Привет,
така по-горе са описани нещата, но аз съм тъп и не мога да ги разбера, ще ви помоля да ме светнете с прости формулки как да си пресмента обема на сделката при следните условия:
сметка в USD, стопа е 10пипа, риска е 250 USD, КОЛКО ПИПА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СТОП ЛОСА??
Това да важи за всеки валутен крос и какво да пресмята ако сметката е в AUD, NZD, EUR, и т.н.
? ? ? ?
FOREX - Пип, Лот, Ливъридж и Марджин
- flow
- 15 получени
58 дадени
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Re: FOREX - Пип, Лот, Ливъридж и Марджин
Няма значение каква е валутата на сметката. Важно е коя валутна двойка търгуваш и коя е втората валута във валутната двойка.flow wrote: ↑24 Nov 2020, 13:26Привет,
така по-горе са описани нещата, но аз съм тъп и не мога да ги разбера, ще ви помоля да ме светнете с прости формулки как да си пресмента обема на сделката при следните условия:
сметка в USD, стопа е 10пипа, риска е 250 USD, КОЛКО ПИПА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СТОП ЛОСА??
Това да важи за всеки валутен крос и какво да пресмята ако сметката е в AUD, NZD, EUR, и т.н.
? ? ? ?
От примера ти нищо не става ясно. Веднъж посочваш, че стопът е 10 пипа, а после питаш колко да бъде стопа.
При 10 пипа стоп и $250 риск обемът на сделката ще е 2.5 лота (250 000) EURUSD. Това важи за всяка валутна двойка, в която втората валута е USD - AUDUSD, NZDUSD, GBPUSD и т.н.
- flow
- 15 получени
58 дадени
мерси и редактирам: колко ЛОТА трябва е обема на сделката? при коя да е валутна двойка.S.Zhelev wrote: ↑04 Dec 2020, 19:40Няма значение каква е валутата на сметката. Важно е коя валутна двойка търгуваш и коя е втората валута във валутната двойка.flow wrote: ↑24 Nov 2020, 13:26Привет,
? ? ? ?
От примера ти нищо не става ясно. Веднъж посочваш, че стопът е 10 пипа, а после питаш колко да бъде стопа.
При 10 пипа стоп и $250 риск обемът на сделката ще е 2.5 лота (250 000) EURUSD. Това важи за всяка валутна двойка, в която втората валута е USD - AUDUSD, NZDUSD, GBPUSD и т.н.
If you don't know where you are, find a starting point.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Ако искаш да рискуваш $250 при 10 пипа стоп, размерът на сделката трябва да е 2.5 лота EURUSD.