FOREX - SMA vs. EMA
-
- Site Admin
- 6 получени
1 дадени
FOREX - SMA vs. EMA
SMA vs. EMA
Коя е по-добра: Простата или Експоненциалната
Нека започнем с експоненциалната пълзяща средна (ЕМА). Когато искате пълзяща средна, която бързо да отразява промените в цената, най-подходяща е ЕМА с малък период. Това може да ви помогне да хващате трендовете много рано, което води до по-висока печалба. Колкото по-рано хванете тренда, толкова по-дълго ще останете с него и толкова по-големи печалби ще приберете.
Недостатъкът на бързата пълзяща средна е, че може да ви излъже. Понеже ЕМА реагира бързо на промените в цената, може да си помислите, че започва нов тренд, докато всъщност става дума за спайк.
За простата пълзяща средна (SMA) е вярно обратното. Когато искате пълзяща средна, която е по-изгледена и реагира по-бавно на промени в цената, тогава най-подходяща е SMA с голям период.
Въпреки че отразява по-бавно промените в цената, простатa пълзяща средна ще ви спести много фалшиви сигнали. Недосатъкът й е, че реагира твърде бавно и можете да пропуснете много добри сделки.
Коя е по-добра? Вие решавате. Много трейдъри поставят няколко различни пълзящи средни. Те могат да ползват пълзяща средна с по-дълъг период за да открият какъв е дългосрочният тренд и пълзяща средна с по-къс период, за да прецизират момента за сключване на сделка.
Всъщност има много системи, които са изградени върху пресичане на пълзящи средни. По-късно ще ви дадем пример за това как можете да използвате пълзящите средни като част от търговската си система.
Време е за почивка. Отворете една графика и си поиграйте с пълзящи средни. Пробвайте различни видове и различни периоди. С времето ще намерите кои пълзящи средни работят най-добре за вас.
<<<Прости пълзящи средни (SMA) << >> Експоненциални пълзящи средни (ЕМА)>>>
Коя е по-добра: Простата или Експоненциалната
Нека започнем с експоненциалната пълзяща средна (ЕМА). Когато искате пълзяща средна, която бързо да отразява промените в цената, най-подходяща е ЕМА с малък период. Това може да ви помогне да хващате трендовете много рано, което води до по-висока печалба. Колкото по-рано хванете тренда, толкова по-дълго ще останете с него и толкова по-големи печалби ще приберете.
Недостатъкът на бързата пълзяща средна е, че може да ви излъже. Понеже ЕМА реагира бързо на промените в цената, може да си помислите, че започва нов тренд, докато всъщност става дума за спайк.
За простата пълзяща средна (SMA) е вярно обратното. Когато искате пълзяща средна, която е по-изгледена и реагира по-бавно на промени в цената, тогава най-подходяща е SMA с голям период.
Въпреки че отразява по-бавно промените в цената, простатa пълзяща средна ще ви спести много фалшиви сигнали. Недосатъкът й е, че реагира твърде бавно и можете да пропуснете много добри сделки.
Коя е по-добра? Вие решавате. Много трейдъри поставят няколко различни пълзящи средни. Те могат да ползват пълзяща средна с по-дълъг период за да открият какъв е дългосрочният тренд и пълзяща средна с по-къс период, за да прецизират момента за сключване на сделка.
Всъщност има много системи, които са изградени върху пресичане на пълзящи средни. По-късно ще ви дадем пример за това как можете да използвате пълзящите средни като част от търговската си система.
Време е за почивка. Отворете една графика и си поиграйте с пълзящи средни. Пробвайте различни видове и различни периоди. С времето ще намерите кои пълзящи средни работят най-добре за вас.
<<<Прости пълзящи средни (SMA) << >> Експоненциални пълзящи средни (ЕМА)>>>
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Re: FOREX - SMA vs. EMA
Работят, но много зависи как ги ползваш. Определено не може да се довериш само на пълзащи средни за да отвориш позиция.S.Zhelev wrote:Няма и не може да има по-добра измежду две НЕРАБОТЕЩИ пълзящи средни.
Това много зависи от цялостната ти стратегия и типа трейдинг който ти пасва. Какво ти харесва повече, да държиш сделките по 1-2 часа, или 5-6 часа, който според мен е максимума на 10 минутна графика. Пробвай периодите в дипазона от 10 до 30 и гледай какво ти пасва.danielfx wrote:Какви трябва да бъдат периодите на EMA и SMA при 10 минутна графика.
Предпочитам фалирала банка пред рейнджов пазар.
MACD брои ли се за пълзяща средна и подходящ ли е за потвърждаване на тренд.
-
- 1 получени
Аз си ползвам 20 ка ЕМА ,и 50 и 100 СМа за подкрепи и съпровитиdanielfx wrote:Какви трябва да бъдат периодите на EMA и SMA при 10 минутна графика.
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Contact:
Моля това да не се приема за реклама,S.Zhelev wrote:Няма и не може да има по-добра измежду две НЕРАБОТЕЩИ пълзящи средни.
тъй като кода е достъпен СВОБОДНО;
Настроение на пазара
Позволявам си да го предложа, тъй като се явявам автор.
Кратко описание :
не сте виждали индикатор който реагира :
- по-бързо;
- и по точно;
- и дава сигнали, които са 99% верни;
Между другото :
- най-много пъти свален;
-- за само една седмица съществуване,
... спрямо всички останали
ENJOY , it is FREE
На снимките от линка, който си дал нищо не разбирам. Само виждам, че е доста шаренко и тъй като руският не ми е много много силен, може ли малко да кажеш как действа?StoneHeart wrote:Моля това да не се приема за реклама,S.Zhelev wrote:Няма и не може да има по-добра измежду две НЕРАБОТЕЩИ пълзящи средни.
Настроение на пазара
Кратко описание :
- по-бързо;
- и по точно;
Между другото :
- най-много пъти свален;
ENJOY , it is FREE
Предпочитам фалирала банка пред рейнджов пазар.
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Contact:
Действа като обикновената МА,
с тази разлика , че е невероятно по-бърз.
На практика закъснението е един бар,
то по-малко и не може да бъде.
Ако линиите са над графиката, това е тенденция БАЙ,
но ако една по една "падат" на текущата цена,
значи тенденцията отслабва.
А ако се подредят така, че всички падат,
със зададения % съвпадение,
това е сигнал, който е доста верен,
в рамките на текущия бар.
с тази разлика , че е невероятно по-бърз.
На практика закъснението е един бар,
то по-малко и не може да бъде.
Ако линиите са над графиката, това е тенденция БАЙ,
но ако една по една "падат" на текущата цена,
значи тенденцията отслабва.
А ако се подредят така, че всички падат,
със зададения % съвпадение,
това е сигнал, който е доста верен,
в рамките на текущия бар.
А какво мислите за комбинирането на една ЕМА 9 периода с една SMA 10 периода.
Че разглеждах го сега не ми харесва особено.Що не погледнеш ема 5 и ема 6 с изместване 1 на ема 6.danielfx wrote:А какво мислите за комбинирането на една ЕМА 9 периода с една SMA 10 периода.
Мерси,това горе долу ми харесва според тебе на какъв тимефрейм работи най-добре.Само не разбрах с какво се различава с това отместване.haiko123 wrote:Че разглеждах го сега не ми харесва особено.Що не погледнеш ема 5 и ема 6 с изместване 1 на ема 6.danielfx wrote:А какво мислите за комбинирането на една ЕМА 9 периода с една SMA 10 периода.
А пробвали ли сте варианта 100 СМА и да отваряте позиция при пресичане на бара с линията?
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Не съм пробвал, но предполагам че няма да е трудно да намериш готов експерт и бектестваш стратегията. Не вярвам да дава някакви изумителни резултати.sakral wrote:А пробвали ли сте варианта 100 СМА и да отваряте позиция при пресичане на бара с линията?
Аз съм още нов и не ми е ясно какво са това експери. Опитвам се да почета тук там за различни стратегии и доколкото виждам от много сложните стратегии няма голяма полза и затова си търся нещо просто и елегантно, но пък е трудно да намеря понеже предпочитам едночасови графики, понеже при по големи периоди не мога да си настройвам читаво стоповете и повечето време губя от това, че стопа ми е много ниско. Ако можеш да ме посъветваш ти нещо ще съм благодарен?S.Zhelev wrote:Не съм пробвал, но предполагам че няма да е трудно да намериш готов експерт и бектестваш стратегията. Не вярвам да дава някакви изумителни резултати.sakral wrote:А пробвали ли сте варианта 100 СМА и да отваряте позиция при пресичане на бара с линията?
А това автоматично ли изпълнява търговия или само служи за индикаторStoneHeart wrote:Моля това да не се приема за реклама,S.Zhelev wrote:Няма и не може да има по-добра измежду две НЕРАБОТЕЩИ пълзящи средни.
Настроение на пазара
Кратко описание :
- по-бързо;
- и по точно;
Между другото :
- най-много пъти свален;
ENJOY , it is FREE
Най - лесно е да го пробваш, но то си пише "индикатор"danielfx wrote:А това автоматично ли изпълнява търговия или само служи за индикаторStoneHeart wrote:Моля това да не се приема за реклама,S.Zhelev wrote:Няма и не може да има по-добра измежду две НЕРАБОТЕЩИ пълзящи средни.
Настроение на пазара
Кратко описание :
- по-бързо;
- и по точно;
Между другото :
- най-много пъти свален;
ENJOY , it is FREE
--------------------------------------------
Колега не е ли възможно да се направи, като числов индикатор или по друг вариант, че сега както е поти не си виждам графиката, а ако е така няма да го ползвам ?
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Contact:
Ако искаш да ползваш някой индикатор (който и да е),
и в същото време НЕ ИСКАШ ДА ГО ВИЖДАШ ,
задай ЦВЯТ НА ЛИНИИТЕ, като цвета на ФОНА (най-често ЧЕР или БЯЛ)
и в същото време НЕ ИСКАШ ДА ГО ВИЖДАШ ,
задай ЦВЯТ НА ЛИНИИТЕ, като цвета на ФОНА (най-често ЧЕР или БЯЛ)
Е това е ясно, но мисълта ми е нещо от рода - примерно да изписва тренда е бичи или мечи в момента, или пък процентно да го дава или някакъв друг метод, защото ако го скрия няма да го виждам , а пък сега - не виждам графиката
Между другото за какъв ТФ е или няма значение ?
ПП. Не ме разбирай погрешно, не се заядам или прочие, но аз се опитвам да търгувам по - скоро чрез ПА а там графиката е "по - чиста", ако на някое инди му се доверя, то то ще бъде нещо, като филтър към решенията ми и затова пиша горното.
Между другото за какъв ТФ е или няма значение ?
ПП. Не ме разбирай погрешно, не се заядам или прочие, но аз се опитвам да търгувам по - скоро чрез ПА а там графиката е "по - чиста", ако на някое инди му се доверя, то то ще бъде нещо, като филтър към решенията ми и затова пиша горното.
- K_W
- 5 получени
Голяма драсканица е този индикатор, за мен също не е приемливо индикатора да скрива сещите, дори да не обръщаш много внимание на ПА, така и индикатора ти се замазва.