Forex търговия без помощта на индикатори?

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.
nikolov

Re: Forex търговия без помощта на индикатори?

Post by nikolov » 13 Apr 2010, 22:22

И аз това казвам ,стопа може да бъде слипнат . А за изхода най-добре е с лимити инъче рекотирането е в кърпа вързано.

saxsten
12 получени
6 дадени

Post by saxsten » 14 Apr 2010, 22:47

Здравейте,
Това за което говорите може да се прави и чрез индикатор
За съжаление тази идея не съм я още разработил ,но ще я споделя
Съществува един много бърз индикатор ,които се казва CCI-комоди шанел индекс или нещо подобно
Според теорията на CCI когато той е повече от 100 би трябвало цената да се връща ,но това почти не е така
Обикновенно цената си продължава на където е тръгнала , а CCI си прави още няколко пика докато миряса
Говоря за каквато и да е графика ,а това е важно
Според мен точките на графиката където 13 или 21 периоден или още по добре 60 периоден CCI е повече от +200 и респективно по-малко от -200 са инфлексни, тоест много са подобни на точките от графиката преди новините,особенно при тънък пазар.
Е нататък е ясно брекетирате "новината"
Успех !
Форекса е оръжие за масово поразяване

saxsten
12 получени
6 дадени

Post by saxsten » 14 Apr 2010, 22:55

Здравейте,
Това за което говорите може да се прави и чрез индикатор
За съжаление тази идея не съм я още разработил ,но ще я споделя
Съществува един много бърз индикатор ,които се казва CCI-комоди шанел индекс или нещо подобно
Според теорията на CCI когато той е повече от 100 би трябвало цената да се връща ,но това почти не е така
Обикновенно цената си продължава на където е тръгнала , а CCI си прави още няколко пика докато миряса
Говоря за каквато и да е графика ,а това е важно
Според мен точките на графиката където 13 или 21 периоден или още по добре 60 периоден CCI е повече от +200 и респективно по-малко от -200 са инфлексни, тоест много са подобни на точките от графиката преди новините,особенно при тънък пазар.

Е нататък е ясно брекетирате "новината"

Освен това съществуват скриптове и експерти ,които отварят автомотично два носрещни ордера около предполагаемата инфлексна точка на каквото отстояние вие им зададете и ги затварят при каквито стопове вие им кажете ,като по този начин се заобикаля брокера и неговия слипидж
Е ако брокера е толкова безсъвестен че не изпълнява или даже забранява автоматичната търгория с експерт , е тогава анатема за такъв -клиент жив да не му остане :D :D :D
Успех

nikolov

Post by nikolov » 14 Apr 2010, 23:01

saxsten wrote:Освен това съществуват скриптове и експерти ,които отварят автомотично два носрещни ордера около предполагаемата инфлексна точка на каквото отстояние вие им зададете и ги затварят при каквито стопове вие им кажете ,като по този начин се заобикаля брокера и неговия слипидж
Е ако брокера е толкова безсъвестен че не изпълнява или даже забранява автоматичната търгория с експерт , е тогава анатема за такъв -клиент жив да не му остане :D :D :D
Успех
Това ми хареса :D . Дайте едно такова чудо насам да го пробвам.

saxsten
12 получени
6 дадени

Post by saxsten » 15 Apr 2010, 19:56

nikolov wrote:
saxsten wrote:Освен това съществуват скриптове и експерти ,които отварят автомотично два носрещни ордера около предполагаемата инфлексна точка на каквото отстояние вие им зададете и ги затварят при каквито стопове вие им кажете ,като по този начин се заобикаля брокера и неговия слипидж
Успех
Това ми хареса :D . Дайте едно такова чудо насам да го пробвам.
Ами във
http://codebase.mql4.com/ru/scripts
Търси спомагателните скриптове на компостер или ким игор
Там има и други печени руснаци
На мен такива скриптове поне за сега не ми трябват щото не брекетирам ,било по новини било по индикатори, както споменах по горе, но ако ми се наложи и сам ще си направя такъв
При руснаците даже някъде бях видял ,че дават и графичен скрип ,който слага две линиики по графиката там където искаш да си отвори ордер и ако не ти харесва го местиш с мишката на друго ниво
Това не зависи от брокера само от скрипта -програмата
Просто когато цената пресече линийката скрипта се задейства и отваря ордер

cuneooo

Post by cuneooo » 07 Jun 2010, 03:38

Абе господа, някой забелязал ли е до колко часа или дена ''гап'' играе роля на съпротива или подкрепа ? :geek:

nikolov

Post by nikolov » 30 Jul 2010, 11:19

Вчерашният ден беше наситен от обръщащи формации при евро/долар ,а и както се вижда от графиката са с положителен резултат.
0001.jpg
0001.jpg (108.73 KiB) Viewed 5620 times

greedforsuccess

Post by greedforsuccess » 30 Jul 2010, 11:31

nikolov wrote:Вчерашният ден беше наситен от обръщащи формации при евро/долар ,а и както се вижда от графиката са с положителен резултат.
0001.jpg
Красота :)
The illusion has become real, and the more real it becomes, the more desperately they want it. Capitalism at it's finest.

nikolov

Post by nikolov » 30 Jul 2010, 11:55

По късно днес ще кача няколко графики свързани със силата на фалшивия пробив на 1ч. графика и ранния вход който може да се направи на 5м. Такъв тип входове са с голям потенциал за успех и много пипове.

greedforsuccess

Post by greedforsuccess » 30 Jul 2010, 12:04

nikolov wrote:По късно днес ще кача няколко графики свързани със силата на фалшивия пробив на 1ч. графика и ранния вход който може да се направи на 5м. Такъв тип входове са с голям потенциал за успех и много пипове.
Би било полезно :)
The illusion has become real, and the more real it becomes, the more desperately they want it. Capitalism at it's finest.

nikolov

Post by nikolov » 30 Jul 2010, 15:18

В следващите няколко графики съм показал 4 случая на фалшив пробив при евро/долар на 1ч. графика. Първата е на 1ч. ,останалите 4 графики са на 5м. с показани входове ,стопове и максимална печалба за всеки един от случаите на първата графика.
Искам да дам малко инфо за този вид търговии. Това са сделки с голям потенциал за печалба с малък риск. Следенето на пазара започава при пробива на ниво което е ясно изразено на 1ч. графика,като за предпочитане е ситуацията да се разиграва по време на европейската сесия. Преминаваме на 5м. и следим за формирането на обръщаща формация. Ако бъде формирана такава имаме сериозни индикации , че пробива може да се окаже фалшив и влизаме срещу пробива . Тук искам да акцентирам че управлението на търговията трябва да се извършва по определени правила. Стопа не се мести под/над всеки по-нисък/висок период , а само под/над завършили корекции,тъй като формирането на обръщащата формация е на по-специфично ниво което предполага по-голямо ,и като движение, и като време задвижване в обратна посока. Искам да допълня ,че показаните примери съм ги подбрал съвсем случайно и са отпреди 7-10 дни. Всеки може да открие много такива случаи и да изучи тези отигравания.
002.jpg
002.jpg (101.72 KiB) Viewed 5567 times

nikolov

Post by nikolov » 30 Jul 2010, 15:19

003.jpg
003.jpg (79.12 KiB) Viewed 5563 times

nikolov

Post by nikolov » 30 Jul 2010, 15:20

004.jpg
004.jpg (78.08 KiB) Viewed 5561 times

nikolov

Post by nikolov » 30 Jul 2010, 15:21

005.jpg
005.jpg (83.35 KiB) Viewed 5559 times

nikolov

Post by nikolov » 30 Jul 2010, 15:21

006.jpg
006.jpg (90.86 KiB) Viewed 5557 times

greedforsuccess

Post by greedforsuccess » 30 Jul 2010, 15:42

Чудесно nikolov :)

nikolov

Post by nikolov » 05 Aug 2010, 16:26

Ето още един съвсем пресен пример от днес на фалшив пробив на 1ч.при еврото, който е добре реализиран на 5м. чрез 2В.Както съм споменал по- горе , в случая е най добре пазара да се следва със стопове под корекциите или консолидациите ,докато цената не ни затвори или не бъде достигнато друго важно ниво,тъй като мястото на формиране на обръщането обикновенно е свързано с по-дългосрочна тенденция.
007.jpg
007.jpg (99.67 KiB) Viewed 5437 times
008.jpg
008.jpg (114.25 KiB) Viewed 5437 times

jamie

Post by jamie » 30 Oct 2010, 01:45

Само технически анализ ли смятате че работи? Някой фундаменталист да обясни за търговията без индикатори няма ли да се намери? 8-)
Или всички сте скалпери на 1М и 5М :lol:

Аз имам друг въпрос - защо се опитвате да "предсказвате" вместо да отигравате вече готови ситуации?

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 30 Oct 2010, 12:58

jamie wrote:Аз имам друг въпрос - защо се опитвате да "предсказвате" вместо да отигравате вече готови ситуации?
Можеш ли да дадеш пример за "готова ситуация"?

Post Reply

Return to “FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА”