S.Zhelev wrote:danielfx wrote:Naysmith wrote:danielfx wrote:Брокерите не губят ли пари като ни дават висок ливъридж нали все пак това са пари назаем от тях?
Не, нали затова има марджин кол. Ако позицията ти е губеща, те няма да я държат повече, отколкото ти можеш да покриеш с акаунта си.
Мен ми интересно как ми позволяват да търгувам с 100 повече средства това някакво ''изкуствено'' увеличение ли е или те ги дават тези пари.
"Изкуствено" е

Тези пари не съществуват физически никъде - нито по сметка на брокер, нито по сметка на клиента. Брокирите не губят пари, като цяло високият ливъридж е опасен много повече за техните клиенти, отколкото за тях самите.
"Естествено е"

,сеги защо се използва ливъридж, еми /говоря за валути/, ако искаш да търгуваш с един лот, ти трябва капитал от 100000 долара,ливъридж 1/1,погледнато реално,сумата не е малка..и това ще ограничи пазара...но при ливъридж 100/1 гаранционната сума която ти трябва за търговия на 1 лот е 1000 долара..никой не те кредитира защото дефакто не купуваш/продаваш валута,..а купуваш и продаваш права върху дадена валутна двойка, които гарантираш със средствата по сметката си..при всеки пипс "-"
ти вземат 10 долара от сметката..,,а за "+"ти дават 10 долара, в примера с ливъридж 100/1, ако загубиш 100 пипса сметката ти става 0 долара , и брокера те затваря,понеже нямаш средства ,да гарантираш сделките си..най общо е това

.