FOREX - Търговия с валута, злато и петрол
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
US GDP - търговия срещу новината
US GDP е новина, която очаквам да предизвика достатъчно волатилност, за да мога да приложа този метод. Ще отиграя новината през EUR/JPY. След това ще пиша какво се е получило.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Re: FOREX Trading :: Currency Trading :: Форекс търговия
US GDP излезе малко по-лошо от очакваното -5.7% срещу очакванно -5.5%. Но това явно беше отиграно и пазарът не реагира. Нямаме сделка...
Re: gbp/usd - ударен стоп
Актвиран е sell limit на 1.6181. Стоп засега няма да сложа. Цел 1.5880.gosheto wrote: Аз съм готов да скъсявам кабела над 1.6180. Преди или след новините - както дойде.
Приятен уикенд на всички.
eur/usd weekly
На седмична графика имаме ясно изразен възходящ тренд. Можем да допуснем движение на цената във възходящия син канал, където целта за следващата седмица излиза 1.4400. Ако гледаме пробитата жълта трендлиния, целта за юни е 1.4800. Но не самите цели са толкова важни. Важното е накъде отива пазара. Отговорът при таз седмичното затваряне е повече от красноречив - нагоре.
Корекции могат да бъдат търсени и играни на 1Н графика. Добре е да се изчака формирането на някаква графична формация (триъгълник, head and shoulders) преди да се влезе в къса позиция. Според мен скъсяванията от върховете са с малки шансове за успех, освен ако не става дума за скалпиране.

Корекции могат да бъдат търсени и играни на 1Н графика. Добре е да се изчака формирането на някаква графична формация (триъгълник, head and shoulders) преди да се влезе в къса позиция. Според мен скъсяванията от върховете са с малки шансове за успех, освен ако не става дума за скалпиране.

Re: EURJPY триъгълник
long eur/jpy @ 134.00, stop loss 132.45, target - високо... 10 фигури.Daniel wrote:Докато вие гледате как да купите йената, аз гледам как да я продам, само че срещу еврото. Имаме пробит триъгълник на дейли чарт. Фигурата е много чиста. Първо е била тествана горната стена - свещта, която съм отбелязал с червената стрелкичка. След това стената е пробита и имаме категорично затваряне над нея. Целта идва 10 фигури.
Ще изчакам корекция и влизам дълъг около 134.00, отново с малка позиция. Ако пък не върне, ще се хвърля в движение.
Отново ще държа половината позиция до таргета, с другата половина ще се опитам да хващам движения на по-малките графики.
Вече държа 2 дългосрочни дълги позиции - gbp/chf и eur/jpy.
Re: gbp/usd - ударен стоп
Здравейте.gosheto wrote: Актвиран е sell limit на 1.6181. Стоп засега няма да сложа. Цел 1.5880.
Приятен уикенд на всички.
Уикендът действително беше приятен, но за съжаление не мога да кажа същото за тази сутин :?
2 фигури съм назад за днес, а в петък бях на малка печалба

gosheto, дано не си с голяма позиция, защото до края на деня не виждам как ще направим значителна корекция. Моментумът е много силен. Доларът го размазват по всики фронтове.
Отново ще имаме високо затваряне на европейските валути срещу $. Гледам MACD - едва ли ще дивергира на часовите графики, което означава, че до края на възходящото движение на еврото и паунда има още време. Утре-вдругиден може да има корекция, но след това пак връх... евентуално там може да се търси позиция на 4Н графика.
Отново ще имаме високо затваряне на европейските валути срещу $. Гледам MACD - едва ли ще дивергира на часовите графики, което означава, че до края на възходящото движение на еврото и паунда има още време. Утре-вдругиден може да има корекция, но след това пак връх... евентуално там може да се търси позиция на 4Н графика.
Forex trading is momentum trading!
Айде и аз да дам акъл...
След малко скъсява евото за двадесетина бързи пипа. Чакам само да чукне новото връхче.
След малко скъсява евото за двадесетина бързи пипа. Чакам само да чукне новото връхче.
Тъкмо публикувах и новото връхче беше факт. Късо евро на 1.4244.
Вижте, моментумът си е моментум, трендът си е тренд, сентимънта си е сентимънт. Но без корекции не може. Пипсовете са си пипсове независимо дали са взети от тренда или от корекцията. Независимо дали се търгува тренда или корекцията, трябва стоп. Моят е на 1.4264, цел 1.4224. Винаги играя 1:1 и разчитам да познавам в повече от 50%.
Вижте, моментумът си е моментум, трендът си е тренд, сентимънта си е сентимънт. Но без корекции не може. Пипсовете са си пипсове независимо дали са взети от тренда или от корекцията. Независимо дали се търгува тренда или корекцията, трябва стоп. Моят е на 1.4264, цел 1.4224. Винаги играя 1:1 и разчитам да познавам в повече от 50%.
EURUSD Take Profit +20 p
Опа, целта изпълнена. 20 пипона в джеба. Както казах, 20 пипса са си 20 пипса. Все едно дали са от тренд или от корекция.Wolverine wrote:Късо евро на 1.4244... цел 1.4224.
Абе новите трендове първоначално не изглеждат ли винаги като корекция? Я вижте на БФБ каква хубава "корекция" направихме - 90%.
GBP/CHF stop change
Вдигам стопа на дългата GBP/CHF на 1.7150. Дотук позицията е на +2 фигури. Може би към края на деня ще затворя 1/2 и ще я вкарам отново ако има корекция.
Вълчо, ясно е, че и по корекциите може да се правят пари. Просто по тренда е по-лесно. Виждаш, вместо 20 пипа имам 2 фигури печалба по GBP/CHF и над 1 фигура печалба по дългата EUR/JPY. Лесно е да се играе по тренда. Вярно, че стоповете идват по-дълбоки, но като позицията стигне таргета, сметката набъбва значително.
Успех!
Вълчо, ясно е, че и по корекциите може да се правят пари. Просто по тренда е по-лесно. Виждаш, вместо 20 пипа имам 2 фигури печалба по GBP/CHF и над 1 фигура печалба по дългата EUR/JPY. Лесно е да се играе по тренда. Вярно, че стоповете идват по-дълбоки, но като позицията стигне таргета, сметката набъбва значително.
Успех!
EUR/USD - intraday analysis
Възходящият тренд на еврото показва признаци на умора на малките графики. На 1Н графика имаме дивергенции на MACD и RSI. Цената слезе до трендлинията и веднага отскочи 30 пипа, което показва, че трендлинията е адекватна и още държи. Пробив на трендлинията води до нивото на подкрепа 1.4070-1.4100, което според мен ще прати цената към нов връх. На 1.4070 е 38 фибо корекция на последното възходящо движение на часова графика.
Стратегията: Няма да играя корекцията - оставям я на Вълчо. Под 1.4100 търся влизане в дълги евра с цел 1.4400.

Стратегията: Няма да играя корекцията - оставям я на Вълчо. Под 1.4100 търся влизане в дълги евра с цел 1.4400.

Здравейте.
EURUSD - sell limit @ 1.4245 -ще се пробвам да продам върха. След 5 минути на новината може да се получи доста расива спица, нов връх и .... надолу по пързалката. Стоп слагам на 1.43. Цел ще определя после.
EURUSD - sell limit @ 1.4245 -ще се пробвам да продам върха. След 5 минути на новината може да се получи доста расива спица, нов връх и .... надолу по пързалката. Стоп слагам на 1.43. Цел ще определя после.
Forex trading is momentum trading!
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Къса позиция в евро/йена на 136.39 - търговия срещу новината. Цел 10-15 пипа.
Даниел, хеджирам те за малко ;)
Даниел, хеджирам те за малко ;)
Re: EURJPY триъгълник +250 пипса
Нещата се развиха много бързо... И много добре. Прибирам половината позиция на 136.59. Стопа на другата 1/2 местя на 133.80.Daniel wrote: long eur/jpy @ 134.00, stop loss 132.45, target - високо... 10 фигури.
Отново ще държа половината позиция до таргета, с другата половина ще се опитам да хващам движения на по-малките графики.
Re: EUR/USD - intraday analysis
Ok, приемам предизвикателството. Късо евро на 1.4192. Цел 1.4172. Стоп 1.4212Daniel wrote: Стратегията: Няма да играя корекцията - оставям я на Вълчо.
Днес ще е двойно или нищо
Вълчо, що ти трябваше от мечка ремичка.
Мисля, че еврото мазно пое към 1.4100 нивото от посления ми анализ. На 5 минутна графика изглежда така сякаш продава някой голям - 20 пипа надолу, почивка 5м, още 20 пипа надолу. По всяка вероятност утре ще има добри нива за удължаване на еврото.
Мисля, че еврото мазно пое към 1.4100 нивото от посления ми анализ. На 5 минутна графика изглежда така сякаш продава някой голям - 20 пипа надолу, почивка 5м, още 20 пипа надолу. По всяка вероятност утре ще има добри нива за удължаване на еврото.
Здравейте.
Чакам еврото да слезе още малко и ще удължавам. Има да се изпълни едно условие по малките графики. За да се изпълни, трябва да видим ново интрадей дъно.
Има вариант еврото да продължи направо към 1.38-1.3700, но засега смятам, че преди това ще има тест на вчерашния връх.
Чакам еврото да слезе още малко и ще удължавам. Има да се изпълни едно условие по малките графики. За да се изпълни, трябва да видим ново интрадей дъно.
Има вариант еврото да продължи направо към 1.38-1.3700, но засега смятам, че преди това ще има тест на вчерашния връх.
Къси usdcad на 1.0915. Стоп лос = тейк профит = 20п.
Да види Даниел, че мога да търгувам и по тренда :)
Да види Даниел, че мога да търгувам и по тренда :)
USD/CAD +20p
Прибрах 20 бързи пипона от късия канадец.
Сега чакам еврото да пробие върха от вчера и да му вкарам един токмак
Сега чакам еврото да пробие върха от вчера и да му вкарам един токмак