Hack0 написа:Някой от вас търгува ли без да използва индикатори?
В интернет попадам на графики, които ми се струват абсурдни. Ето тази например:

При толкова много черти имам чувството, че мога да намеря каквато си закономерност ми е изгодно и да оправдая всякакво движение на тренда.
Форекса не е ли по скоро хазарт ?
-----------------
Друже ,
не си търси усложнение на живота - скъпа и трудоемка задача си си поставил !
Писал съм по-рано - за някои е хазарт за други е занаят !
Някога играех комар (зарове) и
докато ми светна лампата , че за да печелиш винаги трябва
антилогика - доста пари "инвестирах" в глупост (глупост е да не се досетиш , че има зарове шест-бешлии , демек само със шестици и петици

) - прави майсторът три врътки с тях , събира ти парите,след което пуска пак харабийските зарове,дава ти малко,за да ти вземе накрая всичко !
тук НЯМА шест-бешлии графики , но има индикатори , фибоначита и пр. дяволски инструменти които те правят луд и провокират най-съществения въпрос:на кое да вярвам - на графиката или на индикатора ?
ЖОКЕР: Единствените истински графики са ЕКГ , ЕЕГ и фин. маркетс.
първите две се четат от хора-учили по 8год медицина,похарчили по 25-30 000 Евра за обучение ,
но без да носят отговорност (лекар в затвора за неправилна диагноза няма)
Фин . графики се четат от хора,които носят ПЪЛНА отговорност за грешките си - изниква въпросът:
колко време,нерви и ПАРИ струва това четене на графиките !?
--------
ако тръгнеш от тази антилогика , ако имаш време,нерви и пари за инвестиция-ще видиш светлината на края ,ако много "бързаш" - ще видиш шест-бешлийските графики

само в този смисъл форекса е хазарт: хора с тежки глави чакат хора с тежки портмонета за да ги "олекотят" откъм тегло и утежнят откъм емоции
бонус:за да успееш изхвърли всички индикатори и започни с най-бързата графика - 30 минутната.
Пазарът е като реката - никога водата няма приоритет-тя се "управлава" от коритото - трасирай точното корито , мести стоповете и жъни жътвата - иначе ще ти трябват по 10 пакета носни кърпички и валидол