Центова сметка

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.
Lucifer
1 получени
1 дадени

Центова сметка

Post by Lucifer » 06 Jun 2014, 06:14

В темата Начинаещ Трейдър - Въпроси видях един пост със съвет за центова сметка ....обаче трейдър не предлагат ..за бенчмарк мисля ,че не ...елана трейдинг и другите по известни български брокери до колкото знам не предлагат ..и ми стана интересно за какво става въпрос . Лесно е до ума да се сетя ,че е за стотинки .Т.е. показва 100.00 ама не са лева ,а стотинки . Чудесно е за първа реална сметка ..ама ...има ли брокер ,който да го предлага ?Имам предвид български брокер . Разбирам английски , обаче не се чувствам спокойно с чуждестранни брокери без български език .Ако нямат офис в България и по конкретно София ..не ми ги хвалете !! И разбира се другия важен въпрос - помага ли ??Според мен от сметка с 200 лв много трудно ще се изхранва човек ...а от сметка със стотинки..нищо няма да се печели и ще е ей така за спорта и малко опит .Аз отдавна съм тук и досега не съм мяркал тема за центовите сметки ,но ако има такава се извинявам .
Форекса е като маратон - който бърза в началото често не стига до края.

poppopov
4 получени

Re: Центова сметка

Post by poppopov » 06 Jun 2014, 06:29

Мисля, че единствен от българските брокери само Варчев предлагат подобна възможност. До колкото знам, репутацията им е спорна. Но при подобен вид сметка се съмнявам, че ще създават проблеми.

StoneHeart
1 получени
1 дадени

Post by StoneHeart » 06 Jun 2014, 06:39

От българските брокери като че ли само Варчев предлагат центов акаунт.
Разбира се откриването на сметка се прави единствено в офис на фирмата.
Има ограничение : максимална сума на акаунта 500 долара.
----
А от чуждите харесвам Forex4you
На практика това е брокер, който предлага почти всичко :
- управлявани сметки
- копиране на сделки
- има много видове акаунти, все някой ще ти пасне
След като веднъж минеш процедурата по регистрация
(като лице трябва да потвърдиш самоличността си)
от там нататък може да правиш всички.
И всичко се прави он-лайн.
И някой от начините за теглене/депозиране са моментално.

jivko78

Post by jivko78 » 06 Jun 2014, 07:25

тези центови сметки ставам да пробваш някой експерт или пък някоя стратегия за търговия

K_W
5 получени

Post by K_W » 06 Jun 2014, 08:24

Има смисъл, до толкова че е по-добре от демо. Но и 200лв не са кой знае колко за реална сметка, мисля, че опита и преживяването с 200лв, биха били много по- ценни.
Разликата между демо и реал е страха и алчноста. Предизвикателството е да се пребориш с тях, ако това което губиш и печелиш не значи нищо за теб, предизвикателство няма.

jivko78

Post by jivko78 » 06 Jun 2014, 09:32

Все пак човек докато не овладея до известна степен емоциите си страх и алчност, не мисля че е възможно да стане успешен трейдър

sakral

Post by sakral » 06 Jun 2014, 10:42

jivko78 wrote:Все пак човек докато не овладея до известна степен емоциите си страх и алчност, не мисля че е възможно да стане успешен трейдър
Много вярно и не толкова лесно за постигане

kompira
53 получени
9 дадени

Post by kompira » 06 Jun 2014, 15:09

Като за любителско разцъкване на реална центова сметка, без да давате пари от джоба си, при не БГ брокер, бих предложил и http://www.tradefort.ws. За всеки нов клиент се предлага "Welcome no deposit bonus" в размер на 5$, който се начислява в реалния акаунт. Или с други думи, балансът по новооткритата центова сметка ще показва 500. Може да избирате между акаунти с 4-разрядни котировки с фиксиран спред както и 5-разрядни с плаващ, ливъридж до 1:1000 и т.н... Този бонус както и профита от него могат да се теглят, след като навъртите 150 центови лота (или 1.5 лота при стандартна сметка). Това звучи стряскащо на пръв поглед, но все пак трябва да знаете, че абсолютно безплатен обяд няма, а и според мен тази оферта не е за меркалиите за бързо забогатяване, има съвсем други тенивровъчни/образователни цели за начинаещите кандидат тръйдъри, търсещи на първо време безрискова за джоба си търгвия.
Аз още преди няколко години се възползвах от този welcome бонус от 5$ с центов 5-разряден акаунт. Правих си тестове с разни експерти по едно време, удвоих сумата, натрупвайки изтъргуван обем от 33 лота, при което още нямам право за теглене, така че не мога да потвърдя все още с личен опит коректността на тази процедура.

Съветът ми към автора на темата е да не се ограничава само до БГ посредниците. :wink: Ето тук например има инфо, ревюта и критерии за търсене измежду много чужди брокита. http://www.100forexbrokers.com/reviews-ratings Успехи и много приятни емоции в света на финансовите пазари!

Ecogen

Post by Ecogen » 06 Jun 2014, 17:52

poppopov wrote:Мисля, че единствен от българските брокери само Варчев предлагат подобна възможност. До колкото знам, репутацията им е спорна. Но при подобен вид сметка се съмнявам, че ще създават проблеми.
Защо да им е спорна репутацията? От години търгувам при тях. Много съм доволен. Да, предлагат центова сметка. Може да е във всякаква валута.

darka9

Post by darka9 » 06 Jun 2014, 18:53

Ecogen wrote: Защо да им е спорна репутацията? От години търгувам при тях. Много съм доволен. Да, предлагат центова сметка. Може да е във всякаква валута.
Съгласен съм, че Варчев са точни. Поне при мен. Не съм се възползвал от центовата им сметка, но смятам, че и там няма да има проблем. Особено, при мисълта, че дори и да те измамят, ще са някакви стосинки максимум десет- двадесет лева да кажем напред. А това не вярвам да си струва репутацията им.

Lucifer
1 получени
1 дадени

Post by Lucifer » 07 Jun 2014, 01:47

kompira wrote:Като за любителско разцъкване на реална центова сметка, без да давате пари от джоба си, при не БГ брокер, бих предложил и http://www.tradefort.ws. За всеки нов клиент се предлага "Welcome no deposit bonus" в размер на 5$, който се начислява в реалния акаунт. Или с други думи, балансът по новооткритата центова сметка ще показва 500. Може да избирате между акаунти с 4-разрядни котировки с фиксиран спред както и 5-разрядни с плаващ, ливъридж до 1:1000 и т.н... Този бонус както и профита от него могат да се теглят, след като навъртите 150 центови лота (или 1.5 лота при стандартна сметка). Това звучи стряскащо на пръв поглед, но все пак трябва да знаете, че абсолютно безплатен обяд няма, а и според мен тази оферта не е за меркалиите за бързо забогатяване, има съвсем други тенивровъчни/образователни цели за начинаещите кандидат тръйдъри, търсещи на първо време безрискова за джоба си търгвия.
Аз още преди няколко години се възползвах от този welcome бонус от 5$ с центов 5-разряден акаунт. Правих си тестове с разни експерти по едно време, удвоих сумата, натрупвайки изтъргуван обем от 33 лота, при което още нямам право за теглене, така че не мога да потвърдя все още с личен опит коректността на тази процедура.

Съветът ми към автора на темата е да не се ограничава само до БГ посредниците. :wink: Ето тук например има инфо, ревюта и критерии за търсене измежду много чужди брокита. http://www.100forexbrokers.com/reviews-ratings Успехи и много приятни емоции в света на финансовите пазари!
Ако договорът не е на български и при проблем не мога да отида до техен офис в София - не давам лична информация нито моя нито на майка ми .
Форекса е като маратон - който бърза в началото често не стига до края.

kompira
53 получени
9 дадени

Post by kompira » 07 Jun 2014, 04:47

Lucifer wrote:Ако договорът не е на български и при проблем не мога да отида до техен офис в София - не давам лична информация нито моя нито на майка ми .
При положение, че почти всички брокери в цял свят предлагат извършването на всички процедури (регистрация, верификация, депозит, теглене...) он-лайн, без да излизаш от вкъщи, не виджам какъв е проблемът. То по тази логика, "Алпари" нямаха да имат клиенти от Нигерия например, защото офсът им не е близо до трейдъра...:-?

За личната информация няма място за притеснение според мен, какъвто е рискът в БГ посредниците, такъв е и в чуждите. Има сайтове за сравнения на брокери, с рейтинги/репутация/мнения от клиенти, така че може да избираш.

Какъвто и проблем/конфликт да възникне между двете страни, практиката показва, че в много малко случаи може да се направи нещо (различно от с обаждането по телефона) с лично посещение/разправия в офисът им. В самия договор си имат не малко вратички, с които могат да оборят всяка твоя "теория", с което ще се провалиш и в съдебната зала, ако докараш до там нещата. В такива случаи, ако проблемът ти е толкова важен, теглиш си капитала, зарязваш ги и отиваш другаде, като им слагаш негативен рейтинг нейде из нетя... и така спестявайки си много разправии, разходи и главоболия.

Това е от мен, с предния пост дадох пример/насока за размисъл, пък вече всеки има правото да решава каквото му е угодно.

bvg
46 получени
10 дадени

Post by bvg » 07 Jun 2014, 07:35

проблема е че ако стане нещо, разправииите с брокер в чужда държава няма да си струват парите които са ти прибрали, с местен брокер някак си по-е лесно да се разправяш, все пак ако един ден имаш много пари, най - добрата практика е да не държиш "всички яйца в една кошница"

jivko78

Post by jivko78 » 07 Jun 2014, 08:56

bvg wrote:проблема е че ако стане нещо, разправииите с брокер в чужда държава няма да си струват парите които са ти прибрали, с местен брокер някак си по-е лесно да се разправяш, все пак ако един ден имаш много пари, най - добрата практика е да не държиш "всички яйца в една кошница"
Съгласен съм че с чужд брокер ако възникнат проблеми , могат да се решат доста по-трудно от колкото ако е регистриран в България . Представи си някой брокер регистриран в някоя тихоокеанска островна държава и ти да трябва да се разправяш с тях и да водиш кореспонденции :grin:

avenger

Post by avenger » 07 Jun 2014, 10:11

jivko78 wrote:
bvg wrote:проблема е че ако стане нещо, разправииите с брокер в чужда държава няма да си струват парите които са ти прибрали, с местен брокер някак си по-е лесно да се разправяш, все пак ако един ден имаш много пари, най - добрата практика е да не държиш "всички яйца в една кошница"
Съгласен съм че с чужд брокер ако възникнат проблеми , могат да се решат доста по-трудно от колкото ако е регистриран в България . Представи си някой брокер регистриран в някоя тихоокеанска островна държава и ти да трябва да се разправяш с тях и да водиш кореспонденции :grin:

То повечето хора избират брокера на база чужди мнения или популярност, естествено и факторът в чия държава е регистриран също има значение.

Georgi

Post by Georgi » 07 Jun 2014, 10:43

avenger wrote:

То повечето хора избират брокера на база чужди мнения или популярност, естествено и факторът в чия държава е регистриран също има значение.
Най добре един български и един чужд. От чуждите, предпочитам да е някой лондонски. Там поне са урегулирани нещата.

Ecogen

Post by Ecogen » 07 Jun 2014, 15:31

Georgi wrote:
avenger wrote:

Най добре един български и един чужд. От чуждите, предпочитам да е някой лондонски. Там поне са урегулирани нещата.
Варчев са лондонски брокер. 8-)

Проблеми може да възникнат навсякъде. В повечето случаи брокера, ако е истински, не е виновен. Но е длъжен да оправи нещата и да компенсира загубите. Имам няколко такива случая. Примерно, преди около две години поради някакъв тайфун разни сървъри спрели. Брокера, едни руснаци, дадоха по 5% на всички сметки + това компенсираха на максимална печалба всички отворени позиции.

online-money

Post by online-money » 07 Jun 2014, 16:19

Georgi wrote:
avenger wrote:

Актив трейд също за английски брокер и засега се съм има проблеми с тях , проблемите ми са че моите анализи куцат от време на време :grin:

dabaw
2 дадени

Post by dabaw » 07 Jun 2014, 16:28

kompira wrote:
Lucifer wrote:Ако договорът не е на български и при проблем не мога да отида до техен офис в София - не давам лична информация нито моя нито на майка ми .
При положение, че почти всички брокери в цял свят предлагат извършването на всички процедури (регистрация, верификация, депозит, теглене...) он-лайн, без да излизаш от вкъщи, не виджам какъв е проблемът. То по тази логика, "Алпари" нямаха да имат клиенти от Нигерия например, защото офсът им не е близо до трейдъра...:-?

За личната информация няма място за притеснение според мен, какъвто е рискът в БГ посредниците, такъв е и в чуждите. Има сайтове за сравнения на брокери, с рейтинги/репутация/мнения от клиенти, така че може да избираш.

Какъвто и проблем/конфликт да възникне между двете страни, практиката показва, че в много малко случаи може да се направи нещо (различно от с обаждането по телефона) с лично посещение/разправия в офисът им. В самия договор си имат не малко вратички, с които могат да оборят всяка твоя "теория", с което ще се провалиш и в съдебната зала, ако докараш до там нещата. В такива случаи, ако проблемът ти е толкова важен, теглиш си капитала, зарязваш ги и отиваш другаде, като им слагаш негативен рейтинг нейде из нетя... и така спестявайки си много разправии, разходи и главоболия.

Това е от мен, с предния пост дадох пример/насока за размисъл, пък вече всеки има правото да решава каквото му е угодно.

Колега , зарязването и тегленето на парите е най-лесно , а личните данни които остават при тях , замислил ли си се какво може да стане , и какво могат да направят с тях . :twisted: Точно за това ме е страх , да раздавам на всякъде лични данни , дори и да са верифицирани и от най-добрите институции , защото , когато поискат да ти направят мръсно , ще намерят начин и разбира се оправдание . Я вирус имал в сървърите и ти откраднал данните , я някой е откраднал сървъра с данните и точно ти си изпатил , като ще бутнат малко пари и всичко ще е срещу теб . Имам параноя , относно личните данни , като много трудно ги давам дори и на полиция , докато не ми покаже че е истински и няма да стане някоя простотия . Защото случаите не са малко хората измамени по този начин , и като им са използвани личните данни неправомерно , като може да се озовеш с няколко кредита , от които ти не си взел и стотинка , но ще изплащаш цял живот . Последния случай който даваха е с партията на Бареков , как хората са се оказали дарители , като им са събрали личните карти и са ги снимали , след това им са използвани данните , и иди ти докажи че не си го правил . Затова , лични данни от мен трудно се изкопчват . 8-)

saxmovies
3 получени

Post by saxmovies » 07 Jun 2014, 17:05

Lucifer wrote:В темата Начинаещ Трейдър - Въпроси видях един пост със съвет за центова сметка ....обаче трейдър не предлагат ..за бенчмарк мисля ,че не ...елана трейдинг и другите по известни български брокери до колкото знам не предлагат ..и ми стана интересно за какво става въпрос . Лесно е до ума да се сетя ,че е за стотинки .Т.е. показва 100.00 ама не са лева ,а стотинки . Чудесно е за първа реална сметка ..ама ...има ли брокер ,който да го предлага ?Имам предвид български брокер . Разбирам английски , обаче не се чувствам спокойно с чуждестранни брокери без български език .Ако нямат офис в България и по конкретно София ..не ми ги хвалете !! И разбира се другия важен въпрос - помага ли ??Според мен от сметка с 200 лв много трудно ще се изхранва човек ...а от сметка със стотинки..нищо няма да се печели и ще е ей така за спорта и малко опит .Аз отдавна съм тук и досега не съм мяркал тема за центовите сметки ,но ако има такава се извинявам .
Според мен по-добре се пробвай на демо отколкото на центова, защото си е направо смешно, а най-добре с едни 200лв, за които не ти е жал, че можеш да изгубиш...така мисля аз :wink:
"Разликата между пророка и анализатора е тази, че когато вторият сгреши, той винаги плаща за своята грешка." Р. Манинг

Post Reply

Return to “FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА”