FOREX - Пип, Лот, Ливъридж и Марджин
-
- 1 получени
Re: FOREX - Пип, Лот, Ливъридж и Марджин
Предполагам е на договаряне,ако си поискаш 1 :20 ще го имаш предполагам ;)
Да попитам за ливъриджа и маржина...
При сметка от 200лв
Ливъридж 1:100
Цена на злато купува 1327,23 (вземам сегашната) и продава 1326,17 (пак текущата)
и лихвен спред (фиксиран) -0,50
Отваряне на позиция: 3 тройунции
Маржин 1%
При отваряне на позиция, използвайки ливъриджа на макс, излиза че мога да спечеля или загубя 100 пъти повече пари, но е много опасно да се "изцежда" сметката до дупка, тъй като и най-малкото движение ще доведе до загуба/печалба.
Следователно, ако при горните параметри отворя позиция от 3 тройунции (примерно), трябва да имам в сметката си според изчисленията
(3 тройунции*1327,23)/100 (колкото е ливъриджа)=39.81 долара, което е 56.8 лв - тоест, ще ми бъдат блокирани 56,8 лв от 200-левовата сметка.
При това положение, имайки предвид, че при оставащи 20% от блокираната сума се затваря дадената позиция или (56.8*20%=11,36), мога да си позволя минус минус до (56.8-11,36)=45,44лв - като до тази сума мога да си слагам стопа, където искам без да се притеснявам, че ще ми затворят позицията.
И понеже заради ливъриджа печалбата и загубата (при 3 тройунции) е някъде към 6 пъти по-голяма, излиза, че при цена от 0,20 цента (примерно), вместо тези центове ще съм на +/- 6х0,20=1,20 долара ще съм на печалба/загуба 1.71 BGN, при най-малкото движение.
А ако броя спреда по сделката 0,50 и да предположим, че е дневна и няма суап, значи чистата ми печалба ще е 1,21, а при загуба - 2,21 (1,71+0,50)... - тъй де, приблизителни сметки.
А при валутите (например) EUR/USD
При 1 лот от 1000 ед.
(1 x 1000)/100= 10лв - блокирани, при което мога да си слагам стоп в рамките на 8лв, ако не искам да ми затворят позициите.
Така ли е? Или бъркам някъде?
При сметка от 200лв
Ливъридж 1:100
Цена на злато купува 1327,23 (вземам сегашната) и продава 1326,17 (пак текущата)
и лихвен спред (фиксиран) -0,50
Отваряне на позиция: 3 тройунции
Маржин 1%
При отваряне на позиция, използвайки ливъриджа на макс, излиза че мога да спечеля или загубя 100 пъти повече пари, но е много опасно да се "изцежда" сметката до дупка, тъй като и най-малкото движение ще доведе до загуба/печалба.
Следователно, ако при горните параметри отворя позиция от 3 тройунции (примерно), трябва да имам в сметката си според изчисленията
(3 тройунции*1327,23)/100 (колкото е ливъриджа)=39.81 долара, което е 56.8 лв - тоест, ще ми бъдат блокирани 56,8 лв от 200-левовата сметка.
При това положение, имайки предвид, че при оставащи 20% от блокираната сума се затваря дадената позиция или (56.8*20%=11,36), мога да си позволя минус минус до (56.8-11,36)=45,44лв - като до тази сума мога да си слагам стопа, където искам без да се притеснявам, че ще ми затворят позицията.
И понеже заради ливъриджа печалбата и загубата (при 3 тройунции) е някъде към 6 пъти по-голяма, излиза, че при цена от 0,20 цента (примерно), вместо тези центове ще съм на +/- 6х0,20=1,20 долара ще съм на печалба/загуба 1.71 BGN, при най-малкото движение.
А ако броя спреда по сделката 0,50 и да предположим, че е дневна и няма суап, значи чистата ми печалба ще е 1,21, а при загуба - 2,21 (1,71+0,50)... - тъй де, приблизителни сметки.
А при валутите (например) EUR/USD
При 1 лот от 1000 ед.
(1 x 1000)/100= 10лв - блокирани, при което мога да си слагам стоп в рамките на 8лв, ако не искам да ми затворят позициите.
Статии на тема Бизнес и Финанси
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Никоя мечта не е твърде голяма и никой мечтател не е твърде малък! :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Бъркаш - и за валутите, и за златото.doubleu wrote:А при валутите (например) EUR/USD
При 1 лот от 1000 ед.
1. Блокираната сума в примера с EUR/USD е 10 евро, не 10 лв.
2. Позициията ти ще бъдат бъдат затворени автоматично, когато по сметката ти остане 1 евро (при Trader.bg stop out-а е на 10% ). Няма значение загубата от позицията е 8,9 или 19 евро.
На тези въпроси е най-лесно да си отговориш като експериментираш в демото.
За валутата - ок. :-)
За блокираната сума и стопа...
Общо взето изчисленията за реална сметка са същите, както в момента на демото - отворила съм си една с 3 тройунции и са блокирани 58лв. И при демото пак е с ливъридж 1:100 (поне доколкото забелязах), така че каквито са стойностите при демо, такива ще са и на реалната сметка.
При тези стойности така като го изчислявам маржина (200лв) ще е към 70% някъде.
Така или иначе при такива стойности и стоп на 40лв, няма риск от автоматично затваряне на позицията. Единствено, ако минуса достигне стопа.
За блокираната сума и стопа...
Общо взето изчисленията за реална сметка са същите, както в момента на демото - отворила съм си една с 3 тройунции и са блокирани 58лв. И при демото пак е с ливъридж 1:100 (поне доколкото забелязах), така че каквито са стойностите при демо, такива ще са и на реалната сметка.
При тези стойности така като го изчислявам маржина (200лв) ще е към 70% някъде.
Така или иначе при такива стойности и стоп на 40лв, няма риск от автоматично затваряне на позицията. Единствено, ако минуса достигне стопа.
Бъркам ли или при налични 200лв. в сметката и направена покупка за 50лв чисто хипотетично,наличният ни марджин ще е 75%.Ако позицията е само една горе-споменатата тя ще бъде автоматично затворена при загуба от 110лв.
200 -50=150лв
20 % от 200 са 40лв
150 - 40 = 110 лв поносими на спад в курса! Моля някой да ме поправи ако греша,ще съм благодарен!
200 -50=150лв
20 % от 200 са 40лв
150 - 40 = 110 лв поносими на спад в курса! Моля някой да ме поправи ако греша,ще съм благодарен!
Значи, аз доколкото знам при 10%????? и ти затварят отворената позиция.cherkezov wrote:Бъркам ли или при налични 200лв. в сметката и направена покупка за 50лв чисто хипотетично,наличният ни марджин ще е 75%.Ако позицията е само една горе-споменатата тя ще бъде автоматично затворена при загуба от 110лв.
200 -50=150лв
20 % от 200 са 40лв
Тоест, ако имаш отворена позиция за 50лв, 10% от тези 50лв са ти 5.00лв, значи при достигане на 45лв загуба от тези 50лв ще ти затворят позицията????
Така мисля, че би трябвало да е. А ако сложиш стоп по-близо, съответно би загубил по-малко. Май, май... да не те объркам...
Затваря ти позициите ако достигнеш 10% от сметката,не от позицията която си отворил.Естественно ако не си влезнал с цялата сметка.
Така ли? O_O Аз пък съм останала с впечатлението, че от отворената позиция...antdim wrote:Затваря ти позициите ако достигнеш 10% от сметката,не от позицията която си отворил.Естественно ако не си влезнал с цялата сметка.
А тогава тези "блокирани пари" за какво са изобщо? :O
Блокираните пари те възпират да заложиш два пъти едни и същи пари,това е защитата на брокера да не злоупотребяваш!
- K_W
- 5 получени
за да компенсират евентуални загуби, в случай на внезапни движения, срещу позицията тиdoubleu wrote:Така ли? O_O Аз пък съм останала с впечатлението, че от отворената позиция...antdim wrote:Затваря ти позициите ако достигнеш 10% от сметката,не от позицията която си отворил.Естественно ако не си влезнал с цялата сметка.
А тогава тези "блокирани пари" за какво са изобщо? :O
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Бъркаш. Ето коректен пример:cherkezov wrote:Бъркам ли или при налични 200лв. в сметката и направена покупка за 50лв чисто хипотетично,наличният ни марджин ще е 75%.Ако позицията е само една горе-споменатата тя ще бъде автоматично затворена при загуба от 110лв.
200 -50=150лв
20 % от 200 са 40лв
Депозираш $200. Купуваш 5000 USDJPY, при което използваш $50.
Каква загуба можеш да понесеш преди позицията ти да бъде затворена автоматичнo?
Позицията ти ще бъде затворена автоматично при спадане на марджина под stop-out нивото. Ако то е 20%, позицията ти ще бъде затворена автоматично, когато загубата по сметката ти превиши $195 и ти останат по -малко от $5 (20% от изискуемите $50 марджин).
- SpaceZeaLoT
Имам един бърз въпрос.
Колко се води 1 пипс при златото?
При валутните двойки (освен йената) е на 4тия знак след запетаята, на йената на 2рия. А на златото?
Не мога коректно да си изчисля печалбата/загубата.
Примерно играя с 1000лв. Купувам 27 лот-а злато. Но защо точно 27? Един е = на около 19лв. Ако мръдне златото с десет единици от 1370 на 1380 примерно. Това 10 пипс-а ли са? И как да си изчисля печалбата (потенциалната) или загуба. Освен най - лесното с %. Ако мръдне с 1 % а играя с ливърич 100 значи и печалбата ми ще е 100 % на сумата с която играя.
Колко се води 1 пипс при златото?
При валутните двойки (освен йената) е на 4тия знак след запетаята, на йената на 2рия. А на златото?
Не мога коректно да си изчисля печалбата/загубата.
Примерно играя с 1000лв. Купувам 27 лот-а злато. Но защо точно 27? Един е = на около 19лв. Ако мръдне златото с десет единици от 1370 на 1380 примерно. Това 10 пипс-а ли са? И как да си изчисля печалбата (потенциалната) или загуба. Освен най - лесното с %. Ако мръдне с 1 % а играя с ливърич 100 значи и печалбата ми ще е 100 % на сумата с която играя.
-
Здравейте!
Нова съм във форума и реших първо да почета преди да питам , но въпреки това не мога да си обясня някои неща.
Първо да си представим, че съм си открила реална сметка с 200 лв.
спреда ми е ясен
неясно ми е това:
1. Минимално търгувано количество в размер на 1000 единици на каква сума от сметката ми (от 200 лв.) се равнява?
2. при положение че маржина е 1% ... от къде се взима тази сума за маржин 19,56 (при търгуване с 1000 единици)?
Имам и други въпроси, но искам първо тези да си изясня.
Благодаря Ви!
Нова съм във форума и реших първо да почета преди да питам , но въпреки това не мога да си обясня някои неща.
Първо да си представим, че съм си открила реална сметка с 200 лв.
спреда ми е ясен
неясно ми е това:
1. Минимално търгувано количество в размер на 1000 единици на каква сума от сметката ми (от 200 лв.) се равнява?
2. при положение че маржина е 1% ... от къде се взима тази сума за маржин 19,56 (при търгуване с 1000 единици)?
Имам и други въпроси, но искам първо тези да си изясня.
Благодаря Ви!
-
- 46 получени
10 дадени - Contact:
ако търгувате евро долар 1000 единици са 1000 евро
ако търгувате злато 1000 единици са една унция злато
горе долу от кой да е инструмент системата не позволява да се търгува с по-малко от 1000 евро равностойност
тези 200 лв са депозит от който брокера си прибира загибите, в замяна той ви предоставя 100, 200 или 1000 пъти размера на депозита Ви (в повечето случаи 100х)
т.е. ще имате на разположение 20'000 лв за търговия или около 10'000€
ако търгувате злато 1000 единици са една унция злато
горе долу от кой да е инструмент системата не позволява да се търгува с по-малко от 1000 евро равностойност
тези 200 лв са депозит от който брокера си прибира загибите, в замяна той ви предоставя 100, 200 или 1000 пъти размера на депозита Ви (в повечето случаи 100х)
т.е. ще имате на разположение 20'000 лв за търговия или около 10'000€
-
Да за EUR/USD става дума. В такъв случай какъв е ливъридж-а? Нещо съвсем съм се оплела.
И този маржин 1% как го изчислиха че е 19,56 при търгуване с 1000 единици?
-
- 46 получени
10 дадени - Contact:
100% маржин означава че всички средства са свободниPhanagoria632 wrote:Да за EUR/USD става дума. В такъв случай какъв е ливъридж-а? Нещо съвсем съм се оплела.
1% означава че са заети 1% от средствата за гаранция или кеш около 10 евро
-
значи 10 евро по курса и би трябвало да се получи това 19,56 лв.bvg wrote: 100% маржин означава че всички средства са свободни
- kompira
- 53 получени
9 дадени
Точно така. В случаят влизаш в позиция с обем 1000 единици (евро). Ако ливъриджа ти е 1:100, то делиш 1000 на 100 и получаваш какви средства са ангажирани от сметката.Phanagoria632 wrote:значи 10 евро по курса и би трябвало да се получи това 19,56 лв.bvg wrote: 100% маржин означава че всички средства са свободни
За ливъриджа аз разбирам, че пита какъв е тоест 1:100? 1:200? 1:50?...kompira wrote:Точно така. В случаят влизаш в позиция с обем 1000 единици (евро). Ако ливъриджа ти е 1:100, то делиш 1000 на 100 и получаваш какви средства са ангажирани от сметката.Phanagoria632 wrote:значи 10 евро по курса и би трябвало да се получи това 19,56 лв.bvg wrote: 100% маржин означава че всички средства са свободни
Ако такъв е въпроса, значи зависи от брокера. При трейдъра е 1:100, вече предлагат и 1:200.
PS: Тук да задам и един въпрос - това 1:200 по дефолт ли е в trader.bg вече или по дефолт си е 1:100 и след изпратено запитване се увеличава на 1:200? O_O
-
Много ви благодаря на всички Съвсем бях объркала схемата на сметките, аз обичам да знам всичко от къде идва къде почива и на къде отива. Имам и куп други въпроси, но ми се струва че не са за тук. Ще поровя още из форума.