FOREX - Търговия на новини
-
- Site Admin
- 6 получени
1 дадени
FOREX - Търговия на новини
Търговия на новини
Търговията на новини стана популярен начин да се търгува на forex пазара... И защо не? Отново и отново виждаш как курса се променя с 50-100 пипса минути или дори секунди след оповестяването на важна икономическа новина. Когато видиш това, мога да се обзаложа, че си мислиш: „50-100 пипса? Това са лесни пари!” Може да са, а може и да не са. Всичко зависи от това колко подготвен си да търгуваш новини.
Целата на този урок не е да даде конкретна техника за търгуване на новини. Целта е да ви насочим в правилната посока и да ви покажем някои от рисковете, които носят тези събития, тъй като ние от BabyPips.com искаме да ви помогнем да си помогнете сами при разработване на техники, които да пасват на ВАС.
Защо да търгуваме новини?
Търговията на новини може да бъде добро оръжие в търговския ви арсенал. Ако искате, може дори да бъде единственото ви оръжие. Икономическите новини често причиняват резки краткосрочни движения на пазарите, което е чудесна възможност за трейдърите, играещи пробиви. При истински 24-часов пазар, какъвто е форекса, почти всеки ден има множество възможности да се спечелят пипсове от новини.
Кои валутни двойти трябва да търгувам?
Ето основните валути, върху които трябва да се концетрирате при търговия на новини.
USD EUR JPY GBP CHF CAD AUD NZD
Има и други достъпни за търговия валути, но този списък е съобразен с големината на икономиката на съответната страна, честотата на новините и ликвидността на валутите.
Кога излизат новините?
Датата и часът на излизане на новините можете да намерите в календари като този
>> Кои новини да търгуваме? >>>
Търговията на новини стана популярен начин да се търгува на forex пазара... И защо не? Отново и отново виждаш как курса се променя с 50-100 пипса минути или дори секунди след оповестяването на важна икономическа новина. Когато видиш това, мога да се обзаложа, че си мислиш: „50-100 пипса? Това са лесни пари!” Може да са, а може и да не са. Всичко зависи от това колко подготвен си да търгуваш новини.
Целата на този урок не е да даде конкретна техника за търгуване на новини. Целта е да ви насочим в правилната посока и да ви покажем някои от рисковете, които носят тези събития, тъй като ние от BabyPips.com искаме да ви помогнем да си помогнете сами при разработване на техники, които да пасват на ВАС.
Защо да търгуваме новини?
Търговията на новини може да бъде добро оръжие в търговския ви арсенал. Ако искате, може дори да бъде единственото ви оръжие. Икономическите новини често причиняват резки краткосрочни движения на пазарите, което е чудесна възможност за трейдърите, играещи пробиви. При истински 24-часов пазар, какъвто е форекса, почти всеки ден има множество възможности да се спечелят пипсове от новини.
Кои валутни двойти трябва да търгувам?
Ето основните валути, върху които трябва да се концетрирате при търговия на новини.
USD EUR JPY GBP CHF CAD AUD NZD
Има и други достъпни за търговия валути, но този списък е съобразен с големината на икономиката на съответната страна, честотата на новините и ликвидността на валутите.
Кога излизат новините?
Датата и часът на излизане на новините можете да намерите в календари като този
>> Кои новини да търгуваме? >>>
Re: FOREX - Търговия на новини
Имам въпрос, мисля че тука е подходящото място:
Имаме сега примерно 2-3 червени новини за Долара, и EUR/USD тогава тръгва нагоре, нали така? А не трябва ли да е надолу? Все пак ако новините са добри за долара би следвало долара да поскъпне => курса да тръгне надолу => тоест че ще се искат по-малко долари за да се купи едно евро, понеже е поскъпнало?
Каква е логиката?
Имаме сега примерно 2-3 червени новини за Долара, и EUR/USD тогава тръгва нагоре, нали така? А не трябва ли да е надолу? Все пак ако новините са добри за долара би следвало долара да поскъпне => курса да тръгне надолу => тоест че ще се искат по-малко долари за да се купи едно евро, понеже е поскъпнало?
Каква е логиката?
Форекс Ресурси - всичко за начинаещи и напреднали Търговци на едно място http://forexressbg.blogspot.com/
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Какво разбираш под "червени новини за долара"?Sartheris wrote:Имам въпрос, мисля че тука е подходящото място:
Каква е логиката?
Форекс Ресурси - всичко за начинаещи и напреднали Търговци на едно място http://forexressbg.blogspot.com/
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Червеното може да е както индикатор за важността, така и да показва по-лоши от очакваното данни, на картинката ти се виждат и двете. Кое имаш предвид?
Ами да речем и 2те? Защото съм забелязал че винаги когато има новини за долара пазара върви нагоре, а според мойта логика трябва да върви надолу... :/
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Как така и дветеSartheris wrote:Ами да речем и 2те? Защото съм забелязал че винаги когато има новини за долара пазара върви нагоре, а според мойта логика трябва да върви надолу... :/
В календара гледаш първо за коя валута е новината, послед гледаш важността и накрая стойността.
Ако стойността е по-малка от очакваното, съответната валута поевтинява. Ако примерно доларът поевтинява, това го виждаш като понижаване на стойността на двойките, които доларът е първа валута (напр. usd/jpy и usd/chf) и повишаване стойността на двойките, в които доларът е втора валута (напр gbp/usd и eur/usd).
Примерно вчерашните новини за долара предизвиката поевтиняването му и eur/usd се качи, а usd/jpy падна.
Това е.
Привет на всички тук! За пръв път пиша във форума, който следя с интерес. Поводът е вчерашната случка - около 10 вечерта изтече предварителният текст на изказването на Йелън. Пазарите реагираха веднага и индексите в САЩ удариха рекорди. Изслушването обаче е днес в 17. Чудя се дали ще има нов скок или връщане, защото новината вече е усвоена?
Най-вероятно ще има някаква реакция днес, защото е много вероятно Йелън да каже нещо което никой не е очаквал.Едва ли Великите манипулатори ще оставят деня без движение.Аз залагам на рязко движение нагоре или надолу веднага след 17:00 и после мъртвило до вечерта.Lanfear wrote:Привет на всички тук! За пръв път пиша във форума, който следя с интерес. Поводът е вчерашната случка - около 10 вечерта изтече предварителният текст на изказването на Йелън. Пазарите реагираха веднага и индексите в САЩ удариха рекорди. Изслушването обаче е днес в 17. Чудя се дали ще има нов скок или връщане, защото новината вече е усвоена?
Never look down on anybody unless you are helping them up.
- K_W
- 5 получени
Само ако знаехме... Вчера цените се върнаха, така че не е много усвоена. Ако ти е нервно за позициите, просто затвори преди новините.Lanfear wrote:Привет на всички тук! За пръв път пиша във форума, който следя с интерес. Поводът е вчерашната случка - около 10 вечерта изтече предварителният текст на изказването на Йелън. Пазарите реагираха веднага и индексите в САЩ удариха рекорди. Изслушването обаче е днес в 17. Чудя се дали ще има нов скок или връщане, защото новината вече е усвоена?
-
- 1 получени
Индексът S&P направи нов рекорд вчера,аз лично очаквам корекцията днес,но не е изключено затваряне на седмично ниво към 1790+ :)
K_W wrote:Само ако знаехме... Вчера цените се върнаха, така че не е много усвоена. Ако ти е нервно за позициите, просто затвори преди новините.Lanfear wrote:Привет на всички тук! За пръв път пиша във форума, който следя с интерес. Поводът е вчерашната случка - около 10 вечерта изтече предварителният текст на изказването на Йелън. Пазарите реагираха веднага и индексите в САЩ удариха рекорди. Изслушването обаче е днес в 17. Чудя се дали ще има нов скок или връщане, защото новината вече е усвоена?
Цените на кое са се върнали?Аз доколкото виждам индексите продължават да правят нови върхове(о, шокиран съм, това го казвам вече 2 месеца, че ще се случва).Новината е приета добре и вече е леко отиграна, но съм на 90% сигурен, че ще видим поне още 10 пъти нови върхове до нова година, а след като играта с фалирането на САЩ догодина мине и Йелън обяви увеличението на стимулите(аз предполагам, че така ще направи тази маниачка на тема стимули) ще видим 17к за Дау Джоунс и 1850 за СП.Разбира се това го казвам само като предположение и не казвам, че ще заема такива позиции, а просто това вярвам, че ще стане.
Моля, нека никой не търгува спрямо прогнозите ми, защото не искам да поемам вината за загубите на никого.
П.С. - не че някой ще тръгне да ме слуша де...
Never look down on anybody unless you are helping them up.
- K_W
- 5 получени
Видях го в моите доларови позиции, някои спайкнаха нагоре киви/долар примерно, при усд/кад рязко надоло и върна. Не ми се гадае какво ще каже бабето, но си мисля че, долара ще поскъпва. Не за друго, а точно заради финтовете вчера.
- Lucifer
- 1 получени
1 дадени
http://prntscr.com/2422rs един въпрос - тези прогнози колко от колко са правилни и може ли да се разчита на тях ?
Форекса е като маратон - който бърза в началото често не стига до края.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
За какво точно искаш да "разчиташ" на тях?Lucifer wrote:http://prntscr.com/2422rs един въпрос - тези прогнози колко от колко са правилни и може ли да се разчита на тях ?
Важно е дали новината ще излезе под или над тези очаквания. Ако е под тях, е зле за съответната валута, ако е над тях е добре.
- B-52
- 3 получени
Това не са данни на отделни хора, а прогнозите се правят от цели институти, екипи, които се основават на реални данни от икономиката...Така че може да им се вярва, докато не излезнат реалните стойности
[b]Всекиму своето!!![/b]
- Lucifer
- 1 получени
1 дадени
Еми ако има една стойност у и очакваното от новината е х и се очаква да е по ниско от тази стойност у>х то ако резултата от новината z е z=х то не се ли очаква спад на валутата?S.Zhelev wrote:За какво точно искаш да "разчиташ" на тях?Lucifer wrote:http://prntscr.com/2422rs един въпрос - тези прогнози колко от колко са правилни и може ли да се разчита на тях ?
Важно е дали новината ще излезе под или над тези очаквания. Ако е под тях, е зле за съответната валута, ако е над тях е добре.
Форекса е като маратон - който бърза в началото често не стига до края.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Не, в такъв случай аз не бих очаквал съществено движение на дадената валута. Най-добър отговор на въпроса ти ще ти даде пазара - наблюдавай го как реагира по време на новини и обръщай внимание на публикуваните стойности.Lucifer wrote:Еми ако има една стойност у и очакваното от новината е х и се очаква да е по ниско от тази стойност у>х то ако резултата от новината z е z=х то не се ли очаква спад на валутата?S.Zhelev wrote:За какво точно искаш да "разчиташ" на тях?Lucifer wrote:http://prntscr.com/2422rs един въпрос - тези прогнози колко от колко са правилни и може ли да се разчита на тях ?
- K_W
- 5 получени
Точно така, реакцията на новини е най-важния индикатор. Наблюдавайте и мислете. нещата не са черни и бели. Трейдинга не е точна наука, като математиката и x,y,z не са от голяма полза.S.Zhelev wrote:
Не, в такъв случай аз не бих очаквал съществено движение на дадената валута. Най-добър отговор на въпроса ти ще ти даде пазара - наблюдавай го как реагира по време на новини и обръщай внимание на публикуваните стойности.