Forex търговия без помощта на индикатори?

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.
nikolov
Регистриран: 30 мар 2010, 22:24

Re: Forex търговия без помощта на индикатори?

Мнение от nikolov » 13 апр 2010, 22:22

И аз това казвам ,стопа може да бъде слипнат . А за изхода най-добре е с лимити инъче рекотирането е в кърпа вързано.

Потребителски аватар
saxsten
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Мнение от saxsten » 14 апр 2010, 22:47

Здравейте,
Това за което говорите може да се прави и чрез индикатор
За съжаление тази идея не съм я още разработил ,но ще я споделя
Съществува един много бърз индикатор ,които се казва CCI-комоди шанел индекс или нещо подобно
Според теорията на CCI когато той е повече от 100 би трябвало цената да се връща ,но това почти не е така
Обикновенно цената си продължава на където е тръгнала , а CCI си прави още няколко пика докато миряса
Говоря за каквато и да е графика ,а това е важно
Според мен точките на графиката където 13 или 21 периоден или още по добре 60 периоден CCI е повече от +200 и респективно по-малко от -200 са инфлексни, тоест много са подобни на точките от графиката преди новините,особенно при тънък пазар.
Е нататък е ясно брекетирате "новината"
Успех !
Форекса е оръжие за масово поразяване

Потребителски аватар
saxsten
12 получени
6 дадени

Мнение от saxsten » 14 апр 2010, 22:55

Здравейте,
Това за което говорите може да се прави и чрез индикатор
За съжаление тази идея не съм я още разработил ,но ще я споделя
Съществува един много бърз индикатор ,които се казва CCI-комоди шанел индекс или нещо подобно
Според теорията на CCI когато той е повече от 100 би трябвало цената да се връща ,но това почти не е така
Обикновенно цената си продължава на където е тръгнала , а CCI си прави още няколко пика докато миряса
Говоря за каквато и да е графика ,а това е важно
Според мен точките на графиката където 13 или 21 периоден или още по добре 60 периоден CCI е повече от +200 и респективно по-малко от -200 са инфлексни, тоест много са подобни на точките от графиката преди новините,особенно при тънък пазар.

Е нататък е ясно брекетирате "новината"

Освен това съществуват скриптове и експерти ,които отварят автомотично два носрещни ордера около предполагаемата инфлексна точка на каквото отстояние вие им зададете и ги затварят при каквито стопове вие им кажете ,като по този начин се заобикаля брокера и неговия слипидж
Е ако брокера е толкова безсъвестен че не изпълнява или даже забранява автоматичната търгория с експерт , е тогава анатема за такъв -клиент жив да не му остане :D :D :D
Успех

nikolov

Мнение от nikolov » 14 апр 2010, 23:01

saxsten написа:Освен това съществуват скриптове и експерти ,които отварят автомотично два носрещни ордера около предполагаемата инфлексна точка на каквото отстояние вие им зададете и ги затварят при каквито стопове вие им кажете ,като по този начин се заобикаля брокера и неговия слипидж
Е ако брокера е толкова безсъвестен че не изпълнява или даже забранява автоматичната търгория с експерт , е тогава анатема за такъв -клиент жив да не му остане :D :D :D
Успех
Това ми хареса :D . Дайте едно такова чудо насам да го пробвам.

Потребителски аватар
saxsten
12 получени
6 дадени

Мнение от saxsten » 15 апр 2010, 19:56

nikolov написа:
saxsten написа:Освен това съществуват скриптове и експерти ,които отварят автомотично два носрещни ордера около предполагаемата инфлексна точка на каквото отстояние вие им зададете и ги затварят при каквито стопове вие им кажете ,като по този начин се заобикаля брокера и неговия слипидж
Успех
Това ми хареса :D . Дайте едно такова чудо насам да го пробвам.
Ами във
http://codebase.mql4.com/ru/scripts
Търси спомагателните скриптове на компостер или ким игор
Там има и други печени руснаци
На мен такива скриптове поне за сега не ми трябват щото не брекетирам ,било по новини било по индикатори, както споменах по горе, но ако ми се наложи и сам ще си направя такъв
При руснаците даже някъде бях видял ,че дават и графичен скрип ,който слага две линиики по графиката там където искаш да си отвори ордер и ако не ти харесва го местиш с мишката на друго ниво
Това не зависи от брокера само от скрипта -програмата
Просто когато цената пресече линийката скрипта се задейства и отваря ордер

cuneooo
Регистриран: 22 авг 2009, 19:20

Мнение от cuneooo » 07 юни 2010, 03:38

Абе господа, някой забелязал ли е до колко часа или дена ''гап'' играе роля на съпротива или подкрепа ? :geek:

Потребителски аватар
Zhelev
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
162 получени
254 дадени
Контакти:

Мнение от Zhelev » 07 юни 2010, 10:34

Моите впечатления тук: ЦъК!

nikolov

Мнение от nikolov » 30 юли 2010, 11:19

Вчерашният ден беше наситен от обръщащи формации при евро/долар ,а и както се вижда от графиката са с положителен резултат.
0001.jpg
0001.jpg (108.73 KБ) Видяна 4737 пъти

Потребителски аватар
greedforsuccess
Регистриран: 22 юли 2010, 11:48

Мнение от greedforsuccess » 30 юли 2010, 11:31

nikolov написа:Вчерашният ден беше наситен от обръщащи формации при евро/долар ,а и както се вижда от графиката са с положителен резултат.
0001.jpg
Красота :)
The illusion has become real, and the more real it becomes, the more desperately they want it. Capitalism at it's finest.

nikolov

Мнение от nikolov » 30 юли 2010, 11:55

По късно днес ще кача няколко графики свързани със силата на фалшивия пробив на 1ч. графика и ранния вход който може да се направи на 5м. Такъв тип входове са с голям потенциал за успех и много пипове.

Потребителски аватар
greedforsuccess

Мнение от greedforsuccess » 30 юли 2010, 12:04

nikolov написа:По късно днес ще кача няколко графики свързани със силата на фалшивия пробив на 1ч. графика и ранния вход който може да се направи на 5м. Такъв тип входове са с голям потенциал за успех и много пипове.
Би било полезно :)
The illusion has become real, and the more real it becomes, the more desperately they want it. Capitalism at it's finest.

nikolov

Мнение от nikolov » 30 юли 2010, 15:18

В следващите няколко графики съм показал 4 случая на фалшив пробив при евро/долар на 1ч. графика. Първата е на 1ч. ,останалите 4 графики са на 5м. с показани входове ,стопове и максимална печалба за всеки един от случаите на първата графика.
Искам да дам малко инфо за този вид търговии. Това са сделки с голям потенциал за печалба с малък риск. Следенето на пазара започава при пробива на ниво което е ясно изразено на 1ч. графика,като за предпочитане е ситуацията да се разиграва по време на европейската сесия. Преминаваме на 5м. и следим за формирането на обръщаща формация. Ако бъде формирана такава имаме сериозни индикации , че пробива може да се окаже фалшив и влизаме срещу пробива . Тук искам да акцентирам че управлението на търговията трябва да се извършва по определени правила. Стопа не се мести под/над всеки по-нисък/висок период , а само под/над завършили корекции,тъй като формирането на обръщащата формация е на по-специфично ниво което предполага по-голямо ,и като движение, и като време задвижване в обратна посока. Искам да допълня ,че показаните примери съм ги подбрал съвсем случайно и са отпреди 7-10 дни. Всеки може да открие много такива случаи и да изучи тези отигравания.
002.jpg
002.jpg (101.72 KБ) Видяна 4684 пъти

nikolov

Мнение от nikolov » 30 юли 2010, 15:19

003.jpg
003.jpg (79.12 KБ) Видяна 4680 пъти

nikolov

Мнение от nikolov » 30 юли 2010, 15:20

004.jpg
004.jpg (78.08 KБ) Видяна 4678 пъти

nikolov

Мнение от nikolov » 30 юли 2010, 15:21

005.jpg
005.jpg (83.35 KБ) Видяна 4676 пъти

nikolov

Мнение от nikolov » 30 юли 2010, 15:21

006.jpg
006.jpg (90.86 KБ) Видяна 4674 пъти

Потребителски аватар
greedforsuccess

Мнение от greedforsuccess » 30 юли 2010, 15:42

Чудесно nikolov :)

nikolov

Мнение от nikolov » 05 авг 2010, 16:26

Ето още един съвсем пресен пример от днес на фалшив пробив на 1ч.при еврото, който е добре реализиран на 5м. чрез 2В.Както съм споменал по- горе , в случая е най добре пазара да се следва със стопове под корекциите или консолидациите ,докато цената не ни затвори или не бъде достигнато друго важно ниво,тъй като мястото на формиране на обръщането обикновенно е свързано с по-дългосрочна тенденция.
007.jpg
007.jpg (99.67 KБ) Видяна 4554 пъти
008.jpg
008.jpg (114.25 KБ) Видяна 4554 пъти

jamie
Регистриран: 29 сеп 2010, 15:50

Мнение от jamie » 30 окт 2010, 01:45

Само технически анализ ли смятате че работи? Някой фундаменталист да обясни за търговията без индикатори няма ли да се намери? 8-)
Или всички сте скалпери на 1М и 5М :lol:

Аз имам друг въпрос - защо се опитвате да "предсказвате" вместо да отигравате вече готови ситуации?

Потребителски аватар
Zhelev
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
162 получени
254 дадени
Контакти:

Мнение от Zhelev » 30 окт 2010, 12:58

jamie написа:Аз имам друг въпрос - защо се опитвате да "предсказвате" вместо да отигравате вече готови ситуации?
Можеш ли да дадеш пример за "готова ситуация"?

Отговори

Върни се в “FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА”