Нива на подкрепа и съпротива

Какво представляват и как се ползват подкрепите, съпротивите, трендлиниите и каналите.
asd

Re: Нива на подкрепа и съпротива

Post by asd » 23 Oct 2014, 06:33

asa_bg wrote: Аз искам да се науча да от откривам нивата на подкрепа и съпротива.
Без индикатори можеш ли да ги начертаеш.
По добре се научи да си чертаеш нивата сам - първо защото е по забавно :smile: , второ защото ще знаеш какво правиш, а не да чакаш индикатора да ти даде сигнал и после да се чудиш защо е бил фалшив и стопа ти си е заминал, трето защото съотношението риск печалба се увеличава, четвърто губещите сделки намаляват ... и тн
Пазара винаги си казва какво иска опитвай се да разбереш каква е причината и целта на всяко движение на цената. :smile:
NZDUSDM15.png
NZDUSDM15.png (37.81 KiB) Viewed 5211 times

Georgi

Post by Georgi » 23 Oct 2014, 09:14

Според мен, много добри нива на подкрепа и съпротива са ветрилата на Ган.

Image

ivaceda

Post by ivaceda » 23 Oct 2014, 10:12

Georgi wrote:Според мен, много добри нива на подкрепа и съпротива са ветрилата на Ган.

Image
Сигурно имаш право, колега, стига човек да ги разбира.
Аз се оправям с Bolinger Bands и ЕМА 89 (цвят лайм на графиката):

Image

online-money

Post by online-money » 23 Oct 2014, 15:25

Georgi wrote:Според мен, много добри нива на подкрепа и съпротива са ветрилата на Ган.

Image
С тези ветрила на Ган как изобщо можеш да се ориентираш къде е цената - мен толкова много неща по графиката ме разсейват и предпочитам да нямам повече от 2-3 линии на нея :wink:

Гладиатор
1 получени

Post by Гладиатор » 23 Oct 2014, 17:10

Индикатор, създаден според теорията на Демарк за тренд линиите .Има писано от колега във форума.Аз го ползвам за определяне на опорните точки.Промяната на настройките променя изчертаването на линиите.Да се разчита ,че индикатор ще изчертае коректно линиите,забрави.Трябва да се почете.
Индикатора се казва Demark trend new

http://www.mql5.com/ru/code/8410
Пример:актуалната ми позиция
Attachments
EURUSDH4 23.10.2014.png
EURUSDH4 23.10.2014.png (31.61 KiB) Viewed 5095 times
Усилие и резултат!

asa_bg

Post by asa_bg » 23 Oct 2014, 17:55

Отговор на jssj

Не приемам това както заяждане просто не знак кой учебник да прочета или някой материали в нета
Бих се радвал да ми препоръчаш нещо ама може точно по темата с радост бих го прочел.
Не съм ти отговорил вчера защото то не съм те видял.
На линка който даваш за четирите вида пивотни нива не ми се отваря пробвах няколко пъти.

Отговор на asd

Споделям твоето , точно аз искам да се науча да ги чертая сам.Но не зная как да се науча или от къде да намеря учебни материали в интернет нищо не намирам по темата.

Отговор на Georgi

Не знам как се използва ветрилото на Ган и за какво служи.

Отговор на ivaceda

Не знам как се използва ветрилото на Ган и за какво служи.

K_W
5 получени

Post by K_W » 23 Oct 2014, 18:31

Image
За мен тези ветрила, само "цапат" графиката, при толкова линии няма как поне няколко да не съвпаднат с нива на подкрепа и съпротива, но това не значи че може да им се разчита.
Просто свързвате най-високите/ниските линии в тренда и готово имате валидни тренд линии, толкова е просто, всякакви индикатори са излишни.
Ето две нива(в жълто) които са важни за конкретната графика, а индикатора ги пропуска :wink:
EURUSDH4 23.10.2014.png
EURUSDH4 23.10.2014.png (18.99 KiB) Viewed 5045 times

maybe

Post by maybe » 23 Oct 2014, 18:45

всеки знае за себе си.Аз използвам готовите http://www.fxstreet.ru.com/charts/live-charts/
Има и информация по тях.Но и следя и форума и новините.

asa_bg

Post by asa_bg » 23 Oct 2014, 19:40

Въпрос за asd

Здравей ако не е тайна можеш ли да ми обясниш как чертаеш нивата на съпротива и подкрепа .
Как се научи да ги чертаеш на ръка

Гладиатор
1 получени

Post by Гладиатор » 23 Oct 2014, 22:33

Колега asa_bg, в Forex Chart Reading - Volume Spread Analysis (VSA),на 9 стр. колегата jssj е качил книгата на Том Уилямс " Master the Markets".На стр. 51 на същата са описани правилата за чертане на тренд линиите.
Според тези правила тренд линиите трябва да изглеждат така и наистина не трябват никакви индикатори.Понеже ти питаше за индикатор,които да изчертава линиите, бях качил индикатора на Демарк,с коментара,че не трябва да се разчита той да ги изчертае коректно.Успех!

Не съм съгласен с K_W ,за изчертаните от него линии,но няма да влизам в спор.На предната графика бях показал как чертае индикатора,а не как ги чертая аз.Още по-вече бях написал ,че в зависимост от настройките индикатора поставя линиите на различни места
Attachments
EURUSDH4 23.10.2014.png
EURUSDH4 23.10.2014.png (39.29 KiB) Viewed 4983 times
Усилие и резултат!

K_W
5 получени

Post by K_W » 24 Oct 2014, 09:49

Гладиатор wrote:
Не съм съгласен с K_W ,за изчертаните от него линии,но няма да влизам в спор.На предната графика бях показал как чертае индикатора,а не как ги чертая аз.Още по-вече бях написал ,че в зависимост от настройките индикатора поставя линиите на различни места
Просто давам пример за колегата как такъв индикатор прави пропуски, за мен такъв индикатор е напълно излишен, защото един поглед върху графиката ти казва много повече. Не знам за какво може да не си съгласен, това са просто две линии които цената е уважила няколко пъти, а при пробив на долната има сравнително голямо дижение. :smile:

Гладиатор
1 получени

Post by Гладиатор » 24 Oct 2014, 10:23

На едно мнение сме,че за изчертаване на тренд линиите не са необходими индикатори.
Но не съм съгласен с :"Просто свързвате най-високите/ниските линии в тренда и готово имате валидни тренд линии, толкова е просто"
Правилното изчертаване на търговския канал е критично за успешната търговия и не е чак толкова просто!
Излишно е да спорим,важно е да печелим!И няма лошо, всеки да си изчертава линиите както прецени.Пазара показва дали сме били прави.
Усилие и резултат!

milen

Post by milen » 24 Oct 2014, 10:52

asa_bg wrote:Въпрос за asd

Здравей ако не е тайна можеш ли да ми обясниш как чертаеш нивата на съпротива и подкрепа .
Как се научи да ги чертаеш на ръка
Ето ти един кратък материал
http://dailypriceaction.com/free-tradin ... nce-levels

K_W
5 получени

Post by K_W » 24 Oct 2014, 14:20

Гладиатор wrote:На едно мнение сме,че за изчертаване на тренд линиите не са необходими индикатори.
Но не съм съгласен с :"Просто свързвате най-високите/ниските линии в тренда и готово имате валидни тренд линии, толкова е просто"
Правилното изчертаване на търговския канал е критично за успешната търговия и не е чак толкова просто!
Излишно е да спорим,важно е да печелим!И няма лошо, всеки да си изчертава линиите както прецени.Пазара показва дали сме били прави.
Малко съм го "смотал". Правилното изречение трябва да е нещо такова.
"Просто свързвате най-високите/ниските цени(върховете/дъната на свещите) с линии , готово имате валидни тренд линии и нива на съпротива/подкрепа, толкова е просто"

Georgi

Post by Georgi » 24 Oct 2014, 17:40

K_W wrote: За мен тези ветрила, само "цапат" графиката, при толкова линии няма как поне няколко да не съвпаднат с нива на подкрепа и съпротива, но това не значи че може да им се разчита.
Просто свързвате най-високите/ниските линии в тренда и готово имате валидни тренд линии, толкова е просто, всякакви индикатори са излишни.
Ето две нива(в жълто) които са важни за конкретната графика, а индикатора ги пропуска :wink:
EURUSDH4 23.10.2014.png
За мен това не е никак случайно поведение. Но всеки да решава сам за себе си.
Image

K_W
5 получени

Post by K_W » 24 Oct 2014, 18:25

Georgi wrote:
K_W wrote: За мен тези ветрила, само "цапат" графиката, при толкова линии няма как поне няколко да не съвпаднат с нива на подкрепа и съпротива, но това не значи че може да им се разчита.
EURUSDH4 23.10.2014.png
За мен това не е никак случайно поведение. Но всеки да решава сам за себе си.
Image
Ако си сложиш монитора хоризонтално и изсипеш един пакет спагети отгоре сигурно ще намериш даже повече съвпадения :lol:
Така де шегичка, ако се аргументираш и дадеш повечко примери съм склонен да преразгледам позицията си :grin:

Georgi

Post by Georgi » 25 Oct 2014, 13:42

K_W wrote: Ако си сложиш монитора хоризонтално и изсипеш един пакет спагети отгоре сигурно ще намериш даже повече съвпадения :lol:
Така де шегичка, ако се аргументираш и дадеш повечко примери съм склонен да преразгледам позицията си :grin:
Ако оставя само основните диагонали, ще бъда по убедителен. Но и другите лъчи оказват влияние. Па си е готов индикатор, и върши работа така, както си е.

asa_bg

Post by asa_bg » 26 Oct 2014, 16:36

Здравейте Форекс пазара има 3 сесия можете ли да и кажете кога отваря и затваря Азиатската сесия и при на с колко часът.Кога отваря и затваря Европейската сесия и при на колко е часът .Кога отваря и затваря Американската сесия и при нас колко е часът.Ако не бъркан със отварянето на Азиатската сесия стартира форекс търговията а със затварянето на Американската сесия се закрива форекс търговията за деня.
Може би бъркам като взимам грешни стойности за най-висока , най-ниска и цена на затваряне.

jssj
98 получени
18 дадени

Post by jssj » 26 Oct 2014, 16:49

http://www.forexjssj.com
"Ваша жизнь на 10% зависит от того, что с вами происходит, и на 90% от того, как вы реагируете на эти события."

Georgi

Post by Georgi » 27 Oct 2014, 08:24

Предполагам някой ще каже че и това не е убедително!!

Image

Post Reply

Return to “FOREX - подкрепи и съпротиви, трендлинии и канали”