Еврото и Гърция

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.
pitfx
Мнения: 4628
Регистриран: 06 ное 2013, 09:04
2 получени
2 дадени

Re: Еврото и Гърция

Мнение от pitfx » 05 юли 2015, 22:06

Early FX quotes Reuters

Изображение
Stop loss is your friend

trade
Мнения: 596
Регистриран: 23 юни 2012, 09:20
1 получени

Re: Еврото и Гърция

Мнение от trade » 05 юли 2015, 22:25

чакайте малко бе хора нещо бързате ...тука не става дума за излизане от ES nito pyk че ГР ще зарежат еврото.. тука става дума дали да се приемат икономиите които се предложиха на гърците с изтеклият спасителен план...сега ще седнат пак на масата за преговори ще престтруктурират дълга ще го разсрочат във времето и така няма да има чак толкова големи икономии и така дългът си е дълг
Pip master
It"s prudent to wait and trade,rather than trade and wait

Потребителски аватар
Борето_С
Мнения: 570
Регистриран: 21 окт 2014, 14:53

Re: Еврото и Гърция

Мнение от Борето_С » 05 юли 2015, 22:34

trade написа:чакайте малко бе хора нещо бързате ...тука не става дума за излизане от ES nito pyk че ГР ще зарежат еврото.. тука става дума дали да се приемат икономиите които се предложиха на гърците с изтеклият спасителен план...сега ще седнат пак на масата за преговори ще престтруктурират дълга ще го разсрочат във времето и така няма да има чак толкова големи икономии и така дългът си е дълг

Никой май не е напълно наясно какво следва от тук, Шойбле нещо беше лалал, че при OXI излизат, Ципрас говори друго, дезинформационните агенции и те тролят някакви техни си манипулации. Положението е синджира иде, магарето го няма. :grin:
Proud student of KVV and pitfx!

vgc
Мнения: 1469
Регистриран: 10 дек 2009, 10:18
40 получени
6 дадени

Re: Еврото и Гърция

Мнение от vgc » 05 юли 2015, 22:36

BDSM_Mistress написа: Написал си страхотни глупости. Сравни България с Великобритания, че дори леко ни даде предимство при шофьорите. Честно, не си наред. Дотук беше цинизъм, но вече не мисля, че се гавриш с родината ни, просто си луд.
Виж сега, допирните ни точки клонят към нула, но да ти обясня пък белким грейнеш какво е това родина и защо няма нищо общо с понятието държава. И понеже явно не си го проумял до момента, ето ти една семпла и лесно разбираема дефиниция:
Родината за всеки един човек това е семейството, приятелите му и въобще хората с които се разбира от половин дума.

Останалото е сбъркана ценностна система и продухано съзнание и след като ти харесва толкоз много плановата икономика вървяща с екстрите някой друг да мисли вместо теб, а твойто място да е на пушечно месо в името на нечии чужди ценности, защо не насочиш поглед на изток и да емигрираш към някоя "просперираща" соц-държава. Разбрахме че България в момента не ти харесва, на запад нямаш шанс за реализация, остава да станеш медийна звезда с титлата за първи българин приел например северно-корейско поданство ...

п.п. Конкретно по темата EUR/USD в момента е около 1.0995 - т.е. малко повече от една фигура под петъшното затваряне и ще имаме гап.
q.png
q.png (33.51 KБ) Видяна 1661 пъти
Последна промяна от vgc на 05 юли 2015, 22:43, променено общо 3 пъти.
Форексът е полезен като ХОБИ

vyctor
Мнения: 120
Регистриран: 07 авг 2012, 15:39

Re: Еврото и Гърция

Мнение от vyctor » 05 юли 2015, 22:37


Потребителски аватар
BDSM_Mistress
Мнения: 2053
Регистриран: 31 окт 2013, 07:22

Re: Еврото и Гърция

Мнение от BDSM_Mistress » 05 юли 2015, 22:53

и след като ти харесва толкоз много плановата икономика вървяща с екстрите някой друг да мисли вместо теб, а твойто място да е на пушечно месо в името на нечии чужди ценности
Лъжа. Никъде не съм казвала, че съм ЗА планова икономика. Нещо си фантазираш.
Не е ставало дума за какво съм, но най-общо казано съм за частната инициатива на дребно и средно ниво и за държавната на високо ниво. Не можеш да ме убедиш, че сина на правешкия кмет се оправя най-ефективно като монополист при бензина или пък, че най-честното е няколко корпорации да извличат петрола на планетата или да притежават диамантените находища. Все едно някой лъв като попадне на поляна с газели да каже МОЕ Е и да наложи визи или други ограничения за другите лъвове в саваната и те чинно да заобикалят и да не пипат там. Толкова по отношение на макро икономиката, че да спреш малко с лъжите.

По отношение на следващата ти гениална мисъл. Пак си се объркал. Сега нашите са пушечно месо, не тогава. Никой не дава пет пари за загиналите ни войници в Ирак, евтини български животи. Нито пък за отрязаните глави на онези тираджии, нито за сестрите в Либия. САЩ не се е засилил да брани българските глави колкото омразния СССР. Камо ли да прави съвместни космически полети, че с първи, че и с втори българин.

Пази боже сляпо да прогледа.

Потребителски аватар
BDSM_Mistress
Мнения: 2053
Регистриран: 31 окт 2013, 07:22

Re: Еврото и Гърция

Мнение от BDSM_Mistress » 05 юли 2015, 23:10

Военно производство ,което се продава къде ?
Например в Индия. Преди 89-та година наша позната работеше в Лясковец. Произвеждаха снаряди ли беше, патрони ли беше, но и за Индия.

Сега няма как да стане. Нали руснаците били гадни. Ми тогава за другите, за Пакистан. Там пък САЩ е със силни позиции.......ама пука му на САЩ за България.
Е не е нужно да си експерт анализатор ,за да се сетиш ,че ако на запад имат предприятия в близост до рудите то разходите за транспорт ще са малки . Обаче ако необходимите материали за производство са ти в друга държава .....то пак не е нужно да се досетиш ,че разходите по транспорт ще са ти по-големи .
Нищо не разбрах. Или по-точно от теб разбрах, че американските военни производители са най-близо до всички световни конфликти. Та затова те произвеждат оръжия, не че го искат ама се налага. Същото правят и другите богати държави. По принуда, не че искат да са богати. Мечтата им е да са като българите свободни безработни и без производство.
Като теглим чертата излиза ,че техните предприятия са по-добре стратегически разположени , произвеждат използвайки по-евтина и по-малко електроенергия , имат традиции и опит в произвеждането на оръжия ( не само ,но това ти е примера ) и имат средствата за качествено и масово произвеждане .
Като тегля чертата си написал страхотни измишльотини. При това лудо предимство на Запада от какъв зор затваря родни производства!? Аз ако откривам магазин и Манго отваря друг в контейнер за смет не бих се притеснявал при очевидни предимства за мен. Да си върти търговията, пука ми та ми дреме. Щом го затварям обаче нещо по-различна ще да е ситуацията.
Това отговаря ли ти на въпроса?
Не.

Потребителски аватар
BDSM_Mistress
Мнения: 2053
Регистриран: 31 окт 2013, 07:22

Re: Еврото и Гърция

Мнение от BDSM_Mistress » 05 юли 2015, 23:13

Обаче гламавите европейци се покриха като лалугери в дупките си. Гърците казаха, че имат готовност още утре да се подновят преговорите. Западняците след вота смениха плочата. Не били казали, че щяло да има среща. В допълнение, утре Меркел ще се среща лично с Оланд..щото нали Гърция нищо не значела и с нея или без нея е все тая.

vgc
Мнения: 1469
Регистриран: 10 дек 2009, 10:18
40 получени
6 дадени

Re: Еврото и Гърция

Мнение от vgc » 05 юли 2015, 23:29

BDSM_Mistress написа: Лъжа. Никъде не съм казвала, че съм ЗА планова икономика. Нещо си фантазираш...

САЩ не се е засилил да брани българските глави колкото омразния СССР. Камо ли да прави съвместни космически полети, че с първи, че и с втори българин.

Пази боже сляпо да прогледа.
Първо, само споменавам че докато не обърнеш нормално разговорите си в мъжки род това ще ми е последната реплика с теб. Алтернативният вариант е ако минеш под ножа и докажеш че майката природа нещо наистина е била пообъркала при теб, просто се похвали че проблемът е отстранен и ще приемем новата ти същност...

Казах ти че си с промит мозък, но не искаш да погледнеш трезво, какъв СССР те гони пък сега. Талантливите българи имат огромен шанс да постигнат това което искат в момента, ако не тук то зад граница. Ето ти и малко четиво, може и да ти е полезно за да разбереш че успеха не се изчерпва само с космическата надпревара: Българите, успели в чужбина - някой чувал ли е за...
Форексът е полезен като ХОБИ

Потребителски аватар
Борето_С
Мнения: 570
Регистриран: 21 окт 2014, 14:53

Re: Еврото и Гърция

Мнение от Борето_С » 05 юли 2015, 23:50

Обявен е код кафяво. :grin:


Изображение
Proud student of KVV and pitfx!

Потребителски аватар
BDSM_Mistress
Мнения: 2053
Регистриран: 31 окт 2013, 07:22

Re: Еврото и Гърция

Мнение от BDSM_Mistress » 05 юли 2015, 23:51

Не мога да разбера и какво са виновни гърците. За тях те си действат правилно. Имат дългове, правителството, като НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО, търси по-лек изход. Кое е ненормалното? Все едно аз да дължа кредит на банка, майка ми отива да го предоговаря. Естествено, че ще търси по-добри условия, а не да ми натяква "виж сега, има си принципи, цял живот ще изплащаш лихви, безработен ще си и така".

Кво са виновни, че мислят за себе си? Ми мислят и накрая може и да изчезне тази дупка от 250 милиарда евро. Нашите като са тъпунгери. Те за 1 милиард тук се надуват, при това като е компенсация за срината енергетика. Мегито, друга продажница летяща от цвят на цвят-НДСВ, ГЕРБ-духа там на Барозо, нацепиха и путето и накрая ни предаде като евтина проститутка. Кво са виновни гърците, че техните не са евтини проститутки?

Оня ден Бойко и той смехоран. Писнало му било от Гърция. Реват там с Плевналиев защо им се обръщало внимание като ние сме много по-зле. Ми могат си хората, оправят се. Ние като помияри лаем. Все едно ние ако си оправим някой наш кредит Македония да писне ама ние сме и по-зле, не искаме България да се оправя. Завист ей!

Гърция няма какво да я мислете. Така наречените соц лидери си действат точно соц, за народа, не за личните интереси. Това да не ти е фалшивата България на сбъркания програмист.

Конкретно.
1. Утре отварят банките. Нямали пари. Искат от ЕЦБ. Европа е на ход. Ще им откажеш ли? Каквото и да е, по закон те все още са член и на ЕС и на еврозоната. Все едно утре БНБ да откаже финансиране на ловешка банка, счита че вече не е българска, така й отърва.
2. Те са смели (разбира се от резултата при вота) и утре са готови за преговори........Европа, уж твърда и принципна не е. Иска дни. Че утре Меркел-Оланд, че ЕЦБ да види какво ще отговаря, че финансовите министри да се срещнели, поне 3 дни.
3. Гърците имат желязна карта зад себе си. Народа. Сега не отказваш ново споразумение на уж някакво разюздано правителство. Лесно ще ти покажат волята на народа и че те просто я изразяват.
4. Гърция не иска излизане от Европа. Ако се стигне до там това ще е еднолично решение на Европа. Нещо увисват принципите. Някакви наказания сред уж солидарни държави. Все едно САЩ да изхвърли Тексас от съюза, защото там някакви кравари пушат Марлборо и нямат производителността на Силиконовата долина.
5. Както казах по-рано ЕС го чакат големи неща, които имат значение вече за него и там Гърция играе важна роля. Сама по себе си може и да не е голяма част от Европа, но последствията са. Първо, имигрантите дето налитат през средиземноморието, второ, санкциите срещу Русия, трето вота за ЕС във Великобритания през 2017. Всяко едно от тези неща може да изтрещи при изхвърляне на гърците, а те вече са големи неща за ЕС. Така че да си гълтат хапчето и да пият студената война от 250 милиарда и да си траят. По същия начин ги приеха и през 81-а. Защо не ги оставиха? За да се усили Запада. Ами като вземаш нещо го вземаш освен с плюсовете и минусите му. Няма такъв номер когато е хубаво добре сте ни дошли, ама сега е тягостно покрай кредитите и айде чупката.

Най-важното. Докато няма и фискален съюз евро идеята е абсурдна. Германия защо не се откаже от източните си провинции, където наля милиарди, и да си остане в територията на ФРГ? Като искаш по-голям свободен и единен пазар на който да си лидера поемаш и по-малкото минусови злини. Не можеш да кажеш при тях "ама аз тук не участвам". В такъв случай, за да не се минават с кредити, затваряме единна Европа, въвеждаме граници, мита, различни валути и Германия няма да бъде завлечена от никоя държава..........ама няма да има и лесния единен пазар на който да доминира.

Този измислен номер с фалшивите "евро-атлантически ценности" върви в България. Тук нищо чудно някой тъпанар да се съгласи още 100-тина години да сме бедни, със заплати по 500 лева и да връщаме кредити, но пък да отворим свободно пазара си, защото така казвали западните принципи.

ПП. Задавам прост въпрос. Гръцката ситуация в САЩ. 25% безработни, сред младежите над 50% безработица, невъзвращаем дълг, рязко слизане надолу в стандарта през последните пет години. И тук се появява някой многознайко и предлага на американците още остеръти межърс за няколко поколения. Дали ще се навият?
Момчета и момичета. Демокрацията и правилата се спазват ако си печеливш. Като не си няма демокрация. Нито една богата държава от типа на Германия, САЩ или Великобритания няма да приеме правилата които се предлагат на Гърция сега. Само тъпунгери спазват правилата за едното потупване по рамото и после се пъчат как покривали евро изисквания, а нацията се превръща в тъпи клошари и там някъде Вяс е в екстаз от такъв тип демокрация.

Потребителски аватар
BDSM_Mistress
Мнения: 2053
Регистриран: 31 окт 2013, 07:22

Re: Еврото и Гърция

Мнение от BDSM_Mistress » 06 юли 2015, 00:05

Талантливите българи имат огромен шанс да постигнат това което искат в момента
Една нация не е само от талантливи. Има и средно можещи, има и неможещи. Има и инвалиди, пенсионери, деца, които пък по очевидни причини нямат никакъв шанс да проявяват талант и явно според теб трябва да мрат на пазарните принципи. При работещите пък, например Уили Танер не е някой голям талант ама си ходи там на работа в социалните служби и САЩ не са го направили клошар само защото не е някой мозък.

Ето това представлява нацията. Има всякакви хора в нея. Никой не ти говори за равенство и всички да имат еднакво ама това няма да ти го обяснявам.

Ти си погледнал в най-малко необходимото ниво. Ако талантлив заслужава 5 хиляди, а неталантлив хиляда, по-малка беда е ако талантливия ощетиш и има 4 и дори 3 хиляди отколкото по неможещия ако направиш клошар и безработен с 0 лева.

Така че нереализиралите се на Запад при соца са по-малкото зло отколкото тълпата от гладни сега. То е като при правосъдието. По-добре да не накажеш виновен (лентяй при соца), отколкото да накажеш невинен (покрай него и цялото население сега). От двете злини първата е по-малка.

Представи си стая с 10 човека и за нея знаем, че вътре има със сигурност 5 убийци, но кои са не знаем и няма доказателства за никой. По твоята смахната логика трябва да убием десетте, за да накажем със сигурност престъпниците, но и да смачкаме невинни, а по-нормалната логика ще се пуснат на свобода всички и ще се търси друго решение.

Когато говорим за България говорим за българите, а не за програмисти, софиянци, по-талантливи. Ако ще си говорим глупости аз съм за въвеждането на робовладелския строй в страната при условие, че съм робовладелец. Така диктува моя интерес, нищо че не е българския.

Georgihh
Мнения: 2460
Регистриран: 08 сеп 2011, 21:49

Re: Еврото и Гърция

Мнение от Georgihh » 06 юли 2015, 01:00

BDSM_Mistress написа:Не мога да разбера и какво са виновни гърците. За тях те си действат правилно. Имат дългове, правителството, като НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО, търси по-лек изход. Кое е ненормалното? Все едно аз да дължа кредит на банка, майка ми отива да го предоговаря. Естествено, че ще търси по-добри условия, а не да ми натяква "виж сега, има си принципи, цял живот ще изплащаш лихви, безработен ще си и така".

Кво са виновни, че мислят за себе си? Ми мислят и накрая може и да изчезне тази дупка от 250 милиарда евро. Нашите като са тъпунгери. Те за 1 милиард тук се надуват, при това като е компенсация за срината енергетика. Мегито, друга продажница летяща от цвят на цвят-НДСВ, ГЕРБ-духа там на Барозо, нацепиха и путето и накрая ни предаде като евтина проститутка. Кво са виновни гърците, че техните не са евтини проститутки?

Оня ден Бойко и той смехоран. Писнало му било от Гърция. Реват там с Плевналиев защо им се обръщало внимание като ние сме много по-зле. Ми могат си хората, оправят се. Ние като помияри лаем. Все едно ние ако си оправим някой наш кредит Македония да писне ама ние сме и по-зле, не искаме България да се оправя. Завист ей!

Гърция няма какво да я мислете. Така наречените соц лидери си действат точно соц, за народа, не за личните интереси. Това да не ти е фалшивата България на сбъркания програмист.

Конкретно.
1. Утре отварят банките. Нямали пари. Искат от ЕЦБ. Европа е на ход. Ще им откажеш ли? Каквото и да е, по закон те все още са член и на ЕС и на еврозоната. Все едно утре БНБ да откаже финансиране на ловешка банка, счита че вече не е българска, така й отърва.
2. Те са смели (разбира се от резултата при вота) и утре са готови за преговори........Европа, уж твърда и принципна не е. Иска дни. Че утре Меркел-Оланд, че ЕЦБ да види какво ще отговаря, че финансовите министри да се срещнели, поне 3 дни.
3. Гърците имат желязна карта зад себе си. Народа. Сега не отказваш ново споразумение на уж някакво разюздано правителство. Лесно ще ти покажат волята на народа и че те просто я изразяват.
4. Гърция не иска излизане от Европа. Ако се стигне до там това ще е еднолично решение на Европа. Нещо увисват принципите. Някакви наказания сред уж солидарни държави. Все едно САЩ да изхвърли Тексас от съюза, защото там някакви кравари пушат Марлборо и нямат производителността на Силиконовата долина.
5. Както казах по-рано ЕС го чакат големи неща, които имат значение вече за него и там Гърция играе важна роля. Сама по себе си може и да не е голяма част от Европа, но последствията са. Първо, имигрантите дето налитат през средиземноморието, второ, санкциите срещу Русия, трето вота за ЕС във Великобритания през 2017. Всяко едно от тези неща може да изтрещи при изхвърляне на гърците, а те вече са големи неща за ЕС. Така че да си гълтат хапчето и да пият студената война от 250 милиарда и да си траят. По същия начин ги приеха и през 81-а. Защо не ги оставиха? За да се усили Запада. Ами като вземаш нещо го вземаш освен с плюсовете и минусите му. Няма такъв номер когато е хубаво добре сте ни дошли, ама сега е тягостно покрай кредитите и айде чупката.

Най-важното. Докато няма и фискален съюз евро идеята е абсурдна. Германия защо не се откаже от източните си провинции, където наля милиарди, и да си остане в територията на ФРГ? Като искаш по-голям свободен и единен пазар на който да си лидера поемаш и по-малкото минусови злини. Не можеш да кажеш при тях "ама аз тук не участвам". В такъв случай, за да не се минават с кредити, затваряме единна Европа, въвеждаме граници, мита, различни валути и Германия няма да бъде завлечена от никоя държава..........ама няма да има и лесния единен пазар на който да доминира.

Този измислен номер с фалшивите "евро-атлантически ценности" върви в България. Тук нищо чудно някой тъпанар да се съгласи още 100-тина години да сме бедни, със заплати по 500 лева и да връщаме кредити, но пък да отворим свободно пазара си, защото така казвали западните принципи.

ПП. Задавам прост въпрос. Гръцката ситуация в САЩ. 25% безработни, сред младежите над 50% безработица, невъзвращаем дълг, рязко слизане надолу в стандарта през последните пет години. И тук се появява някой многознайко и предлага на американците още остеръти межърс за няколко поколения. Дали ще се навият?
Момчета и момичета. Демокрацията и правилата се спазват ако си печеливш. Като не си няма демокрация. Нито една богата държава от типа на Германия, САЩ или Великобритания няма да приеме правилата които се предлагат на Гърция сега. Само тъпунгери спазват правилата за едното потупване по рамото и после се пъчат как покривали евро изисквания, а нацията се превръща в тъпи клошари и там някъде Вяс е в екстаз от такъв тип демокрация.

Много добър пост, надявам се гърците да спечелят за да изритаме после нашите гъзолизовци.

Потребителски аватар
BDSM_Mistress
Мнения: 2053
Регистриран: 31 окт 2013, 07:22

Re: Еврото и Гърция

Мнение от BDSM_Mistress » 06 юли 2015, 01:13

Радвам се, че има такива като теб. Гърците какво ще направят си е тяхна работа. Като всеки човек под слънцето и те гонят интереса си. Симпатизирам им, но символично. Аз няма да съм печеливш от тяхната печалба, но пък като всеки нормален не мога да се наслаждавам как големия и преялия мачка по-слабия. Като страничен наблюдател съм за тях, но до там.
Моя истински проблем е България, защото аз съм българин и живея в България и тук идва това което си написал. Страхотен шут по всички български проститутки без значение на цвят и партия. В това число и такива с мисленето на някои форумци тук. Пир по време на чума. Страната е в апокалипсис той ми рисува розови картини сякаш аз съм идиот като него.

Потребителски аватар
Борето_С
Мнения: 570
Регистриран: 21 окт 2014, 14:53

Re: Еврото и Гърция

Мнение от Борето_С » 06 юли 2015, 19:00

Изображение

:grin: :grin: :grin:
Proud student of KVV and pitfx!

Потребителски аватар
Georgi
Мнения: 2750
Регистриран: 23 яну 2011, 13:39

Re: Еврото и Гърция

Мнение от Georgi » 06 юли 2015, 19:45

Не е вината в народа на гърция. Вината както винаги си е "......рибата мирише откъм главата......"

Потребителски аватар
BDSM_Mistress
Мнения: 2053
Регистриран: 31 окт 2013, 07:22

Re: Еврото и Гърция

Мнение от BDSM_Mistress » 06 юли 2015, 19:51

Разбивка по възрастови групи на гласувалите с НЕ на греферендума.
Breakdown of No in #Grefenderum by age
18-24: 85%
25-34: 72.3%
35-44: 67.4%
45-54: 69.2%
55-64: 59.4%
65+: 44.9%

Потребителски аватар
BDSM_Mistress
Мнения: 2053
Регистриран: 31 окт 2013, 07:22

Re: Еврото и Гърция

Мнение от BDSM_Mistress » 06 юли 2015, 19:56

Големият букмейкър Ладброукс промени (увеличи) залозите за излизане на Гълция от еврозоната. В момента коефициентите предполагат 60% шанс за оставане на Гърция и 40% шанс да напусне еврозоната.

Потребителски аватар
Lucifer
Мнения: 1513
Регистриран: 06 сеп 2013, 08:57
Местоположение: София
1 дадени

Re: Еврото и Гърция

Мнение от Lucifer » 06 юли 2015, 20:23

BDSM_Mistress написа:Радвам се, че има такива като теб. Гърците какво ще направят си е тяхна работа. Като всеки човек под слънцето и те гонят интереса си. Симпатизирам им, но символично. Аз няма да съм печеливш от тяхната печалба, но пък като всеки нормален не мога да се наслаждавам как големия и преялия мачка по-слабия. Като страничен наблюдател съм за тях, но до там.
Моя истински проблем е България, защото аз съм българин и живея в България и тук идва това което си написал. Страхотен шут по всички български проститутки без значение на цвят и партия. В това число и такива с мисленето на някои форумци тук. Пир по време на чума. Страната е в апокалипсис той ми рисува розови картини сякаш аз съм идиот като него.
За големия ,че ЕС и Германия са големи съм съгласен обаче преялия ???Ох леле....
Гърция се тъпка с пари и после Германия е преяла . Логиката ти е убиец .

П.П. - Ако пак смяташ да ми говориш за историята и как големите са прецакали Гърция или нас то силно те съветвам да не се окаже ,че знам историята по-добре от теб .
Форекса е като маратон - който бърза в началото често не стига до края.

Потребителски аватар
p_dim
Мнения: 523
Регистриран: 12 фев 2013, 17:43
101 получени
83 дадени

Re: Еврото и Гърция

Мнение от p_dim » 06 юли 2015, 23:09

Georgi написа:Не е вината в народа на гърция. Вината както винаги си е "......рибата мирише откъм главата......"
:good: Много точно казано колега! Това е темата която упорито се заобикаля по разбираеми причини. А именно никой не говори и не каза: Къде потънаха всичките тия милиарди и дай да ги намериме и да накажем виновните! Щото в Гърция, точно както е и в БГ, си има една група олигарси които "не се пипат" който и да дойде на власт. Те чрез техните посреднически фирми са просто сраснати с държавните структури в Гърция и държавата се източва през тях. Колко от всичките тия милиарди € са стигнали до обикновения грък? Очевидно нищожно малко. А знае ли се тогава кой и колко е взел от голямата пара? Разбира се, че се знае, да не би в БГ да не се знае кой завлече парите на КТБ. Само, че тия хора "не се пипат", нито в БГ нито в Гърция. Затова както вече на всички е ясно, че парите на КТБ никога няма да се намерят (защото никой не ги и търси), така и в Гърция е същата работа. Всъщност Гърция може просто за секунди да се оправи с дълговете си, като приватизира част от пристанища или други апетитни за бизнеса сектори, като дори не е нужно държавата да продава изцяло дяловете си, а само част от тях. Предостатъчно е да съберат 100 млрд. от приватизация и да намалят дълговете си от 300 млрд на 200 млрд. и дълга става напълно контролируем и обслужваем а и базата за преговори по разсрочване на останалото става съвсем друга. Т.е. изобщо не е нужно да се изчиства дълга до нула за да си влезнат в релси нещата. САМО ЧЕ, тая работа с приватизацията изобщо не трябва да се случва, защото "някои хора" логично ще си загубят позициите и ще им пресъхне кранчето. Нещо повече, злите езици в Гърция твърдят че предизборната кампания на Ципрас (партия Сириза) е била яко финансирана от определени хора, силно заитересувани да дойде на власт крайно лява партия - противник на всякакви приватизации. Теоретично дори държавата да реши да продаде дялове (приватизира) в някой сектор, то заинтересованите олигарси могат да участват на търга и да си купят дялове и така да си останат на позициите, ама това са хора които не са свикнали да си бъркат в джоба по никакъв повод, свикнали са само еднопосочно да лапат и това е. Това е целия проблем, затова кредиторите искаха "реформи" т.е. гаранции че парите от следващите помощи няма да потънат пак в дълбоките дупки, в последните им предложения дори не искаха повече да се орязават пенсии, ама думата "реформи" звучи много грубо за Ципрас и соц икономиста Варуфакис. Та гръцкия електорат беше брутално извъртян от всякъде. Като гласуваха "НЕ" на референдума, те казаха "НЕ - няма да си пипаме олигарсите, НЕ - няма да им разваляме рахата, ако ще да излезнем от еврозоната, важното е при тях пак да си тече, както е било. НЕ - няма да търсиме къде потънаха парите от кредитите, ама още трябва да ни дадете че "нашите любимци" отдавна нищо не са лапали". Цирка беше добре режисиран, но ако мине номера и им дадат още пари без да реформират нищо, това ще е просто подигравка с данъкоплатците в цялата еврозона. Не бих прогнозирал какво ще стане нататък, просто чакаме следващия епизод: "ЕС отвръща на удара", джедай Варуфакис няма да участва поради това че бил нефотогеничен и антипатичен на публиката :smile:

Отговори

Върни се в “FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта