Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.
Потребителски аватар
Abadaebadababada
Мнения: 355
Регистриран: 10 май 2014, 09:54
Местоположение: В центъра на Торнадото
4 получени
28 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Abadaebadababada » 12 ное 2017, 10:36

Естествено, че нямах предвид да изнася всяка моя сделка, прекалено са дребни за него. Другите неща съм ги чувал, но точно при мен няма такова животно requote - всичко се изпълнява на секундата. На мен това ми е важно. Когато съм на печалба, изобщо не ме интересува колко е разкрачил спреда, някакъв си слипидж и т.н. А стоп слагам само на + и то рядко, така че също не ме бърка. Брокера и той е човек, жена и деца храни :grin: . Като има за мен, ще има и за него :).
Благодаря за мнението! Лек ден на всички!
Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство.

Потребителски аватар
Abadaebadababada
Мнения: 355
Регистриран: 10 май 2014, 09:54
Местоположение: В центъра на Торнадото
4 получени
28 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Abadaebadababada » 12 ное 2017, 10:45

Mateev написа:
12 ное 2017, 09:03
Един брокер много лесно може да повлияе на математическото очакване на една система, и да смъкне Expected Payoff с поне 2-3 единици. Затова и системи, с ПМО по-малко от 6 пипа, аз ги считам за потенциално опасни. А системи с ПМО 0.48
Това според мен не е ПМО, а просто един среден показател. Виж няколко поста по-горе какво съм смятал и кажи дали съм прав. Почти същите резултати мога да покажа и с 0.58, и с 0.98. Ако е над 1 резултатите (финансовите) ще са много по-зле, за сметка на една красива таблица...
Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство.

Потребителски аватар
p_dim
Мнения: 519
Регистриран: 12 фев 2013, 17:43
100 получени
82 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от p_dim » 13 ное 2017, 01:50

S.Zhelev написа:
31 окт 2017, 13:03
Will написа:
31 окт 2017, 09:15
Will написа:
31 окт 2017, 08:47
S.Zhelev написа:
30 окт 2017, 16:14
... Защо няколко милисекунди, а не няколко седмици или няколко месеца?
Защото през този период ще влезе нова информация, която няма как да се знае предварително за да се отрази в модела за анализ и ще го направи невалиден.

С mateev не се познаваме, но според мен при него се губи фокуса към фундаменталния факт, че пазарите са хаотични и следователно непредсказуеми, а той ни залива с информация (която всеки може да получи от книгите по теория на вероятностите и др.), която е в главата му, но не е систематизирана и не е превърната в истинско знание. Моля да не се счита за някакъв вид обида.
Още нещо ми се иска да сповеля с вас, понеже ми станахте симпатични... от опит съм научил, че книгите за форекс и трейдинг са вредни и не бива да се четат от хора, които истински искат да успеят в тази област. Те са чист комерс и са издадени само с цел печалба за авторите.
По-скоро бих препоръчал това:
https://books.google.bg/books?id=WwEwCw ... to&f=false
Мерси :) На Талеб съм чел "Черния лебед" преди години и твърдя, че мога да синтезирам няколкостотин страници в няколко изречения. Накратко идеята му: Ако търгувате безкрайно дълго, все ще се случи събитие, което не се е случвало никога и не присъства в прогностичния ви модел. Това събитие се нарича "Черен лебед" и ще ви доведе до фалит.

Това безспорно е вярно. В един продължителен период от време е твърде вероятно да се случи нещо абсолютно непредвидимо - и колкото по-дълъг е периодът, толкова по-голяма е вероятността. Но в един много дълъг период от време, фалитът е най-малкото нещо, което може да ни се случи. Както знаем, животът е това, което ни се слува, докато си правим планове.

Талеб не дава отговор на въпроса кога ще се случи черен лебед и какво можем да направим, просто се задоволява да констатирам многократно, че има събития, които няма как да предвидим.

Книгата нашумя покрай кризата преди почти десет години. Дава материал за размисъл, но не е и някаква откровение и практическата й стойност клони към нула.

Напълно се съгласявам с bvg.
:good:

<Direzione la vita> <Посоката на живота>
"Un giorno che arriva e ti cambia la vita davero," (Идва ден и ти променя живота наистина,)
"Un giorno che arriva e ti cambia la prospettiva...direzione la vita!" (Идва ден и ти променя перспективата...посоката на живота")
Между другото, мацката дето пее има магистратура по физика (освен вече пет издадени албума с песни). :hi:

Потребителски аватар
p_dim
Мнения: 519
Регистриран: 12 фев 2013, 17:43
100 получени
82 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от p_dim » 14 ное 2017, 14:00

Mateev написа:
02 ное 2017, 11:16
Не знам дали повечето трейдери са се замисляли, но при направата на една сделка (отваряне/затваряне) се налага да се премине през процедурата РАЗХОДИ ЗА БРОКЕРА цели 4 ПЪТИ, и във всяко едно преминаване трейдера заплаща СПРЕД и СЛИПЕЙДЖ:

1. Преобразуване от валутата на акаунта във валутата на 2-рата валутна двойка
2. Закупуване на валутата от 1-вата валутна двойка, заплащайки с пари от 2-рата валутна двойка
3. Продаване на валутата от 1-вата валутна двойка и получаване на печалба/загуба във 2-рата
4. Преобразуване на 2-рата валутна двойка във валутата на акаунта

Точки 1 и 4 липсават само при тези сделкки, при които 2-рата валутна двойка е същата като валутата на акаунта.

В повечето случаи брокера има шанса 4 пъти да разкрачи спреда и 4 пъти да ви слипейджне в рамките на една единствена сделка. При това положение е много важно да правим колкото се може по-малко на брой и колкото се може по-едри сделки. Тогава и само тогава разходите за брокера могат да станат пренебрежими, иначе те са едно доста сериозно перо, и могат да убият дори и най-добрата стратегия, ако оперира с малки по размер сделки.
Здравей Матеев, при цялото ми уважение към тебе, но това което си написал просто не е вярно. Щеше да е вярно ако сделките са кешови, т.е. валутите се обменят като в чейндж бюро. Но когато търговията се извършва на принципа на CFD (Договор за Разлика в цената), твоята интерпретация няма нищо общо с реалността. При CFD търговия, не се извършва никакво преобразуване от валутата на акаунта, по никакъв повод. При откриване на позиция изобщо не се заплаща със средствата от акаунта и никакво преобразуване няма. Имаш само БЛОКИРАНЕ на средства, като сумата е толкова, колкото брокера е преценил че е достатъчна да гарантираш РЕЗУЛТАТА от сделката (при евентуална загуба), защото по силата на договора (CFD), си длъжен в някакъв момент в бъдещето да извършиш обратната операция за да си затвориш позицията и съответно да реализираш печалба или загуба. Затова е възможно да се използва кредитен лост (Ливъридж) който ти дава брокера, та да печелиш/губиш повече. Иначе ако имаш $200 в акаунта, как ще купиш €1000 EUR (0.01 лот) в двойката EURGBP, като просто нямаш толкова пари в акаунта и какво преобразуване ще прави брокера? Пак уточнявам, че никакво преобразуване (обмяна) не се прави, нито при влизане в позиция, нито при излизане (затваряне) от валутата на акаунта. Плащаш само един спред от отваряне до затваряне на позиция и толкова. Има само БЛОКИРАНЕ на средства (за Марджин изискване) което има отношение само към КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ от търговията т.е. брокера е преценил че парите в акаунта са достатъчни за покриване на евентуална загуба.
Чак след като позицията се затвори, чак тогава брокера пристъпва към конвертиране на РЕЗУЛТАТА от сделката (който е винаги във втората валутата на търгувания инструмент) към валутата на акаунта или така наречения Clearing (изчистване). Тука вече плащаш спред, но пак да кажа че конвертирането (преобразуването) е само върху печалбата/загубата, а не върху изтъргувания обем. Например затваряне на позиция €1000 в EURGBP с резултат = печалба 5.00 паунда, ще доведе до конвертиране на 5-те паунда в долари (валутата на акаунта). Тука е тънкия момент - по какъв курс ще ти конвертира брокера печалбата/загубата? При МТ4 обмяната се извършва веднага според курса на GBPUSD т.е. използва се т.н. "Self Clearing", но при другите платформи за търговия, това изобщо не е така. Почти винаги се използва "Central Clearing", или с прости думи обмяната се извършва по фиксиран междубанков курс за деня. Тоя курс не се променя през целия ден и в зависимост от движенията на пазара, може да е както в наша полза, така и в наш ущърб като разликата с пазарната цена може да са 200-300 и повече пипа. Сега ако ме питаш: Може ли да се арбитрират двата вида клиринг (Self Clearing и Central Clearing)? Отговорът е: Да, могат. Разбира се не мисля да давам разяснения и подробности как се прави и т.н. Пък и това е един от най-трудните и ниско_доходни арбитражи които са ми известни. Причината е че арбитрираме два курса (например) на GBPUSD, но обема на сделката е малък тъй като се явява резултат (печалба или загуба) от друга търговия.
Преди 7-8 години си спомням, че от любознателност (разбирай тъп но упорит :grin: ) следях около месец курса на клиринга (говоря за Central Clearing) при един щатски брокер (не МТ4) и стигнах до извода, че фиксирания курс за деня изостава от графиката на пазарната цена, нещо като 15-20 дневна МА (пълзяща средна), но едва ли междубанковите правила при определяне на тоя курс са толкова прости, както и да е.
За МТ5 съм чувал, че поддържа и двата вида клиринг и брокерите в зависимост от регулаторите си могат да използват единия или другия, но това ти ще кажеш дали е така.
Като обобщение за новите колеги: Mоже да се каже, че CFD търговията е изключително икономична от към разходи по сделките, може да се купуват и продават валути, без да се извършва обмяна от средствата в акаунта, достатъчно е само да се блокира сума, която брокера счита за достатъчна относно бъдещия краен резултат. Като недостатък може да посочи, че по силата на договора (CFD) не разполагаме със закупените/продадените обеми валути и сме длъжни да направим обратната операция за да си затворим позицията.
Обратно: При кешовата обмяна (като в чейнджа), заплащаме спред върху целия изтъргуван обем при всяка от транзакциите. Но пък си разполагаме със закупените валути и може да си правим каквото искаме с тях. Необходим е обаче сериозен капитал - кеш, за да се търгува така и да е оправдана загубата на време.
Благодаря за вниманието!

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Mateev » 14 ное 2017, 23:15

Ясно е, че преобразуването от валутата на акаунта към втората валута и обратно се извършва само върху обема на печалбата/загубата, но при него също има спред и той също може да бъде разкрачен. Съгласен съм с тебе, че влиянието му е доста по-слабо отколкото основния спред, но все пак .....

Под разходи за брокера аз разбирам пълния комплект събития около отварянето и затварянето на сделката, и там говорим за спредове, слипиджи, Requote и даване на друга цена, забавяне на сделката докато цената тръгне против нея и т.н. Ако приемем, че имаме някаква ЖЕЛАНА ЦЕНА в момента в който подадем заявка за търговска операция и някаква РЕАЛНА ЦЕНА, по която в края на краищата със закъснение и слипидж се изпълни сделката, то тогава за нас разходите по тази търговска операция са именно РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕЗИ ДВЕ ЦЕНИ. Същото е и на изхода от позиция - там втори път имаме разлика между желана и реална цена.

Знам че ще ме обориш, че спреда се плаща само веднъж, ама сега си представи ситуация, че при отваряне на позицията спреда се разкрачва асиметрично в твоя вреда и при затваряне се прави същото асиметрично разкрачване пак в твоя вреда. А сега продължавай да ми твърдиш, че разходите са само 1 спред, след като при тази ситуация разходите са цели 2 асиметрични големи спреда минус 1 нормален малък спред?

Има и трети тип скрити разходи. Това се случва например в 3-5% от случаите, когато разкрачения спред може да активира стоп и сделката да стане губеща, при положение че щеше да е печеливша, ако спреда си беше нормален. В този случай цялата сума на печалбата се преобразува в загуба и ако я разхвърляш по всички останали сделки, може да се окаже, че разходите ти за брокера достигат 3-4 пъти спреда, защото този тип скрити разходи са едно много сериозно и тежко перо, особено ако се приложи върху най-едрите печеливши сделки в акаунта. При това забележи - този удар на брокера е ДВОЕН, защото един път ти взема полагащата ти се печалба, и втори път ти натриса загуба в същия размер. Тоест тука тези разходи за брокера са в размер ДВА ПЪТИ РАЗМЕРА НА СДЕЛКАТА. Сам можеш да се досетиш, че това е катастрофално за една стратегия с малко ПМО, а те повечето са такива.

Потребителски аватар
p_dim
Мнения: 519
Регистриран: 12 фев 2013, 17:43
100 получени
82 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от p_dim » 15 ное 2017, 13:10

Не, нямам какво да оборвам. Ясно е, че брокера стига да иска може да те направи на маймун. Аз никъде не съм твърдял, че реалните разходи са само един спред, както теоретично би трябвало да бъде, плюс още половин спред при конвертиране на резултата от сделката към валутата на акаунта (ако е различна валута). То даже е безсмислено да се сравняват спредовете при различните брокери, защото важното е колко типично се движи слипиджа и дали е в приблизително равен процент в твоя полза и твой ущърб. Накратко въпроса може да се сведе това: Колко всъщност е спреда, ако при всяко влизане в позиция те слипват 1-2 пипа и още толкова при излизане, а слипидж в твоя полза нещо не се вижда на хоризонта. Ако брокера реши да ти надпише сметката, ясно е че няма къде да се скриеш и със стратегия дето кълца по 3-5 пипа, си му изцяло в ръцете 8-)

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от saxsten » 20 ное 2017, 16:19

--------------------------------------
Но защо са създали брокерите и чрез тях са дали възможност на всеки да участва на пазара ми е непонятно. :mrgreen: :| Все едно докато се играе мач от шампионската лига между Реал и Барса да ни пуснат да ритаме на пистата около терена срещу дребна такса. Напълно излишен лукс.
------------------------------------------

Е ами като си плащаш дето риташ топка покрай големите, що да не те пуснат :wink:
Навремето Мечо много точно го определи форекса
Форекса е домашното ми казино :wink: :wink: :wink:
Иначе тия дето ви ги разправя Матеев че колкото повече знания толкова повече успехи ги забравете щото колкото повече знания толкова повече страдания :twisted:
Форекса е оръжие за масово поразяване

emonik
Мнения: 993
Регистриран: 18 фев 2010, 21:24
Местоположение: София
30 получени
14 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от emonik » 20 ное 2017, 18:46

Търгуването на валутни двойки е труден и неблагодарен занаят . Колкото по рано го осъзнаете и започнете да инвестирате в акции толкова повече време , нерви и пари ще спестите .

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Mateev » 21 ное 2017, 04:15

saxsten написа:
20 ное 2017, 16:19
........Иначе тия дето ви ги разправя Матеев че колкото повече знания толкова повече успехи ги забравете щото колкото повече знания толкова повече страдания :twisted:
Едното не изключва другото. Успехите не изключват страданията. Липсата на знания обаче изключва успехите.

По начало аз разглеждам форекса като част от живота. Самият живот също представлява набор от сделки, които имат същите параметри като сделките във форекса. Пак резултата им е сума от СЛУЧАЙНОСТ + ЗАКОНОМЕРНОСТ и пак познанията увеличават дела на закономерноста в крайния резултат.

jssj
Мнения: 3899
Регистриран: 08 юни 2011, 20:07
98 получени
18 дадени
Контакти:

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от jssj » 21 ное 2017, 09:47

Mateev » 21 ное 2017, 04:15

saxsten написа: ↑
20 ное 2017, 16:19
........Иначе тия дето ви ги разправя Матеев че колкото повече знания толкова повече успехи ги забравете щото колкото повече знания толкова повече страдания :twisted:

Едното не изключва другото. Успехите не изключват страданията. Липсата на знания обаче изключва успехите.

По начало аз разглеждам форекса като част от живота. Самият живот също представлява набор от сделки, които имат същите параметри като сделките във форекса. Пак резултата им е сума от СЛУЧАЙНОСТ + ЗАКОНОМЕРНОСТ и пак познанията увеличават дела на закономерноста в крайния резултат.
Прав си ! Птичето каца на всяко рамо. В зависимост от количеството знания, за едни то се превръща в пропуснат шанс, а за други в щастлива случайност.
http://www.forexjssj.com
"Ваша жизнь на 10% зависит от того, что с вами происходит, и на 90% от того, как вы реагируете на эти события."

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от saxsten » 22 ное 2017, 20:53

Mateev написа:
21 ное 2017, 04:15
saxsten написа:
20 ное 2017, 16:19
........Иначе тия дето ви ги разправя Матеев че колкото повече знания толкова повече успехи ги забравете щото колкото повече знания толкова повече страдания :twisted:
Едното не изключва другото. Успехите не изключват страданията. Липсата на знания обаче изключва успехите.
Да бе , липсата на знания било изключвало успехите 8-)
А бе ти не си ли чувал народната поговорка че на будала играч срещу късмета и на прост човек срещу х... я не се върви 8-)
Форекса е оръжие за масово поразяване

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Mateev » 23 ное 2017, 02:52

Защо ли имам чувството, че споря с Ангел от другия форум ............

Потребителски аватар
saxsten
Мнения: 1389
Регистриран: 04 апр 2010, 23:16
12 получени
6 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от saxsten » 23 ное 2017, 11:20

О ама ти спориш ли
Я тогава докато спориш аз да погледам Francesca Michielin в клипчето по горе
Форекса е оръжие за масово поразяване

Потребителски аватар
me4a_kryv
Мнения: 449
Регистриран: 02 авг 2010, 16:41
9 получени
13 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от me4a_kryv » 04 дек 2017, 19:27

Хазарта и нищо друго !!!
Виждам познати имена (никове де) отдавна не бях влизал в играта ама скуката ме изяде пак ще започна да мисля схеми ... усреднителни или стопаджийски все тая пак ще съм най-добрият.
Когато разумът се намеси интуицията отлита.


Потребителски аватар
flow
Мнения: 239
Регистриран: 16 фев 2014, 12:17
14 получени
58 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от flow » 04 яну 2018, 16:44

Като океан от възможности, но трябва да можем да плуваме или поне да иамаме спасителен пояс.
If you don't know where you are, find a starting point.

Потребителски аватар
Abadaebadababada
Мнения: 355
Регистриран: 10 май 2014, 09:54
Местоположение: В центъра на Торнадото
4 получени
28 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Abadaebadababada » 22 юли 2018, 20:49

Abadaebadababada написа:
11 ное 2017, 14:08
ден_12ти.финал.jpg
download/file.php?id=29426
ден_12ти.jpg
ден_12ти.jpg (111.2 KБ) Видяна 2427 пъти
Ето малко факти след 2 седмици, или точно 10 работни дни. Ще се опитам да представя друга гледна точка, почти коренно различна от тази на Матеев. Expected Payoff = 0.48. Естествено може да бъде и повече, но това ще се отрази на другите по-важни според мен неща в отрицателен аспект - ще спадне ефективността, която меря в пари/пипсове за единица време,т.е. - вместо 1300 сделки в случая ще направя примерно 800. Но повишението от 0.48, на примерно 0.60 няма да компенсира. (цифрите са произволни, но резултата ще е отрицателен)
Разходите за брокера - горе вдясно се вижда колко е платено ,53.92 комисионни, 43.28 суап. Съпоставено с печалбата от 718.13 това е около 13,5 %. Ако някой има желание може да си сметне колко плаща. За мен е успех, понеже както писах преди няколко поста, разходите бяха доста по-големи.
Печеливши/губещи сделки, процента се вижда - приблизително 92/8 %, но по-важно е какво се случва като обърнем резултата в пари/пипсове:
печеливши сделки 1193,средно на сделка 1.89, или 1193х1.89=2254.77( леко разминаване заради приближението, реално е 1.894). Получаваме Gross profit 2259.57. Губещи сделки 106, средно загуба 15.46, или 106х15.46=1638,76 Gross loss(1638.64 в таблицата). Чиста печалба 2259.57-1638.64=620.93. В случая важното е съотношението печалба/загуба в пари -2259/1638, което е приблизително 58/42 %, т.е. прословутото ПМО /ако изобщо го има в случая :grin: /. В крайна сметка резултата е 3% доходност за 14 дни( слагам 2та уикенда в сметките).
Следващото нещо, което е на дневен ред е да намеря OPTIMAL F. В смисъл мога леко и постепенно да вдигна обемите, защото дроудауна е доста нисък (макар че е рано за изводи).
И най-голямото предимство е, че не ми трябват 1000 живота , за да тествам всичко в реално време :wink: .
Малко дълго се получи, но исках да съм максимално ясен. Ще се радвам на всякакви мнения. Ако следващата седмица имам време ще продължа експериментите, и ако има интерес мога да показвам резултати( добри или лоши :grin: ).
8 месеца по-късно...
8мес.22дни.jpg
8мес.22дни.jpg (188.51 KБ) Видяна 2427 пъти
Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство.

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Mateev » 23 юли 2018, 10:33

Ако може припомни ни какъв беше твоя експеримент, защото вече сме забравили:
1. Това на демо ли е или с реална сметка
2. С експерт ли търгуваш или на ръка
3. Средно по колко сделки има отворени в един и същи момент
4. По един символ ли е търговията или по много
5. Какво е средното време на живот на една сделка

В една стратегия може да има много подводни камъни, и това че е тествана 8 месеца съвсем не означава, че ще постига същите резултати и за в бъдеще. Например при гридовете и при мартингейл е точно така - демонстрират идеална графика на баланса за дълъг период от време, но в логиката им има заложена бомба, която в един момент се взривява.

Не ми се сърди че храня някакви подозрения, но имам приятели, които с подобна на мартингейл система на реален акаунт 10 000 долара ги направиха на 100 000 за около 2 години време и после загубиха всичко в единична сделка. Графиката им беше подобна на твоята. Аз още в началото ги предупреждавах за това, но те не ми вярваха. Твърдяха ми, че на исторически сделки никога не са се случвали повече от 26 пъти подред пазара да тръгне против тях и така си бяха настроили лотовете и стъпката на мартингейла, щото да издържи до 30 пъти. И в един момент дойде черния лебед (ситуация, която никога не се е срещала в миналото) и загубиха всичко за един ден. Дори се бяха разтичали да търсят огромни заеми и даже се канеха да продават апартаменти, но пазара просто не им даде достатъчно време за реакция.

Та ако искаш малко да пообсъждаме твоята стратегия, дай малко повече информация.

Потребителски аватар
Abadaebadababada
Мнения: 355
Регистриран: 10 май 2014, 09:54
Местоположение: В центъра на Торнадото
4 получени
28 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Abadaebadababada » 23 юли 2018, 16:38

1.Демо
2.На ръка, но може и с експерт, което предполагам ще подобри резултатите с още 10-20% на година. Въпроса е че не мога да го напиша, а не познавам човек, на когото мога да се доверя.
3. Сделки не съм броил, но се използват от 5 до 10% от средствата.
4.Няколко
5. Според myfxbook - 4 дни
Мартингейл няма. Това не е първия тест, и винаги показва едно и също - от 50 до 80% на година. Относно "черните лебеди" - нямам решение засега. Мога да издържа 20-30 фигури срещу мен, но може да се случи 40, или 50. А може да се случи и в моята посока :)
Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство.

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Тема за размисъл и дискусия: Какво в действителност е форекс търговията?

Мнение от Mateev » 23 юли 2018, 21:46

Имам още един въпрос - пробвал ли си стратегията на реална търговия, и ако да - получават ли се същите резултати?

Иначе аз мога да ти напиша експерта, ако поискаш. Трябва обаче да има точни и ясни правила, които да подлежат на алгоритмизиране.

Отговори

Върни се в “FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта