Помощ за изпит
-
- 6 получени
4 дадени
Помощ за изпит
Здравейте колеги. Малко ми е неудобно, но става въпрос за мой приятел, който знае че се занимавам с форекс търговия и ме помоли за помощ и аз със голяма увереност обещах да помогна, но това което ми прати като въпрос (задача за решаване) ...... е мнооого далече от мен. Някой с икономическо образование дали би могъл да удари едно рамо?
-
- 44 получени
6 дадени
Re: Помощ за изпит
А защо трябва да е човек с икономическо образование - познания по финанси, лихви и сие не са ли достатъчни?
Форексът е полезен като ХОБИ
-
- 6 получени
4 дадени
-
- 46 получени
10 дадени - Contact:
-
- 6 получени
4 дадени
Не бих искал да се доизлагам и то публично. Който има интерес ще пратя задачата на ЛС. След като мине изпита ще постна задачата и отговотите тука и ще се посмеем заедно
-
- 44 получени
6 дадени
Ако не ви помогнат насоките които ви дадох, тух в коментарите един учител си е дал мейл и телефон за помощ на варненлии: http://homework.pomagalo.com/preview/71 ... tovodstvo/
-
- 6 получени
4 дадени
С насоките, които ми даде ще се справя без проблем. Интересно ми е мнението и на други съфорумци.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Ако пуснеш задачата тук, ще се включа с мнение както аз, така и предполагам и други съфорумци. Ама чак на лично да си водим преписка не виждам защо е нуждно.
-
- 6 получени
4 дадени
Банка разполага със следните валутни активи:
USD 1 500 000 CHF 2 000 000 EUR 3 700 000 GBP 2 400 000 JPY 800 000 000
Използвайте публикувани към определен ден котировки на българска банка и определете позицията на банката, кръстосан курс и на базата на нетната позиция предложете валутен арбитраж.
Използвайте публикувани към определен ден котировки на българска банка и определете позицията на банката, кръстосан курс и на базата на нетната позиция предложете валутен арбитраж.
-
- 6 получени
4 дадени
Такааа .... по насоки от vgc си превалутирах активите на банката по фиксинг на БНБ за 15.11.2017г. в левчета. Сметнах си и кросовете. По-нататък идеи за арбитраж?
-
- 46 получени
10 дадени - Contact:
За мен е безмислено да се прави арбитраж на чужди средства. Само да следи дали има минималната изискуема ликвидност примерно 10%. Която може да варира в зависимост от моментния курс на всички валути. Т.е. всяка една банка предоставя несъществуващи пари назаем и ако няма ликвидонст взема въпросната валута назаем от друга банка при т.н. междубанкова лихва по-ниска от лихвата към клиенти разпределени във валутите отпуснати като заем. Само ако има риск една валута да се обезцени повече от лихвата си, има смисъл банката да я всеме на заем на 100% (или от клиенти или от други банки) и да я обърне във някаква валута с по-ниска обезценка. Във всички останали случаи ти получаваш лихви за нещо което нямаш.
Това което може да се направи е следното:
На края на годината си правиш сметката, че по тези суми трябва да изплатиш за всяка една X лихви във съответните валути. Идеалния вариант е да обмениш левове и да купиш валутите необходими за плащане на лихвите предварително, които на свой ред можеш да дадеш на междубанков депозит или като кредит. Така си застрахован от покачване на една или повече от валутите.
- p_dim
- 107 получени
85 дадени
goldrun, ша напрайш арбитраж по банкови курсове 'га слънцето почне да изгрява от запад. Спредовете нормално са поне 100 пипа (1000 частични) при мейджърите. И кой с кого ще арбитрираш? За арбитраж, както и за секс, трябват поне двама, а ти се явяваш лампата дето им свети. Иначе на какъв арбитър (съдия) ще се правиш? А това, че си преизчислил наличния кеш валути в левчета, не значи че си определил позиция на банката. За да има банката позиция, трябва да е направен анализ кои валути може да се считат за подценени и кои надценени и да се пристъпи към превалутиране. За имаш позиция, трябва да имаш ОЧАКВАНИЯ. Иначе наличните активи които, имаш в джоба се наричат просто ПОРТФОЛИО. Неговата преизчислена стойност в левчета с времето се променя, което не значи че имаш ПОЗИЦИЯ, както и всеки турист във Варна, който има пари в различни валути в джоба, не значи че има позиция на валутния пазар.
Изобщо кое светило на икономическата мисъл е измислил тая тъпа задача? Не можаха ли с нещо дето повече има връзка с реалността да занимават студентите? После става: "Като знам какъв съм инженер, ме е страх да ида на доктор".
Изобщо кое светило на икономическата мисъл е измислил тая тъпа задача? Не можаха ли с нещо дето повече има връзка с реалността да занимават студентите? После става: "Като знам какъв съм инженер, ме е страх да ида на доктор".
-
- 6 получени
4 дадени
Оф 'ко да кажа незнам. Принципно поставена така задачата няма никакъв смисъл за мен. При фиксинг на БНБ нямаш движение на котировки, няма с какво да сравниш коя валута се обезценява. Най-много да провериш основен лихвен процент на централните банки и понеже си buy по всички валути да видиш дали си на + от лихвен диференциал и ако не си да се предложи редуциране на обемите по някои валути с цел да се излезе на +
-
- 44 получени
6 дадени
Че е тъпо формулирана задачата ясно, защо обаче както ти писах не хванете фиксинга на БНБ към две изминали дати, виждате кой кроскурс е поскъпнал и предложението ви за ВРЕМЕВИ арбитраж е да превалутирате от едната в другата валута към първата дата и да си отчетете печалбата в левчета към втората дата. Едва ли някакъв друг вид арбитраж може да измислите с така поставената задача - http://www.referati.org/valuten-arbitra ... /21661/refgoldrun wrote: ↑17 Nov 2017, 17:42Оф 'ко да кажа незнам. Принципно поставена така задачата няма никакъв смисъл за мен. При фиксинг на БНБ нямаш движение на котировки, няма с какво да сравниш коя валута се обезценява. Най-много да провериш основен лихвен процент на централните банки и понеже си buy по всички валути да видиш дали си на + от лихвен диференциал и ако не си да се предложи редуциране на обемите по някои валути с цел да се излезе на +
-
- 6 получени
4 дадени
Профито изисква към една дата да се взимат решения и да се правят изчисления. Поне аз така го чета заданието. Би било много лесно да се ползва по-голям времеви прозорец, да се погледне в бъдещето и да се стъкми печеливша стратегия :)vgc wrote: ↑17 Nov 2017, 18:06
Че е тъпо формулирана задачата ясно, защо обаче както ти писах не хванете фиксинга на БНБ към две изминали дати, виждате кой кроскурс е поскъпнал и предложението ви за ВРЕМЕВИ арбитраж е да превалутирате от едната в другата валута към първата дата и да си отчетете печалбата в левчета към втората дата. Едва ли някакъв друг вид арбитраж може да измислите с така поставената задача - http://www.referati.org/valuten-arbitra ... /21661/ref
- saxsten
- 12 получени
6 дадени
Брей аз си мислех ,че само край мене имало навалица от откачалки пък то май на всякъде станало така
Оня ден заради една пиклива демо сметка при ХМ на цял изпит ме подложиха
Имал ли съм икономическо образование и кога съм спрял да работя като финансист или нещо подобно ,че даже и двете
И ако не пиша че съм финансист ми отказват да ми регистрират най проста демо сметка
Питам там едно момче ква тая работа бре пък то вика регулатора ни задължава да ги пишеме тия въпроси
Ей тия от регулатора са баш откачалки и хора без връзка с главния мозък
Ама трябва човек да се е блъскал поне 15 години с форекс, че да го разбере до колко са луди , а иначе за останалите хора може да изглеждат гении.
Задачката :
и по всичкото сме бай
Не знам дали няма да е тъпа идея но ми се върти в главата да се ползуват триподите
бай по EUR/JPY +селл по EUR/USD + сел по USD/JPY
и обратното
селл по EUR/JPY + бай по EUR/USD + бай по USD/JPY
Както е известно тия комбинации не губят пари във времето и то ще е най доброто за банката
Ама не ме карайте да пресмятам колко от кое да продадеш и купиш,че да удовлетвориш условията на трипода
Нямам толкоз ум в главата
Да не съм чичко регулатор
Форекса е оръжие за масово поразяване
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
Задачата изисква съобразяване с наредба 38/ раздел 3 на БНБ, която налага ежедневни лимити на валутните позиции спрямо собствения капитал. 15% на отделна валута и макс 30% сумарно, без да се броят еврата - те са с нулев риск. Трябва да се продават йени и лири за евро.
Странно е, че като кажеш "занимавам се с Форекс", хората си мислят, че разбираш от финанси, икономика и валути.
Странно е, че като кажеш "занимавам се с Форекс", хората си мислят, че разбираш от финанси, икономика и валути.
- Attachments
-
- 75d655f7088849ead9739c899a743ce3.png (482.43 KiB) Viewed 9155 times
- saxsten
- 12 получени
6 дадени
и къде в задачката пише колко е собствения капитал на банката че да спазиме наредбата
Форекса е оръжие за масово поразяване
-
- 6 получени
4 дадени
Сакс и аз за нещо такова се замислих. Най-новото, е че получихме отговор от изпитващия "БНБ не е подходяща банка за поставената задача, изберете друга търговска банка"
-
- 6 получени
4 дадени
Дойде време да се похваля! Изкарахме четворка на това задание. Определихме позицията като ЛОНГ по всички валути и ШОРТ на сумата в лева изчислени по котировки на ЦКБ. Заявихме, че нямаме предложение за валутен арбитраж поради краткия времеви прозорец с който работим и високия спред. Обяснихме все пак какво е това арбитраж! Сметнахме и кросовете по котировки на ЦКБ. Исках и пример да дам за арбитража, но изпитвания държеше просто да мине. Това е! Много благодаря на отзовалите се колеги!