Страница 1 от 1

Печеливши стратегии

Публикувано: 30 яну 2018, 17:40
от bvg
Здравейте, публикувам една обещаваща система. Целта ми е обмен на идеи и допълнителни филтри така че да изгладим графиката и R^2 да стане от порядъка на 0.98 всякакви идеи са добре дошли.
Бях писал за тази стратегия преди няколко месеца. Тя се позовава на зависимоста, че текущия дневен бар е в обратна корелация с предходняия дневен бар. Също така текущия дневен бар е в права корелация с дневния бар от точно преди 5 дни (има се предвид работни дни).

Пример: бара от сряда е в права корелация с бара от предходната сряда.

комбинацията от двете стратегии дава допълнителна достоверност, когато бара от предходния ден и предходната седмица са в различни посоки това е силен сигнал за посоката на предстоящия ден. Печалбата на стратегията спрямо разходите за спред и суап са 7:1. Според мен са необходими още 15-20% подобрение за да изгладим достатъчно графиката, тъй като в момента периодите през които тя не печели са от порядъка на 1.5-2 години. Примерно един допълнителен филтър е да се премахне търговията в петък.

Изчисленията можете да намерите тук: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=n2q55 ... W383022053

Untitled.png
Untitled.png (17.47 KБ) Видяна 9237 пъти

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 01 мар 2018, 18:57
от moon11
Радвам се, че открих темата!

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 29 юни 2018, 21:49
от Chiaro
За жалост или няма такива стратегий или колегите се мишат :)

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 07 ное 2019, 14:41
от bvg

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 19 ное 2019, 13:36
от Damyanov
Здравейте обръщам се към вас за мнение за валутния робот Da Vinci

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 19 ное 2019, 16:47
от Mateev
Damyanov написа:
19 ное 2019, 13:36
Здравейте обръщам се към вас за мнение за валутния робот Da Vinci
Да беше дал малко повече информация или някакъв линк, иначе сега ни караш да хвърляме боб и да леем олово.

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 19 ное 2019, 18:18
от alphaomega
За тази стратегия ли става въпрос? https://www.myfxbook.com/members/Dm_Irl ... ci/3220433

Това е типична противотрендова гридова система със близки цели и без стопове. Носи постоянни печалби като единствения и недостатък е че системно акумулира риск и ако този риск не се контролира или не се хеджира по някакъв начин рано или късно може да доведе до зануляване на сметката. А и ПМО-то е доста малко така че системата е чувствителна към промени в пазарните условия и размера на комисионните.
Иначе докато работи е ок стига да имаш късмета да си изтеглиш печалбите в точния момент.

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 19 ное 2019, 18:29
от Damyanov
Това е да,благодаря ,мисля да го пробвам

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 20 ное 2019, 08:56
от Mateev
Според мене това е поредния измамник, който се опитва да спечели пари от хората, създавайки ИЗМАМНО ЗАБЛУЖДЕНИЕ с публикуване на заблуждаваща информация. Да, кривата на сайта MuFxBook изглежда впечатляващо, но когато човек експортне сделките в Excel и ги проанализира, открива следното:

1. В акаунта 39 пъти са внасяни като депозит общо 354 700.59 долара
2. От акаунта 10 пъти е извършвано теглене на обща сума 234 306.36 долара
3. Разликата от 120 394.23 е увеличена до 189 374 или направена е печалба от само 68 979.77 долара
4. За 3 години съществувне това прави средно по 23 000 долара на година или по 2000 долара на месец
5. Тази сума е смешно малка на фона на парите, с които се оперира (над 300 000 долара).

Тоест постигнатия ръст е много малък на фона на голямата сума в акаунта и дългия период от време. Към това ако добавим големия дроудаун, и нещата стават направо трагични. Кой ще е този клиент, който да е съгласен временно от 100к акаунт да загуби 30-40к, за да спечели в края на месеца само 500$?

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 20 ное 2019, 09:30
от Mateev
Като пипсове нещата са още по-зле, да не кажа, че са направо ТРАГИЧНИ. Спечелени са 9041 пипа със 5919 сделки или това прави средно по 1.53 пипа на сделка. Толкова ниско математическо очакване много лесно може да бъде убито от брокера или от пазарните дадености (гапове, скокове на цената и т.н.).

Средния дроудаун на сделка е 41.7 пипа, което представлява приемане на ОГРОМЕН РИСК за спечелването на само 1.53 пипа. Въпрос на време е пазара да предостави ситуация (дроудаун), която да нулира целия акакунт.

Времето на живот на една сделка варира от няколко минути до няколко часа, но един доста сериозен процент от сделките живеят по 30-40 дена. Това е критерий, че стратегията няма почти никаква познаваемост, и в нея просто се държат отворени позиции на огромна загуба до момента, до който излязат на минимална печалба. Това всъщност е и най-големия проблем (самозаблуда) на непрофесионалните трейдери - допускат близък TP, комбиниран с далечен SL. Когато такъв един тип сделки го сложим във формулата P=dH/L*50+50, ще получим вероятност P, близка до 50-те процента (напр. 51%). Тоест стратегията разчита на флуктуациите на чистата случайност, а не на някаква закономерност, постигната от същите тези правилата на стратегията.

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 20 ное 2019, 09:33
от alphaomega
Сега като погледнах пак системата забелязах че това всъщност е центов акаунт и то във робофорекс. Това е руски офшорен брокер със съмнителна репутация. Аз лично не бих вложил пари в такава система и то при такъв резултат.

Ама на който му е интересно ето една подобна система но със много по добър резултат и управлява реални пари, няколко милиона долара през IC Markets.
https://www.myfxbook.com/members/Lazard ... am/1555029

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 20 ное 2019, 09:37
от Mateev
Да кажа и за сайта на компанията - той е пълна порнография. По-точно няма никакъв публичен сайт. На заглавната му страница, която всъщност е и единствената публична страница, има само един логин и нищо друго. Един вид дайте си личните данни, за да влезете да видите каква котка в чувал предлагаме. От маркетингова гледна точка това е пълен провал. Е аз не им дадох личните си данни ..... :grin:

И последно да кажа обобщеното си мнение:
Стратегията на тези пичове има параметрите на мартингейл или на грид стратегиите, които гарантирано зануляват цели акаунти, създавайки преди това обаче измамното впечатление за успешна търговия. Продавачите на такива стратегии са пределно наясно какво ще се случи с тях, но междувременно разчитат да заблудят някои лапнишарани и да приберат печалба от тях преди стратегията им да е фалирала. Когато стратегията наистина фалира, тези продавачи няма да носят отговорност за загубените пари на клиентите си, защото в условията на сключения със тях договор такъв сценарий изрично е описан като потенциално възможен. Един вид клиентите са предупредени за риска.

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 21 ное 2019, 13:56
от goldrun
Здравейте! Да попитам на база тази картинка и имайки пред вид, че системата работи от месец, дали си струва да се хвърлят пари по нея?
trade1.png
trade1.png (36.82 KБ) Видяна 3044 пъти

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 21 ное 2019, 14:24
от Mateev
Това е картинка на баланса, а той по принцип е подвеждащ, ако само по него се определят качествата на дадена стратегия. Важна е друга крива - кривата на Equity-то, и по-точно нейната дължина. В твоя конкретен случай предполагаме, че кривата на Equity-то е близка до кривата на баланса, защото максималния дроудаун е само 3.37%. Ако това е така, и ако Equity-то не е много къдраво, за да създаде голяма дължина, то тогава тази стратегия създава впечатление на добра стратегия.

Точния критерий за оценка вече го разбрахте - дели се печалбата на дължината на кривата на Equity-то, и получесото число представлява вероятността (познаваемостта) на правилата на стратегията. Понеже при това делене се получава резултат от -1 до +1, за да се преобразува във вероятностна скала от 0 до 100% трябва да се умножи по 50 и да се прибави 50. И ако след тези операции получиш вероятнст над 60%, то стратегията е добра. Ако вероятноста е от 55 до 60%, то стратегията е посредствена, но по нея може да се търгува, ако нямаш друга по-добра. Ако обаче вероятноста е от 45 до 55%, то тогава стратегията е по-скоро случайна, и търговията с нея е опасна или най-малкото безсмислена. И последния случай - вероятноста е под 45% или дори под 40% - ами тогава обръщаш посоката на сделките и се сдобиваш с добра стратегия.

Разбира се има и една камара подводни камъни, които могат да създадат илюзията, че една стратегия е добра, а в действителност да не е такава. Писано е във форумите много за тези подводни камъни, и е хубаво да се разровиш и да прочетеш, ако имаш желание да се запознаеш с повече подробности.

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 21 ное 2019, 14:37
от goldrun
Да обясните ако е възможно, къде да видя кривата на Equity и как да измеря дължината?

Re: Печеливши стратегии

Публикувано: 21 ное 2019, 14:49
от Mateev
goldrun написа:
21 ное 2019, 14:37
Да обясните ако е възможно, къде да видя кривата на Equity и как да измеря дължината?
За съжаление това е един от проблемите, с които се сблъскват разработчиците на търговски стратегии. MetaTrader не предлага средства за прецизно определяне на дължината на кривата на Equity-то, така че ако човек иска да получи тази информация, трябва сам да си напише програмния код.

Тази информация, която ти я дадох за определянето на вероятността, няма да я намериш никъде описана в трейдерската литература. Това може би е и причината нито един готов програмен продукт да не го изчислява този параметър. За съжаление обаче математиката е безкомпромисна - това е формулата, друга няма.