ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Как се създава и тества forex система. Expert Advisors и бектестове на системи за автоматична търговия.
Post Reply
vgc
44 получени
6 дадени

ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Post by vgc » 18 Apr 2011, 10:42

Давам възможност за членовете на форума, да опишат и поискат софтуерна разработка или консултация касаеща пряко или не като аспект темата за автоматичен трейдинг. Единственото условие е публичност и желание за споделяне на резултати след това :smile:
Лично аз ще отделя време за кодирането на по един експерт месечно (писането на индикатори малко не ми е по вкуса). С други думи предлагам тук да се срещнат разработчици с проявяващите интерес към нестандартните възможности на платформите трейдъри. Може да се обсъждат и разработки на трети страни публикувани в интернет пространството и съдържащи основната идея с публикувано детайлно описание и/или открит софтуерен код.

п.п. Понеже S.Zhelev акцентира върху една тактика използвана от провайдър към зулусите, то показвам какво според мен представлява добре описана основна идея: The Big Ben Strategy
Форексът е полезен като ХОБИ

godim

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Post by godim » 18 Apr 2011, 13:19

Приятелю, vgc.
Предложението ти е доста обвързващо, но нека да пробваме.
Говорите за грид. Аз също си мисля за грид за евро/долар.
1. Входът да се задава от потребителя. На някакво ниво, пробивът на което е индикация за продължително движение по посоката. За мен такова беше 1,4405.
2. Да има винаги най-много две отворени позиции. Позициите да се отварят през 15 пипа, а да се затварят през 22. Явно трябва да се работи с МТ4.
3. Да има възможност за задаване нивото на стоп при първоначалното отваряне на позициите.
4. С натрупване на печалбата над определена големина стопът да се определя като процент от тази печалба.
5. Ако цената започне да се връща и има отворена само една позиция, какво? Нека да се отваря отново и втората от предишното ниво.

Това се сещам до тук.
Ето графиката ако ЕА работеше днес.
За стоте пипа движение щеше да има най-малко 6 сделки по 22 пипа - 132 пипа.
И сега вече може и да търси стопа.
eurusd.gif
eurusd.gif (46.61 KiB) Viewed 29857 times
ПП Е за големината да позициите. Нека се задава и да е постоянна за всички.
Успехи!

godim

Post by godim » 18 Apr 2011, 16:47

А може да е хубаво да има и крайна цел. Защо да давам стопа като предполагам къде е целта?
eurusd.gif
eurusd.gif (44.42 KiB) Viewed 29807 times
Успехи!

vgc
44 получени
6 дадени

Post by vgc » 19 Apr 2011, 09:30

godim wrote:Приятелю, vgc.
Предложението ти е доста обвързващо, но нека да пробваме.
Предложението е доста обвързващо за мен :) - под споделяне на резултати имах в предвид споделяне на конкретни идеи и параметри (точно както ти си показал конкретни стъпки в пипсове), а не споделяне на риъл-стейтмънти. Това като уточнение :smile: иначе ще помисля за начин на реализация на твоята идея.

lokva

Post by lokva » 19 Apr 2011, 14:59

eдна идея и от мен обсъждана в друга тема http://forexforum.bg/viewtopic.php?f=50 ... =20#p15814

fickata

Post by fickata » 21 Apr 2011, 02:15

Ето едно просто експертче на което попаднах и му направих бактест за 3 години. Тук са резултатите. :smile:

http://www.2shared.com/document/kHs1gSA ... 12763.html
Най-голямото престъпление е да се признаеш за виновен, за престъпление, което не си извършил.

vgc
44 получени
6 дадени

Post by vgc » 10 May 2011, 15:56

godim wrote: Ето графиката ако ЕА работеше днес.
За стоте пипа движение щеше да има най-малко 6 сделки по 22 пипа - 132 пипа.
Излязоха седем трейда, 154 пипса:
e1.gif
e1.gif (7.65 KiB) Viewed 29506 times
А това е самата ЕА:
ffManualGrid.mq4
(3.42 KiB) Downloaded 633 times

godim

Post by godim » 10 May 2011, 19:48

vgc wrote: Излязоха седем трейда, 154 пипса:
e1.gif
......
vgc благодаря! Ще го разгледам и пробвам по-късно.
Успехи!

tahatyc

Post by tahatyc » 11 May 2011, 20:27

Здравей vgc добра тема :smile:. Отдавна търся някой човек, който има малко време и му се прави експерт. Нека да предложа една проста идея, но не знам дали ще е така и за кодирането де :smile:. Надявам се да ти хареса и да го напишеш и да видиш как върви статистиката. Та идеята е MACD (13,34,5), тайм фреймовете са два 5M и 30М. Гледаме кога MACD ще направи бар над 0-та на 30М тайм фрейм, като го направи слизаме на 5М таймфрейм и гледаме кога MACD ще отиде надолу под нулата и след това пак се качи над нулата където ще е нашата BUY точка с протектив стоп на 130 пипса иначе стопът ще ни е там където MACD мине под нулата на 30M таймфрейм, а TP ще ни е 20 пипса. Правил съм ръчна статистика на тази система за 4 месеца резултатите са 510 пипса за 4 месеца, не е кой знае какво, но ми се ще да видя за по-далечна статистика и да видя на някои други валути как ще върви тази система и разбира се дали някъде не съм сгрешил със статистиката де все пак човек съм :grin: .

fx rookie

Post by fx rookie » 11 May 2011, 20:30

сравнително добре си описал условията, само едно нещо трябва да уточниш - ако мacd на 5М не слезе под 0 в сигналния бар на 30М, отпада ли входа? Или колко бара след като на 30М мине над 0-та, да гледаме за конфигурацията на 5М

tahatyc

Post by tahatyc » 11 May 2011, 20:44

Сигнала е валиден докато MACD е над или под нулата на 30M тайм фрейм, ако ведната МАCD e затворил над нулата, слизаме на 5 М тайм фрейм и гледаме, кога ще дойде сигнала. Това, което забравих да оточня е това, че влизаме само веднъж в сделка. Демек ако MACD e над 0 на 30М фрейм и на 5М фрейм ни дойде сигнал след малко го отиграваме, но след малко ако 30М фрейм още е отгоре, но 5М фрейм ни даде 2-ри сигнал не го отиграваме, а чакаме 30М фрейм МАCD да слезе под 0, за да влезем къса позиция пак веднъж. Лелеле стана малко сложничко надявам се да си разбрал, ако не пиши пак :smile:

fx rookie

Post by fx rookie » 12 May 2011, 09:44

аз го разбрах, но ти все пак не уточни колко бара след пресичането на мацд на 30М може да чакаме сигнала на 5М, затова ще го направя плаващо, да може да се задава като параметър. Съвсем скоро ще има 1-ва версия на експерта.
засега дава обещаващи резултати (освен ако нещо не съм обръкал :grin: )

fx rookie

Post by fx rookie » 12 May 2011, 10:00

резултата без да съм оптимизирал е повече от приличен : ))
притеснява ме, че прави доста малко сделки.
Възможно е да има грешка в кода, тъй като не съм се задълбочавал. Който иска да погледне и да види дали работи коректно на графиката.
Всякакви идеи за добавяне на условия и код се приемат : )
Разбира се, споделяйте резултати!
Attachments
TSS Macd 30-5.mq4
(16.86 KiB) Downloaded 433 times
macd 30-5.png
macd 30-5.png (48.34 KiB) Viewed 29311 times

tahatyc

Post by tahatyc » 12 May 2011, 14:21

Да и мен ме притесняват малкото сделки, тъй като на моята дата за 4 месеца имам 60 сделки, от което може да се получава някакво разминаване при нас. Знаех си, че трябва да взимам ораторски часове в училище :grin:. Да обясна каква ми е идеята с MACD можи би ще го обясна малко по-добре, ако не ще гледам да направя 4 снимки 2 със сигнал и 2 когато MACD не ни дава сигнал. Сега каква ми е идеята идеята ми е такава, че MACD на 30М ако е тръгнал да прави силен тренд той ще си седи над нулата (или под в зависимост дали копуваме или продаваме) и винаги на 5М MACD ще слезе под нулата и ще се качи отгоре (няма значение кога това ще стане, важното е MACD на 30М да е отгоре). Така обаче ако MACD е решило да прави малък тренд, то имаме 2 вариянта, които могат да се случат. Единият MACD ни дава грешен сигнал на 5М като слиза под нулата и се качва отново, но в този момента 30М в тръгва да слиза надолу като пресича 0 където трябва и да ни е стопът. Така, а другият вариянт е 5М да си слезе надолу без да се качва на горе и 30М също да си слезе надолу без да ни се даде сигнал (който така или иначе е щял да бъде грешен). Това го правя, за да се отсеят някои грешни сигнали. И другото важно нещо е това, че в сделка влизаме само първият път когато ни е дало сигнал, демек веднъж на тренд.

vgc
44 получени
6 дадени

RSI

Post by vgc » 19 May 2011, 14:35

За любителите на РСИ:
RSI_Color.mq4
(4 KiB) Downloaded 350 times
Първото боядисване е на на часовият RSI(3) спрямо часовият RSI(21), а вторият е часовият RSI(8) спрямо дневният RSI(8) - 1440 идва от дневен таймфрейм който се дефинира в МТ4 като брой минути в денонощието.
rsi_color.gif
rsi_color.gif (7.19 KiB) Viewed 29121 times
п.п. Нарочно предпоследната точка си променя цвета в тон с последна - иначе индикаторчето прилича на траектория по която е минато после с гума.

tahatyc

Post by tahatyc » 20 May 2011, 19:29

:oops: никой не коментира ЕА-то, някой да има идеи защо прави малко сделки. Да не би да не съм разяснил добре системата ? Ако трябва ще направи скрийншотове

tahatyc

Post by tahatyc » 25 Jun 2011, 01:04

Добре явно не хванах хората с предишната си идея. Имам нова, ако някой му се играе да направи едно ЕА, идеята е следната - 0 GMT, 50 пипса от тогавашната цена слагаме отложен ордер със стоп 30 пипса и трейлинг стоп 15 пипса. Може в един ден да хванем две сделки. Мисля, че е лесно като идея и правене на ЕА :smile:

Марио Димитров
5 получени
3 дадени

Post by Марио Димитров » 05 Jul 2011, 12:10

Един индикатор от мувинги-да не са на графиката,не е мое дело,само го поправих малко-изнесох променливите.
Ако някой намери подходящи настройки за валутна двойка,моля да ги сподели тук.
Attachments
Trend Market.mq4
(3.3 KiB) Downloaded 356 times
Търгувайте това, което виждате на графиките

Марио Димитров
5 получени
3 дадени

Post by Марио Димитров » 28 Sep 2011, 12:53

За да не спамя темата на philips,ще поствам тук резултатите на ЕА на vgc.
Нова сделка в 12:40 вход=1.22046=резултат 5.58

Марио Димитров
5 получени
3 дадени

Post by Марио Димитров » 28 Sep 2011, 13:14

saxsten wrote:
Марио Димитров wrote:отработен сигнал на експерта в 10:30ч= 5.58
по оригинала,
променил съм extern int MaxStopPips = 250;
Марио в последния вариант на есперта ,от по горе такива смешни променливи изобщо не съществуват
Няма подкрепи или ограничения ,няма памперси ,патерички или постелки , направо си плуваш в дълбокото:grin: :grin:
Нека да е тук-да не спамим темата на philips.
Сега давам резултати по кода на vgc.
Ще проверя и твоя по същия начин.
Ей сега ще го копна и закача.

Post Reply

Return to “FOREX СИГНАЛИ, СИСТЕМИ И СТРАТЕГИИ”