Моят опит е следния. В началото печелех по много и то на реална сметка. Паралелно имах и демо за леки тестове. В последствие много започнах да чета и загупих всичко.
Ако си в самото начало и никога не си се занимавал с търговия (не си обременен) по вероятно е да спечелиш - късмета на начинаещия. Удвои една сметка и спри. Не се занимавай повече никога с търговия :)
Няма научаване. Докато търгуваш, парите които печелиш, са пари назаем. Рано или късно ги губиш.
FOREX - Не подценявайте ливъриджа - обобщение
- kompira
- 53 получени
9 дадени
Re: FOREX - Не подценявайте ливъриджа - обобщение
Има една поговорка "От всяко дърво, свирка не става". Сега да не се обидиш нещо, нищо лично, твоята трейд история си е напълно нормална и често срещана. Коментирали сме ги тези неща, ако беше толкова лесно, всички щяха да бъдат печеливши търговци, а това няма как да стане на практика.presptc wrote:Моят опит е следния. В началото печелех по много и то на реална сметка. Паралелно имах и демо за леки тестове. В последствие много започнах да чета и загупих всичко.
Ако си в самото начало и никога не си се занимавал с търговия (не си обременен) по вероятно е да спечелиш - късмета на начинаещия. Удвои една сметка и спри. Не се занимавай повече никога с търговия :)
Няма научаване. Докато търгуваш, парите които печелиш, са пари назаем. Рано или късно ги губиш.
Начинаещите почти винаги затриват първата/те сметка/и, а що се отнася до "късмета на начинаещия", той е случаен, инцидентен и краткотраен.
Голяма част от тях се отказват веднага след първия провал. По-малката част продължават да се борят, да влагат много труд, време и пари и въпреки всичко част от тях отново се отказват, а другите (както казват 5% от всички), които явно са замесени от подходящото тесто, след месеци/години постигат някакъв траен успех. При всеки е различно, няма универсална рецепта за успех.
А и не си мисли, че всички дето сме тука у форума сме все някакви супер-печеливши трейдъри и гурута...
Съгласен съм с всички констатации. Но като погледнем по-отвисоко - за какво и от кого е измислен форекса. Според мен от богатите, за да станат още по-богати, а бедните да помечтаят, че могат да станат богати. Толкова много препъни камъни, толкова много възможности да загубиш и т.н.
Заслужава ли си, при все че е ясно, че печеливши трейдъри са наистина само 5% - останалите работят/губят за тях.
И аз и всички в този форум няма да се откажем да се надяваме и да опитваме, но си мисля, че това време ако го бяхме инвестирали в нещо друго, може би щеше да ни донесе много по-голям профит, а не побеляващи коси...
Заслужава ли си, при все че е ясно, че печеливши трейдъри са наистина само 5% - останалите работят/губят за тях.
И аз и всички в този форум няма да се откажем да се надяваме и да опитваме, но си мисля, че това време ако го бяхме инвестирали в нещо друго, може би щеше да ни донесе много по-голям профит, а не побеляващи коси...
от 2 години откакто търгувам на пазара на фю4арси,стойноста на отворените позиции е достигала най-много 2-3 пъти пове4е от стойноста на акунта,аз и съм се старал да не достига пове4е,вярно пе4албата е малка 2-3% месе4но
но както автора отбеляза в първия пост,нау4ете се да пе4елите без ливъри4
ина4е идеята да купуваме и да продаваме само разликата е много привлекателна,но и си е бомба със закъснител
но както автора отбеляза в първия пост,нау4ете се да пе4елите без ливъри4
ина4е идеята да купуваме и да продаваме само разликата е много привлекателна,но и си е бомба със закъснител