Искане, търсене на системи, индикатори, ЕА
Re: Искане, търсене на системи, индикатори, ЕА
Здравейте,
отварям ръчна позиция и искам след това роботът ми да я управлява. Казаха ми когато заредя робота да сменя Magic number на 0 Но не се получава.
Някой има ли идея какво мога да направя?
Поздрави
отварям ръчна позиция и искам след това роботът ми да я управлява. Казаха ми когато заредя робота да сменя Magic number на 0 Но не се получава.
Поздрави
- StoneHeart
- Регистриран: 05 авг 2009, 12:00
- 1 получени
1 дадени - Контакти:
Аз винаги си пиша програмите така, че да мога да им се меся ръчно.
Ползвам magic number единствено в командата OrderSend,
за да си различавам, кой кое е направил.
И никъде нямам ред от типа :
Така програмата работи със всички налични поръчки,
а не само с нейните.
И никъде нямам ред от типа :
Код: Избери всички
if (OrderMagicNumber()==MyMagic) ...
а не само с нейните.
- saxsten
- Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
- 12 получени
6 дадени
Какво не ти се получаваhinkoff написа:Здравейте,
Поздрави
Ако робота отваря с магик 0 - ще управлява всичките позици които имат магик 0
ръчно отворените позиции имат магик 0 и по дефолт робота трябва да ги управлява
Но ако в кода на робота има други скрити магик номера или други някакви условия за диференциране на ордерите тогава ще става както при теб -робота няма да управлява чужди позиции
Последна промяна от saxsten на 10 авг 2015, 22:15, променено общо 1 път.
Форекса е оръжие за масово поразяване
- saxsten
- Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
- 12 получени
6 дадени
което ще рече че при добавки, трал стопове ,затваряне на позицци и тн не слагаш магик , за да не ти пречи.StoneHeart написа:Аз винаги си пиша програмите така, че да мога да им се меся ръчно.
И никъде нямам ред от типа :Така програмата работи със всички налични поръчки,Код: Избери всички
if (OrderMagicNumber()==MyMagic) ...
а не само с нейните.

Форекса е оръжие за масово поразяване
-
- Регистриран: 09 фев 2014, 14:46
- 6 получени
4 дадени
Здравейте! Имам нужда от индикатор, който да показва текущата ми експозиция по валутната двойка на която е закачен и произведението на текущата цена bid и обема на експозицията, някъде по графиката.Ориентировъчен пример:
EURUSD sell 0.34; 1.06038; 0,3605292 в горния ляв ъгъл на графиката.
Поздрави и успех в търговията!
EURUSD sell 0.34; 1.06038; 0,3605292 в горния ляв ъгъл на графиката.
Поздрави и успех в търговията!
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Контакти:
-
- 6 получени
4 дадени
-
- 6 получени
4 дадени
Стоуне то туй скрипт. Не се движи произведението на позиция*бид. Мен ми трябва да се движи с текущия бид. Ще го преправиш ли?
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Контакти:
Може би при малка позиция (0.01),
и особено при слабо движение (в рамките на няколко пипса),
разликата се забелязва в 6-тия а не в 4-тия знак
- коригирах го да показва 6 знака .
и особено при слабо движение (в рамките на няколко пипса),
разликата се забелязва в 6-тия а не в 4-тия знак
- коригирах го да показва 6 знака .
-
- 6 получени
4 дадени
- flow
- Регистриран: 16 фев 2014, 12:17
- 14 получени
58 дадени
Здравейте, колеги,
като такива с по-голям опит от мен, ще помоля за мнението ви. Изминаха четири години от както се запознах с валутната търговия. Търгувам успешно и не толкова успешно. Като на периоди ми е търговията може да се каже.
От някакво време насам използвам също и ЕА системи. Понесох сериозни загуби за мен от една ЕА, грешката си е моя. Други пък вървят добре за сега.
Според вас имали смисъл в по-дългосрочното им използване? Мит ли е успешната търговия основана на експерти? Какви недостатъци имат ЕА-тата като цяло?
като такива с по-голям опит от мен, ще помоля за мнението ви. Изминаха четири години от както се запознах с валутната търговия. Търгувам успешно и не толкова успешно. Като на периоди ми е търговията може да се каже.
От някакво време насам използвам също и ЕА системи. Понесох сериозни загуби за мен от една ЕА, грешката си е моя. Други пък вървят добре за сега.
Според вас имали смисъл в по-дългосрочното им използване? Мит ли е успешната търговия основана на експерти? Какви недостатъци имат ЕА-тата като цяло?
If you don't know where you are, find a starting point.
- K_W
- Регистриран: 04 авг 2013, 22:07
- 5 получени
Не е мит, но като при всичко останало, 99% от експертите се провалят и не струват.flow написа:Здравейте, колеги,
Ако мислиш, че купувайки някоя система от поредния сайт в нета за 100$ ще ти донесе дълготраен успех, много се лъжеш (99% от тези системи са си чиста измама или резултатите от тестове и демо няма как да бъдат постигнати при реални пазарни условия).

За да е успешна дългосрочно една система, независимо ръчна или автоматична трябва да са налице редица условия.
Ако искаш сподели повече за това, което използваш, за да може да направим оценка дали "вървят добре за сега" не е базирано на късмет и дали са налице факторите необходими за положителни резултати в бъдеще време.

Експертите имат много предимства и малко недостатъци, но като цяло най-голямото предимство е, че са много по лесни за оценка от ръчните системи за търговия.
Ако говорим за системи базирани на грид и добавки (мартингейл), можеш да ги отпишеш дългосрочно по дефолт.

- flow
- Регистриран: 16 фев 2014, 12:17
- 14 получени
58 дадени
Благодаря ти за отговора , нека да мине време, защото още няма и месец, и ще шерна резултати, за да направим оценка. Тези които ползвам сега са гридосани, и някак си не ми е много спокойно, може би защото както ти каза в 99% настъпва момента на stop out.
Но да ти кажа в маркета на mql5 съм обърнал внимание на една-две за около 100$ които не са грид нито март, и изглеждат добре.
Но да ти кажа в маркета на mql5 съм обърнал внимание на една-две за около 100$ които не са грид нито март, и изглеждат добре.
If you don't know where you are, find a starting point.
- K_W
- 5 получени
Важно е и да не са скалпери. Като цяло ако е нещо което работи, нали се сещаш, че няма много логика да се продава за 100 $flow написа:Благодаря ти за отговора , нека да мине време, защото още няма и месец, и ще шерна резултати, за да направим оценка. Тези които ползвам сега са гридосани, и някак си не ми е много спокойно, може би защото както ти каза в 99% настъпва момента на stop out.
Дай някой линк да видим какво си харесал

- aaangelll
- Регистриран: 19 мар 2016, 08:30
- 11 получени
16 дадени
Скалпирането според теб, не е ли добра стратегия за търговия?K_W написа:Важно е и да не са скалпери. Като цяло ако е нещо което работи, нали се сещаш, че няма много логика да се продава за 100 $flow написа:Благодаря ти за отговора , нека да мине време, защото още няма и месец, и ще шерна резултати, за да направим оценка. Тези които ползвам сега са гридосани, и някак си не ми е много спокойно, може би защото както ти каза в 99% настъпва момента на stop out.
- K_W
- 5 получени
Много зависи, при ЕА не е добра идея. Бектестовете често са страхотни, но реалните резултати нямат нищо общо.aaangelll написа:Скалпирането според теб, не е ли добра стратегия за търговия?K_W написа:Важно е и да не са скалпери. Като цяло ако е нещо което работи, нали се сещаш, че няма много логика да се продава за 100 $flow написа:Благодаря ти за отговора , нека да мине време, защото още няма и месец, и ще шерна резултати, за да направим оценка. Тези които ползвам сега са гридосани, и някак си не ми е много спокойно, може би защото както ти каза в 99% настъпва момента на stop out.
Причините затова са няколко, но основно това, че реалните пазарните условия се различават от "идеалната" среда при тестовете. Брокера също има огромно значение.
- aaangelll
- Регистриран: 19 мар 2016, 08:30
- 11 получени
16 дадени
А за ръчно, какво ще кажеш . Аз досега не съм ползвал, но се чудя, дали ще е добра идея да пробвам
- K_W
- 5 получени
Скалпинга като цяло е висшия пилотаж в трейдинга.aaangelll написа:А за ръчно, какво ще кажеш . Аз досега не съм ползвал, но се чудя, дали ще е добра идея да пробвам
Пробвай се с минимални обеми и виж как ще е, ще научиш това онова.
При ръчната скалпинг търговия, ти трябват добра стратегия, желязна психика и светкавични реакции и мисъл (второто е много трудно постижимо)
При автоматичните скалпинг системи ти трябва ноу хау за индустрията и как функционира и няколко милиона за акаунти. Тогава можеш да си успешен.
- aienou
- Регистриран: 11 окт 2010, 20:32
- 35 получени
12 дадени
Здравейте !
Вдигам темата с въпрос - останал ли все още някой, който да прелиства форума и може да "пише" ЕА-та? И, ако да има ли желание и време за създаването на един такъв( не е много сложен според мен) ???
Ще започнем със съвсем проста версия - бай/сел, ако има събитие за вход , стоп/лимит и това е.
Ако си заслужава може да го модифицираме...
Благодаря предварително !
Вдигам темата с въпрос - останал ли все още някой, който да прелиства форума и може да "пише" ЕА-та? И, ако да има ли желание и време за създаването на един такъв( не е много сложен според мен) ???
Ще започнем със съвсем проста версия - бай/сел, ако има събитие за вход , стоп/лимит и това е.
Ако си заслужава може да го модифицираме...
Благодаря предварително !
-
- Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
- 91 получени
62 дадени
Защо не си изтеглиш Strategy Quant? Той има страхотен редактор за стратегии. Пишеш правила каквито си харесваш, и после продукта автоматично ти прави превъзходен професионален робот за МТ4 или MT5 или Tradestation.