FOREX и ХАЗАРТ !?

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.
Random Selection

Re: FOREX и ХАЗАРТ !?

Post by Random Selection » 18 Aug 2015, 15:40

Борето_С wrote:Написа се с ясни и точни дефиниции, че не е хазарт, а сключване на сделки, аз не се хващам на, бас с банка купувайки евтин паунд, че той ще поскъпне, аз сключвам сделка купувайки парична единица с опцията да я продам по-скъпо съответно да спечеля от това поскъпване, то по твоята логика всяка една покупка и сделка е бас(облог). :grin: В момента май себе си се мъчиш да убедиш в нещо, защото нас отдавна ни изгуби като читатели. :wink: :grin:
Боре, дишай дълбоко и помисли малко. При сделка и двете страни получават нещо. Кило домати струва два лева. Купуваш кило домати и продаваш 2 лева. За теб стоката, а за насрещната страна парите. Това е сделка.

Фактът, че не виждаш насрещната страна по облога, който правиш, не значи, че сключваш сделка. Ако ти печелиш, някой губи. Това не е сделка, тъй като получава само едната страна, но пък в пълна сила е облог. От друга страна, когато купуваш или продаваш, реално не купуваш/получаваш нещо, а гарантираш разликата в курса (сключваш облог). Дори и когато печелиш, получаваш разликата, а не продукта, който си купил. Това няма как да е сделка.

Ако ти имаш разбирания, които противоречат на общоприетите, бих приел различията, но, в случай че ще си измисляме смисъла на думите, по-добре изобщо да не подхващаме приказка.
Time takes too much time.

Trader90
26 получени
8 дадени

Post by Trader90 » 18 Aug 2015, 15:48

Вие сте мазохисти, честно! :grin:

Борето_С

Post by Борето_С » 18 Aug 2015, 16:32

Random Selection wrote:
Фактът, че не виждаш насрещната страна по облога, който правиш, не значи, че сключваш сделка. Ако ти печелиш, някой губи.
Е чакай сега, нали не беше така, вчера като го написах аз това, сега ми излизаш с моите доводи. :grin:

А разликата пак се е получила от нещо, което е дало разлика, тя не се е зародила във вакума, супер нова. :grin: Имаме разлика, тоест сме имали нещо налично за да се получи тая разлика. :wink: Иначе така както го криейтна, става малко перпетум мобиле и спокойно може да кандидатстваш за нобелова награда. :grin:
Proud student of KVV and pitfx!

Random Selection

Post by Random Selection » 18 Aug 2015, 17:04

Борето_С wrote:
Random Selection wrote:
Фактът, че не виждаш насрещната страна по облога, който правиш, не значи, че сключваш сделка. Ако ти печелиш, някой губи.
Е чакай сега, нали не беше така, вчера като го написах аз това, сега ми излизаш с моите доводи. :grin:
Прочети пак, но този път внимателно, какво писах вчера, защото отново не си доразбрал. :grin: Игра с нулева стойност означава точно това. Практически повтаряме едно и също вече от бая време специално за теб. :P

После може да си прочетеш договора и да го разтълкуваш. В прав текст се казва, че гарантираш разликата в курса. В превод това ще рече, че се обзалагаш каква ще бъде цената в даден следващ момент и при определени условия.
Time takes too much time.

BDSM_Mistress

Post by BDSM_Mistress » 20 Aug 2015, 06:47

Георги Георгиев wrote:А друга измислица е че 95% губят и 5%печелят.
Най-вероятно си прав. Прекалено раздут е процента на печелившите. Според мен е около 2%.
Георги Георгиев wrote:Тази игра е sum-zero game.Винаги излиза на нула,тоест 50%от сделките са печеливши и 50%са губещи
Не е вярно. Броят на печелившите сделки може да е една с печалба 30 долара, а броя на губещите три със средна загуба 10 долара. Не е задължително при нулева игра броя на печелившите сделки да е равен на губещите.

BDSM_Mistress

Post by BDSM_Mistress » 20 Aug 2015, 07:49

Lucifer wrote:имам чувството ,че съм във филма Edge of Tomorrow с Том Круз обаче този път действието се развива в темата за хазарт и всичко се повтаря отново и отново ....
Ужас :shock:

BDSM_Mistress

Post by BDSM_Mistress » 20 Aug 2015, 07:52

Борето_С wrote:Виждал съм поредица от сделки на един приятел и като се загледам и замисля, виждам колко сигурни сигнали е имало в момента на входа, шансовете са 9/1 за успех, в други сфери къде имаш такова съотношение успех/неуспех? :wink:
В секса :girl_cool:

Борето_С

Post by Борето_С » 20 Aug 2015, 08:03

BDSM_Mistress wrote:
Борето_С wrote:Виждал съм поредица от сделки на един приятел и като се загледам и замисля, виждам колко сигурни сигнали е имало в момента на входа, шансовете са 9/1 за успех, в други сфери къде имаш такова съотношение успех/неуспех? :wink:
В секса :girl_cool:
Кака говорим за бизнес, не за удоволствие. Там и мотивацията е друга. :flirt: Иначе беше добро това. :wink: :grin:
Proud student of KVV and pitfx!

Георги Георгиев
3 дадени

Post by Георги Георгиев » 20 Aug 2015, 11:14

BDSM_Mistress wrote:
Георги Георгиев wrote:А друга измислица е че 95% губят и 5%печелят.
Най-вероятно си прав. Прекалено раздут е процента на печелившите. Според мен е около 2%.
Георги Георгиев wrote:Тази игра е sum-zero game.Винаги излиза на нула,тоест 50%от сделките са печеливши и 50%са губещи
Не е вярно. Броят на печелившите сделки може да е една с печалба 30 долара, а броя на губещите три със средна загуба 10 долара. Не е задължително при нулева игра броя на печелившите сделки да е равен на губещите.
Имах предвид,че никой не знае какъв е процента печеливши губещи,не може да се направи такава статистика.А за броя на сделките,така е да,но като сума излизат на 0.

StoneHeart
1 получени
1 дадени

Post by StoneHeart » 20 Aug 2015, 22:11

Ето малко статистика : MyFxBook->CommunityOutlook
Виж страницата най-долу , изглежда така :
MyFx-Community.jpg
MyFx-Community.jpg (36 KiB) Viewed 3595 times

Георги Георгиев
3 дадени

Post by Георги Георгиев » 20 Aug 2015, 22:52

Само ще кажа да не се вярва на подобни статистики на 100%,пък и това е някакъв отрязък,а за целия пазар просто не може да се направи,така че продължаваме да натискаме buy sell и това е.

BDSM_Mistress

Post by BDSM_Mistress » 21 Aug 2015, 00:00

Не е само статистика. Имам и опит.
Според мен 95% губещи е малко подценено. Повече от 2% печеливши реално трудно си представям. Тоест губещите клонят към 98%, въпреки че не мога да го докажа.

Georgi

Post by Georgi » 21 Aug 2015, 13:39

Много народ така и не достигат до същноста на трейдинга. Остават в периферията и се отчайват преди да са изплували от мъглата на хазарта.

http://trade4win.info/траперски-подход-към-трейдинга/

Nikola_D

Post by Nikola_D » 21 Aug 2015, 14:29

Доста сурово си го описал. :evil:

idimitrov99

Post by idimitrov99 » 23 Aug 2015, 08:48

добра статия

veto

Post by veto » 24 Aug 2015, 23:26

ха днес си беше ези тура :) само някой всезнайко да не каже че е очаквал такива движения.

saxmovies
3 получени

Post by saxmovies » 24 Aug 2015, 23:37

veto wrote:ха днес си беше ези тура :) само някой всезнайко да не каже че е очаквал такива движения.
Няма как да се очаква подобно нещо, макар че наистина пазара се нуждаеше от корекция подобна на тази...
"Разликата между пророка и анализатора е тази, че когато вторият сгреши, той винаги плаща за своята грешка." Р. Манинг

BDSM_Mistress

Post by BDSM_Mistress » 25 Aug 2015, 01:39

Аз го очаквах,но не го изиграх никак добре. Действително много нарасна акаунта ми, но всеки вход ако го бях оставила, при тези бурни движения, щеше да ми донесе в пъти повече, а входовете ми бяха все на дъна. Било то на цели движения, било то за деня.

И за да не бъда голословна отбелязвам нещо което все още закъснява и не е станало. Златото. На 1155 е, а и то ще ходи под дъното си тоест на нива минимум 1070, които са страшно далече, но и те вероятно ще станат бързо за ден-два.

Георги Георгиев
3 дадени

Post by Георги Георгиев » 25 Aug 2015, 01:42

BDSM_Mistress wrote:Аз го очаквах,но не го изиграх никак добре. Действително много нарасна акаунта ми, но всеки вход ако го бях оставила, при тези бурни движения, щеше да ми донесе в пъти повече, а входовете ми бяха все на дъна. Било то на цели движения, било то за деня.

И за да не бъда голословна отбелязвам нещо което все още закъснява и не е станало. Златото. На 1155 е, а и то ще ходи под дъното си тоест на нива минимум 1070, които са страшно далече, но и те вероятно ще станат бързо за ден-два.
На какво основание,то е убежище ,ако има тякакви катаклизми то инвестициите са там,защо да пада?

BDSM_Mistress

Post by BDSM_Mistress » 25 Aug 2015, 01:47

Технически-обръщащ бар.
Времево-то пък се забави 1 ден след сходните си валути (австралиец, новозеландец)
Фундаментално-всички активи се разпродават, в това число паралелните на златото петрол и другите метали. Значи те ще правят многогодишни дъна, а то не!?

Ще видиш Кирчо утре като ти плесне някоя картинка за срив :evil: , че съм права.

Post Reply

Return to “FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА”