FOREX - Пип, Лот, Ливъридж и Марджин
- aienou
- 38 получени
12 дадени
Re: FOREX - Пип, Лот, Ливъридж и Марджин
Не понеже ми се случват тука някакви ''странности'' със мт4 и затова питам тъй като от скоро я ползвамaienou wrote:Danielfx ти ни изпитваш дали можем да смятаме ли ??
По вероятно е да се чуди, ,как ще стигнат 100 000 барела до Каспичан, ако реши, да не ги продаваaienou wrote:Danielfx ти ни изпитваш дали можем да смятаме ли ??
- aienou
- 38 получени
12 дадени
Не искам да се заяждам ама какво общо има мт4 с въпроса ти ???danielfx wrote:Не понеже ми се случват тука някакви ''странности'' със мт4 и затова питам тъй като от скоро я ползвамaienou wrote:Danielfx ти ни изпитваш дали можем да смятаме ли ??
И ти наистина ли не можеш да го сметнеш колко трябва да е ?????
- p_dim
- 107 получени
85 дадени
Най-често при валутните двойки един лот е равен на 100`000 единици от базовата валута (първата валута в инструмента), но не винаги е така защото единен стандарт не съществува и всеки брокер сам решава един лот на колко единици ще отговаря. Например при Alpari (UK) един лот е 100 хиляди единици, ама в LMAX един лот е 10 хиляди, а при Dukascopy един лот е 1 милион единици.danielfx wrote:Здравейте имам питане относно лотовете.Ако примерно използваме петрол и условие един лот(1,0) е 100 000 барела(ако бъркам с сметката ме поправете (за стандартен мт4 лот)) петрол то тогава колко лота(0,?) са 100 барела.
При стоките бъркотията е пълна. Освен че не знаеш каква е големината на един контракт от дадената стока, не знаеш и какво измерва ценовата скала в дясно, в каква валута е котировката и за колко единици е цената в същност. Например цената на златото е в щатски долари за една трой-унция и типично един лот (пълен контракт) са 100 трой-унции и това отговаря напълно реално на едно кюлче злато т.е. цената на едно кюлче злато (100 трой-унции = 3,110 кг) е $136`000 по цена в момента. Обаче при среброто нещата са много по сложни, поради факта, че оригинално на COMEX (където се търгува фючерса на среброто) котировката е в щатски долари за 100 трой-унции т.е. това което виждаш на COMEX като цена е за 100 трой-унции а не за една трой-унция и един лот (пълен контракт) е 5000 трой-унции. Съответно изобщо не е ясно МТ4 брокера как си е настроил системата, колко му е един лот (контракт), цената за какво количество е и т.н.
За петрола е същата работа. На NYMEX котировките са в щатски долари за един барел а един лот (контракт) са 1000 барела. Това не значи, че и при твоя МТ4 брокер нещата ще изглеждат по съшия начин. Най-често един лот ще е 100 барела и като влизаш с 0.01 лот означава че купуваш един барел. За да се ориентираш какви са настройките на твоя брокер - дай десен клик в прозореца отляво "Състояние на пазара" -> "Символи", избери инструмента който те интересува и кликни върху "Настройки". Там ще видиш например колко е "Размер на контракта". Например ако на петрола пише 100, това означава че един лот са 100 барела. Съответно 0.1 лот са 10 барела и 0.01 лот е един барел. Дано съм бил полезен.
-
- 1 получени
вземи и си отвори една демо сметка във брокера които те интересува и си цъкаи и смятай на воля ..
Pip master
It"s prudent to wait and trade,rather than trade and wait
trade wrote:вземи и си отвори една демо сметка във брокера които те интересува и си цъкаи и смятай на воля ..
е друго си е някой да даде разяснение ...
- aienou
- 38 получени
12 дадени
Разяснение на кое ? Колко пъти по-малко е числото 100 от 100 000 ли ???sakral wrote:trade wrote:вземи и си отвори една демо сметка във брокера които те интересува и си цъкаи и смятай на воля ..
е друго си е някой да даде разяснение ...
Като спамите за бонус поне малко "по-така" спамете....
- B-52
- 3 получени
При Trader.bg го няма този проблем. При тях петрола мин. количество е 1 барел. При Бенчмарк мин. 100 барела=1 лот???!!! Което си доста проблемно при волатилният петрол, при който движения от 1-2 долара ги няма за нищо. И при движение от 1$ могат да ти заминат 100-200 долара. Най-добре питай съпорта, ако го няма по сайта. 1 лот може да е 100 000, 10 000 или 1 000.
На МТ5 на Бенчмарк 1 лот петрол=100 барела.
На МТ5 на Бенчмарк 1 лот петрол=100 барела.
[b]Всекиму своето!!![/b]
- K_W
- 5 получени
Може, позволяват от 1:1 до 1:400, но защо ти е? Левъриджа е нещо хубаво, особено при малки сметки. Реално той променя само блокираната част от капитала ти, когато си дисциплиниран спрямо обемите, няма как да ти навреди.
- B-52
- 3 получени
Moje 1:1. Imash 1060 dolara-kupuvash si 10 barela ;)
[b]Всекиму своето!!![/b]
Хубаво е, да, защото можеш да реализираш големи печалби, но и също толкова големи загуби. А това от някъде настройва ли се или трябва да го заявя?K_W wrote:Може, позволяват от 1:1 до 1:400, но защо ти е? Левъриджа е нещо хубаво, особено при малки сметки. Реално той променя само блокираната част от капитала ти, когато си дисциплиниран спрямо обемите, няма как да ти навреди.
- K_W
- 5 получени
Трябва да им пишеш мейл, не помня на кой адрес се пращаше, питай на чат-а. Пак ти казвам,че няма смисъл, риска се контролира с ММ и стопове. Ако искаш по-малък левъридж, просто намали обемите.
- B-52
- 3 получени
Ако искаш по-малък ливъридж, няма за какво да им пишеш!! Просто си търгуваш с разполагаемата сума. Имаш 5 000 лв. купуваш за 5 000 лв. долари, акции, петрол...Но не може в един момент да не се съблазниш да отвориш позция и с по-високи стойности
[b]Всекиму своето!!![/b]
Ако имам 5 000 EUR и купя за 5 000 при ливъридж 1:100 ще имам 500 000 например EUR/USD. Ако искам да купя 5 000 EUR/USD ще платя 50 EUR.
- K_W
- 5 получени
Е хубава работа, то ако до толкова не можеш да се контролираш...Левъриджа ще ти е най-малкия проблем.B-52 wrote:Но не може в един момент да не се съблазниш да отвориш позция и с по-високи стойности
-
- 1 получени
Аз в сайта на Trader.бг. не съм виждал рамо 1/400 .. пише че предлагат 1/100 освен да го предлагат потайnо
Pip master
- K_W
- 5 получени
Предлагат, мисля че 1/400 беше максималното, но ако искаш ги питай. На един от семинарите им Пламен Пейчев го спомена.trade wrote:Аз в сайта на Trader.бг. не съм виждал рамо 1/400 .. пише че предлагат 1/100 освен да го предлагат потайnо
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Така е, 1:100 е по подразбиране, но ако си им клиент и поискаш по-висок левъридж, ще ти го увеличат.K_W wrote:Предлагат, мисля че 1/400 беше максималното, но ако искаш ги питай. На един от семинарите им Пламен Пейчев го спомена.trade wrote:Аз в сайта на Trader.бг. не съм виждал рамо 1/400 .. пише че предлагат 1/100 освен да го предлагат потайnо