Този потребител на Myfxbook има само реални сметки,
и въпреки че често има драйдаун>50% , прави гейн над 1000%
Малко мотивация
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Contact:
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
Re: Малко мотивация
Нямам представа какво прави, но не ми се и разглежда с ти десетки сметки и огромни дроудауни. На най-печелившата сметка МАЕ е много зле. Безсмислено е да си губи времето човек.StoneHeart wrote:Този потребител на Myfxbook има само реални сметки,
Съгласен съм, че няма смисъл да си губим времето, но от тук идва въпроса има ли вообще печеливши сметки, може ли изобщо да се печели от форекс, или няма смисъл да си губим времето? И ако може да се печели колко процента според теб е разумна и възможна месечна или годишна печалба?тъпото копеле wrote:Нямам представа какво прави, но не ми се и разглежда с ти десетки сметки и огромни дроудауни. На най-печелившата сметка МАЕ е много зле. Безсмислено е да си губи времето човек.StoneHeart wrote:Този потребител на Myfxbook има само реални сметки,
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
Има печеливши сметки, може да се печели от форекс, но за болшинството от хората е безсмислено да си губят времето и парите.zezo wrote: Съгласен съм, че няма смисъл да си губим времето, но от тук идва въпроса има ли вообще печеливши сметки, може ли изобщо да се печели от форекс, или няма смисъл да си губим времето? И ако може да се печели колко процента според теб е разумна и възможна месечна или годишна печалба?
За индивидуален трейдър е напълно постижимо регулярно между 50-100% годишно. За по-големите институционални капитали поради задължението им да държат нисък риск и дроудаун е между 10-20% на година.
- K_W
- 5 получени
Kaто гледам от кога ти е регистрацията щом задаваш този въпрос май знаеш и отговора.zezo wrote:Съгласен съм, че няма смисъл да си губим времето, но от тук идва въпроса има ли вообще печеливши сметки, може ли изобщо да се печели от форекс, или няма смисъл да си губим времето? И ако може да се печели колко процента според теб е разумна и възможна месечна или годишна печалба?тъпото копеле wrote:Нямам представа какво прави, но не ми се и разглежда с ти десетки сметки и огромни дроудауни. На най-печелившата сметка МАЕ е много зле. Безсмислено е да си губи времето човек.StoneHeart wrote:Този потребител на Myfxbook има само реални сметки,
Истината е, че колкото и проста да е същността на трейдинга, масата хора нямат никакъв шанс за успех поради редица причини. Като цяло системата е направена така, че масите да са донори, особено ако говорим за платформи като МТ4-5. Те са направени така, че брокера да печели, а индивидуалния трейдър да губи. Не случайно метата е най-популярната платформа и най-много брокери я ползват. Ако включим в кюпа и психологическите фактори и най-вече майндсета на редовия трейдър (бързи и лесни пари) системнитите печалби стават абсолютен мит.
Говорил съм на тази тема с доста знаещи и кадърни хора, които са от "другата страна" (страната на брокерите). Дългосрочно печелившите при брокерите са единици до напълно липсващи.
Тези, които печелят са или изключение, напипали някакъв едж или хора с много пари, като тези пари им осигуряват нужния едж(тук не говорим за добавки и колко можеш да издържиш на движение срещу теб, това го правят само лузърите и независимо от размера на акаунта нещата свършват зле).
Еджа на големите пари е свързан с условията които могат да си договорят с брокерите или ЛП-та
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Contact:
Ама вие , хем сте ПЕСИМИСТИ, хем НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ
Защо не се отказвате ?
Относно печалбата, аз лично :
1. Не си поставям за цел някаква доходност,
но все пак целта ми е всеки месец да съм на ПЛЮС.
2. Не ме вълнува драудайн-а , до момента в който реша да тегля.
... по-високия драудаун ми позволява по-висока доходност,
... но с цената на ниска ликвидност (по-късно теглене).
3. НЕ СЪМ от хората с много пари.
4. Работя на ръба на едж-а,
за средна доходност около 1 спред на сделка (дори по-малко);
значи брокера е доста доволен от мен
Защо не се отказвате ?
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
Аз лично съм реалист, доходността на индивидуален трейдър казвам от опит, а на институционално ниво цитирам одитирани отчети на хеджфондове и ста мениджъри.StoneHeart wrote:Ама вие , хем сте ПЕСИМИСТИ, хем НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ
Защо не се отказвате ?
Масата не се отказва именно поради необоснован оптимизъм, а някои хора дори си мислят, че печелят докато губят. Също като теб:
StoneHeart wrote: Не ме вълнува драудайн-а , до момента в който реша да тегля.
- K_W
- 5 получени
Аз съм песимист за бъдещето на 95% от "уона би-тата" във форума и извън него.StoneHeart wrote:Ама вие , хем сте ПЕСИМИСТИ, хем НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ
Защо не се отказвате ?
90% нямат елементарни познания затова как функционира пазара и какви неща трябва да съдържа стратегията им.
Виж ги как изчезват един по един от форума, колко продължават да пишат след години?
И един скорошен пример имаше от един съфорумник, който много се обиди, на това че му казах, че ще изгърми без стопове. Псува, плю, заплашва и накрая след 2 месеца акаунта в подписа му го няма.
Не се отказвам защото съм оптимист за моето бъдеще и съм си доказал многократно, че съм прав във вижданията си за пазара.
-
- 26 получени
8 дадени
Какво визираш под "как функционира пазара"? Най-простото, което можеш да чуеш е търсене и предлагане, но що се отнася до фундаменталния аспект, малко може да се абстрахираме от стратегията за търговия. Проблемът, е че една стратегия се използва за всякакви движения и състояния на пазара и всеки чака пазарът да се нагоди на неговата стратегия.K_W wrote:Аз съм песимист за бъдещето на 95% от "уона би-тата" във форума и извън него.StoneHeart wrote:Ама вие , хем сте ПЕСИМИСТИ, хем НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ
Защо не се отказвате ?
90% нямат елементарни познания затова как функционира пазара и какви неща трябва да съдържа стратегията им.
Виж ги как изчезват един по един от форума, колко продължават да пишат след години?
И един скорошен пример имаше от един съфорумник, който много се обиди, на това че му казах, че ще изгърми без стопове. Псува, плю, заплашва и накрая след 2 месеца акаунта в подписа му го няма.
Не се отказвам защото съм оптимист за моето бъдеще и съм си доказал многократно, че съм прав във вижданията си за пазара.
- K_W
- 5 получени
Имам предвид основни познания, управление на риска, управление на средствата, познаване на ценовото движение и елементарните му зависимости.Trader90 wrote:Какво визираш под "как функционира пазара"? Най-простото, което можеш да чуеш е търсене и предлагане, но що се отнася до фундаменталния аспект, малко може да се абстрахираме от стратегията за търговия. Проблемът, е че една стратегия се използва за всякакви движения и състояния на пазара и всеки чака пазарът да се нагоди на неговата стратегия.K_W wrote:Аз съм песимист за бъдещето на 95% от "уона би-тата" във форума и извън него.StoneHeart wrote:Ама вие , хем сте ПЕСИМИСТИ, хем НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ
Защо не се отказвате ?
Повечето "трейдъри" изпадат в крайности. Или ще кажат, че движенията са хаотична и ще се борят за печалба със стратегии базирани на математика(мартингейл гридове и тн). Или ще свръханализаират опитвайки се да хващат и обясняват всяко движение, претрупвайки графиките с линии и индикатори, често отказвайки да приемат загуба признавайки, че си нямат идея какво става.
- druster
- 2 получени
Ще добавя към всичко това и Структура на пазара,пазарни участници и т.н.K_W wrote:Имам предвид основни познания, управление на риска, управление на средствата, познаване на ценовото движение и елементарните му зависимости.Trader90 wrote:Какво визираш под "как функционира пазара"? Най-простото, което можеш да чуеш е търсене и предлагане, но що се отнася до фундаменталния аспект, малко може да се абстрахираме от стратегията за търговия. Проблемът, е че една стратегия се използва за всякакви движения и състояния на пазара и всеки чака пазарът да се нагоди на неговата стратегия.K_W wrote:Аз съм песимист за бъдещето на 95% от "уона би-тата" във форума и извън него.StoneHeart wrote:Ама вие , хем сте ПЕСИМИСТИ, хем НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ
Защо не се отказвате ?
Повечето "трейдъри" изпадат в крайности. Или ще кажат, че движенията са хаотична и ще се борят за печалба със стратегии базирани на математика(мартингейл гридове и тн). Или ще свръханализаират опитвайки се да хващат и обясняват всяко движение, претрупвайки графиките с линии и индикатори, често отказвайки да приемат загуба признавайки, че си нямат идея какво става.
Information is the most dangerous weapon of all the world.
- K_W
- 5 получени
Да и това. Особено ако парите станат големи, няма начин без тези неща.druster wrote:
Ще добавя към всичко това и Структура на пазара,пазарни участници и т.н.
Мотивацията може да е, че не само масите "трейдъри" са некадърни, но и масата брокери.
Ако положиш нужните усилия(съпоставими с тези да станеш професионален спортист или музикант) можеш да успееш. Ако не си готов да се отдадеш до такава степен по-добре да не се и опитваш.
-
- 26 получени
8 дадени
Да, с това съм съгласен. Има математика, но според мен тя е ограничена единствено до средна цена за покупка и продажба, защото на различни нива има различни ордъри, които са базирани на средна цена продажба и за покупка, а не изсипване от едно ниво до друго от един път.K_W wrote:
"Свръханализирането" не е нещо лошо, даже напротив. Хубаво е човек да знае всяко движение (импулс/корекция) как е започнало и как е завършило. Но естествено да търгуваш всяко вече води до свръхтърговия, което вече е пагубно. Всяко грешно решение води до следващо такова в кратки интервали. Желанието за бързо възстановяване води до нова по-бърза загуба.
Хубаво ще да има тема за кратки обяснения с графици за търговия базирано на ПА и най-много един индикатор с образователна цел и по възможност да не за скалп. Ако имам време ще отворя и ще пусна мои обяснения с графици, ако и друг има желание може да ме изпревари.
-
- 1 получени
2 дадени
Миналата седмица поради битов инцидент в банята доста неща се изпочупиха и сега се налага спешен ремонт. Намерих в нета екипът на http://keramo-bg.com/ и ще задвижим нещата. Проблема е че жена ми, с която сме заедно от 2 години вече за всички битови разходи иска само аз да плащам, като в началото не ми правеше вепечатление но сега започва да ме дразни много.. Някой друг бил ли е в подобна ситуация и изобщо намирате ли го за нормално да търпя подобно отношение ?
-
- 1 получени
2 дадени
Здравейте, не е много по темата но да споделя. Имам един приятел, който живее в Англия и е маняк на тема крипто та за рождения му ден му взех много яка маслена картина по мой дизайн от този сайт: http://kartinata.bg/. Можете да разгледате и да поръчате картина по ваш дизайн.