От колко време търгувате на демо сметка?

Мястото за ежедневни дискусии. Текущи сделки и прогнози. Вижте как се прилагат техниките за анализ на forex пазара в реално време.
Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6473
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
146 получени
250 дадени
Контакти:

От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от S.Zhelev » 06 май 2013, 19:45

В друга тема dreamtheater е писал, че си е открил направо реална сметка без да се занимава с демота. На Компира му е трябвала седмица да си открие реален акаунт, а на мен - около месец.

От днешна перспектива този един месец на демо ми се вижда крайно недостатъчен за усвояване на нещо повече от платформата. В същото време вече знам, че 2/3 от всички клиенти на брокерите си откриват реална сметка през първия месец след като са си открили демото.

На вас колко време ви беше необходимо за да започнете да търгувате с истински пари? А ако още не сте вкарала истински пари, от колко време търгувате на демо?

PAFICH
Мнения: 14
Регистриран: 02 апр 2011, 21:22

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от PAFICH » 06 май 2013, 20:09

Спомням си в началото на 2010 как започнах да се занимавам с форекс и "цъках в TRADER.BG"... за месец март попаднах в челната 20-ка.. (реших че съм готов за реална сметка - въпреки че бях търгувал на демо само 2 месеца и бях прочел 2-3 книги .. пък дори и не вършех нещата сериозно ...) Та заминах на бригада заработих пари и си отворих реална сметка с $ 1000 долара през октомври - но колкото добре да знаех нещата на теория на практика беше друго - провалях се ... провалях се всеки ден. Често не слагах стопове мислех че ще натхитрявам пазара винаги - една сутрин бях близо до колл и добавих още $ 1500 долара уж само за да компенсирам маржина стигнах до 3208 долара т.е около 700 профит над 2500-те добавени и загубих всичко - занулих първата си реална сметка. 3 седмици бях като застрелян и не правех абсолютно нищо... Но след това премислих грешките си и започнах да чета все повече и повече ( главно чужда литература - в БГ няма нищо стойностно) и продължих с демото и до днес вече 3 години демо и показвам резултати повече от доволни ... Решил съм другата година да повторя бригадата и да отворя втора реална сметка - но без да повтарям грешките си и също така да приложа на практика това което научих през последните 3 години... Да си кажа честно до някъде се радвам за занулената си първа сметка - тая случка ми отвори очите ( поучих се от грешките си ) ... И за финал искам да кажа: Колкото е знания да има човек ако не е дисциплиниран.. ако не се придържа стриктно към стратегията си .. ако не прилага моней мениджмънт - успех няма да има... ДИСЦИПЛИНА.. Risk/reward ratio > 2 и правилен Money Management са правилната комбинация за успех с реалната форекс търговия !!! Успех на всички
FoLLow Your DreamS ... Never Give Up ... Never Back DowN !!!!
LiFe Is too ShoRt to stay Like a FooL aNd do Nothing ! ! ! ! ! ! ! ! !

Потребителски аватар
ekstraboy
Мнения: 36
Регистриран: 05 май 2013, 23:10

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от ekstraboy » 06 май 2013, 21:34

Подкрепям изцяло препоръките ти и бих казал, че пост-а ти е доста полезен за начинаещи (към който бих се причислил и аз)

Потребителски аватар
kompira
Мнения: 823
Регистриран: 09 юни 2010, 12:20
47 получени
6 дадени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от kompira » 06 май 2013, 22:21

PAFICH, поздравления за позитивното/поучително мнение. То би било много полезно за всички начинаещи, които все пак са решили да почетат поне малко форуми, преди да влязат с реални пари в иначе така перспективния бизнес. Дано през предстоящата ти трейд кампания да се похвалиш с позитивни резултати като този път със средствата от бригадата да регистрираш един успешен старт!

Проблема преди 10 години (когато започнах) беше, че нямаше много информация в нета, повечето от световните форекс форуми (и брокери) не съществуваха, но аз си бях най-много виновен, защото като почти всеки ентусиазиран начинаещ трейдър, исках веднага и на момента всичко да се случва, без "да си губя времето в четене" - голяма грешка! Тогава (след 2000-та година) форекс пазара набираше популярност в БГ, и след една от рекламите на Варчев ми дойде желанието. Преди това дори нямах и домашен компютър, ония времена (преди 2000г.) за много домакинства PC-то си беше лукс, пък да не говорим за интернета... Та тогава, за да си набавя средства за първоначалния депозит, тъй като бях беден студент, се наложи да си продам мощния компютър, след което се измъчвах със стария Пентиум 2, но това е друга история...

Аз лично, освен първата занулена сметка, нямам някакви сериозни падения след това като изключим спечелената награда от един конкурс на STS през 2009-та, която един иначе печеливш експерт я изсмука през пръстите ми, но нищо, това ми отвори очите за някои сериозни пропуски в сметките. Сега от една година почти не съм докосвал реалния акаунт, правя го, когато съм сигурен в нещо, което предварително съм го разработвал и тествал на демо. Дет се вика по-добре 0, отколкото на минус. Да, варно е и твърдението, че реалната търговия е малко по-различна от демото (най-вече заради емоционалните настройки), но при всички положения, ако една система не работи на демо, то няма да работи и на риъл, също и ако работи при мен нещо, няма гаранция, че и при "Петкан" ще е така... Вече изграждането на психиката и контрола над емоциите са индивидуални задачи за решаване.

И сега като се замисля, определено 2009-та беше най-доходоносната в кариерата ми, с онзи убийствено успешен нощен скалп на швейцарския франк, след това от 2011-та ме погълна биткойн манията, която реално ми донесе повече приходи и от 2009-та, но да не се отклонявам повече от темата. Поздрави!

Потребителски аватар
saxmovies
Мнения: 3303
Регистриран: 27 юни 2012, 18:59
1 получени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от saxmovies » 07 май 2013, 12:34

Аз търгувах на демо сметка около месец и половина преди да влезна с реални пари и веднага усетих разликата между демо и реална...разбира се вече предпочитам реалната, защото там не се създават излишни илюзии и си стъпил здраво на земята... :smile:
"Разликата между пророка и анализатора е тази, че когато вторият сгреши, той винаги плаща за своята грешка." Р. Манинг

Потребителски аватар
danielkaradjov
Мнения: 111
Регистриран: 29 апр 2013, 15:39

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от danielkaradjov » 07 май 2013, 16:23

Търгувам на демо платформата от 2 седмици ,паралелно с това чета една книжка на Самуел Краудър и темите в форума .Избрах да търгувам основно с USD/CAD.Опитвам се да си направя своя концепция за работеща система която да е баланс между фундаменталния и техническият анализ .За първи път ме е яд за проспаните часове по Микро и Макро икономика в гимназията :))
NOVUS ORDO SECLORUM

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6473
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
146 получени
250 дадени
Контакти:

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от S.Zhelev » 07 май 2013, 16:35

Тази книжка на Самуел Краудър е най-слабото нещо, излизало на български. Немърливо изпълнена и като форма, и като съдържание. Такъв човек няма, книгата същоя я няма в Амазон - с две думи някой е решил да изкара набързо 2-3 хиляди лева, ползвайки псевдоним, за да не се черви.

Вземи си книги не Светлин Минев, ще са ти по-полезни.

Потребителски аватар
B-52
Мнения: 2570
Регистриран: 30 юли 2012, 13:12
3 получени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от B-52 » 07 май 2013, 17:08

Demo...5-6 месеца. След това -реална. Не се залъгвайте-РАЗЛИ4НО Е! Но демото е задължително, най-малко, за да опознаеш платформата. :wink:
[b]Всекиму своето!!![/b]

Stefanov
Мнения: 2303
Регистриран: 11 ное 2012, 13:21

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от Stefanov » 07 май 2013, 18:45

Е то това за платформата е нормално и 1-2 седмици ти стигат,ама за начинаещ поне 1-2 месеца да гледа графики препоръчвам и да почне демо с сумата която ще почне реално :)

Потребителски аватар
Bolyarski
Мнения: 422
Регистриран: 13 дек 2011, 15:14
Местоположение: Велико Търново
1 дадени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от Bolyarski » 07 май 2013, 23:57

Бе то задължително демото, но пак няма гаранция, че след месеци ще си схванал пазара и принципите, на които се гради. Демо карам от първата версия на варчевия iTrader, което не помня коя година излезе и кога го смениха с МТ4. Едва при подмяната на платформата си открих реална сметка и разбрах, че нищо не знам. От реалния пазар научих повече и то не защото е по-различен, а защото изисква от мен повече мисловен процес. Което все пак ако нямаш демо школовка си е чиста проба късмет с изстрели в тъмното...

Потребителски аватар
avkch
Мнения: 215
Регистриран: 11 авг 2012, 16:29

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от avkch » 08 май 2013, 01:01

Аз бях около 3 месеца на демо преди да си отворя реална сметка. Занулих я за 3 месеца и после минах пак на демо за около година преди да си отворя втората реална. В момента покрай реалната имам и няколко демо на които пробвам различни стратегии най-вече самодейни ЕА.

Потребителски аватар
mirofx
Мнения: 953
Регистриран: 24 авг 2012, 11:01

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от mirofx » 08 май 2013, 09:23

Първото ми ДЕМО беше на Трейдър и след като изкарах един семинар около година правех доста добри печалби.После си отворих реална и успях да я зануля за един месец.Според мен има доста разлика явно нагласата е друга,въпреки че пазара е същия.Сега имам реални сметки на две платформи и три демота.Мисля,че демото не трябва да е за повече от няколко месеца,ако много дълго се търгува на него се губи реалността.Все едно постоянно да караш кола на компютърен тренажор.

Потребителски аватар
Cvetan Radoslavov
Мнения: 1106
Регистриран: 23 авг 2012, 12:28
Местоположение: Сейшелски острови

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от Cvetan Radoslavov » 08 май 2013, 12:56

Моето мнение, че човек издържили година и половина на пазара-никога няма да го остави.Тази година и половина търговия е решаваща. Без значение демо или реална, година и половина са ключови.
За Демото смятам, че човек не трябва да дълбае много в демото 3-4 месеца са достатъчни, но и нужни. За да се разучи платформата много добре.
За тестове предпочитам реална сметка с 100-200лева с 0.01 лот, защото болката от ударен стоп или неприбрана печалба ни кара да търсим грешките си, да сме реални, да не се заслепяваме, да нямаме нереални очаквания, да се приспособяваме към пазара-за да го изучим, доколкото е възможно. По - бърже падаме и се изправяме и си спестяваме време.
Болката от ударен стоп или неприбрана печалба премахва ефекта на базнаказаност при демото и ни помага по бързо да учим.Плащаме пари, но безплатен обяд няма, а и напредваме много по-бързо.
Аз имам 4-5 маржин кола :grin:, в началото мислех, че ще мина и без един... Ама надали... :grin:

Важно правило или задължение или обещание към себе си,
до което съм стигнал и спазвам, е да разпределя парите за търговия в няколко сметки в различни брокери-тоест ако едната фалира или не върви добре, мога да имам няколко които да са на плюс за да се чувствам психически по комфртно и с по-малко напрежение.И да намаля ефекта от грешка или кофти сделка.

Друго важно правило до, което съм стигнал е ако в една сметка удължа примерно дадена валута, нека да е Евро/Долар, да не удължавам и в други сметки с идеята и там да изкарам пари от тази възможност, защото ако загубя-ще имам загуба във всичките сметки-а това психически ще ме натовари.

Ще разкажа моето започване на Форекс пазара да се посмееме :grin:
Първото ми демо беше в "Трейдър.бг". Така и така се занимавах с търговия, и реших за страничен доход да се занимавам с борсова търговия. По междудругото... :lol:
Отворих демо сметка в "Трейдър.бг" и имам чувството че попаднах в управлението на космическа ракета... Всичко мигаше, нагоре, надолу. Видя ми се адски сложна платформа...Не можеш да разбереш какво се случва.Не ползвах графики в началото :grin: Търгувах злато и долар/лев :grin:. Засичах цените на всеки 6часа за срок от три дни за да видя горна и долна граница и след това дебнех на долната да купя-ако я стигне.Тогава незнаех, че съществува "тренд" :grin:
Като открих късата продажба мислех, че съм открил нещо епохално :grin: Стигах до 24 място на демо конкурса на "Трейдър.бг" и бях много горд със себе си. Смятах, че ще стана много богат от тази дейност-и то много бързо :grin: И мт4 го пробвах, но ми се виде много сложно и го зарезах, без много много да му мисля.Платформата мт4 ми се видя като кабината за управлението на самолет.На всичкото отгоре, тогава не беше и на български...
След 6месеца отворих първата сметка и за месец-два олете.Тогава не ползвах стопове :grin: , мислех че това е някаква пързалка, която цели да ни прекара :grin: .Разбира се, не бях прав ;)
Продължих още година на демо, преди да си отворя втора сметка. През цялото време работех, това беше за допълнителен доход.
Втората сметка... в първия ден половината сметка излетя... :shock: :lol: -тръгнах да тургувам европейския Дау Джонс и попаднах на Гап... След един час ми изгоре и компютъра...За нула време олетяха две кутий цигари... :grin: Но спасихм е половин сметка :grin:
Половината сметка я крепих цяла година после с 500-600 сделки.Пари не изкарах-движех се или на минус или на нулата.
Накрая все пак ударих маржин кол :grin:
И от там насетне се справяме, но никога не слагам всичките пари за търговия в една сметка(една кошница) и в един брокер с идеята да спася част от парите за търговия - в някои от сметките, най-вече от себе си.
А и е много готино-ако нещо се случи с дадена сметка, човек да има капитал за да продължи. :) Една приятна изненада, следствие на предвидливостта.

Потребителски аватар
druster
Мнения: 646
Регистриран: 14 авг 2011, 20:13
2 получени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от druster » 08 май 2013, 16:37

Съгласен съм с колегата Cvetan Radoslavov .Губещите играят за печалба, аз гледам да си опазя капитала:)
Information is the most dangerous weapon of all the world.

Потребителски аватар
StoneHeart
Мнения: 1187
Регистриран: 05 авг 2009, 12:00
Местоположение: В.Търново
1 получени
1 дадени
Контакти:

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от StoneHeart » 10 май 2013, 23:13

Аз да си го кажа направо :
- имал съм няколко демо сметки,
... основно при непознати за мен брокери, да ги опозная;
Резултата от демото : НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, той така или иначе е ВИРТУАЛЕН
Съвсем друго е усещането на сметка с реални пари,
ПЪК БИЛА ТЯ И ЦЕНТОВА
Аз за това предпочитам да правя ТЕСТОВЕ на ЦЕНТОВИ сметки,
... цената на неуспеха е 20-30 долара ,
... дето вика един колега : "Какво му плащаш ???"
Обаче ако успееш, резултата е БЕЗЦЕНЕН !!!

Потребителски аватар
B-52
Мнения: 2570
Регистриран: 30 юли 2012, 13:12
3 получени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от B-52 » 11 май 2013, 13:33

druster написа:Съгласен съм с колегата Cvetan Radoslavov .Губещите играят за печалба, аз гледам да си опазя капитала:)
Лесно, брат!!! Теглиш си парите и под дюшека, или в буркан. Пазиш си капитала, и си свиркаш. :wink:
[b]Всекиму своето!!![/b]

Потребителски аватар
saxmovies
Мнения: 3303
Регистриран: 27 юни 2012, 18:59
1 получени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от saxmovies » 11 май 2013, 14:38

druster написа:Съгласен съм с колегата Cvetan Radoslavov .Губещите играят за печалба, аз гледам да си опазя капитала:)
Колега не мога да се съглася с теб, че "губещите играят за печалба", значи обратното е "печелившите играят за загуба"... :-? ако всеки играе само да си опази капитала значи по-добре нищо да не прави...моята цел е да си опазя капитала, но и да направя печалба, инъче няма смисъл да търгувам...така ги виждам аз нещата... :smile:
"Разликата между пророка и анализатора е тази, че когато вторият сгреши, той винаги плаща за своята грешка." Р. Манинг

Потребителски аватар
druster
Мнения: 646
Регистриран: 14 авг 2011, 20:13
2 получени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от druster » 11 май 2013, 17:46

saxmovies написа:
druster написа:Съгласен съм с колегата Cvetan Radoslavov .Губещите играят за печалба, аз гледам да си опазя капитала:)
Колега не мога да се съглася с теб, че "губещите играят за печалба", значи обратното е "печелившите играят за загуба"... :-? ако всеки играе само да си опази капитала значи по-добре нищо да не прави...моята цел е да си опазя капитала, но и да направя печалба, инъче няма смисъл да търгувам...така ги виждам аз нещата... :smile:
Не си ме разбрал какво искам да кажа :smile:
Information is the most dangerous weapon of all the world.

Потребителски аватар
saxmovies
Мнения: 3303
Регистриран: 27 юни 2012, 18:59
1 получени

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от saxmovies » 11 май 2013, 23:56

druster написа:
saxmovies написа:
druster написа:Съгласен съм с колегата Cvetan Radoslavov .Губещите играят за печалба, аз гледам да си опазя капитала:)
Колега не мога да се съглася с теб, че "губещите играят за печалба", значи обратното е "печелившите играят за загуба"... :-? ако всеки играе само да си опази капитала значи по-добре нищо да не прави...моята цел е да си опазя капитала, но и да направя печалба, инъче няма смисъл да търгувам...така ги виждам аз нещата... :smile:
Не си ме разбрал какво искам да кажа :smile:
Добре де защо не кажеш какво точно си имал предвид и тогава мога да те разбера...опитай все пак и може да ми е от полза... :wink:
"Разликата между пророка и анализатора е тази, че когато вторият сгреши, той винаги плаща за своята грешка." Р. Манинг

simeks
Мнения: 22
Регистриран: 20 апр 2013, 11:35

Re: От колко време търгувате на демо сметка?

Мнение от simeks » 13 май 2013, 13:17

Според мен да търгуваш на демо е добре само за да опознаеш конкретния брокер, но не ти дава точната как е на реалния пазар. Имам впредвид, че на демо всички поръчки ти се изпълняват на поставения от теб СЛ и ТП, а на реална сметка има понякога слипване на СЛ, но никога на ТП. Затова по добре с микро лотове но реално.

Отговори

Върни се в “FOREX - ТЪРГОВИЯ С ВАЛУТА”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта