FOREX Индикатори - RSI
-
- Site Admin
- 6 получени
1 дадени
FOREX Индикатори - RSI
RSI
Relative Strength Index или RSI, прилича на Stochastics по това, че показва свръхпродаден или свръхкупен пазар. Този индикатор също е разграфен от 0 до 100. Обикновено стойности под 20 индикират свръхпродаден пазар, а стойности над 80 – свръхкупен пазар.
Приложение на RSI
RSI може да бъде използван точно както Stochastics. На гораната графика можете да видите, че когато RSI минава под 20, той точно показва препродаден пазар. След спада, цената бързо се вдига.
RSI е много популярен индикатор, тъй като може също така да бъде използван за потвърждение на тренда. Ако мислите, че се формира нов тренд, хвърлете един поглед на RSI. За да има потвърждение за възходящ тренд, RSI трябва да е над 50. Потврърждение за низходящ тренд е налице, при RSI под 50.
В началото на горната графика можем да видим формирането на потенциален възходящ тренд. За да предотвратим грешки, можем да изчакаме RSI да мине над 50 и да потвърди тренда. Преминаването на RSI над 50 е достатъчно добро потвърждение, че действително е тръгнал възходящ тренд.
След като разгледахме няколко индикатора, нека сега видим как да ги комбинираме...
<<<FOREX Индикатори - Stochastics << >> FOREX Индикатори - да комбинираме всичко>>>
Relative Strength Index или RSI, прилича на Stochastics по това, че показва свръхпродаден или свръхкупен пазар. Този индикатор също е разграфен от 0 до 100. Обикновено стойности под 20 индикират свръхпродаден пазар, а стойности над 80 – свръхкупен пазар.
Приложение на RSI
RSI може да бъде използван точно както Stochastics. На гораната графика можете да видите, че когато RSI минава под 20, той точно показва препродаден пазар. След спада, цената бързо се вдига.
RSI е много популярен индикатор, тъй като може също така да бъде използван за потвърждение на тренда. Ако мислите, че се формира нов тренд, хвърлете един поглед на RSI. За да има потвърждение за възходящ тренд, RSI трябва да е над 50. Потврърждение за низходящ тренд е налице, при RSI под 50.
В началото на горната графика можем да видим формирането на потенциален възходящ тренд. За да предотвратим грешки, можем да изчакаме RSI да мине над 50 и да потвърди тренда. Преминаването на RSI над 50 е достатъчно добро потвърждение, че действително е тръгнал възходящ тренд.
След като разгледахме няколко индикатора, нека сега видим как да ги комбинираме...
<<<FOREX Индикатори - Stochastics << >> FOREX Индикатори - да комбинираме всичко>>>
-
- Site Admin
- 6 получени
1 дадени
Re: FOREX Индикатори - RSI
На по голям фрейм по добре.TsonioIII wrote:Този индикатор за коя графика е най-подходящ?
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Принципно целият технически анализ би трябвало да работи по-добре на големи графики, където въздействието на новините се усеща по-слабо. Но всъщност въпросът е дали тези индикатори изобщо работятdanielfx wrote:На по голям фрейм по добре.TsonioIII wrote:Този индикатор за коя графика е най-подходящ?
-
- 1 получени
За мене най-добрия индикатор са си фигурите естествено и аз ползвам някой за малко помощ ама това си е основното :)
Доволен съм от RSI сега изпробвам една стратегия ръчно на демо с дивергенции и резултатите са добри.Всъщност RSI е много добър индикатор но в рейндж изобщо не бива.S.Zhelev wrote:Принципно целият технически анализ би трябвало да работи по-добре на големи графики, където въздействието на новините се усеща по-слабо. Но всъщност въпросът е дали тези индикатори изобщо работятdanielfx wrote:На по голям фрейм по добре.TsonioIII wrote:Този индикатор за коя графика е най-подходящ?
Само RSI и дивергенция на цената ли използваш или има и други индикатори? На какъв тайм фрейм?danielfx wrote: Доволен съм от RSI сега изпробвам една стратегия ръчно на демо с дивергенции и резултатите са добри.Всъщност RSI е много добър индикатор но в рейндж изобщо не бива.
Да само дивергенции търгувам според мен няма по добра стратегия защото в много голяма част от случаите не греши(мое мнения не казвам че е вярно) понякога трябва да бъдат следени и и други индикатори като стокхастика и CCI тъй като не винаги на всеки индикатор се отчитат добре дивергенциите.sakral wrote:Само RSI и дивергенция на цената ли използваш или има и други индикатори? На какъв тайм фрейм?danielfx wrote: Доволен съм от RSI сега изпробвам една стратегия ръчно на демо с дивергенции и резултатите са добри.Всъщност RSI е много добър индикатор но в рейндж изобщо не бива.
Но търгуваш само при сигнал който се потвърждава от всички индикатори ли?danielfx wrote:Да само дивергенции търгувам според мен няма по добра стратегия защото в много голяма част от случаите не греши(мое мнения не казвам че е вярно) понякога трябва да бъдат следени и и други индикатори като стокхастика и CCI тъй като не винаги на всеки индикатор се отчитат добре дивергенциите.sakral wrote:Само RSI и дивергенция на цената ли използваш или има и други индикатори? На какъв тайм фрейм?danielfx wrote: Доволен съм от RSI сега изпробвам една стратегия ръчно на демо с дивергенции и резултатите са добри.Всъщност RSI е много добър индикатор но в рейндж изобщо не бива.
Не то е много трудно да бъде потвърдена от всички,(РСИ е по малко чувствителен,докато стокхастик особено бързата версия винаги индикира щяло и нещяло)достатъчно е да я забележиш и тогава става екшъна.sakral wrote:Но търгуваш само при сигнал който се потвърждава от всички индикатори ли?danielfx wrote:Да само дивергенции търгувам според мен няма по добра стратегия защото в много голяма част от случаите не греши(мое мнения не казвам че е вярно) понякога трябва да бъдат следени и и други индикатори като стокхастика и CCI тъй като не винаги на всеки индикатор се отчитат добре дивергенциите.sakral wrote:Само RSI и дивергенция на цената ли използваш или има и други индикатори? На какъв тайм фрейм?danielfx wrote: Доволен съм от RSI сега изпробвам една стратегия ръчно на демо с дивергенции и резултатите са добри.Всъщност RSI е много добър индикатор но в рейндж изобщо не бива.
А на какъв интервал работиш и чакаш ли потвърждение в 2 различни тайм фрейма?danielfx wrote:Не то е много трудно да бъде потвърдена от всички,(РСИ е по малко чувствителен,докато стокхастик особено бързата версия винаги индикира щяло и нещяло)достатъчно е да я забележиш и тогава става екшъна.sakral wrote:Но търгуваш само при сигнал който се потвърждава от всички индикатори ли?danielfx wrote:Да само дивергенции търгувам според мен няма по добра стратегия защото в много голяма част от случаите не греши(мое мнения не казвам че е вярно) понякога трябва да бъдат следени и и други индикатори като стокхастика и CCI тъй като не винаги на всеки индикатор се отчитат добре дивергенциите.sakral wrote:Само RSI и дивергенция на цената ли използваш или има и други индикатори? На какъв тайм фрейм?danielfx wrote: Доволен съм от RSI сега изпробвам една стратегия ръчно на демо с дивергенции и резултатите са добри.Всъщност RSI е много добър индикатор но в рейндж изобщо не бива.
Здравейте,
Искам да попитам някой случайно да има RSI за МТ4, на който можем да оцветим зададените от нас нива в различни цветове?
Нещо подобно на прикачената снимка.
Благодаря предварително.
Искам да попитам някой случайно да има RSI за МТ4, на който можем да оцветим зададените от нас нива в различни цветове?
Нещо подобно на прикачената снимка.
Благодаря предварително.
- Attachments
-
- dji.ih1.png (33.24 KiB) Viewed 8990 times
Благодаря ви,че давате такава полезна информация на такива като мен,които все още се учим!