Market Informer Script - Скритите тайни на Брокерите

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.
Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1383
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
4 дадени

Re: Market Informer Script - Скритите тайни на Брокерите

Мнение от saxsten » 23 юни 2018, 00:06

alphaomega написа:
22 юни 2018, 22:26
Човек ти не четеш какво съм написал!
Нали вече казах че съм променил директорията и тези файлове трябва да ги сложиш във папката на експертите (Experts). Като искаш си сложи друга директория. На мен всички файлове са ми на едно място във една папка. (Не ме питай защо :grin: )
Че кога съм те питал защо Да не си и ти малоумен че да те питам защо
По принцип го подкарах, но защото идиота цепи секундата на микро секунди и трябва да се използува уиндоуски .dll .
За практическото форекс прогрмиране и милисекувдите са много ,ама той Матеев с пилешкия си мозък предпочита да стартира метатрадера вместо да си оправи кода ,макар че не е ясно и дали го е правил този код,или е дал пари на някого да му го направи.
Нека да го публикува , ако може ,във:
https://www.mql5.com/ru/market/mt4/expert
пък тогава ще решиме луд ли е или е много напреднал кодеро описвач :grin:
Прикачени файлове
Screenshot_1.jpg
Screenshot_1.jpg (336.39 KБ) Видяна 321 пъти
Форекса е оръжие за масово поразяване

Mateev
Мнения: 381
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
72 получени
56 дадени

Re: Market Informer Script - Скритите тайни на Брокерите

Мнение от Mateev » 23 юни 2018, 09:52

Ха-ха .......
Сега вече всички разбраха, че saxteen не може да се оправи с елементарни неща, въпреки че двама човека вече му обясняват като на олигофрен какво трябва да направи.

Темата започна да придобива хумористичен характер. Всички виждат как saxteen се пени и сипе незаслужени обиди към други хора, а всъщност вината е в собствената му некадърност. Ха-ха-ха ....................

И забележете - освен за мене вече започна да намеква, че и alphaomega също е малоумен. О свещенна простота ...... малоумния да обвинява всички други, че са малоумни ........ Ха-ха-ха .........

Потребителски аватар
p_dim
Мнения: 420
Регистриран: 12 фев 2013, 17:43
41 получени
53 дадени

Re: Market Informer Script - Скритите тайни на Брокерите

Мнение от p_dim » 24 юни 2018, 12:55

SvetoslavB написа:
21 юни 2018, 18:30
Здравейте,
Радвам се, че се появиха Български форуми за Трейдъри.
За всички Начинаещи и "Профита" публикувам мой авторски скрипт за преглед на пълната информация за търговия в Терминала на МТ4.
Във връзка с новите условия, наложени от EU, след понеделник всички ще имаме нужда от него.
Скрипта дава информация за инструмента, на който го пуснете. :grin:


Screenshot.png


Не ми задавайте глупави въпроси...
Умната и Успех на Всички!!!
Здравей, още с първия поглед виждам една грешка: Стойността на 1 pip не е $1 както си написал, ами е $10 при позиция от 1 Лот (€100К), както е прието да се смята. Щеше да е вярно, ако при Бенчмарк 1 Лот е €10К, а не е така. Показаното е за 1 частичен пип, или както му се вика 1 point. Тъй че е невярно, да не говорим че в бранша е прието да се дава инфо за стойността на 1 тик, а не 1 пип. А разликата между тик и (частичен) пип е от земята до небето, само във форекса нещата съвпадат и обикновено 1 тик е равен на 1 point. Например при мене (не Бенчмарк) на S&P500, един тик = $0.25, което ще рече че цената мърда с минимална стъпка от 25 цента и съответно стойността на 1 тик е равна на $12.50 при позиция от 1 Лот = 50 контракта (50х0.25 = 12.50).
А на практика скрипта ти даже не показва колко е обема на 1 Лот, нещо без което никакви сметки не можеш да си направиш. А пък скритите тайни, за което претендира да показва - изобщо не ги показва. Такава тайна е MARGIN_HEDGED, или с прости думи, колко пари ти блокира брокито за марджин при наличие на срещуположни позиции. Изключително важно е при изчисляване на риска, ако се ползват стратегии с хеджиране.
Друго: гледам че пишеш "Часът на работната станция е:" обаче времето го взимаш с TimeCurrent(), а това не е часът на работната станция, ами е времето на последно пристигналия в Терминала тик. В момента пазара е затворен и на мен ми дава 14 часа разлика с часа на компа.
И друго: ако си показал ливъриджа с AccountLeverage(), това също е неправилно, защото показва ливъриджа само за мейджърите. За екзотични двойки и фючърси, няма да има нищо общо с реалността. Затова Ливъриджа за всеки Символ трябва да си го изчисляваш чрез MARGIN_REQUIRED и така няма грешка какъв е кредитния лост. Добре е да се следи на всеки тик дали няма промяна и съответно да те информира ако брокито изведнъж промени Марджин изискванията без да смята за нужно да те уведомява. Айде лека и имаш още работа по скрипта.

Потребителски аватар
SvetoslavB
Мнения: 2
Регистриран: 21 юни 2018, 18:11
1 получени
2 дадени

Re: Market Informer Script - Скритите тайни на Брокерите

Мнение от SvetoslavB » 25 юни 2018, 13:59

Здравей, още с първия поглед виждам една грешка: Стойността на 1 pip не е $1 както си написал, ами е $10 при позиция от 1 Лот (€100К), както е прието да се смята. Щеше да е вярно, ако при Бенчмарк 1 Лот е €10К, а не е така. Показаното е за 1 частичен пип, или както му се вика 1 point. Тъй че е невярно, да не говорим че в бранша е прието да се дава инфо за стойността на 1 тик, а не 1 пип. А разликата между тик и (частичен) пип е от земята до небето, само във форекса нещата съвпадат и обикновено 1 тик е равен на 1 point. Например при мене (не Бенчмарк) на S&P500, един тик = $0.25, което ще рече че цената мърда с минимална стъпка от 25 цента и съответно стойността на 1 тик е равна на $12.50 при позиция от 1 Лот = 50 контракта (50х0.25 = 12.50).
А на практика скрипта ти даже не показва колко е обема на 1 Лот, нещо без което никакви сметки не можеш да си направиш. А пък скритите тайни, за което претендира да показва - изобщо не ги показва. Такава тайна е MARGIN_HEDGED, или с прости думи, колко пари ти блокира брокито за марджин при наличие на срещуположни позиции. Изключително важно е при изчисляване на риска, ако се ползват стратегии с хеджиране.
Друго: гледам че пишеш "Часът на работната станция е:" обаче времето го взимаш с TimeCurrent(), а това не е часът на работната станция, ами е времето на последно пристигналия в Терминала тик. В момента пазара е затворен и на мен ми дава 14 часа разлика с часа на компа.
И друго: ако си показал ливъриджа с AccountLeverage(), това също е неправилно, защото показва ливъриджа само за мейджърите. За екзотични двойки и фючърси, няма да има нищо общо с реалността. Затова Ливъриджа за всеки Символ трябва да си го изчисляваш чрез MARGIN_REQUIRED и така няма грешка какъв е кредитния лост. Добре е да се следи на всеки тик дали няма промяна и съответно да те информира ако брокито изведнъж промени Марджин изискванията без да смята за нужно да те уведомява. Айде лека и имаш още работа по скрипта.
Здравейте,
Харесвам конструктивната критика ... :grin:

В оригиналната ми версия стойността беше за Tick, но ми писна да обяснявам защо е за Tick...
Стойността за Tick изчислявам за минимален лот, защото, например при XAGUSD, минималните лотове за търговия са 50 и стъпката за размер на лота е също 50.

Screenshot.png
Screenshot.png (42.24 KБ) Видяна 241 пъти

Стойността за Tick не е и за Point ... при 5 знакови Брокери 1 Pip = 10 points, а ценообразуването на 1 Tick е съсвем друго нещо...
На мен не ми е нужно да знам колко е стойността на 1 Лот!!! Харесвам простите неща...
Стига ми да знам колко е стойността за минимален лот за търговия и умножавам по толкова колкото ми е нужно... :wink:

За часа:
1. За TimeCurrent() съм съгласен, но и Вие не търгувате в събота и до неделя вечерта....
2. Разликата с часа на компютъра давам по GMT.

Screenshot1.png
Screenshot1.png (38.62 KБ) Видяна 242 пъти

Относно Ливъриджа:
1. AccountLeverage() е поместено в раздела "Информация за сметката:" :smile:
2. Това е Script, а не Еxpert Advisor ... На който му трябва MarketInfo(Symbol(),MODE_MARGINREQUIRED) да си го сметне !!!

Поздрави !!!

Потребителски аватар
p_dim
Мнения: 420
Регистриран: 12 фев 2013, 17:43
41 получени
53 дадени

Re: Market Informer Script - Скритите тайни на Брокерите

Мнение от p_dim » 25 юни 2018, 22:10

SvetoslavB написа:
25 юни 2018, 13:59
Стойността за Tick изчислявам за минимален лот...
Ами тогава виж какво излиза, като си гледаш снимката от първия пост:
"При Минимален Лот 0.01, стойността на 1 pip = $1". Всеки юзър така би го прочел. Изглежда ли ти вярно? Ами не е вярно нито за 1 пип, нито за 1 тик (в случая съвпадащ с 1 point). А колко "Units" е един Лот, пак си остава тайна. При Dukascopy 1 Лот е равен на 1 милион, при Lmax и някои МТ4/5 брокери е 10К. При повечето е 100К, ама далеч не винаги. Та последно 0.01 Лот от колко размер на лота (LOT_SIZE)? В примера със среброто случайно минималния лот съвпада със размера на 1 Лот, но в общия случай едното няма нищо общо с другото.
Стойността за Tick не е и за Point ... при 5 знакови Брокери 1 Pip = 10 points, а ценообразуването на 1 Tick е съсвем друго нещо...
При форекса и 5 знаковите брокери които цитираш, 1 Tick съвпада с 1 point, просто защото tick_size е равно на _Point (0.00001) и е съвсем същото нещо.
На мен не ми е нужно да знам колко е стойността на 1 Лот!!! Харесвам простите неща...
Стига ми да знам колко е стойността за минимален лот за търговия и умножавам по толкова колкото ми е нужно... :wink:
Според терминологията на Метакуотс, всички данни за конкретен инструмент се дават за 1 Лот и промяната на тая концепция ми се види "леко" неуместна. Като си погледнеш снимката от първия пост, данните за суапа са за 1 Лот, а не за минималния 0.01 Лот от (НезнайноКолкоРазмерНаЛот).
За часа:
1. За TimeCurrent() съм съгласен, но и Вие не търгувате в събота и до неделя вечерта....
О, търгувам и още как... :lol: ...на криптоборсите :o Е, тогава гледам времето на сървъра на борсата, то е ясно.
То това е важното - колко е часа според сървъра на брокера, та да знаеш колко ти е Offset-a спрямо времето на компа. В МТ5 можеш да го извлечеш с TimeTradeServer() и дори пазара да е затворен, ще го покаже вярно защото се изчислява на база времето на твоя си комп. Тая функция я няма в МТ4. Като цяло те съветвам да минаваш на МТ5, само си губиш времето с МТ4 - повече няма да го поддържат и е на доизживяване.
Относно Ливъриджа:
1. AccountLeverage() е поместено в раздела "Информация за сметката:" :smile:
2. Това е Script, а не Еxpert Advisor ... На който му трябва MarketInfo(Symbol(),MODE_MARGINREQUIRED) да си го сметне !!!
Мислех, че има компютри и скриптове за тая работа :grin: А пък за екзотичните двойки и много да искаш, няма как да го сметнеш на ръка, защото техния ливъридж няма нищо общо с основния ливъридж на акаунта. Налага се да извлечеш MARGIN_REQUIRED със бот/скрипт и на тая база да се изчисли колко ливъридж ти дават. Например, може за мейджърите да е 1:400, ама за някой индекс да са го резнали до 1:25, нищо не се знае.

Отговори

Върни се в “FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 11 госта