Нива на подкрепа и съпротива
Нива на подкрепа и съпротива
Здравейте интересувам се как се чертаят нивата на подкрепа и съпротива .
Прегледах нета прегледах Bebypips но никъде не на мерих обяснение .
Ще се радвам ако някой обясни как се чертаят нивата на подкрепа и съпротива .
Ако някой си мили че пускам излишна тема -пускам темата след като не намерих отговор ,макар че прегледах доста неща.
Прегледах нета прегледах Bebypips но никъде не на мерих обяснение .
Ще се радвам ако някой обясни как се чертаят нивата на подкрепа и съпротива .
Ако някой си мили че пускам излишна тема -пускам темата след като не намерих отговор ,макар че прегледах доста неща.
Re: Нива на подкрепа и съпротива
http://forexforum.bg/viewtopic.php?f=17 ... 71#p141171
разгледай графиките от тази тема особено на колегата pitfx.
Има някакво ниво(т.е. цена) където графиката е достигнала и е отскочила ето това е подкрепа или съпротива зависи от коя страна е цената. Там където графиката е сменила посоката си имаш нови на подкрепа/съпротива. Просто пускаш една линия там и това ти е нивото от което при повторен тест очакваш графиката отново да отскочи, ако го премине значи нивото е пробито, но може да се върне да го тества от другата страна след като го пробие. Това, че е пробито не го обезсмисля като ниво разбира се просто е сигнал, че цената най-вероятно ще продължи в посоката на пробива. Тава е най-общо разгледай малко от графиките, колегата ги чертае по-широки нивата и ясно се виждат, предполагам ще схванеш идеята. Питай ако имаш конкретни въпроси!
разгледай графиките от тази тема особено на колегата pitfx.
Има някакво ниво(т.е. цена) където графиката е достигнала и е отскочила ето това е подкрепа или съпротива зависи от коя страна е цената. Там където графиката е сменила посоката си имаш нови на подкрепа/съпротива. Просто пускаш една линия там и това ти е нивото от което при повторен тест очакваш графиката отново да отскочи, ако го премине значи нивото е пробито, но може да се върне да го тества от другата страна след като го пробие. Това, че е пробито не го обезсмисля като ниво разбира се просто е сигнал, че цената най-вероятно ще продължи в посоката на пробива. Тава е най-общо разгледай малко от графиките, колегата ги чертае по-широки нивата и ясно се виждат, предполагам ще схванеш идеята. Питай ако имаш конкретни въпроси!
-
- 26 получени
8 дадени
На Традер съм гедал всичко нищо не върши работа
Интересувамсе от това
Ето как се изчисляват pivot points:
Pivot point (PP) = (High + Low + Close) / 3
Нивата на подкрепа и съпротива на една Pivot Point се изчисляват както следва:
Първо ниво на пордкрепа и съпротива:
Първа подкрепа (S1) = (2*PP) – High
Първа съпротива (R1) = (2*PP) – Low
Второ ниво на подкрепа и съпротива:
Втора подкрепа (S2) = PP – (High – Low)
Втора съпротива (R2) = PP + (High - Low)
Направих изчисления по хормулата но излязоха не реални стоиности .
И незнам къде бъркам.
Интересувамсе от това
И незнам къде бъркам.
-
- 2 получени
2 дадени
Дай примера, за да ти кажем къде бъркаш
И още, защо се мъчиш, като има индикатoри които показват автоматично Pivot Points(кеф ти часови, дневни, седмични месечни) а и сайтове където са дадени
И още, защо се мъчиш, като има индикатoри които показват автоматично Pivot Points(кеф ти часови, дневни, седмични месечни) а и сайтове където са дадени
Stop loss is your friend
-
- 30 получени
14 дадени
Като за начало може да гледаш анализите на трейдър.бг
Всеки ден на някой-по известни и масови инструменти пускат евентуалните граници, за които питаш.
Може да се пробваш и да се изпитваш сам, а след това да провериш дали си на правилният път просто като погледнеш написаното от трейдър.бг
Всеки ден на някой-по известни и масови инструменти пускат евентуалните граници, за които питаш.
Може да се пробваш и да се изпитваш сам, а след това да провериш дали си на правилният път просто като погледнеш написаното от трейдър.бг
Тези формули съм ги виждал и не мога да разбера от каква логика или математика произлизат. Най-вероятно от теорията за вероятностите с някакви тежести на разпределението.asa_bg wrote:На Традер съм гедал всичко нищо не върши работа
Интересувамсе от това
И незнам къде бъркам.
Отговор на pitfx
Изчислявам точно по формулата която съм показал горе за да определя нивата на подкрепа и съпротива но нищо не се получава като гледам после анализите на брокерите.Не знам кой са индикаторите аз има демо сметка при няколко брокера ,не знам кой предлагат подобен индикатор.
Отговор на mrbinks
Аз така направих използвах формулата и после реших да си направя проверка погледнах изнесените анализи на традер и още няколко брокера.Итака разбрах че съм сбъркал.
Проблем е че не намирам материали за това как се определят нивата на подкрепа и съпротива.
Изчислявам точно по формулата която съм показал горе за да определя нивата на подкрепа и съпротива но нищо не се получава като гледам после анализите на брокерите.Не знам кой са индикаторите аз има демо сметка при няколко брокера ,не знам кой предлагат подобен индикатор.
Отговор на mrbinks
Аз така направих използвах формулата и после реших да си направя проверка погледнах изнесените анализи на традер и още няколко брокера.Итака разбрах че съм сбъркал.
Проблем е че не намирам материали за това как се определят нивата на подкрепа и съпротива.
добре де,защо ги смяташ сам.Отваряш 4-5 сайта/английски,руски/ и ги виждаш.Обикновено се разминават с 2-3 пипса.Разликата идва от началните точки,които вземат за база.Котировките при различните брокери се разминават
-
- 2 получени
2 дадени
Преди 10 години нямаше индикатор за PP и всичко на ръка смятахме, сега е лесноasa_bg wrote:Отговор на pitfx
ДОСТА ПОСМЯТАХ
За 20.10.2014г.:
High:107.389
Low:106.777
Close:106.963
За днес 21.10.2014 пивотните нива са следните:
PP=(107.389+106.777+106.963) / 3 =321.129 / 3 =107.043
S1=(2xPP)-High=(2x107.043)-107.389=214.086-107.389=106.697
R1=(2xPP)-Low=(2x107.043)-106.777=214.086-106.777=107.309
S2=PP-(High-Low)=107.043-(107.389-106.777)=107.043-0.612=106.431
R2=PP+(High-Low)=107.043+0.612=107.65
п.п Предполагам ще намериш евентуално къде грешиш, ако не питай
Last edited by pitfx on 21 Oct 2014, 18:21, edited 1 time in total.
Stop loss is your friend
-
- 2 получени
2 дадени
Колега/е, PP са математически нива а нивата от графиката са на база минало движениеasa_bg wrote:Отговор на pitfx
Отговор на mrbinks
Ето ти да видиш за днес как цената е реагирала около PP при DAX30 и EUR/USD
Stop loss is your friend
Отговор на maybe
Искам да се науча да ги определям сам .
Винаги когато правя анализ гледам и анализа на брокерите.
Отговор на pitfx
Да и аз ползвах формулата ама се получиха не реални стойности.Взима най-високата най-ниската и цената на затваряне на предходния ден.
Търгувам на демо при няколко брокера но те нямат индикатор РР ти при кой брокер тъгуваш ако не е тайна .
Без индикатор и без използване на формулата можели да се определят нивата на подкрепа и съпротива.
Искам да се науча да ги определям сам .
Винаги когато правя анализ гледам и анализа на брокерите.
Отговор на pitfx
Да и аз ползвах формулата ама се получиха не реални стойности.Взима най-високата най-ниската и цената на затваряне на предходния ден.
Търгувам на демо при няколко брокера но те нямат индикатор РР ти при кой брокер тъгуваш ако не е тайна .
Без индикатор и без използване на формулата можели да се определят нивата на подкрепа и съпротива.
Когато гледам графиката виждам много нива на подкрепа и съпротива.
И се обърквам.
И се обърквам.
-
- 5 получени
3 дадени
Ще покажа "нестандартни" нива!
Всеки си избира какво и как да използва.
Всеки си избира какво и как да използва.
- Attachments
-
- GBPUSDH1.gif (43.2 KiB) Viewed 5873 times
-
- EUR.gif (73.91 KiB) Viewed 5873 times
Търгувайте това, което виждате на графиките
Отговор на Марио Димитров
Какво означава "нестандартни"
И как разбираш че червената , синята, светло синята са нива на подкрепа и съпротива .
Смяташ ги по формулата , използваш индикатор или ги чертаеш.
И как разбираш че червената , синята, светло синята са нива на подкрепа и съпротива .
-
- 98 получени
18 дадени - Contact:
asa_bg, вземи прочети поне един учебник, че да може да се разговаря с тебе.asa_bg » 22 Окт 2014, 19:01
Отговор на Марио Димитров
пп това е приятелски съвет, не се заяждам !!!
http://www.forexjssj.com
"Ваша жизнь на 10% зависит от того, что с вами происходит, и на 90% от того, как вы реагируете на эти события."
"Ваша жизнь на 10% зависит от того, что с вами происходит, и на 90% от того, как вы реагируете на эти события."
-
- 98 получени
18 дадени - Contact:
Ето ти един приличен индикатор за нива.
Отговор на jssj
Благодаря ти за индикатора .
Какво искаш да кажеш "приличен индикатор "- имали индикатори които не вършат работа.
Аз искам да се науча да от откривам нивата на подкрепа и съпротива.
Без индикатори можеш ли да ги начертаеш.
Какво искаш да кажеш "приличен индикатор "- имали индикатори които не вършат работа.
-
- 98 получени
18 дадени - Contact:
Виж тук има четири вида пивотни нива. Изчисляват ги всеки ден. Иначе Марио Димитров ти показа друг вид нива които можеш да си ги чертаеш сам като напреднеш с материала.asa_bg » 22 Окт 2014, 22:43
Отговор на jssj
http://www.fxstreet.com/technical-studies/
Pivot Points
Classic
Camarilla
Fibonacci
Woodie