ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Малко място, където да си споделям лиричните отклонения. Чисто практически постове по най-различни теми от търговията... ако ми се получат ;)
Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re:

Мнение от saxsten » 11 яну 2012, 20:15

phillips написа:
saxsten написа:...С какво толкова са важни периодите да са 5...
...
ама ти май не вдяна...
сакс, не е важно да са 5... колкото искаш ги сложи... но нивата, по които определяш дали имаш свръх-пазар вече ще са други... това е...

идеята ти за баровете и времето не съм я вдянал, защото така и не остана време да я прочета... ще потърся време през уикенда и ще се върна назад в темата да погледна какво имаш предвид... и после ще споделя ;)...

П.П. не е нужно да си правиш гаргара с поводите ми за вход... първо защото говорех на хепи и тя ме разбра какво й казвам... и второ защото тук с CCI-то коментирах друга идея с vgc...
не ме смятай за посредствен търговец, много по-разнообразен съм от "вход с CCI", "вход без повод" и пр.... така че спести си иронията ако ти е удобно ;)...
Глупости
Изобщо не си правя гаргара с поводите за вход.
Напротив, мисля че е възможно
Даже не само че не си правя гаргара ,ами съм се опитал да обясня по- горе как да стане ,ама ти пак мислиш само с дясната половина на съзнанието и друго си разбрал .
Както и да е
Ще се опитам да го направя пак.
Може и аз да съм бил нещо крив и неразбираем.
Значи идеята за вход без повод е следната :
Избираме индикатор-мощен осцилатор , като CCI и го дебнем с експерта или визуално кога ще прескочи някоя неприемлива за нашето око граница.
Тя може примерно да бъде когато CCI надхвърля +200 или падне под -200.
В този момент отваряме две позиции бай и сел едновременно.
След като изтече 10% време константа затваряме губещата и продължаваме с печелившата.
Това всъщност е инициативата на Крис по която VCG сглоби едно роботче в предишни обсъждания.
Това роботче хич не ще да работи защото му трябва друго основание за вход
Поради това, тогава аз малко поохладих интусиазма на Крис , ама дано и тя да не е мислила само с дясната половина и да се е обидила без причина.
Тази идея да се влиза с две противоположни позиции аз много отдавна съм я изследвал.Някъде бях споделил че правих на времето експерт които отваря две насрещни позиции изобщо без повод. Ей така за удоволствие -две позиции с минимален лот примерно от 0,01.
Когато цената ,става дума за еврото ,прескочи 15 пипса в някая посока затваряме губещата позицийка и добавяме втора позиция от 0,1 лот , или десет пъти повече.Допълнително го контролирах с една проста мувинт авераже и когато тя си обърне посоката срещу печелившите позиции:затваряме.
И това чудо печелеше,напук на всяка логика и техн анализи.
Е не печелеше кой знае какво ,но самият факт ,че в дългосрочен план резултата е положителен, за мен бе доста озадачаващ.
Нещо подобно имах наум като рекох на Анонимния и на тебе ,че за сега "Дивата ми Интуйция " не ми позволява все още да влизам:.... "без вход ".
Но както виждаш в момента при мен върви втората част от задачката :логическият анализ на иначе щурата и дива идея да се влиза без повод за вход.
Не зная дали ще мога да го направя ,но поне за сега не съм се отказал
Успех ! :smile:
Форекса е оръжие за масово поразяване

Потребителски аватар
phillips
Мнения: 725
Регистриран: 02 сеп 2010, 12:49
Местоположение: sofia

Мнение от phillips » 12 яну 2012, 11:16

ок... то аз друго имах предвид под вход без повод... но разбирам насоката ти да се махне повода и да се менажира позицията... мисля че това е най-бързият път към крайната цел ;)...

само дето това отваряне на две срещуположни позиции няма нищо общо с реалността... мисля че е време да свикваме да мислим за пазара, като за реален... тези навици, които провокират бъкетите са супер-вредни ми се струва...

иначе, сделка в едната посока, сделка в другата посока, време за което да са валидни сделките, менажиране на експозицията в едната после в другата посока - проучи опциите, мисля че те са твоят инструмент ;)... там тези неща са ежедневие и мисля ще ти паснат идеално на инженерния бекграунд ;)...
pink martini every day keeps the doctor far away

hotwheels
Мнения: 21
Регистриран: 24 сеп 2010, 10:44

Re:

Мнение от hotwheels » 15 яну 2012, 10:11

И аз се нагрухах яко с дълги при EURCHF от нива около 1.21-1.2120. Благодаря на vgc за страхотния експерт - донесе ми около 250 пипа за 2-3 месеца, но като се има предвид колко сме близо до 1.20 сега ми се струва по-подходящо за дългосрочни дълги с цел около 1.24 и без лимит ако е рекъл Господ (чичко Джордан) да дигнат пода поне на 1.25, а защо не и 1.30 :smile:
Големия въпрос сега е къде да е стопа. Струва ми се много вероятно да има шипче под 1.20 за обиране на стопове. Въпроса е - докъде? Има ли смисъл от дълбок стоп около 1.17-1.18 или ако мине 1.190 вече няма да има спирка до паритета :grin:
Някой ако познава жената на Хилдебранд да не се скатава а да казва какво ще става, ще черпя яко :grin:

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re: Re:

Мнение от saxsten » 15 яну 2012, 19:41

hotwheels написа:И аз се нагрухах яко с дълги при EURCHF от нива около 1.21-1.2120. Благодаря на vgc за страхотния експерт - донесе ми около 250 пипа за 2-3 месеца, но като се има предвид колко сме близо до 1.20 сега ми се струва по-подходящо за дългосрочни дълги с цел около 1.24 и без лимит ако е рекъл Господ (чичко Джордан) да дигнат пода поне на 1.25, а защо не и 1.30 :smile:
Големия въпрос сега е къде да е стопа. Струва ми се много вероятно да има шипче под 1.20 за обиране на стопове. Въпроса е - докъде? Има ли смисъл от дълбок стоп около 1.17-1.18 или ако мине 1.190 вече няма да има спирка до паритета :grin:
Някой ако познава жената на Хилдебранд да не се скатава а да казва какво ще става, ще черпя яко :grin:
Действай
http://www.forex-central.net/eur-chf-signal-mataf.php
Форекса е оръжие за масово поразяване

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re: ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Мнение от saxsten » 15 яну 2012, 19:49

С помоща на скриптовете и допълнителните функции коментирани от мен и Марио преди транскрибирах един код на мой експерт от МТ4 в код на МТ5
Да ама не
Като го компилираш дава грешка,която не мога да я разбера от къде идва ,какво иска и защо е там.
Е аз не съм програмист на МТ5 но бих могъл да стана ,ако някой като vgc или JDeel дадат едно рамо и обработят кода така че да не дава грешки при компилиране.
Все от някъде трябва да се тръгне ,нали така.

Код: Избери всички

//+------------------------------------------------------------------+
//|                             EXP  TROLL.mq4   SAX              |
//======================================================================+

#property copyright "sax"
#property link      ""

//:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    input int M=62,p=8,i; 
    input double Stop =0; 
    input double Tral=0,T=0,G=15;
    input double Lots = 0.01;     
    input double TakeProfit =0;     
    input int  Slippage=1;           
    int  H1,H2,U1,U2;//служебни променливи1
    double Poin,A,B,C,D;//служ.пром 
//+------------------------------------------------------------------+

void OnTick()
        { if(Ask-Bid>0.001 )Poin=0.01; else    Poin=0.0001;        
              
    
         if(C==0 ) A=0.5 ; 
         if(A!=C && C>0 ) A=MathMax(C,A) ;else A=0.5 ;
   //================== C L O S E   ============= ;
     Indicator() ; Tral (Tral);             
       if( H1==1  && C<2) SellCloser();          
       if( H2==-1 && C<2 ) BuyCloser();  
    
     if(U2==-1  ) BuyCloser();         
     if(U1 ==1  ) SellCloser();  
     
//===================================================   
     if (U1==1  && OrdersTotal()==0 ) BUYLIMIT();      
     if (U2==-1   && OrdersTotal()==0 )SELLLIMIT() ;      
//     return(0);  }
//==================Indicator()==================== 
   int Indicator()  
   {double  w,f,L,F ;        
   //==============================================
       {   w= iWPR(NULL,0,8,0)+50;}        
       
       {L=iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,0)
        -iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,1);L = NormalizeDouble(L,8);}     
    //============================================================
        {f=(iMA(NULL,0,1,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,0)
          -iMA(NULL,0,1,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,2));}      
//============================================================               
  
    if( iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)> 30.2*Poin        
       && iHigh(NULL,PERIOD_H1,2)< iHigh(NULL,PERIOD_H1,1) 
       && iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)>iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)
        && iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)+iLow(NULL,PERIOD_H1,01)-2*iLow(NULL,PERIOD_H1,0)
        >iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)
                     )   H2=-1; else H2=0;   
      
    if(iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)> 30.2*Poin   
     && iLow(NULL,PERIOD_H1,2) > iLow(NULL,PERIOD_H1,1) 
     && iLow(NULL,PERIOD_H1,1)< iLow(NULL,PERIOD_H1,0)            
      &&  2*iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)-iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)- iLow(NULL,PERIOD_H1,0)
       > iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)
        
      ) H1=1; else H1=0; 
            
    //============================================================             
    
       //====   ========================       
    if( Open[0]> 0.25*(Open[1]+Close[1]+High[1]+Low[1])&&         
            Close[0]*Close[0]/Open[0]>Open[0]  
                 && f>0.5*Poin  && L>0 && w>0 )
      U1=1; else U1=0; 

//==============================================

if(Open[0] < 0.25*(Open[1]+Close[1]+High[1]+Low[1])&&    
    Close[0]*Close[0]/Open[0]<Open[0]  
            && f<-0.5*Poin  && L<0 && w<0  )
       U2=-1;  else U2=0;  
              
               return(0);}     
  //==============================================

  int BUYLIMIT()
   { double lot; double idStop; int K=1;
    idStop=Ask-Stop*Poin;
   if(Stop==0) idStop=0; 
    int ticket;  ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,(Lots),
   Ask,Slippage,idStop,0,"",0,0,Red);
   if(ticket>0)   return(0);}
//========================================  
   int SELLLIMIT() 
   { double lot; double idStop; 
     idStop=Bid+Stop*Poin;     
   if(Stop==0) idStop=0; 
    int ticket; ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,(Lots),
   Bid,Slippage,idStop,0,"",0,0,Aqua);
   if(ticket>0)   return(0);}   
//===================================================
  int BuyCloser()
  { int total=OrdersTotal(); // количество ордери  
  int ordertype;// тип на ордера   
  int ticket; // записваме ордер-етикета
  double priceClose;// цена, по която ше се затварят откритите ордери  
  for(int i=total-1;i>=0;i--)
  {if (OrderSelect(i,SELECT_BY_POS))
  { ordertype=OrderType(); ticket=OrderTicket();
      switch(ordertype)
        { case 0:// затваря buy
priceClose=MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_BID);              
  OrderClose(ticket,OrderLots(),priceClose,3,CLR_NONE);
        break;//  изход от блока switch           
        case 2 :// Закриваме значения от 2 ,премахваме OP_BUYLIMIT
        OrderDelete(ticket);  
        break;// изход от блока switch 
        case 4: // Закриваме значения от  4, премахваме OP_BUYSTOP
        OrderDelete(ticket);break;// изход от блока switch          
        } } }  return(0); }
//======================================== 
   int SellCloser()
    { int total=OrdersTotal();
   int ordertype;// тип на ордера   
   int ticket; // записваме ордер-етикета
   double priceClose;// цена, по която ше се затварят откритите ордери  
   for(int i=total-1;i>=0;i--)  {
  //:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  double Ask=SymbolInfoDouble(Symbol(),SYMBOL_ASK);
  double Bid=SymbolInfoDouble(Symbol(),SYMBOL_BID);
  int Bars=Bars(Symbol(),PERIOD_CURRENT);
  double Point=Point();
  //Etc.
  //:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

   if (OrderSelect(i,SELECT_BY_POS)) {
   ordertype=OrderType(); ticket=OrderTicket();
       switch(ordertype) {case 1:
   priceClose=MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_ASK);               
   OrderClose(ticket,OrderLots(),priceClose,3,CLR_NONE);
       break;
       case 3 :// Закриваме значения  2 ,премахваме OP_SELLLIMIT
       OrderDelete(ticket);  
       break;// изход от блока switch 
       case 5: // Закриваме значения  4, премахваме OP_SELLSTOP
       OrderDelete(ticket);break;// изход от блока switch          
       }}}return(0);}     
  //======================= T R A L L  ======================
      void Tral (int Tral) {bool m ; 
       {for (int i=0; i<OrdersTotal(); i++) 
     {if(OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES)&&OrderSymbol()==Symbol()
        &&OrderType()==OP_BUY && Bid-OrderOpenPrice()>Tral*Poin 
        && OrderStopLoss()==0 || OrderStopLoss()==OrderOpenPrice()-Stop*Poin)      
     m=OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice()
       ,Bid-Tral*Poin,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE);}}
//=======================================================   
      {for ( i=0; i<OrdersTotal(); i++) 
       {if (OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES)&& OrderSymbol()==Symbol()
          &&OrderType()==OP_SELL  && OrderOpenPrice()-Ask>Tral*Poin
           &&(OrderStopLoss()>OrderOpenPrice()+Stop*Poin || OrderStopLoss()==0) )
  m=OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice()
       ,Ask+Tral*Poin,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE);}}}
      
//=======================================================   

Форекса е оръжие за масово поразяване

Марио Димитров
Мнения: 1994
Регистриран: 10 авг 2010, 18:08
5 получени
3 дадени

Re: ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Мнение от Марио Димитров » 15 яну 2012, 20:21

saxsten написа: Все от някъде трябва да се тръгне ,нали така.
Ето от тук се почва:
http://www.mql5.com/en/docs
Има и на руски.

Подреждай си кода-да ти е лесно да го следиш.
Позволих си малко да го подредя-поизчистил съм ненужното,леко съм го оптимизирал,без да поправям грешките-те са от опита ти да пишеш на МТ5.
Маркираш това което искаш,Ф1 и започваш да четеш,кое и как.

Код: Избери всички

//+------------------------------------------------------------------+
//|                                                         Trol.mq4 |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "sax"
#property link      ""
//:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
extern int M=62,p=8,i; 
extern double Stop =0; 
extern double Tral=0,T=0,G=15;
extern double Lots = 0.1;     
extern double TakeProfit =0;     
extern int  Slippage=1;           
int  ticket,H1,H2,U1,U2;//служебни променливи1
double lot,idStop,Poin,A,B,C,D;//служ.пром  
//+------------------------------------------------------------------+
void OnTick()
  { 
     if(Ask-Bid>0.001)
       Poin=0.01; 
     else    
       Poin=0.0001;                       
     if(C==0) 
       A=0.5; 
     if(A!=C && C>0) 
       A=MathMax(C,A);
     else  
       A=0.5 ;
//================== C L O S E   ============= ;
   Indicator();
   Tral(Tral);             
     if(H1==1 && C<2) 
       SellCloser();          
     if(H2==-1 && C<2) 
       BuyCloser();      
     if(U2==-1) 
       BuyCloser();         
     if(U1==1) 
       SellCloser();       
//===================================================   
     if(U1==1  && OrdersTotal()==0 ) BUYLIMIT();      
     if(U2==-1 && OrdersTotal()==0 )SELLLIMIT() ;      
     return(0);  
  }
//==================Indicator()==================== 
int Indicator()  
  {
      double  w,f,L,F ;        
//============================================== 
      w= iWPR(NULL,0,8,0)+50;             
      L=iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,0)-iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,1);
      L = NormalizeDouble(L,8);    
//============================================================
      f=(iMA(NULL,0,1,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,0)-iMA(NULL,0,1,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,2));     
//============================================================                 
     if(iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)> 30.2*Poin        
     && iHigh(NULL,PERIOD_H1,2)< iHigh(NULL,PERIOD_H1,1) 
     && iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)>iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)
     && iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)+iLow(NULL,PERIOD_H1,01)-2*iLow(NULL,PERIOD_H1,0)>iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1))   
      H2=-1; 
     else 
      H2=0;   
      
     if(iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)> 30.2*Poin   
     && iLow(NULL,PERIOD_H1,2) > iLow(NULL,PERIOD_H1,1) 
     && iLow(NULL,PERIOD_H1,1)< iLow(NULL,PERIOD_H1,0)            
     &&  2*iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)-iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)- iLow(NULL,PERIOD_H1,0)> iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1))
      H1=1;
     else 
      H1=0;             
//============================================================                   
     if( Open[0]>0.25*(Open[1]+Close[1]+High[1]+Low[1])&&Close[0]*Close[0]/Open[0]>Open[0]&&f>0.5*Poin&&L>0&&w>0)
      U1=1; 
     else 
      U1=0; 
//==============================================
     if(Open[0]<0.25*(Open[1]+Close[1]+High[1]+Low[1])&&Close[0]*Close[0]/Open[0]<Open[0]&&f<-0.5*Poin&&L<0&&w<0)
       U2=-1;  
      else 
       U2=0;  
     return(0);
  }     
//==============================================
int BUYLIMIT()
  { 
     int K=1;
     idStop=Ask-Stop*Poin;
     if(Stop==0)
     idStop=0; 
     ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,(Lots),Ask,Slippage,idStop,0,"",0,0,Red);
     if(ticket>0)   
     return(0);
  }
//========================================  
int SELLLIMIT() 
  { 
     idStop=Bid+Stop*Poin;     
     if(Stop==0) 
     idStop=0; 
     ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,(Lots),Bid,Slippage,idStop,0,"",0,0,Aqua);
     if(ticket>0)   
     return(0);
  }   
//===================================================
int BuyCloser()
  { 
     int total=OrdersTotal(); // количество ордери  
     int ordertype;// тип на ордера   
     double priceClose;// цена, по която ше се затварят откритите ордери  
  for(int i=total-1;i>=0;i--)
    {
     if(OrderSelect(i,SELECT_BY_POS))
      { 
        ordertype=OrderType(); 
        ticket=OrderTicket();
     switch(ordertype)
       {case 0:// затваря buy
        priceClose=MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_BID);              
        OrderClose(ticket,OrderLots(),priceClose,3,0);
        break;//  изход от блока switch           
        case 2 :// Закриваме значения от 2 ,премахваме OP_BUYLIMIT
        OrderDelete(ticket);  
        break;// изход от блока switch 
        case 4: // Закриваме значения от  4, премахваме OP_BUYSTOP
        OrderDelete(ticket);
        break;// изход от блока switch          
       } 
      } 
    }  
     return(0); 
  }
//======================================== 
int SellCloser()
  { 
     int total=OrdersTotal();
     int ordertype;// тип на ордера   
     double priceClose;// цена, по която ше се затварят откритите ордери  
  for(int i=total-1;i>=0;i--)  
    {
//:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
     double Ask=SymbolInfoDouble(Symbol(),SYMBOL_ASK);
     double Bid=SymbolInfoDouble(Symbol(),SYMBOL_BID);
     int Bars=Bars(Symbol(),PERIOD_CURRENT);
     double Point=Point();
//Etc.
//:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
     if(OrderSelect(i,SELECT_BY_POS)) 
      {
       ordertype=OrderType(); 
       ticket=OrderTicket();
       switch(ordertype) 
       {case 1:
       priceClose=MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_ASK);               
       OrderClose(ticket,OrderLots(),priceClose,3,0);
       break;
       case 3 :// Закриваме значения  2 ,премахваме OP_SELLLIMIT
       OrderDelete(ticket);  
       break;// изход от блока switch 
       case 5: // Закриваме значения  4, премахваме OP_SELLSTOP
       OrderDelete(ticket);
       break;// изход от блока switch          
      }
      }
    }
      return(0);
  }     
//======================= T R A L L  ======================
void Tral (int Tral) 
   {
      bool m ; 
  for(int i=0; i<OrdersTotal(); i++) 
    {
     if(OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES))
     if(OrderSymbol()==Symbol() && OrderType()==OP_BUY) 
     if(Bid-OrderOpenPrice()>Tral*Poin && OrderStopLoss()==0 || OrderStopLoss()==OrderOpenPrice()-Stop*Poin)      
      m=OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),Bid-Tral*Poin,OrderTakeProfit(),0,0);      
    }
//======================================================   
  for(i=0; i<OrdersTotal(); i++) 
    {
     if(OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES))
     if(OrderSymbol()==Symbol() && OrderType()==OP_SELL)  
     if(OrderOpenPrice()-Ask>Tral*Poin&&(OrderStopLoss()>OrderOpenPrice()+Stop*Poin || OrderStopLoss()==0))
      m=OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),Ask+Tral*Poin,OrderTakeProfit(),0,0);
    }
   }      
//======================================================= 
Търгувайте това, което виждате на графиките

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re: ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Мнение от saxsten » 15 яну 2012, 21:06

Марио Димитров написа:
saxsten написа: Все от някъде трябва да се тръгне ,нали така.
Ето от тук се почва:
http://www.mql5.com/en/docs
Има и на руски.
А бе Марио ,това го имам
http://www.mql5.com/ru/docs
и почти съм го прочел ,ама не помага
В случая преди да го "подредиш" ,кода даваше само две грешки след компилация
След като си го "подредил "дава 92 червени грешки при компилация.
Аз това също го правих и също установих че колкото и да го подреждам правилно все по зле става.
Има въпросчета ,които само конкретен пример може да подскаже как се решават.
За това съм дал и конкретен пример , с молба да се преработи,
защото :
" това което пише в книгите не винаги разсте по нивите"
Форекса е оръжие за масово поразяване

Потребителски аватар
JDeel
Мнения: 518
Регистриран: 16 дек 2010, 17:24

Re: ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Мнение от JDeel » 15 яну 2012, 23:22

Какво стана с интериора и пианото?

Във функцията Tral има някаква каша от къдрави скобки. Същата функция е и без причина претоварена - прави два for цикъла за едно и също нещо.

Вкарай стил в кода, подреденост, красота.

Грешките са вярни (онези многото). В MQL5 липсват почти всички функции от MQL4 и всички грешки казват това - undeclared, not defined...
За да се пренапише тоя код в MQL5 сигурно трябва да стане най-малко 3 пъти по-дълъг и май единствените функции които биха останали незасегнати са OrdersTotal() и NormalizeDouble().

Код: Избери всички

//+------------------------------------------------------------------+
//|                             EXP  TROLL.mq4   SAX              |
//======================================================================+

#property copyright "sax"
#property link      ""

//:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    input int M=62,p=8,i; 
    input double Stop =0; 
    input double Tral=0,T=0,G=15;
    input double Lots = 0.01;     
    input double TakeProfit =0;     
    input int  Slippage=1;           
    int  H1,H2,U1,U2;//служебни променливи1
    double Poin,A,B,C,D;//служ.пром 
//+------------------------------------------------------------------+

void OnTick()
{
   //========== I N I T I A T E =============
   if(Ask-Bid>0.001) Poin=0.01; else Poin=0.0001;
   if(C==0) A=0.5;
   if(A!=C && C>0) A=MathMax(C,A); else A=0.5;

   //========== C L O S E ===================
   Indicator(); Tral(Tral);             
   if(H1==1  && C<2) SellCloser();          
   if(H2==-1 && C<2) BuyCloser();  
    
   if(U2==-1) BuyCloser();         
   if(U1 ==1) SellCloser();
   
   //========== O P E N =====================
   if (U1==1 && OrdersTotal()==0) BUYLIMIT();
   if (U2==-1 && OrdersTotal()==0)SELLLIMIT();

   return(0);
}

   ///////////////////////////
   // ДЕФИНИРАНЕ НА ФУНКЦИИ //
   
//==============================================

   int Indicator()  
   {
      double  w,f,L,F ;        

      w=iWPR(NULL,0,8,0)+50;
      
      L=iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,0)-iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,1); L=NormalizeDouble(L,8);

      f=(iMA(NULL,0,1,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,0)-iMA(NULL,0,1,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,2));

      if(
         iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)>30.2*Poin
         && iHigh(NULL,PERIOD_H1,2)< iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)
         && iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)>iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)
         && iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)+iLow(NULL,PERIOD_H1,01)-2*iLow(NULL,PERIOD_H1,0) > iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)
         )
      H2=-1; else H2=0;
      
      if(
         iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)> 30.2*Poin
         && iLow(NULL,PERIOD_H1,2) > iLow(NULL,PERIOD_H1,1)
         && iLow(NULL,PERIOD_H1,1)< iLow(NULL,PERIOD_H1,0)
         && 2*iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)-iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)- iLow(NULL,PERIOD_H1,0) > iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)
         )
      H1=1; else H1=0;

      if(
         Open[0]> 0.25*(Open[1]+Close[1]+High[1]+Low[1])
         && Close[0]*Close[0]/Open[0]>Open[0]  
         && f>0.5*Poin  && L>0 && w>0
         )
      U1=1; else U1=0; 

      if(
         Open[0] < 0.25*(Open[1]+Close[1]+High[1]+Low[1])
         && Close[0]*Close[0]/Open[0]<Open[0]  
         && f<-0.5*Poin  && L<0 && w<0
         )
      U2=-1; else U2=0;  
              
      return(0);
   }

//==============================================

   int BUYLIMIT()
   {
      double lot; double idStop; int K=1;
      idStop=Ask-Stop*Poin;
      if (Stop==0) idStop=0; 
      int ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,(Lots),Ask,Slippage,idStop,0,"",0,0,Red);
      if (ticket>0) return(0);
   }

//========================================

   int SELLLIMIT() 
   {
      double lot; double idStop; 
      idStop=Bid+Stop*Poin;     
      if (Stop==0) idStop=0; 
      int ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,(Lots),Bid,Slippage,idStop,0,"",0,0,Aqua);
      if (ticket>0) return(0);
   }

//===================================================

   int BuyCloser()
   {
      int total=OrdersTotal(); // количество ордери  
      int ordertype;// тип на ордера   
      int ticket; // записваме ордер-етикета
      double priceClose;// цена, по която ше се затварят откритите ордери  
      for(int i=total-1;i>=0;i--)
      {
         if (OrderSelect(i,SELECT_BY_POS))
         {
            ordertype=OrderType(); ticket=OrderTicket();
            switch(ordertype)
            {
               case 0:// затваря buy
                  priceClose=MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_BID);              
                  OrderClose(ticket,OrderLots(),priceClose,3,CLR_NONE);
                  break;        
               case 2 :// Закриваме значения от 2 ,премахваме OP_BUYLIMIT
                  OrderDelete(ticket);  
                  break;
               case 4: // Закриваме значения от  4, премахваме OP_BUYSTOP
                  OrderDelete(ticket);
                  break;       
            }
         }
      }
      return(0);
   }

//========================================

   int SellCloser()
   {
      int total=OrdersTotal();
      int ordertype;// тип на ордера   
      int ticket; // записваме ордер-етикета
      double priceClose;// цена, по която ше се затварят откритите ордери  
      for(int i=total-1;i>=0;i--)
      {
      //:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
         double Ask=SymbolInfoDouble(Symbol(),SYMBOL_ASK);
         double Bid=SymbolInfoDouble(Symbol(),SYMBOL_BID);
         int Bars=Bars(Symbol(),PERIOD_CURRENT);
         double Point=Point();
      //Etc.
      //:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

         if (OrderSelect(i,SELECT_BY_POS))
         {
            ordertype=OrderType(); ticket=OrderTicket();
            switch(ordertype)
            {
               case 1:
                  priceClose=MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_ASK);               
                  OrderClose(ticket,OrderLots(),priceClose,3,CLR_NONE);
                  break;
               case 3: // Закриваме значения  2 ,премахваме OP_SELLLIMIT
                  OrderDelete(ticket);  
                  break;
               case 5: // Закриваме значения  4, премахваме OP_SELLSTOP
                  OrderDelete(ticket);
                  break;     
            }
         }
      }
      return(0);
   }

//======================= T R A L L  ======================
   void Tral (int Tral)
   {
     int i;
      bool m;
      //===== BUY
      for (int i=0; i<OrdersTotal(); i++) 
      {
         if (
            OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES)
            && OrderSymbol()==Symbol()
            && OrderType()==OP_BUY
            && Bid-OrderOpenPrice()>Tral*Poin 
            && (OrderStopLoss()==0 || OrderStopLoss()==OrderOpenPrice()-Stop*Poin)
            )      
            m=OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),Bid-Tral*Poin,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE);
      }
      //===== SELL
      for (i=0; i<OrdersTotal(); i++) 
      {
         if (
            OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES)
            && OrderSymbol()==Symbol()
            && OrderType()==OP_SELL
            && OrderOpenPrice()-Ask>Tral*Poin
            && (OrderStopLoss()>OrderOpenPrice()+Stop*Poin || OrderStopLoss()==0)
            )
            m=OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),Ask+Tral*Poin,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE);
      }
   }

//=======================================================

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re: ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Мнение от saxsten » 16 яну 2012, 02:16

JDeel написа:Какво стана с интериора и пианото?

Във функцията Tral има някаква каша от къдрави скобки. Същата функция е и без причина претоварена - прави два for цикъла за едно и също нещо.

Вкарай стил в кода, подреденост, красота.

Грешките са вярни (онези многото). В MQL5 липсват почти всички функции от MQL4 и всички грешки казват това - undeclared, not defined...
За да се пренапише тоя код в MQL5 сигурно трябва да стане най-малко 3 пъти по-дълъг и май единствените функции които биха останали незасегнати са OrdersTotal() и NormalizeDouble().

Код: Избери всички

//+------------------------------------------------------------------+
//|                             EXP  TROLL.mq4   SAX              |
//======================================================================+

#property copyright "sax"
#property link      ""

//:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    input int M=62,p=8,i; 
    input double Stop =0; 
    input double Tral=0,T=0,G=15;
    input double Lots = 0.01;     
    input double TakeProfit =0;     
    input int  Slippage=1;           
    int  H1,H2,U1,U2;//служебни променливи1
    double Poin,A,B,C,D;//служ.пром 
//+------------------------------------------------------------------+

void OnTick()
{
   //========== I N I T I A T E =============
   if(Ask-Bid>0.001) Poin=0.01; else Poin=0.0001;
   if(C==0) A=0.5;
   if(A!=C && C>0) A=MathMax(C,A); else A=0.5;

   //========== C L O S E ===================
   Indicator(); Tral(Tral);             
   if(H1==1  && C<2) SellCloser();          
   if(H2==-1 && C<2) BuyCloser();  
    
   if(U2==-1) BuyCloser();         
   if(U1 ==1) SellCloser();
   
   //========== O P E N =====================
   if (U1==1 && OrdersTotal()==0) BUYLIMIT();
   if (U2==-1 && OrdersTotal()==0)SELLLIMIT();

   return(0);
}

   ///////////////////////////
   // ДЕФИНИРАНЕ НА ФУНКЦИИ //
   
//==============================================

   int Indicator()  
   {
      double  w,f,L,F ;        

      w=iWPR(NULL,0,8,0)+50;
      
      L=iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,0)-iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,1); L=NormalizeDouble(L,8);

      f=(iMA(NULL,0,1,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,0)-iMA(NULL,0,1,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,2));

      if(
         iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)>30.2*Poin
         && iHigh(NULL,PERIOD_H1,2)< iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)
         && iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)>iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)
         && iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)+iLow(NULL,PERIOD_H1,01)-2*iLow(NULL,PERIOD_H1,0) > iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)
         )
      H2=-1; else H2=0;
      
      if(
         iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)> 30.2*Poin
         && iLow(NULL,PERIOD_H1,2) > iLow(NULL,PERIOD_H1,1)
         && iLow(NULL,PERIOD_H1,1)< iLow(NULL,PERIOD_H1,0)
         && 2*iHigh(NULL,PERIOD_H1,0)-iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)- iLow(NULL,PERIOD_H1,0) > iHigh(NULL,PERIOD_H1,1)-iLow(NULL,PERIOD_H1,1)
         )
      H1=1; else H1=0;

      if(
         Open[0]> 0.25*(Open[1]+Close[1]+High[1]+Low[1])
         && Close[0]*Close[0]/Open[0]>Open[0]  
         && f>0.5*Poin  && L>0 && w>0
         )
      U1=1; else U1=0; 

      if(
         Open[0] < 0.25*(Open[1]+Close[1]+High[1]+Low[1])
         && Close[0]*Close[0]/Open[0]<Open[0]  
         && f<-0.5*Poin  && L<0 && w<0
         )
      U2=-1; else U2=0;  
              
      return(0);
   }

//==============================================

   int BUYLIMIT()
   {
      double lot; double idStop; int K=1;
      idStop=Ask-Stop*Poin;
      if (Stop==0) idStop=0; 
      int ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,(Lots),Ask,Slippage,idStop,0,"",0,0,Red);
      if (ticket>0) return(0);
   }

//========================================

   int SELLLIMIT() 
   {
      double lot; double idStop; 
      idStop=Bid+Stop*Poin;     
      if (Stop==0) idStop=0; 
      int ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,(Lots),Bid,Slippage,idStop,0,"",0,0,Aqua);
      if (ticket>0) return(0);
   }

//===================================================

   int BuyCloser()
   {
      int total=OrdersTotal(); // количество ордери  
      int ordertype;// тип на ордера   
      int ticket; // записваме ордер-етикета
      double priceClose;// цена, по която ше се затварят откритите ордери  
      for(int i=total-1;i>=0;i--)
      {
         if (OrderSelect(i,SELECT_BY_POS))
         {
            ordertype=OrderType(); ticket=OrderTicket();
            switch(ordertype)
            {
               case 0:// затваря buy
                  priceClose=MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_BID);              
                  OrderClose(ticket,OrderLots(),priceClose,3,CLR_NONE);
                  break;        
               case 2 :// Закриваме значения от 2 ,премахваме OP_BUYLIMIT
                  OrderDelete(ticket);  
                  break;
               case 4: // Закриваме значения от  4, премахваме OP_BUYSTOP
                  OrderDelete(ticket);
                  break;       
            }
         }
      }
      return(0);
   }

//========================================

   int SellCloser()
   {
      int total=OrdersTotal();
      int ordertype;// тип на ордера   
      int ticket; // записваме ордер-етикета
      double priceClose;// цена, по която ше се затварят откритите ордери  
      for(int i=total-1;i>=0;i--)
      {
      //:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
         double Ask=SymbolInfoDouble(Symbol(),SYMBOL_ASK);
         double Bid=SymbolInfoDouble(Symbol(),SYMBOL_BID);
         int Bars=Bars(Symbol(),PERIOD_CURRENT);
         double Point=Point();
      //Etc.
      //:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

         if (OrderSelect(i,SELECT_BY_POS))
         {
            ordertype=OrderType(); ticket=OrderTicket();
            switch(ordertype)
            {
               case 1:
                  priceClose=MarketInfo(OrderSymbol(),MODE_ASK);               
                  OrderClose(ticket,OrderLots(),priceClose,3,CLR_NONE);
                  break;
               case 3: // Закриваме значения  2 ,премахваме OP_SELLLIMIT
                  OrderDelete(ticket);  
                  break;
               case 5: // Закриваме значения  4, премахваме OP_SELLSTOP
                  OrderDelete(ticket);
                  break;     
            }
         }
      }
      return(0);
   }

//======================= T R A L L  ======================
   void Tral (int Tral)
   {
     int i;
      bool m;
      //===== BUY
      for (int i=0; i<OrdersTotal(); i++) 
      {
         if (
            OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES)
            && OrderSymbol()==Symbol()
            && OrderType()==OP_BUY
            && Bid-OrderOpenPrice()>Tral*Poin 
            && (OrderStopLoss()==0 || OrderStopLoss()==OrderOpenPrice()-Stop*Poin)
            )      
            m=OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),Bid-Tral*Poin,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE);
      }
      //===== SELL
      for (i=0; i<OrdersTotal(); i++) 
      {
         if (
            OrderSelect(i, SELECT_BY_POS, MODE_TRADES)
            && OrderSymbol()==Symbol()
            && OrderType()==OP_SELL
            && OrderOpenPrice()-Ask>Tral*Poin
            && (OrderStopLoss()>OrderOpenPrice()+Stop*Poin || OrderStopLoss()==0)
            )
            m=OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),Ask+Tral*Poin,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE);
      }
   }

//=======================================================
Ако само функцията тралл ми пречеше, за да си сложа пианото на стената ,както си обичам,режа и главата и я махам.
Да ама не.
Като я махна почва по същия начин да мрънка и за останалите функции.
Значи не е туй причината.
Ако и VGC види зор при пренаписването на този код ,ще трябва сам да си помагам.
Ще извикам Неволята и ...с въжета и с лостове , ще си качвам пианото на стената :grin:
И освен това какъв е тоз нов и най модерен език при МТ5, който в сравнение със старият и демоде език на МТ4 иска три пъти повече оператори за да свърши същата работа.Пфууу..... :twisted:
Форекса е оръжие за масово поразяване

Марио Димитров
Мнения: 1994
Регистриран: 10 авг 2010, 18:08
5 получени
3 дадени

Re: ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Мнение от Марио Димитров » 16 яну 2012, 08:51

Нещо не те разбирам-искаш някой да ти пренапише експерта ли?

Показвам ти как се прави само за индикатора:

Код: Избери всички

//Трябва да направиш хендъл,да го инициализираш в инита и след това да го използваш във функцията
//така се прави за всеки индикатор
//След това същото тяло се деинитва
//===========================================
input int М = 62 ;
input int EMHandle1,WPRHandle1;
int OnInit() {
   EMHandle1  = iMA(Symbol(), 0, М, 0, MODE_LWMA, PRICE_WEIGHTED);
   WPRHandle1 = iWPR(Symbol(),0,8); 
   return(0);
  }
void OnDeinit(const int reason)
  {
   IndicatorRelease(EMHandle1);IndicatorRelease(WPRHandle1);       
  }
  
//==================Indicator()==================== 
int Indicator()  
  {
      double  w,f,L,F ;        
//============================================== 
      double ma1[],WR1[];//временни буфери
      ArraySetAsSeries(ma1, true);
      ArraySetAsSeries(WR1, true);
      if(CopyBuffer(EMHandle1,  0, 0, 1, ma1) < 0){Print("CopyBuffer ma1 error =", GetLastError());}
      if(CopyBuffer(WPRHandle1,  0, 0, 2,WR1) < 0){Print("CopyBuffer WR1 error =", GetLastError());}
//===============================================
//Symbol()-??? ?? ??????? ??????????? ?? ???????????? ??????
      double iOpen1[],iClose1[],iHigh1[],iLow1[];
      ArraySetAsSeries(iOpen1,true);ArraySetAsSeries(iClose1,true);
      ArraySetAsSeries(iHigh1,true);ArraySetAsSeries(iLow1,true);
      int Op1=CopyHigh(Symbol(),0,0,2,iOpen1);
      int Cl1=CopyLow (Symbol(),0,0,2,iClose1);
      int Hh1=CopyHigh(Symbol(),0,0,2,iHigh1);
      int Lw1=CopyLow (Symbol(),0,0,2,iLow1);
      if(Op1<=0){Alert("Не можаха да се копират iOpen1  за последните барове");}
      if(Cl1<=0){Alert("?? ?????? ?? ?? ??????? iClose1   ?? ?????????? ??????");}
      if(Hh1<=0){Alert("?? ?????? ?? ?? ??????? iHigh1  ?? ?????????? ??????");}
      if(Lw1<=0){Alert("?? ?????? ?? ?? ??????? iLow1   ?? ?????????? ??????");} 
//============================================== 
      w= iWPR(NULL,0,8,0)+50;//WR1[0]
            
      L=iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,0)-iMA(NULL,0,M,0,MODE_LWMA,PRICE_WEIGHTED,1);
      L = NormalizeDouble(L,8);
      //L=ma1[0] - m2[1]
      //L=NormalizeDouble(L,8);   
//============================================================
Започни ред по ред,стъпваш на хелпа и започваш да четеш за конретния проблем,виждаш как се реализира,прилагаш го и вече си го научил.
Обърни внимание на това-как се записват и как се четат!
Колко са начините за самия запис-имаш избор.
http://www.mql5.com/ru/docs/series/CopyOpen
За да няма объркване.
Има доста статии и примери с експерти,ами поразрови се.

Извинявам се за спама,тук започна дискусията.
Търгувайте това, което виждате на графиките

Потребителски аватар
phillips
Мнения: 725
Регистриран: 02 сеп 2010, 12:49
Местоположение: sofia

Мнение от phillips » 30 яну 2012, 17:16

hotwheels написа:...донесе ми около 250 пипа за 2-3 месеца...
банда, какво ще го правим този франк... рейнджа хубаво трупа, ама няма ли 1.30 да гоним :grin:...

не знам 250 пипса за 2-3 месеца... аз през уикенда правих личните сметки и се оказва че съм натрупал 13000 франка за тея 5 месеца... мисля добра е стратегията ;)... разбира се един скок до 1.30 ще разкраси яко числата :grin:...

но така като гледам ще трупаме трохи в следващите 2-3 месеца поне?!...
pink martini every day keeps the doctor far away

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re:

Мнение от saxsten » 30 яну 2012, 18:07

phillips написа:
hotwheels написа:...донесе ми около 250 пипа за 2-3 месеца...
банда, какво ще го правим този франк... рейнджа хубаво трупа, ама няма ли 1.30 да гоним :grin:...

не знам 250 пипса за 2-3 месеца... аз през уикенда правих личните сметки и се оказва че съм натрупал 13000 франка за тея 5 месеца... мисля добра е стратегията ;)... разбира се един скок до 1.30 ще разкраси яко числата :grin:...

но така като гледам ще трупаме трохи в следващите 2-3 месеца поне?!...
Не знам
Машината цял месец януари само продава и май не е направила повече от 20% печалба върху акаунда.
Както върви ще ми опропастят хубавия занаят тези мудни пазари.
Форекса е оръжие за масово поразяване

Потребителски аватар
phillips
Мнения: 725
Регистриран: 02 сеп 2010, 12:49
Местоположение: sofia

Мнение от phillips » 02 фев 2012, 23:08

saxsten написа:...Машината цял месец януари само продава и май не е направила повече от 20% печалба върху акаунда...
ами идеална е значи...
само й слагай здрави стопове, да не стане да вдигнат нивото след 3 месеца и тези 20% да обърнат знака и да си народят малки :grin:
pink martini every day keeps the doctor far away

Потребителски аватар
John Last
Мнения: 1383
Регистриран: 06 мар 2010, 15:42

Re: ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Мнение от John Last » 03 фев 2012, 13:12

Сакс, не знам какви ги мислиш но тези 20 % са повече от всичко, което са изкарали средно статистически професионалните хедж фондове за миналата година.

Много хора си имат някакви нереалистични представи, колко пари се изкарват от професионалистите.

Аз бях написал една http://www.fxhackers.com/2012/01/barcla ... dexes.htmlстатия за това но е на английски (по принцип не искам да слагам линкове със статии на англисйки).

Идеята е да видите какви ги вършат професионалистите.
Вездесъщият Джон Ласт от Отбора на гадателите (алхимик)

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re: ТА - елементарен, сложен, всякакъв...

Мнение от saxsten » 03 фев 2012, 15:07

John Last написа:Сакс, не знам какви ги мислиш но тези 20 % са повече от всичко, което са изкарали средно статистически професионалните хедж фондове за миналата година.

Много хора си имат някакви нереалистични представи, колко пари се изкарват от професионалистите.

Аз бях написал една http://www.fxhackers.com/2012/01/barcla ... dexes.htmlстатия за това но е на английски (по принцип не искам да слагам линкове със статии на англисйки).

Идеята е да видите какви ги вършат професионалистите.
20% са донякъде срам и позор за мен при условие ,че експерта е оптимизиран и наточен като самурайски меч да изкарва поне 100% на месец.Е не всеки месец ,де
Има месеци в които слипва ,но се стремя и тогава да остане поне малко на плюс.
За съжаление всичко е все още на теория и практическият резултат за сега е само 20%
Всеки месец гадният пазар предлага нови промени и простотии и се налагат пренастройки и актуализации на кода .
А бе никак не е лесно и не вярвам да има други ,не само в този форум ами изобщо които да се мъчат да търгуват като мен.
На практика за сега стратегията ми е абсолютно бабешка.
Пущам експерта в началото на месеца с неголяма сума примерно 0,6 к и чакам да видиме како ке стане.
Ако първия месец не слипне прибираме сухото и оставяме началния капитал за следващият месец и така нататъка.Като слипне някой месец ,пиеме една студена вода ,вадим от джоба и добавяме към акаунда за допълване стратовата сума и почваме отново.
Малко като тотото, или като "тука има тука нема "
Форекса е оръжие за масово поразяване

Отговори

Върни се в “Phillips”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост