FOREX - Рискове при търговия на новини

Как да търгуваме по време на новини? Кои новини стават за търгуване?
Post Reply
admin
Site Admin
6 получени
1 дадени

FOREX - Рискове при търговия на новини

Post by admin » 13 May 2009, 12:56

Рискове при търговия на новини

Преди да направя нещо, обичам да знам в какво точно се забърквам. Същото се отнася за търговията. Видяхме какви са изгодите при търговията на новини, сега нека видим какви са рисковете.

Слипидж (Slippage)

Волатилността на пазара се повишава драстично при новини, което значи, че цената може да се промени с десетки пипсове само за няколко секунди. Ако се опитате да подадете поръчка при подобна волатилност, тя най-вероятно ще бъде изпълнена на цена много различна от заявената. Това с особена сила се отнася за стоп ордерите.

Например, веднъж поставих ордери 15 минути преди излизането на новините. Точно преди новините EURUSD беше на 1.2320. Поставих ордера на 1.2360 с лимит на 1.2383. Новините се оказаха лоши за долара, поради което пазарът веднага се изстреля с 80 пипа. Ордерът ми беше задействан, но за нещастие беше изпълнен на 1.2390 – цели 30 пипса над заявената цена! След като пазарът малко се поуспокои, моя лимит беше изпълнен на загуба, тъй като се намираше под цената, на която влязах в позиция. За щастие загубата беше само 7 пипа, а научих ценен урок.

Неприемане на поръчки

Някои брокери не приемат стопове и пазарни поръчки непосредствено преди публикуването на новините. Това обикновено са брокери с фиксиран спред. Причината за това е, че спредът по време на новини драстично се разширява и брокерите биха понесли загуби ако изпълняват поръчки при техния фиксиран спред.

Волатилност и лъжиливи движения

По време на важни новини парът може да се движи с 20 до 50 пипа в секунда. Волатилността по време на новини може да е много опасна дори за опитни трейдъри. Можете да хванете уж силно движение, но както многократно се е случвало, то да се обърне също толкова силно срещу вас.

Спред

Някои брокери гарантират изпълнението на поръчките, но не гарантират спреда и по време на новини ще видите спредовете драматично да се разширяват (виждал съм как 3 пипа спред се разширява до 14 пипа по време на новини). Ако играете за малка печалба, широкият спред сериозно ще намали шансовете ви за успех .

<<< Кои новини да търгуваме? << >> Методи за търговия на новини >>>

mitef1
1 получени

Re: FOREX - Рискове при търговия на новини

Post by mitef1 » 19 Jan 2017, 21:32

admin wrote: Волатилност и лъжиливи движения

По време на важни новини парът може да се движи с 20 до 50 пипа в секунда. Волатилността по време на новини може да е много опасна дори за опитни трейдъри. Можете да хванете уж силно движение, но както многократно се е случвало, то да се обърне също толкова силно срещу вас.
Здравейте колеги! Никой ли не търгува на новини? По принцип и аз избягвам но като гледам какви хубави движения се получават и се изкушавам. Особено след изказването на Тереса Мей. Но резултатът е 0-4 не в моя полза. И то заради неочакваното за мен обратно на логиката движение. Някой по-опитен може ли да обясни на какво се дължи това и как можем да го отиграем?

bvg
46 получени
10 дадени

Post by bvg » 20 Jan 2017, 10:16

може техниката се нарича брекетиране.
Но последните 2 години не е удачна заради рейнджовия пазар.
Дори е губеща. Подходяща е в трендови пазар. Сега една добра тактика е да се контри движението в рамките на деня. Примерно да се влиза обратно на движението между 15-18ч с цел 50% от движението за деня и със същия стоп
Дори и по време на новини може да се търси вход, просто наблюдавай 10-на минути движението като се изчерпи се яхай наобратно. Все пак гледай да не влизаш ако се е отдалечила цената много от върха. Това ще работи още известно време докато не тръгнат отново в различни посоки еврото и долара.

mitef1
1 получени

Post by mitef1 » 22 Jan 2017, 18:36

bvg wrote:може техниката се нарича брекетиране.
Но последните 2 години не е удачна заради рейнджовия пазар.
Дори е губеща. Подходяща е в трендови пазар. Сега една добра тактика е да се контри движението в рамките на деня. Примерно да се влиза обратно на движението между 15-18ч с цел 50% от движението за деня и със същия стоп
Дори и по време на новини може да се търси вход, просто наблюдавай 10-на минути движението като се изчерпи се яхай наобратно. Все пак гледай да не влизаш ако се е отдалечила цената много от върха. Това ще работи още известно време докато не тръгнат отново в различни посоки еврото и долара.
Да на моменти и аз прилагам нещо подобно. И се възползвам от рейнджа, дори съм отворил една тема.
http://forexforum.bg/viewtopic.php?f=52&t=2049
Само се чудя кога ще свърши този рейндж и ще започне тренд в някоя посока и как се разбира кога настъпва този момент? :-?

Post Reply

Return to “Търговия на новини”