmwww
Колега, давай и линкове като прочетеш такива интересни неща. То е ясно, че малко хора се интересуват, ама все пак.
Понеже се отплеснахме от акциите, аз често преглеждам http://www.infostock.bg, според мене имат едни от най-добрите коментари на български.

bmwww
5 получени

Post by bmwww » 07 Dec 2018, 00:38

Ок ще пускам вече , още съм нов в занаята :grin: Между другото 35млн не е платила лихви ,а не както писах 350 млн . Общо взето търся в английските сайтове информация ,но и там трудно намирам точно каквото ми трябва (Венецуела) . Последната новина е ,че снощи са изплатили на някаква индийска банка облигации които тя им държала , а цената на моите макар и не изплатени все още продължава да расте .

svetoslav66

Post by svetoslav66 » 23 Jan 2021, 11:36

Новото име на Финас Инжинеринг е Капитал Инжинеринг /Маркет рогрес ЕООД , Мини Мркет ООД/.Аз също пострадах от новата им фирма Капитал Инжинеринг АД , за която не беше писано ноември 2020год.Мога да напиша имената на всички брокери и техните телефони които ,най нагло лъжат , че ще има плащане до 7 дни.От ноември до сега нито един лев не ми е праведен. Ходих в техния офис на бул България 51Б , 3 етаж.Срещнах се с Драган Матеев, и Александър Донев.Толкова убедително ти говорят , че ще има плащане до седмица .Попълвах формуляри , декларация за доходи , декларация , че не съм американски гражданин .Сега най новото което ми казаха , че видиш ли американската борса чакали от нашия българския НАП , да видят аджеба ,от къде са ми тези пари дето съм купувала акций .А като внасях пари по банковите им сметки, не ми искаха документ от къде са ми парите.Лъжи колкото искаш В момента в портефеила ми /изпратиха репорт /, че имам 18450 долара . Аз искам по малка сума да изтегля .Такова и до сега няма.Ева Борисова , Стефка Банкова ,Асен Русев , г-н Матев това са лицата които ме лъжат всеки път като се свържа с някой от тях .Това са хора без грам съвест , никога не съм си мислела , че културни и образовани хора могат да участват в измамна схема да обират хората ,които са решили да инвестират в някакво ново начинание за да си докарат допълнителен доход поради здравословни проблеми/онкозаболяване / .За мен тези хора са престъпници и ще се обърна към прокуратурата .Имам разпечатки на имейли и кореспонденция на вайбър как обещават да платят. Ако някой може да ми даде съвет, какво друго да направя моля за съвет .Благодаря .

ivan21
1 получени
2 дадени

Post by ivan21 » 11 Aug 2021, 16:23

Та като обобщение, според вас има ли смисъл момчето да продъли да се занимава или не ?

seeme
1 получени

Post by seeme » 03 Dec 2021, 18:27

cryptotrader18 wrote:
24 Apr 2018, 23:43
Някаква литература бихте ли ми препоръчали?
The Intelligent Investor by Benjamin Graham - книга, която всеки инвеститор в акции трябва да прочете

Maria

Post by Maria » 23 Dec 2021, 18:14

seeme wrote:
03 Dec 2021, 18:27
The Intelligent Investor by Benjamin Graham - книга, която всеки инвеститор в акции трябва да прочете
Страхотна книга! Спечелихте +100500 точки към кармата си :) Наистина много полезна литература.
Мога да добавя и "Мемоари на борсовия спекулант" от Едуин Лефевр. Не е много полезна от практическа гледна точка, но е много информативна за любителите на историята на борсовата търговия в САЩ в началото на 20 век. Биографията на един от най-големите финансови гении в историята - Джеси Ливърмор, разкрива цялата истина за психологията на пазарите... :wink:

Post Reply

Return to “ТЪРГОВИЯ С АКЦИИ”