Дивергенции - коментари
Дивергенции - коментари
Тук е място за дискусии, докато в останалите теми предпочитам да пиша само аз, с цел по-голяма пригледност на теорията и примерите.
Re: Дивергенции - коментари
K_W wrote:Давай. Ще следя с интерес
sakral wrote:И аз се нареждам на опашката![]()
Очакваме продължение
ivobos wrote:Това е супер и Браво на ptj, че се захвана да ни обяснява тази важна материя от форекс пазара!![]()
И за имам дял, че попитах, но това беше нормална моя реакция - наистина не знам какво е "дивергенция"!
Никой не се е родил научен, а и нали това е основната цел на форума - да си предаваме знания и опит взаимно и чат-пат да се шегувкаме, когато си почиваме след добрите печалби!
![]()
Tiguanic wrote:Препоръка към ptj:
Като си копнал съдържание от друг сайт в първия си пост, да беше написал и източника, който си цитирал. Да не говорим, че би трябвало и да поискаш разрешение за това.
Tsvetan Kanev wrote:Айде и аз ще се включа. На първата картинка НЗД УСД има дивергенция, но не е потвърдена. ЗА да се потвърди и реализира има нужда от пробив на ,8660. Цената трябва да затвори 4 часов бар и чак тогава е валидиранаK_W wrote:Голяма работа, не издребнявайTiguanic wrote:Препоръка към ptj:
Като си копнал съдържание от друг сайт в първия си пост, да беше написал и източника, който си цитирал. Да не говорим, че би трябвало и да поискаш разрешение за това.![]()
Аз ще се включвам с по някой и друг пример в темата ако нещо не е ясно питайте
Меча и бича.![]()
Но дори и там нещата са малко съмнителни,защото 0,8660 не е най ниската цена. ще приложа и картинка. Т.е нещата тук са си абсолютно бичи. Освен за някоя корекция късите не са много атрактивни.
За втората според мен дивергенцията е на по малки графики.
sakral wrote:Еха, това са си пресни примери- направо подсказки. Благодаря от името на всички.K_W wrote:Голяма работа, не издребнявайTiguanic wrote:Препоръка към ptj:
Като си копнал съдържание от друг сайт в първия си пост, да беше написал и източника, който си цитирал. Да не говорим, че би трябвало и да поискаш разрешение за това.![]()
Аз ще се включвам с по някой и друг пример в темата ако нещо не е ясно питайте
Меча и бича.
Аз лично съм се включил с дълга при усд/кад
Tsvetan Kanev wrote:Аз съм съгласен за канадеца, но по скоро от слаби данни от канада отколкото от силен доларK_W wrote:И двете дивергенции които аз съм посочил сочат към дълъг $, но днес е като Коледа , стават чудеса в следобедните часоветака че внимавайте. За кивито съм съгласен, че е малко рисково да се играе на къси.
Пиши си сам. Можеш и да си четеш написаното сам.ptj wrote:Тук е място за дискусии, докато в останалите теми предпочитам да пиша само аз, с цел по-голяма пригледност на теорията и примерите.
С цел по-голяма прегледност, може и да не дискутираме.
Сегашното положение при USD/CAD (1.0656) технически е същото, каквото бе при EUR/USD непосредствено след спада до 1.3503. По-точно има изпълнени условия за завършеноест на низходящите дивергенции за Н4 и Н1, но не завършена низходящата от Дневна. С оглед на казаното е възможна корекция. Възможни нейни цели могат да 1.0720, 1.0755 или 1.0830. Стоп може да е дъното 1.0620 (или 1.0617).
Не, не си разбрал. Когато слезе под 28% имаш потвърждение, че по-рано при съответния връх в цената е започнал низходящ тренд. Това важи за общия случай. При консолидации и слаба волатилност често дивергенциите завършват ненадейно (без крайна точка). Както стана сега в разглежданата от мен USD/JPY. Малко по-късно ще продължа анализа в другата тема.bvg wrote:Т.е. да разбирам първия път когато допре 28% имаме начало на тренд?
Правилни ли съм разбрал?
- BDSM_Mistress
Излагаш се с тоя женски акаунт. Не си променил нито стила на писане , нито начина на анализ...
Крайно време е да се стегнеш и да почнеш да печелиш. Почти връстник си на Делтасток по стаж във форекса. Забрави демо-акаунтите и състезанията...
Крайно време е да се стегнеш и да почнеш да печелиш. Почти връстник си на Делтасток по стаж във форекса. Забрави демо-акаунтите и състезанията...
- K_W
- 5 получени
Я разясни повечеptj wrote:Излагаш се с тоя женски акаунт. Не си променил нито стила на писане , нито начина на анализ...