Вече има дата за влизане в сила на новите правила относно левъриджа, бонусите и защитата от отрицателен баланс - 1 август.Малкия Кондор wrote: ↑08 May 2018, 11:28До една година , някъде ще влезе в сила ...........
Но мисля , че ще ''измислят'' вратички , от сорта ..... '' ако си дългогодишен клиент - ще те пишат ''профи'' и ще оставят по голям ливер ......... ''
Като пример го давам само , де ............ може да не е точно това ...........
Но идеята ми е че '' вратички '' ще има ......................
Избор на forex брокер
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Re: Избор на forex брокер
-
- 46 получени
10 дадени - Contact:
A margin close out rule on a per account basis. According to it, CFD providers are required to close out one or more retail client’s open CFDs at 50% of the minimum required margin;
това правилно ли го тълкувам?
в момента на отваряне на сделка имам 1000$ сделката отива на -500$ и ми се затваря ордера автоматично?
в момента на отваряне на сделка имам 1000$ сделката отива на -500$ и ми се затваря ордера автоматично?
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
Не точно. Става дума за момента в който капиталът ти стане по-малко от 50% от минимално изискуемия марджин. Описаният от теб вариант е частен случай, верен само когато се отваря на максимален левъридж.
-
- 11 получени
6 дадени
Мои познати не веднъж са кеширали при тях суми от рода на 5-8к и не са имали проблеми. За 4-ма знам лично от тях. Аз лично също им нямам доверие за големи суми(не че имам де), но все пак.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Ако си отворил сделката с всичките $1000 - да.bvg wrote: ↑01 Jun 2018, 16:51A margin close out rule on a per account basis. According to it, CFD providers are required to close out one or more retail client’s open CFDs at 50% of the minimum required margin;
Сега различните брокери имат различни правила и при някой можеш да държиш сделка дори реално по сметка ти да са останали 20% от изискуемия марджин.
По-важното според мен е гаранцията, че не можеш да загубиш повече от депозита си и да дължиш на брокера - т.нар. negative balance protection.
- ndimitrov73
- 108 получени
75 дадени
Даааа. Аз сега нямам такава протекция и хубаво, че брокера ми дължи едни пари. Дано не се стига до другата крайност.S.Zhelev wrote: ↑01 Jun 2018, 22:54Ако си отворил сделката с всичките $1000 - да.bvg wrote: ↑01 Jun 2018, 16:51A margin close out rule on a per account basis. According to it, CFD providers are required to close out one or more retail client’s open CFDs at 50% of the minimum required margin;
Сега различните брокери имат различни правила и при някой можеш да държиш сделка дори реално по сметка ти да са останали 20% от изискуемия марджин.
По-важното според мен е гаранцията, че не можеш да загубиш повече от депозита си и да дължиш на брокера - т.нар. negative balance protection.
I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.
Bruce Lee
Познавам две човешки качества които нямат граница. Това са глупостта и алчността.
Bruce Lee
Познавам две човешки качества които нямат граница. Това са глупостта и алчността.
-
- 11 получени
6 дадени
Споко. От 01.08.2018 при всички (ЕС) регулирани брокери ще я има тая защита от негативен баланс. Поне за 3 месеца.ndimitrov73 wrote: ↑01 Jun 2018, 22:57Даааа. Аз сега нямам такава протекция и хубаво, че брокера ми дължи едни пари. Дано не се стига до другата крайност.
-
- 7 получени
7 дадени
Хора, при ползването на услугите на чуждестранен брокер има ли някакви специални особености освен таксите за международен паричен превод?
-
- 7 получени
7 дадени
-
- 11 получени
6 дадени
Това зависи от брокера, които ще ползваш и условията му.
По принцип тази информация трябва да я има на сайта на брокера.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Като цяло не. По-скъпи и бавни преводи и липса на съпорт на български, с това се изчерпват неудобствата.
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Contact:
По принцип имат висок Stop-level ... за всеки инструмент.
Също така и Спреда им е голям,
но то е за сметка на възможността да се ползва Cash-back(Rebate) през разни сайтове предлагащи тази услуга.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Кое имаш предвид като казваш stop level? Минималното отстоянието от пазарната цена, на което може да се постави чакаща поръчка ии процентът марджин, на който се поръчките се затварят служебно? Ако е второто - от следващата седмица т.нар. stop-out level ще е минимум 50% за всички европейски брокери. В момента XM затварят на 20%, което не мисля, че е високо.
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Contact:
Под Stop-level имам в предвид именно отстоянието на чакащите поръчки (тук се включват и Stop-Out и Take-Profit),
в рамките на което те могат да се поставят/променят
в рамките на което те могат да се поставят/променят
- Abadaebadababada
- 4 получени
28 дадени
Това не зависи ли от типа акаунт? При Алпари има същото, но само на "стандарт" и центов акаунт. При ECN няма проблем нито с чакащите, нито с тейк-профит или стоп. Какви акаунти предлагат ХМ?
Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство.
Здравейте колеги, искам да попитам какъв избор сте направили във връзка с влизащия от утре намален марджин - ще търгувате при новите условия или ще се насочите към брокер извън ЕС ? Благодаря на отговорилите
- StoneHeart
- 1 получени
1 дадени - Contact:
Аз не виждам нещо лошо в това , да ти забранят да ползваш висок Леверидж.
Резултат от това е, че за едно и също движение на цената, ще печелиш/губиш няколко пъти по-малко.
А Стоп-Аут-а ти остава приблизително там, където е бил до сега. (заради по-високия %)
Резултат от това е, че за едно и също движение на цената, ще печелиш/губиш няколко пъти по-малко.
А Стоп-Аут-а ти остава приблизително там, където е бил до сега. (заради по-високия %)
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
Винаги съм ползвал левъридж около 10:1. Нищо не променя новата регулация за мен.
След промените от 1-ви Август...
Максималните нива на “Ливъридж” в ЕС никак не ми допадат .
Дали скоро ще има по-лесен вариянт за прекатекоризиране към “профи”..
Обмислям вариянти към брокер извън ЕС.
Бих се радвал ако някой ми препоръча, с оглед чуждестранните условия.
Максималните нива на “Ливъридж” в ЕС никак не ми допадат .
Дали скоро ще има по-лесен вариянт за прекатекоризиране към “профи”..
Обмислям вариянти към брокер извън ЕС.
Бих се радвал ако някой ми препоръча, с оглед чуждестранните условия.