FOREX - Готови ли сте да платите цената?

Защо да отделяме време и пари...
greedforsuccess

Re: FOREX - Готови ли сте да платите цената?

Post by greedforsuccess » 16 Aug 2010, 13:24

Марио Димитров wrote: Може да направи и 100 пипса след изход,на вас какво ви пука-вие си взимате вашите 30-но сигурни!!-ето това е система!
ММ(монеймениджмънт)-както и да го конструиран при такава система ще е добър-само да се научите!
Много по лесно е да се предвиди намерението на 100 човека,отколкото на 1!
Филми :)
Поздрави
Разбира се че ми пука, как няма. Колкото повече толкова повече, мечо Пух го е казал :D
Ако се е научил някой да прави 30 пипа, ще може да прави много повече.
Да направиш 30 а след това да направи 100 и нас да не ни интересува е един вид подтискане на чувството за жажда, а жаждата аз поне мисля, че е добре да се поддържа, храни, повишава, стимулира, защото жаждата води към усилено мислене, по-високи резултати, повече възход, прогрес.
Ако след прибирането на 30 пипса ние видим още 100, а ние не се възползваме, това означава че можем да потърсим начин за да приберем и тях ;)
Пък за стото човека, това е факт. Ей на отиваме с един приятел да гледаме филм в киното и тръгваме към залата и той ме пита, ти знаеш ли къде се намира залата. И аз му отвръщам не, следвам стадото :lol:
А Рокфелер е казал пък това: Предпочитам да използвам по 1% от възможностите на 100 човека, отколкото 100% от своите собствени.
Велик човек 8-)
The illusion has become real, and the more real it becomes, the more desperately they want it. Capitalism at it's finest.

saxsten
12 получени
6 дадени

Post by saxsten » 16 Aug 2010, 23:14

Шрек
това което си написал е повече от сто процента вярно
Колкото и да обясняваш на едно малко дете че не бива да се пипа горещия котлон ,едва след като се пипне и се опари ,наученото става практика
StoneHeart wrote: Послепс :
А по въпроса за цената , да ви кажа любимата ми мъдрост :
"Никой не обича подарено коте !" ... друго е, да си го купиш :!:
Ами ако това подарено котенце прилича на малка прасковка, тогава какво ще кажеш :D :lol: :lol: :lol:

Хе-Хе Марио !
Тия твоите руснаци направо преразказаха моята приказка за хубавата немска мома
Само не разбрах в кой точно момент се счупват яйцата :lol: :lol: :lol:

Сега някъде Желев ,сигурно доволно потрива ръце ,че хубава тема се е оформила, ама само да смее да се обади /в тази тема/, така ще го сдъвча ,в качеството му на официален предствител на купчина брокери ,че свят ще му се завие :lol: :lol: :lol: :lol:

Защото ,верен на изкривеното си от математиката съзнание бих искал да обърна хастара на дрехата и задам въпроса който постави Желев ,но от към обратната страна:

Ако редовите трейдъри са "готови да заплатят цената" то готови ли са брокерите " да заплатят цената"?

Пример :
Увличам се по Руската рулетка на Марио - залагам си апартменчето и я почвам с 50 к капигал и 600 пипса на месец.
Опааа ,Брокера ми ще изкукурига,особенно ако е български.
При сделки от порядъка на 10 лота първо ще трябва да ми покрива на 100% позициите пред външния маркетмейкър и няма как да ме цамбурне в казано ,че да ме свари като останалите цаци и направо сън не ще го хване,докато не ми прибере/ окраде/ паричките.
Няма да го интерисува ,че при такива обеми ще лапа около 10-15 % спред и отрицателен суап годишно..и направо сън не ще го хване....
Това не ми прилича много- много на:" готовност да се заплати цената"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Форекса е оръжие за масово поразяване

StoneHeart
1 получени
1 дадени

Post by StoneHeart » 17 Aug 2010, 01:25

Вижте, не се наемам да споря, кой крив, и кой прав.
Просто искам да споделя мнение.
Когато дадена поръчка почне да дава положителен резултат, аз й слагам TrailStop ( понакога дори на 1 pips ), и не ми пука че брокера взема 2-3 pips. От там нататък аз мога да съм само на печалба. Понякога 1, понякога 5, а понякога над 30 . ... според както се случи. Ето пример от ДНЕС :
Example-1day.gif
Резултат от днес
Example-1day.gif (37.15 KiB) Viewed 6109 times
... единствения "минус" който виждате (горе), беше "механична" грешка, просто избрах съседната поръчка. И това са само поръчките , отворени, и затворени днес; не се включени затворени днес, но отворени в предни дни.
100816-6workDAY.gif
Резултат за 6 работни дни
100816-6workDAY.gif (14.36 KiB) Viewed 6109 times
... и както се вижда НЕ е необходима голяма сума , за да се печели добре. Или както аз обичам да казвам : като говорим за ДОХОД, хайде да посочваме ПРОЦЕНТ , за единица време ( сумата няма значение, на пазар с почти неограничена ликвидност ) :mrgreen:

шрек

Post by шрек » 17 Aug 2010, 09:58

saxsten wrote:Шрек
това което си написал е повече от сто процента вярно
Колкото и да обясняваш на едно малко дете че не бива да се пипа горещия котлон ,едва след като се пипне и се опари ,наученото става практика
--------------------------
100 % e истина защото нямам причина за друга истина - (от това че ТИ ще си зле няма да ми стане по-добре ) - антибългарса поговорка! :lol:
хубавото на истината е , че предлага сравнително безплатна писта , лошото е,че нищо не се дава насила-насила само се взема
то е като свободата - могат да те поробят насила,но за освобождение трябва мотивация.
-----
примерът с котлона е адекватен за първосигналниците , за другите трябва Опит от друг "котлон" , лошото е, че и НЕГО пипаме / горим си..........и после пак пипаме.......а твърдим че сме второсигнални.
за това писах оня ден - познавате ли прости хора (пипащи котлона) ???
аз познавам много умни / пипащи редовно котлона но никой не иска лошата оценка .........на това се базира Пазара ........Непипащите котлона са 5 - 6 % ,останалите са пипащи,но непризнаващи се за ..........искат да са умни без да платят Цената .........и пипат ли ...пипат
--------
всъщност всеки си плаща цената - за това философите са формулирали основните философски закони..........чЕкам да ми ги изброиш , става ли ??? :lol:

saxsten
12 получени
6 дадени

Post by saxsten » 17 Aug 2010, 10:39

шрек wrote:
всъщност всеки си плаща цената - за това философите са формулирали основните философски закони..........чЕкам да ми ги изброиш , става ли ??? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Стига бе
Най основния филосовски въпрос е :
Кое е първото : Яйцето или :Кокошката
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

шрек

Post by шрек » 17 Aug 2010, 11:08

saxsten wrote:
шрек wrote:

Стига бе

-----------------

шеговитковец си ти , сексчо :lol:
това което цитираш е софизъм за третокласници , но щом ти е в главата-поне на него си отговори !
Форекса и философията/психологията са като Ин и Ян , като болта и гайката..
бях ти пускал този линк , но си го пропуснал ........http://www.investor.bg/news/article/100994/91.html ......... тайната е в ПОДзаглавието
понеже си приятел - давам жокер :
-невролозите лекуват дисфункции / разстройства на нервите
-психиатрите лекуват дисфункции / разстройства на мозъка
-психолозите и философите лекуват - КАКВО ??????
----------
когато прозреш това , последното - ще гледаш на Пазара от съвсем друг ъгъл
---------
Психолозите и философите "командироват" хората при психиатрите и невролозите , това схващаш ли го ??? :lol: :roll:

John Last

Post by John Last » 17 Aug 2010, 11:14

ОК

А каква позиция да заема дълга или къса? На коя валутна двойка? Кавъв да е тайминга? Какъв да се стопа и тейк профита?

Това пак ли философите и психолозите ще ми кажат?
Вездесъщият Джон Ласт от Отбора на гадателите (алхимик)

greedforsuccess

Post by greedforsuccess » 17 Aug 2010, 11:23

John Last wrote:ОК

А каква позиция да заема дълга или къса? На коя валутна двойка? Кавъв да е тайминга? Какъв да се стопа и тейк профита?

Точно те, като ще бъде съобразено с моментното пазарно състояние
The illusion has become real, and the more real it becomes, the more desperately they want it. Capitalism at it's finest.

musketeer

FYI :) (offtopic)

Post by musketeer » 17 Aug 2010, 11:27

greedforsuccess

Post by greedforsuccess » 17 Aug 2010, 11:28

шрек wrote: шеговитковец си ти , сексчо :lol:
шрек, ти скоро да не би да си гледал адвокатите от Бостън :lol: , щото там имаше един адвокат където имаше дело срещу Алън Шор, където говореше по подобен начин и допълваше обаче с " ето какъв си ти" :lol:

шрек

Post by шрек » 17 Aug 2010, 11:37

John Last wrote:ОК

-А каква позиция да заема дълга или къса?
-На коя валутна двойка?
-Кавъв да е тайминга?
-Какъв да се стопа и тейк профита?

Всякакви философски разсъждения недаващи отговори на практични въпроси имат стойност клоняща към нулата.
---------------

1-Позицията се отваря според Изпреварващите сигнали за реверсия !
2- в коя валутна двойка е без значение (според мен кофти се търгува (Йена/долар и CAD/USD - кофти е пулса им, в смисъл....изпреварващите сигнали са доста ..тънки , вероятно защото много малко хора ги търгуват - спр. мъни-флора при Варчев http://www.varchevbrokers.com/index.php?page=moneyflow) ТРЕТАТА СТРАНИЦА - ПОЗИЦИИ !!!
3-Таймингът е такъв-какъвто го избереш ти (според мен САМО USD/EUR може да се търгува на 30 мин - здрава графика,най-ликвиден крос )
4-стопа и профита са според това - какъв вид търговия приемаш .....за мен е трудно да следя денонощната , но и зависи от диоптрите ти (ако си ги придобил тук - ще знаеш къде,кога,накъде и ДОКЪДЕ)
...........................................................................

кой ти казва , че не дават отговори на тези въпроси ?
в написаното по-долу е смисъла на написаното по-горе

ако започнеш да гледаш на дъната и върховете като на равновесни точки а не като край , респ. начало на тренда - можеш да постигнеш други разултати
реката не тече където си поиска а където Й налага КОРИТОТО - така е и със ЦЕНИТЕ ! -

saxsten
12 получени
6 дадени

Post by saxsten » 18 Aug 2010, 14:50

шрек wrote:
saxsten wrote:
шрек wrote:

Стига бе

-----------------

шеговитковец си ти , сексчо :lol:
това което цитираш е софизъм за третокласници , но щом ти е в главата-поне на него си отговори !
Форекса и философията/психологията са като Ин и Ян , като болта и гайката..
бях ти пускал този линк , но си го пропуснал ........http://www.investor.bg/news/article/100994/91.html ......... тайната е в ПОДзаглавието
понеже си приятел - давам жокер :
-невролозите лекуват дисфункции / разстройства на нервите
-психиатрите лекуват дисфункции / разстройства на мозъка
-психолозите и философите лекуват - КАКВО ??????
----------
когато прозреш това , последното - ще гледаш на Пазара от съвсем друг ъгъл
---------
Психолозите и философите "командироват" хората при психиатрите и невролозите , това схващаш ли го ??? :lol: :roll:

Шрек ,Шрек Шрек -май за тебе няма лек.
Особенно ако ти липса и чувство за хумор
За щастие или нещастие чувството за хумор ,май е единственото ,което ни отличава от животните
Не е местото тука да ближеш раните си нанесени от Форекса
Никой от нас не е виновен за това
Всеки тук мисля има рани нанесени от Форекса
Моите са на 7 години, но както виждаш никого не занимавам със болките от старите си и гангренясали рани нанесени ми от Форекса
Линка на който толкова държиш и по точно информацията в него я зная горе доло от същото време / 7 години /,още преди да излезе "твоя "линк на български ,а на стари неща ,които отдавна съм осмислил за себе си аз не обръщам внимание.
Боя се ,че съм сгрешил в преценката си за теб.
Виновни са вроденото ми добродушие и надеждата ми ,че хората са интелигентни ,априори.
Стивън Кинг е казал ,че има хора за които Лошия Късмет се лепва още от рождение и ги съпътствува чак до смърта .
"Родените да пълзят не са способни да летят" /М.Горкий/
Лично за себе си / макар и роден между пълзящи / аз се опитвам да правя всичко което е по силите ми за да се освободя от това и както виждаш намирам сили дори и да се шегувам
Боя се , че ти си точно от тези хора - с Лош Късмет-изтъкани от нерви и комплекси - оперирани от чувство за хумор - с вродена генетическа способност към ..."нелетене ".
Но и това не е толкова страшно.
Страшното е ,че нищо не правиш за да го преодолееш.
Ще ти отговоря и на последният въпрос и повече няма да ти отговарям,освен ако не направиш нещо със себе за да преодолееш негативизма си.

Психолозите лекуват комплекси.
Мисля ,бях изчерпателен

greedforsuccess

Post by greedforsuccess » 18 Aug 2010, 15:25

Добър ден колеги !
saxsten, почитания !
Но тук има неща с които не съм съгласен и то въобще.
Стивън Кинг е казал ,че има хора за които Лошия Късмет се лепва още от рождение и ги съпътствува чак до смърта си.
"Родените да пълзят не са способни да летят" ,колкото и да са смели./М.Горкий/

Това са едни хора, давали и продъжлават да дават на света, но точно в тези цитати се насаждат и кофти идеи.
Първата е че такова нещо като късмет, няма. Не и за такъв за какъвто става в този бизнес, а и не само. Това е много съществено затова и го отбелязвам.
Самият ти казваш че си 7 години на пазара, и ако си успял то не е до късмет, а до полагане на труд, усилия, време, нерви и само ти си знаеш какво. Дължиш го на себе си, начинът ти на мислене и т.н. Това не е късмет, това е труд, устременост, желание за успех. Но ако това се определя като късмет, добре.

Вторият цитат. Нищо друго освен утеха на мързеливите и слабохарактерни хора. Решили че не могат повече и затова се причисляват към дадена прослойка и като не им върви започват да обвиняват обстоятелствата. Вечно мрънкащи и недоволстващи.

Страшното е ,че нищо не правиш за да го преодолееш.
saxsten, големи адмирации. Това и аз мисля, че е страшно и не само че е страшно, но е и като чума сред народа.

Хората може да се раждат физически почти еднакви, но не са равни, не са еднакви и никога не са били. Едните може да са по-производителни в една област от други, това си е в реда на нещата, но да се твърди че се раждат с някакви разбирания за живота не съм съгласен, тези нагласи се формират с времето. Семейството, училището, последващите компания и работна среда.

saxsten
12 получени
6 дадени

Post by saxsten » 18 Aug 2010, 18:49

greedforsuccess wrote:Добър ден колеги !
saxsten, почитания !
Но тук има неща с които не съм съгласен и то въобще.
Стивън Кинг е казал ,че има хора за които Лошия Късмет се лепва още от рождение и ги съпътствува чак до смърта си.
"Родените да пълзят не са способни да летят" ,колкото и да са смели./М.Горкий/

Това са едни хора, давали и продъжлават да дават на света, но точно в тези цитати се насаждат и кофти идеи.
Първата е че такова нещо като късмет, няма. Не и за такъв за какъвто става в този бизнес, а и не само. Това е много съществено затова и го отбелязвам.
се причисляват към дадена прослойка и като не им върви започват да обвиняват обстоятелствата. Вечно мрънкащи и недоволстващи.

.
Виж сега
Аз съм от по старото поколение и то това си ми е дефект от социализъма,понякога несъзнателно мисля със щампи.
Но да знаеш ,че и те - щампите ,са полезни :D
Много облегчават "мисленето" . :D :D :D :D

Иначе към Шрек нямам лошо За мен той е човек попаднал във временна криза поради частичен неуспех, но не е ли и със всички нас така .
И сега внимавай,ето тука му идва ролята на късмета.
Може и да ти е ясно ,че рано или късно ще се измъкнеш от неприятностите ,но като си имаш Късмет все си по другичко :D :D :D :D
Успех !
Last edited by saxsten on 18 Aug 2010, 21:09, edited 1 time in total.

шрек

Post by шрек » 18 Aug 2010, 19:36

ще приема коментарите ви с някакъв хумор ....иначе действ ще приема Процентът на Тръмп . http://www.profit.bg/news.php?id=60730
..............
удачна е еврейската поговорка:
нищо не се дава насила , насила само се взема. :lol: :lol:
бил съм през 2005 - 2006 във вашето състояние,разбирам ви.....разбирам и руснакът (от вица) , който нямал аргументи срещу американеца и казал:
може да са ви хубави колите - но биете негрите! :lol:
--
и аз съм търсил вината вън от себе си......след време ми се наложи да я търся където трябва .........който търси - ????

forexer

Post by forexer » 19 Aug 2010, 09:54

StoneHeart wrote:Вижте, не се наемам да споря, кой крив, и кой прав.
Просто искам да споделя мнение.
Когато дадена поръчка почне да дава положителен резултат, аз й слагам TrailStop ( понакога дори на 1 pips ), и не ми пука че брокера взема 2-3 pips. От там нататък аз мога да съм само на печалба. Понякога 1, понякога 5, а понякога над 30 . ... според както се случи. Ето пример от ДНЕС :
Example-1day.gif
... единствения "минус" който виждате (горе), беше "механична" грешка, просто избрах съседната поръчка. И това са само поръчките , отворени, и затворени днес; не се включени затворени днес, но отворени в предни дни.
100816-6workDAY.gif
... и както се вижда НЕ е необходима голяма сума , за да се печели добре. Или както аз обичам да казвам : като говорим за ДОХОД, хайде да посочваме ПРОЦЕНТ , за единица време ( сумата няма значение, на пазар с почти неограничена ликвидност ) :mrgreen:
Много сериозни резултати.

StoneHeart, можеш ли да пускаш от време на време някой стейтмънт или просто инфо как върви скалпирането? И какво всъщност търгува системата, освен че ползва трейлинг стоп.
Forex trading is momentum trading!

Марио Димитров
5 получени
3 дадени

Post by Марио Димитров » 23 Aug 2010, 09:37

Хе-Хе Марио !
Тия твоите руснаци направо преразказаха моята приказка за хубавата немска мома
Само не разбрах в кой точно момент се счупват яйцата

Хм-нали ви казах,четете а не мислите!
Намирате си сами метода,по който да си правите 30 пипса-който,както си може.
Условието е много просто - равнопоставена сделка(това е от Матеев-в един друг форум).
Защо не веднага на макс?,щом можете да правите 30 пипса-ами за да се тренирате на ДИСЦИПЛИНА!!!Знаете ли,дали след като направи 30 пипса на 1 мин графика,ще направи още 100 във вашата посока?(50/50)Да или не-но вие знаете ,че ще си вземете вашите 30 пипса,КОЕТО е вашата ЦЕЛ!
Има брокери и за такива поръчки-не са в БГ,но ги има.
Всички останали писания са чесане на езиците.
Иска се ДИСЦИПЛИНА и ПОСТОЯНСТВО.
Вие имате ли ги?
Търгувайте това, което виждате на графиките

KLC

Post by KLC » 23 Aug 2010, 10:01

StoneHeart, доста хубав скапл. Предполагам, че дефинираш тренда и после купуваш подценено и продаваш надценено. Лошото е, че след примерно 100 упешни сделки, ще дойде големия лош тренд в обратна на твоята посока и тогава, човек започва да твори глупости - добавки, след това безсмислени хеджове и т.н. Виждал съм да го правят хора с претенции, че са печаливши трейдъри и да затриват резултата от няколкомесечно цъкане, през което време са се хвалели, как се издържат с форекс.

greedforsuccess

Post by greedforsuccess » 23 Aug 2010, 10:29

KLC wrote:StoneHeart, доста хубав скапл. Предполагам, че дефинираш тренда и после купуваш подценено и продаваш надценено. Лошото е, че след примерно 100 упешни сделки, ще дойде големия лош тренд в обратна на твоята посока и тогава, човек започва да твори глупости - добавки, след това безсмислени хеджове и т.н. Виждал съм да го правят хора с претенции, че са печаливши трейдъри и да затриват резултата от няколкомесечно цъкане, през което време са се хвалели, как се издържат с форекс.
KLC, StoneHeart напълно ясно е обяснил че не убеждава, който и да е в каквото и да е, а просто е споделил резултати.
Стига с това черногледство, като мине черно коте вярваш ли че ще ти се случи нещастие :lol: Или пък един часовникар понеже 10 години си е разбирал от работата и е ставал все по-добър в това което прави да започне да не може да го прави :lol:
Мислете хора, не е толкова трудно. Баналните сте с тия периоди, че ако сега се печелело после щяло да се губи.
А ти какво си наблюдавал трейдъри в истинският смисъл на думата или псевдо играчи ? Има огромна разлика ;)
Ако е прозвучало като заяждане, преди бих се извинил, но сега не ми дреме :D

Поздрави !

KLC

Post by KLC » 23 Aug 2010, 12:20

А аз, да не би да убеждавам някого? Казвам, какво съм видял и какво съм сигурен, че се случва в един момент при подобна търговия. Но дерзайте смело и с рогите напред и не забравяйте розовите очила. Смело цъкане му е майката. Ние дето не мислим, да му мислим 8-)

Post Reply

Return to “Как да забогатеем мързелувайки”