ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД
- alphaomega
- 13 получени
5 дадени
-
- 110 получени
80 дадени
Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД
Мозъка ти наистина е болен. Гълтай си хапчетата редовно, че иначе много се излагаш в публичното пространство.saxsten wrote: ↑15 Jun 2018, 16:56...Веднъж вече казах Разликата между гения и идиота е тънка но съществена
Гения може да докаже жизненоста на идеите си просто като създаде картина изобрети машина или съдаде нДа щом си позволяваш господа да съдиш едва ли ще намериш ограничения за лудоста си
Къде с великите кодове бе откачалко
Къде са ти великите стратегии бе откачалко
Къде са ти реалните сделки по великите ти стратегии бе откачалко
Къде са ти експертите и статемента към тях бре откачалко
Нищо нямаш и нищо реално не си показал до сега ,нито в този нито в друг форум
Е , как да приемем че не си луд тогава като поведението ти е на типчна откачалк
Нямаш нещо реално с което да докажеш че не луд и идеите ти не са налудничави
Иначе нали не очакваш, че ще дам отворен код на един наистина печеливш експерт? Трябва кукувица да ми е изпила акъла, така както го е изпила и на тебе. Да, ама при мене не е ...... Ти един единствен пиклив експерт публикува, и му скри кода. Как тогава очакваш някой друг да си разкрие всичките тайни?
Достатъчно е и това, че с най-големи подробности ви обяснявам какво правя и как го правя. Досега съм изписал хиляди постинги по форумите, но те са за умни хора, а не за олигофрени като тебе. Който има интелект, е разбрал какво пиша. Който е с птичи мозък като твоя, нищо не може да зацепи, и от злоба започва да пише глупости по форумите.
Иначе реален и работещ код съм публикувал поне 5-6 пъти във форума. Това са реални, РАБОТЕЩИ КЛАСОВЕ. Написаното в тях е на светлинни години по-добро от твоята пиклива функция, при която ти се изхитри в 5 реда код да допуснеш 50 грешки. Не знам защо продължаваш да подскачаш, след като всички видяха, че като програмист си гола вода, а като човек - умопобъркан комплексар с мания за величие.
Просто престани да пишеш глупости и да цапаш темата, защото по-размазано лайно от тебе не съм виждал, и с твоите писания вмириса цялата тема. Сери си диарията някъде другаде и се махай от тука, че заради такива като тебе страдат всички останали. Защо не вземеш да се гръмнеш, както с това ще направиш единственото умно нещо в твоя живот?
ПП: Извинявам се на останалите читатели за употребените мръсни думички, но с такъв плазмодий като saxteen няма как да се комуникира по друг начин. Той от умни приказки не разбира, защото мозъка му е не по-голям от този на един червей.
-
- 110 получени
80 дадени
Отговорът е много прост - защото си олигофрен и не знаеш елементарни неща за това как действат финансовите пазари. Ти една единствена думичка (волатилност) не можа за 10 години да научиш какво означава, и изписа 20 постинга с простотии, давайки всъщност доказателтво, че простия си ти, и никой друг.saxsten wrote: ↑17 Oct 2011, 22:21.....Добре де
И аз го забелязах този факт.
Пуснах кучето -експерта де ,на бак тест по различните двойки и освен по евро швейк само по долар канадец и австралиец долар даде плюсови и дори донякъде стабилни резултати.
Честно казано не знам защо по тези валути печели а по другите слипва- просто нямам идея.
-
- 110 получени
80 дадени
На калпав х... вълната му пречи. Един неудачник като тебе винаги си търси някакъв външен виновник за собствената си некадърност. Експерта ти не работи добре, защото си калпав програмист, но пилешкия ти мозък няма как да го разбере това.saxsten wrote: ↑30 Nov 2011, 23:50Не е толкова лесно приятелюJDeel wrote:Абе какви са тия безгрешни експерти дето пускате? То хубаво, ама що при това положение отгоре пише Demo? Аз ако хвана че направя експерт дето за 3-4 месеца прави сметката ми 10 пъти по голяма, веднага го пускам да бачка и даже не бих си губил времето да показвам за какво иде реч на многознайковците из форумите
Много подводни камъни има.
На практика експерта трябва да се наблюдава и да се внимава за намесата на банката.А тя е винаги неочаквана.
С две думи да търгуваш с експерт е почти толкова трудно колкото с ПА само гдето работата ти е малко по спокойна ,примерно наблюдението трябва да е 1 -2 дневно, но пък винаги трябва да си нащрек защото пазарът се извърта по невоероятни начини.
Търгувам реално с експерт и Мога да кажа че до сега само трупам опит
Два пъти ме слипна
Единият път защото имах семейни неприятности и го изтървах а вторият път защото тъпата банка се намеси по дивашки начин а аз не реагирах адекватно.
Търговията с експерт също е изкуство.
Нийде няма лесно.
-
- 110 получени
80 дадени
Пише се ВОЛАТИЛНОСТ и представлява съвсем друго нещо спрямо това, което малкия ти мозък си го мисли ....
-
- 110 получени
80 дадени
Явно не само от мене искаш някой да ти покаже кодовете си. Разбирам те напълно - като не можеш сам да си ги измислиш, търсиш отнякъде да ги откраднеш. Досега не съм видял нито един верен код, измислен само от тебе. Пищовиш се само с чужди кодове, на които променяш по нещо дребно колкото да развалиш вярната логика на експерта.
-
- 110 получени
80 дадени
Наистина е много тъпо това, което ти идва на ум. Радвам се, че поне веднъж си го осъзнал.saxsten wrote: ↑03 Jan 2012, 23:46От всичките глупости на петицата само това дава някакъв положителен резултат при тест : MACD Sample.mq5
Прехваления "Хирург" == "cs2011.mq5 " изобщо не отваря сделки.
Както и да е имам молба:
На някой идва ли му идея при тестера на МТ4 как да се пресметнат сделките за даден период ,които са реализирани в рамките на спреда.
Най - тъпото ,което ми идва на ум е :
double val ;
if( ...условието за затваряне на сделка в рамките на спреда .. ) val=val+1;
Ами че то програмистите би трябвало да знаят, че за тази цел се въртят цикли. Ама какво ли ти обяснявам, след като явно не си програмист. Иначе нямаше да напишеш такава простотия, която би трябвало да се знае от всеки един начинаещ програмист още на втория час от обучението му.saxsten wrote: ↑03 Jan 2012, 23:46Лошото е че ако го вкарам в програмата на експерта, докато върви бак теста ще брои и сделки и ако има и алерт ще иска всеки път да ги показва.Номера е чак след като свърши теста чак тогава да се задействува алерта и да покаже колко са сделките в рамките на спреда за тестирания период.
Освен това самото условие :
if( ...условието за затваряне на сделка в рамките на спреда .. )
ми е малко мътно.
Нямам опит с OrdersHistoryTotal( ) и как да отделя последната закрита позиция за да я анализирам.
Помагайте дайте някаква идея.
-
- 110 получени
80 дадени
Ама ти сериозно ли пишеш това? Ами че ако това не го знаеш, какво въобще в действителност знаеш?
-
- 110 получени
80 дадени
Ама ти сериозно ли ги пишеш тези неща? Ами че ако ти не знаеш такива елементарни неща, какво въобще в действителност знаеш?saxsten wrote: ↑04 Jan 2012, 14:43......
Признавам си, че не я знаех тази DeInit()
Но къде точно в този код трябва да се намира тази тайствената функция
........
Впрочем я ми кажи като програмист каква е разликата между примерно две потребителски функции дефинирани по различен начин:
int Fbuy () и double Fbuy ()
....
-
- 110 получени
80 дадени
Поредния тъп въпрос от човек, който хал-хабер си няма от програмиране. Сега пък масивите му били виновни, че не работели правилно .....saxsten wrote: ↑04 Jan 2012, 23:54Масивите в МТ4 вървят ама със зор.Никой път не си сигурен ще го бъде ли или няма тоз масив.Аз като една консерва съм се ограничил само до едноредови масиви а за два и повече не ща и да мисля за сега.Само ако няма вече на къде тогава ги ползувам.Иначе са хубава работа ,ама поради това че функциите си се самонагласят,като windows , без да те питат , мога ли да мина без масив ,правя го.
Мили мой олигофрене, масивите си работят съвсем правилно, само където ти не знаеш как да напишеш верния код ....
ПП: Стигнах до страница 16 от темата, разглеждайки бисерите и простотиите, писани от saxteen. За тази вечер стига, но утре мисля да продължа. И след като Желев не желае да трие обидните постинги на saxteen към мене, чувствам се спокоен да отговарям в същия дух. Явно това се толерира в този форум.
-
- 110 получени
80 дадени
Тиковете на Dukas Copy ги знам, и съм ги Download-нал всичките, както и периодично Download-вам разликите. Имам и тиковете на Gain, HistData, TrueFX, eSignal, както и терабайти от собствено логнати тикове през последните 15 години от стотици брокери и други провайдери на котировки.
Имам един програмен продукт (Market Feeder), който съм го писал още по времето на брокера STS FInance, и след това през годините програмистите на СТС Софт са го развивали и усъвършенствали. Основната задача на този продукт е да получава в реално време котировки от стотици доставчици по стотици финансови инструменти, и след това посредством бърза статистическа обработка да определя без закъснение и без игли котировките на търговския сървър на STS FInance. Този продукт впоследствие го продадохме на няколко други български ФOREX брокери (договор за поддръжка за по 1000 EUR на брокер на месец) и през последните 15 години котировките, които виждате, всъщност са генерирани именно от този мой продукт.
Та този продукт освен всичко друго прави и логване на получените и излъчените котировки, като през годините са се натрупали много-много терабайти с тези котировки. Така че към днешна дата имам няколко диска с архиви на всякакви тикове, и може би някога ще им дойде времето да ги обработя. Всъщност преди време загубих няколко месеца в писане на софтуер за подреждане, класифициране, изчистване и унифициране на цялата тази тикова информация, но така и не достигнах до завършен край. Просто задачата се оказа прекалено трудна и сложна, и не исках да губя повече време в нея, без да има потенциал да спечеля пари от този труд.
Затова и автоматичното Download-ване на тикове от MQL5 ми дойде като мана небесна, и сега просто няма как да се откажа от тази екстра.
- alphaomega
- 13 получени
5 дадени
Всичко е много хубаво, особено когато работи.Mateev wrote: ↑15 Jun 2018, 20:59Тиковете на Dukas Copy ги знам, и съм ги Download-нал всичките, както и периодично Download-вам разликите. Имам и тиковете на Gain, HistData, TrueFX, eSignal, както и терабайти от собствено логнати тикове през последните 15 години от стотици брокери и други провайдери на котировки.
Имам един програмен продукт (Market Feeder), който съм го писал още по времето на брокера STS FInance, и след това през годините програмистите на СТС Софт са го развивали и усъвършенствали. Основната задача на този продукт е да получава в реално време котировки от стотици доставчици по стотици финансови инструменти, и след това посредством бърза статистическа обработка да определя без закъснение и без игли котировките на търговския сървър на STS FInance. Този продукт впоследствие го продадохме на няколко други български ФOREX брокери (договор за поддръжка за по 1000 EUR на брокер на месец) и през последните 15 години котировките, които виждате, всъщност са генерирани именно от този мой продукт.
Та този продукт освен всичко друго прави и логване на получените и излъчените котировки, като през годините са се натрупали много-много терабайти с тези котировки. Така че към днешна дата имам няколко диска с архиви на всякакви тикове, и може би някога ще им дойде времето да ги обработя. Всъщност преди време загубих няколко месеца в писане на софтуер за подреждане, класифициране, изчистване и унифициране на цялата тази тикова информация, но така и не достигнах до завършен край. Просто задачата се оказа прекалено трудна и сложна, и не исках да губя повече време в нея, без да има потенциал да спечеля пари от този труд.
Затова и автоматичното Download-ване на тикове от MQL5 ми дойде като мана небесна, и сега просто няма как да се откажа от тази екстра.
Тука обаче пак опираме до темата която я дискотирахме преди време във другия форум. Дали изобщо има полза от тестването със исторически цени? И по специално дали има полза от търсенето на зависимости генерирани от "случайни" котировки.
Аз си мисля че трябва да се върви във съвсем друга посока и изобщо няма нужда да се вманиачаваме при тестовете със исторически цени. Печелившата логика на един робот трябва бъде заложена още от самото начало. Аз и преди съм коментирал че зависимостите (пазаните неефективности) които носят печалба и положително ПМО са плод или на човешки действия или на системи създадени от хора. А човешките действия са плод на очаквания и емоции. Системите пък имат някаква заложена логика и само въртят цикли и правят едно и също
Тоест за да намериш зависимостите трябва да разбираш психологията на пазарните участници или трябва да разбереш как работят системите на големите играчи и на доставчиците на ликвидност.
А иначе може да направиш трилиони тестове със случайни числа (каквито са котировките) и никога да не намериш стратегия която да печели през цялата история. В най добрия случай ще намираш стратегии които печелят само във определени периоди от време после губят всичко.
- p_dim
- 107 получени
85 дадени
Да, при МТ5 най-накрая е предвидена възможност всеки брокер да си събира собствена история тикове и да предложи на клиентите си да правят тестовете върху реално излъчени котировки от дейтафийда на конкретния брокер. Добър замисъл ама...да имаше и кой да го реализира и поддържа. И аз като тебе бях тръгнал с голямата лъжица, че няма да има нужда да се занимавам с простотии да си търся качествена история за бектестове. Моя брокер за МТ5 (Swissquote) е от първите които пуснаха петицата за клиенти и аз си мислех, че вече се е посъбрала четири годишна история, горе-долу достатъчна за да се види от някоя стратегия какво може да се очаква. Свалих тикове за няколко инструмента, ама нали все си имам едно на ум, та драснах набързо един код да проверя пълна ли е историята. Какво се оказа? Ами пълна трагикомедия! Много често записите спират за над 4 часа, а няколко пъти липсват цели седмици. Разни "дребни" дупки от по 1 час са ежедневие и въобще не ги броя. За нищо не става просто. А иначе за МТ4 съм си купил за €100 от години TickDataSuite от https://eareview.net, страхотна програмка, при бектест може да имитира дори слипидж както си е в реални условия. Та сега с TickManager-a на TDS експортвам тикове в .csv файл и после си написах скрипт за МТ5 с който чета файла и тиковете ги вкарвам в частен Символ. После правя теста върху частния Символ (с реалните тикове). То сега МТ5 позволява и директно импортиране на тикове от .csv файл без скрипта, обаче няма как да си наглася спреда да прилича на моя си брокер. Затова скрипта чете файла, коригира спреда с подложка в points, изчислява барове М1 и после вкарва тиковете и баровете директно в базата данни на МТ5. За момента така процедирам.
Да не забравя да кажа, че историята от TrueFx (Integral) също е изключително калпава с огромни дупки. От Dukascopy пак има дупки, но общо взето бива. До тука съм я издокарал с МТ5
- Attachments
-
- TDS.png (12.53 KiB) Viewed 7167 times
- p_dim
- 107 получени
85 дадени
Така, съвсем накратко: Едни юнаци ми пратиха линк към сайт дето имало роботи (с отворен код), дето даже печелели с молба да погледна ако може нещо да се подобрят стратегиите и съответно резултатите. Всичко е публично достъпно и не знам нищо повече от това което и вие виждате на сайта. За съжаление за момента съм претрупан с работа и не мога да нищо да погледна, надявам се да се включа след седмица. Като гледам най-добрия им робот е за EURJPY и работи с Heiken Ashi свещи, нищо друго нямах време да гледам. Кода е на края на страницата за съответния бот. Предложението ми е да разцъкаме кодовете за МТ5 с учебна цел, хем да си подобрим уменията с MQL5, хем пък може наистина да подобрим нещо. Бърза работа нямаме, кой когато може - да се включва. Аз лично кодовете за МТ4 няма да ги гледам и коментирам, искам да свиквам да преглеждам код за МТ5. Надявам се, че и Матеев ще се включи вместо да се изясняват със saxsten на кой му е по-крив и на кой му бил с брадавици.
-
- 110 получени
80 дадени
Аз вече преминах през този етап да тегля от интернет чужди роботи и да ги тествам. Натрупал съм стотици такива и прилежно си ги подреждах в директории на диска, но в един момент стигнах до ситуация, в която вече нямам време дори и да погледна кода, камо ли да го тествам по-подробно. Затова и стигнах до извода, че трябва да напиша класа, за който говорих по-горе. Тоест нуждая се от бърз и лесен начин за секунда да се преценява кой робот (стратегия) е добър и кой - не. Ако това го направя, тогава всеки един външен робот ще мога да го модифицирам за 1-2 минути и след още 1-2 минути ще знам струва ли нещо, или е поредната самопзаблуда на някой трейдер и/или програмист.
По въпроса с качествените данни - да, наистина те са огромен проблем. Много време съм прекарвал в опити да го разреша, но досега не съм успявал. Проблемът не е в написването на софтуера, а в колосалното време, което се губи в различни конвертирания на наличните котировки. А след това се губи още по-колосално време в автоматично или на ръка изчистване на дупки, игли и прочее гафове. Иначе базовата идея е ясна - по всеки един финансов инструмент има много провайдери, и всеки един от тях има некачествени котировки. Една статистическа обработка обаче би могла да извлече перфектен поток от котировки въпреки гафовете на различните брокери, защото тези гафове се случват в различно време. Това нещо го правя в реално време с моя Market Feeder, и работи безпогрешно, но за да го направя да работи в Offline режим ще трябва да понапиша още бая софтуер за съвместимост с различните формати. За съжаление все не ми остава време за това.
По въпроса с качествените данни - да, наистина те са огромен проблем. Много време съм прекарвал в опити да го разреша, но досега не съм успявал. Проблемът не е в написването на софтуера, а в колосалното време, което се губи в различни конвертирания на наличните котировки. А след това се губи още по-колосално време в автоматично или на ръка изчистване на дупки, игли и прочее гафове. Иначе базовата идея е ясна - по всеки един финансов инструмент има много провайдери, и всеки един от тях има некачествени котировки. Една статистическа обработка обаче би могла да извлече перфектен поток от котировки въпреки гафовете на различните брокери, защото тези гафове се случват в различно време. Това нещо го правя в реално време с моя Market Feeder, и работи безпогрешно, но за да го направя да работи в Offline режим ще трябва да понапиша още бая софтуер за съвместимост с различните формати. За съжаление все не ми остава време за това.
-
- 110 получени
80 дадени
Имам представа за твоята стратегия, защото внимателно чета какво пишеш по форумите. Съгласен съм, че първопричината на всичко е психологията и действията на пазарните участници, и ти вероятно си напипал някаква работеща комбинация, но доказал ли си я? Дори и да си спечелил няколко пъти, имаш ли история от поне 100 или дори 1000 случая, които си ги отиграл по един и същи начин?alphaomega wrote: ↑15 Jun 2018, 21:38Всичко е много хубаво, особено когато работи.
Тука обаче пак опираме до темата която я дискотирахме преди време във другия форум. Дали изобщо има полза от тестването със исторически цени? И по специално дали има полза от търсенето на зависимости генерирани от "случайни" котировки.
Аз си мисля че трябва да се върви във съвсем друга посока и изобщо няма нужда да се вманиачаваме при тестовете със исторически цени. Печелившата логика на един робот трябва бъде заложена още от самото начало. Аз и преди съм коментирал че зависимостите (пазаните неефективности) които носят печалба и положително ПМО са плод или на човешки действия или на системи създадени от хора. А човешките действия са плод на очаквания и емоции. Системите пък имат някаква заложена логика и само въртят цикли и правят едно и също
Тоест за да намериш зависимостите трябва да разбираш психологията на пазарните участници или трябва да разбереш как работят системите на големите играчи и на доставчиците на ликвидност.
А иначе може да направиш трилиони тестове със случайни числа (каквито са котировките) и никога да не намериш стратегия която да печели през цялата история. В най добрия случай ще намираш стратегии които печелят само във определени периоди от време после губят всичко.
Та това според мене е най-големия проблем в трейдинга. За да избягаме от случайната игра, пък дори и тя да изглежда печеливша на пръв поглед, трябва да разработим стратегия и да я изтестване в достатъчно на брой исторически случаи така, щото доверителния интервал да се стесни и долната му граница да се вдигне над нулата. Тоест трябва ДА ДОКАЖЕМ, че наистина говорим за зависимост, а не за флуктуация на случайноста. Това според мене е разковничето на успеха.
Именно поради тази причина напоследък аз се концентрирах именно върху този проблем, който според мене е фундаментален - как да разпознаем една "зависимост" дали наистина е такава или е просто флуктоация на случайноста. При това се абстрахирам от мисленето за цени, пазари и всичко останало. Искам да го разреша проблема на абстрактно ниво, анализирайки дадена ЦИФРОВА РЕДИЦА извън контекста на това как е създадена тази редица.
Сега като се замисля колко години от живота си съм загубил, мъчейки се да направя, нещо без да ползвам услугите на един такъв основополагащ фундаментален инструмент - чак ми става лошо. Трябваше още преди години да го създам, но и аз самия като всички останали хора се подведох да гледам крайния резултат на една стратегия. И чак на един доста по-късен етап осъзнах, че това е много гррешен подход. Започнах да гледам и другите параметри на стратегията, но това никак не помага, защото създава хаос във мисленето, а от там и във вземането на решения. Тоест един човек, търсещ стратегии, трябва да започне работата си преди всичко със създаването на КРИТЕРИЙ ЗА КАЧЕСТВАТА НА ЕДНА СТРАТЕГИЯ, като този критерий трябва да е едно единствено число. Речено-сторено, но по усъвършенстването на този критерий пак се загубиха няколко години. И така до ден днешен, в който вече точно и ясно знам, че ако не седна да го направя този критерий, безпредметно е да продължавам да си играя на шикалки цял живот.
Иначе и аз все още не знам до какво ще доведе този критерий. Може би ще се окаже, че въобще е невъзможно да се намерят доказани зависимости, или точно обратното - да се намерят хиляди зависимости. Просто трябва да се напише класа за този критерий и в зависимост от резултатите от използването му идеологията ми може да кривне по един или по друг път. При това не говоря само за търговия на форекс пазарите. Говоря въобще за търсенето на ПМО където и да било в живота и във заобикалящата ни среда, така че този критерий ще е универсален за всеки един бизнес. Вече дадох пример с колебателните процеси в NetWork HashRate, които вероятно ще се окажат прогнозируеми, и от тях най-вероятно ще е възможно да се извлече ПМО.
Та това са моите разсъждения. Готов съм да започна от самото начало, но този път да поставя всичко на правилна основа. Вече мисленето ми е коренно променено. Вече се нуждая от стратегии, които НАДНИЧАТ В БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ, и ако не го постигна това, по-добре въобще да не се захващам да търгувам. Под "надничане в бъдещето" разбирам намирането на ДОКАЗАНА СИЛНА ЗАВИСИМОСТ, например 70/30, а не рискована игра със слаба зависимост (55/45). Или още по-точно - намирането на зависимост, която моя критерий ще я одобри, въпреки че вътрешната му логика ще е много жестока и силно критична.
-
- 110 получени
80 дадени
Стотици стратегии съм свалил от сайта Trade Like a Pro: http://tradelikeapro.ru/category/torgovyie-strategii/
Хубавото в този сайт е не само публукуването на открития код, но и подробните обяснения за всяка една стратегия под формата на написана статия за нея. Според сайта и според статиите всяка една стратегия е печеливша, но в действителност това не е така. Ценното обаче е това, че можете да черпите идеи от сайта, след което да изтеглите кода и да го модифицирате според собствените си разбирания.
Мислех наготово да ви дам изтеглени почти всички стратегии, но се оказа, че директорията с тях е набъбнала до 3GB, и форума отказва да преглътне RAR файла. Така че ще трябва сами да си ги теглите една по една. Това за програмистите, които тепърва се учат да програмират. За останалите е ясно, че отдавна са решили да пишат само свой кодове, както съм го решил и аз.
За който не го знае този сайт, препоръчвам да го разгледа. В него има няколко стратегии, които се базират на наистина доказани зависимости в миналото, вероятноста на които много се различава от стандартното 50/50. Например статистиката за дните в седмицата и часовете в денонощието, и как това може да се използва за подобряването на всяка една стратегия.
Хубавото в този сайт е не само публукуването на открития код, но и подробните обяснения за всяка една стратегия под формата на написана статия за нея. Според сайта и според статиите всяка една стратегия е печеливша, но в действителност това не е така. Ценното обаче е това, че можете да черпите идеи от сайта, след което да изтеглите кода и да го модифицирате според собствените си разбирания.
Мислех наготово да ви дам изтеглени почти всички стратегии, но се оказа, че директорията с тях е набъбнала до 3GB, и форума отказва да преглътне RAR файла. Така че ще трябва сами да си ги теглите една по една. Това за програмистите, които тепърва се учат да програмират. За останалите е ясно, че отдавна са решили да пишат само свой кодове, както съм го решил и аз.
За който не го знае този сайт, препоръчвам да го разгледа. В него има няколко стратегии, които се базират на наистина доказани зависимости в миналото, вероятноста на които много се различава от стандартното 50/50. Например статистиката за дните в седмицата и часовете в денонощието, и как това може да се използва за подобряването на всяка една стратегия.
- alphaomega
- 13 получени
5 дадени
Моята стратегия за да я докажа че е печеливша за цялата история, първо трябва да намеря начин да я автоматизирам на 100%. А това е меко казано непосилна задача (поне за мен) имайки предвид със какви параметри трябва да боравя.
Стратегията ми е базирана на комбинация от фундамент, новини и технически модели.
Техническите модели са най лесната част. Проблема са новините.
Тази система за да бъде тествана върху историята, първо трябва да разполагам със тази история.
А аз не разполагам. Имам достъп само до котировки. А на мен ми трябват и новините. Тоест трябва ми точна база данни във която за всеки един момент от време да знам какви са били новините и пазарните очаквания. И системата трябва да бъде програмирана така че да сравнява във всеки един момент това което се чертае на графиката със това което очакват (или са очаквали) пазарните участници.
Такава база данни не съществува. Трябва аз да я създам от нулата. Пазарните очаквания/пронози и новините трябва бъдат преобразувани във някакви числови стойности които робота да може да ги чете. Проблема обаче е че информацията за предходните години вече е загубена и няма как да се намери. Например ти помниш ли какви точно са били новините преди 2387 дни в 10:32 сутринта
Ето тук се различават нашите подходи. Ти като повечето хора търсиш чисто технически модели без да вземаш под внимание фундамента.
А всъщност фундамента е първопричината за формирането на техническите модели. Както и преди се опитах да обясня, формите на графиката не са най важното. Има милиони вариации. Нас обаче не ни интересуват детайлите! Важното е да извлечем само основите (средните стойности) на няколко модела. И после да търсим във някакви граници. Тоест моделите може да се отклоняват значително от средните стойности но когато са подкрепени от фундамент това ги прави валидни.
Докато ако следиш само техническата част накрая разбираш че си се загубил във един океан от случайни числа. И всяка случайна вълна започва да ти прилича на модел със ПМО. Тоест не можеш да различиш къде свършва случайността и къде започва да се развива някакъв модел.
И от тук започваш да търсиш набор от правила и параметри които най добре да се нагодят към историята.......а това всички знаем до къде води.
Задънена улица без изход!
Аз тоя път (тестове на технически стратегии) съм го извървял още преди години и нямам намерение да се връщам отново по него.
И понеже не мога да автоматизирам напълно сегашната ми система, затова се мъча да я прилагам ръчно. Засега със смесени резултати главно поради факта че не мога да следя пазара през цялото време и пропускам голяма част от възможностите.
Стратегията ми е базирана на комбинация от фундамент, новини и технически модели.
Техническите модели са най лесната част. Проблема са новините.
Тази система за да бъде тествана върху историята, първо трябва да разполагам със тази история.
А аз не разполагам. Имам достъп само до котировки. А на мен ми трябват и новините. Тоест трябва ми точна база данни във която за всеки един момент от време да знам какви са били новините и пазарните очаквания. И системата трябва да бъде програмирана така че да сравнява във всеки един момент това което се чертае на графиката със това което очакват (или са очаквали) пазарните участници.
Такава база данни не съществува. Трябва аз да я създам от нулата. Пазарните очаквания/пронози и новините трябва бъдат преобразувани във някакви числови стойности които робота да може да ги чете. Проблема обаче е че информацията за предходните години вече е загубена и няма как да се намери. Например ти помниш ли какви точно са били новините преди 2387 дни в 10:32 сутринта
Ето тук се различават нашите подходи. Ти като повечето хора търсиш чисто технически модели без да вземаш под внимание фундамента.
А всъщност фундамента е първопричината за формирането на техническите модели. Както и преди се опитах да обясня, формите на графиката не са най важното. Има милиони вариации. Нас обаче не ни интересуват детайлите! Важното е да извлечем само основите (средните стойности) на няколко модела. И после да търсим във някакви граници. Тоест моделите може да се отклоняват значително от средните стойности но когато са подкрепени от фундамент това ги прави валидни.
Докато ако следиш само техническата част накрая разбираш че си се загубил във един океан от случайни числа. И всяка случайна вълна започва да ти прилича на модел със ПМО. Тоест не можеш да различиш къде свършва случайността и къде започва да се развива някакъв модел.
И от тук започваш да търсиш набор от правила и параметри които най добре да се нагодят към историята.......а това всички знаем до къде води.
Задънена улица без изход!
Аз тоя път (тестове на технически стратегии) съм го извървял още преди години и нямам намерение да се връщам отново по него.
И понеже не мога да автоматизирам напълно сегашната ми система, затова се мъча да я прилагам ръчно. Засега със смесени резултати главно поради факта че не мога да следя пазара през цялото време и пропускам голяма част от възможностите.
- saxsten
- 12 получени
6 дадени
Ех Матеев Матеев ,то че си луд ,луд си ,що се отнася за форекс идеите .
Вече е ясно че всичките ти идеи във форекса са налудничави
Ако не бяха налудничави за толкова вреве по форумите все някоя от твоите "идеи "щеше да получи развитие.
Да ама как да получи горката идея развитие като е налудничава
Обикновено резултата от такива опити е че ругаят автора на налудничавата идея ,в случая Матеев и го пропъждат от форума като мръсно коте
И как може един луд човек да дава оценки
Защото само луд човек може да дава оценки за хора които си вадят хляба с програмиране и да разправя врели некипели
Ами покажи нещо твое направено от ръчичките ти, което е работещо и ще ти повярваме че не си откачалка
Покажи де, ама не можеш ,защото си луд и-не си гений
За съжаение нямам свободно време да се занимавам с луди хора.
Вече е ясно че всичките ти идеи във форекса са налудничави
Ако не бяха налудничави за толкова вреве по форумите все някоя от твоите "идеи "щеше да получи развитие.
Да ама как да получи горката идея развитие като е налудничава
Обикновено резултата от такива опити е че ругаят автора на налудничавата идея ,в случая Матеев и го пропъждат от форума като мръсно коте
И как може един луд човек да дава оценки
Защото само луд човек може да дава оценки за хора които си вадят хляба с програмиране и да разправя врели некипели
Ами покажи нещо твое направено от ръчичките ти, което е работещо и ще ти повярваме че не си откачалка
Покажи де, ама не можеш ,защото си луд и-не си гений
За съжаение нямам свободно време да се занимавам с луди хора.
Форекса е оръжие за масово поразяване
-
- 110 получени
80 дадени
Най-голямата смешка от написаното по горе е това, че ти си вадиш хляба с програмиране .......
Направо паднах под масата от смях. Ти и програмист - ха, ха, ха ......
По-скоро гледайки кодовете ти бих казал, че си селска мъка в областа на програмирането, но пилешкия ти мозък няма капацитета да го осъзнае това. Всеки един твой ред код е нагледно доказателство КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОГРАМИРА !!!
Направо паднах под масата от смях. Ти и програмист - ха, ха, ха ......
По-скоро гледайки кодовете ти бих казал, че си селска мъка в областа на програмирането, но пилешкия ти мозък няма капацитета да го осъзнае това. Всеки един твой ред код е нагледно доказателство КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОГРАМИРА !!!