Избор на брокер и съвети

Какво е forex? Коя платформа? Кой брокер? Как се изчислява печалба и загуба? Задай въпросите си тук без да се притесняваш.
LaVendetta
Мнения: 1
Регистриран: 06 апр 2020, 12:02
1 дадени

Избор на брокер и съвети

Мнение от LaVendetta » 06 апр 2020, 12:34

Здравейте, виждам че има доста подобни теми, но повечето от тях са остарели, пък и не намирам специфичните отговори, които търся. Та ситуацията е следната. Наблюдавам икономическата ситуация в момента и съм решил да се възползвам от срива на борсите. Затова съм се насочил към дългосрочна инвестиция (1-5 г.) в акции на няколко проучени от мен компании и може би в индекса s&p 500, както и в средносрочна(6м-1г) инвестиция в някои криптовалути. Просто смятам, че след изпадането в срив, няма как след това да няма покачване в следващите години. Не смятам също така да инвестирам голяма сума, но не виждам нищо лошо в това в дългосрочен план да направя някакви печалба от създалата се ситуация, вместо да държа парите си в банката при минимална лихва. Нямам планове да ставам професионален трейдър, да търгувам CFD или нещо друго от което нямам познания. Просто искам да направя една малка инвестиция, която да ми се отплати в дългосрочен план. За целта обаче трябва да избера брокер. Понеже изборът е голям, а аз съм лаик в това, реших да поискам съвет. Но за мен е важно да направя избора според поставената цел, а именно кои 1 или 2 брокера ще са най-добрия избор спрямо посочената по-горе цел? Това означава в дългосрочен план брокерът да е сигурен, да няма комисионна, да се борави лесно понеже съм начинаещ и т.н. също така знам, че определени брокери дават различен тип бонуси. Няма да е лошо, ако ми предложите такъв, но разбира се реално след време да мога да си изтегля парите(вкл бонуса, а не да трябва да го превъртам през 100 000 сделки). В тази връзка мога да ви стана и реферал, ако има такава опция, няма нищо лошо и вие да спечелите нещо, така или иначе ще си създавам акаунт. Също така въпреки, че вече съм си начертал план, няма да откажа съвети относно това в какво и как да инвестирам, а аз вече ще си направя рисърча дали да се доверя. Та това е накратко. Ако по някакъв начин постването на линкове към сайтове или рекламата им нарушава правилата на форума може да ми пишете на ЛС във форума, а аз ще си преглеждам кутията.

Благодаря, ако някой реши да сподели опит :)

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6506
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
161 получени
253 дадени
Контакти:

Re: Избор на брокер и съвети

Мнение от S.Zhelev » 10 апр 2020, 15:14

Здравей,

С брокери, които дават бонуси, въобще не се занимавай.

За мен лично сигурността е на първо място, затова сега мисля да вкарам известна сума в Saxo Bank. Те са датска банка и съответно сумите до 100 000 евро са гарантирани то държавата, но бях неприятно изненадан от отрицателната лихва за суми на 50 000 евро, която са вкарали неотдавна.

Друг вариант са UK брокерите, там гаранционния фонд покрива до 85 000 паунда. Примерно Pepperstone имат UK лиценз и предлагат МТ4/МТ5 платформите, които са най-популярното решение.

Отговори

Върни се в “ВЪПРОСИ НА НАЧИНАЕЩИ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост