Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Имате въпроси за български и чужди forex брокери? Смятате, че брокерът ви е бил некоректен спрямо вас? Питайте!
Happy68
Мнения: 750
Регистриран: 09 юни 2009, 19:23

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от Happy68 » 16 мар 2012, 16:26

Марио, вие да не сте малки, че ние ще ви осъждаме. Моя коментар беше само относно факта, че в темата на фицката не е коректно да се държиш по този начин. В другите теми прави каквото си искаш. това естествено, се отнася до всички. Като имат време за губене и нервене ...

Така че, не виждам, защо трябва да ме намесваш. Отдавна не сме в детската градина, и другарката/госпожата я няма :grin: :grin:
Безплатен обяд няма!

RoBo
Мнения: 36
Регистриран: 28 окт 2010, 10:30

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от RoBo » 20 мар 2012, 14:58

NYSERookie написа:
RoBo написа: .................
"Колегата" беше изпратен да купи свредло 20мм. което и купи, но в офиса се оказа, че е грешно изпратен да свърши на друг работата със грешните мерки за свредлото.
...........
така и така съм се принизил до махленско-клюкарското ти ниво, та даже и бургаското пиянде ми се присмива :-? :-? :-? ето фактите :grin: :grin: :grin: :
'колегата' т.е. ти ,дебил утрепан , беше изпратен да купи свредло 10мм , ма понеже го мързеше или наистина беше тъп каза цитирам: 'ми аз ни знам ко и туй.' затова и му връчих едно свредло 8 мм със заръката да го покаже на продавача и да каже че иска такова ама 10мм . и ти с кво се върна бе идиот безподобен? ........ с още едно свредло 8мм :shock: :shock: :shock: а 20-те мм са само в плиткият ти мозък , който изтрива и забравя всяка срамна за теб случка :lol: :lol: :lol:
като изключим филипс, седефа и джей гулд, които бяха свидетели на случката, в този форум четат и пишат още поне 4 човека, които знаят що за малоумник съм срещнал във варна . сори ама не успях да се сдържа още на момента да споделя :grin: :grin: :grin:


Колегата каза от самото начало, че ще реагираш така.И затова избягва да ти пише, защото както си личи си доста комплексиран за тия ти години.И депресиран явно.

Той е бил изпратен от теб, а ти какъв си бил със какъв статус в офиса, тогава знаеш ли?
Ти си бил правил лавиците в офиса и е било твое задължение.Защо тогава пращаш някои друг да ти купува, свредло което веднъж си купил и не си уцелил размера.Така, какво се оказа, че "колегата" не само знае за твоя изненада какво е свредло, но и как и защо служи.Ти знаеш ли? И каква връзка има това нарушените по криминален начин права на "колегата".Мислиш ли въобще?

И как след като си объркал не само него, но и продавача в магазина и Е-Бат-Седефчо,си мислиш че другите са ти малоумни, при положение че си ги поставил в тази ситуация породена от невъзможността ти да оцелиш размера на едно сведло.Просто лавиците нито станаха както трябва, нито се харесаха.А свредлото ти трябваше на теб не на "колегата" или на някои друг в офиса.Това разбра ли го? Не мозъка ми никога не трие такива типажи, като твоя, сам виждаш защо.И тук пак си прибързал със генералното си мнение, което даваш без да питаш.Изтриването и забравянето на срамни ситуации е характерно точно за такива като теб и "другата бира" Е-Бат-Седефчо.Всъщност този ти комплекс е породен изцяло от него.

Та ти незнаеш какво е отговорност.Не знам дали мисленето "ей сега ще изпратя някои да ми свърши работата" е ефикасно, но в твоя случай проблема е ментален, личи си.О да проблема е твой, защото ти пак си си помислил тогава, че си шеф, някакъв или нещо такова.Просто егото на такива е уникално.А то какво стана с назначението ти или съдружието ти стана ясно.
Какво да говорим, че въпреки ограничения бюджет за офиса си си позволявал волности, че примерно пушиш по четири кутии цигари на ден, а нямаш личен бюджет за това.Какво да говорим за служебен такъв.А??И как си тръгнал да говориш, той говори за търговията която си демострирал в офиса в гр.Варна, а ти му говориш за свредла и за това какъв дърводелец си или не си.А и идването ти в гр.Варна е след като всички мебели са сглобени и по местата си.Оставало е само едни лавици да се правят.Това така ли е?
Както си и го карал да чисти плафоните в офиса, а през това време си си търгувал малка сметка от 250 долара на някакъв си твой инвеститор.Което кои и как ти разреши, не е ясно.А ти даже не си и питал, явно.И доколкото разбирам, сметакта е заминала бързо.

Или това е пак поредния Блъф на Руке.След което се оказа, че и начина на трърговия и резулататите са съвсем други от обявените от него или по скоро демострирани по форумите.Ха
Това се дължи единствено на липсата на качества от дадения субект.Които и сега сигурно липсват, а и по всичко личи.


Както и да е ...
Как го нярече "Идеот БЕЗПОДОБЕН" "дебил""малоумник".Нима мислиш всичко това, ами недей, няма нужда. Тази обидна квалификация няма как да я докажеш като разказваш лекомислените си глупости във форума.Излиза,че ти си това за което говориш.Но как така принизяваш другите към себе си.А?
Личи и още нещо, че не "колегата" незнае какво е свредло, а че егото ти е Голямо и от там представите ти за реалнността са Супер изкривени.

Точно обратното. Как така тои открива липсата на качества в теб и то и в този разговор.
Какво да говорим за фактите които си пресъздал.
Толкова елементарно мислене не съм виждал.Какъв пълен шут си не е истина.

И 4-мата които знаят тук какъв "малоумник" си срещнал дали ще потвърдят думите ти.А???????????????????????????????

Въобще, такива крайни и лекомислени мнения са ми ясни.

Но едно остава неясно защо ти тръгваш да квалифицираш твой "колега" само защото е тръгнал да си търси правата които и ти също си нарушил.Като си раздавал заповеди в офиса в гр. Варна, без да си назначен, без договор.Явно не само Егото е виновно в случая.Което говори за качеставата ти пак.
Тоест резултатите произтичат от решенията на мениждъра в даден офис.Къде са твойте и какво произлезе със досегашните ти такива??????
Смешна работа.


Защо задаваш въпроси на "колегата" и го питаш за случки, които нямат нищо общо с бизнеса Валутна Търговия или поне свързани с трудовоправните отношения на въпросния "колега".А вместо това говориш ласкаво за СИВП, говориш че какви ли не още пълни глупости не отговарящи на истината.Защо правиш това?

И да "колегата" потвърди," че знае, че нищо не знае", но това е живота.Човек има и такива моменти в него....но не свредлото ги създава или толкова умни дърводелци като теб. :lol: :lol: :lol: :o :o :o

Освен ДжейГулд,Фипипс,Е-Бат-Седефчо тук го познават още Heppy6x,Jay-Z и ...
и кои друг, че нещо не се сеща.И да едва ли някои от горните ще потвърди и една дума от мненията ти.Но нищо говори си, не ми пречиш.Всъщност Филипс, ти го каза вече.....за търговията и офиса. :lol: :lol: :lol: 8-) 8-) :ugeek:


До Филипс от "колегата"
Не се стягам и няма за какво.Просто "душиците" като "Ракетата на НюЙорксата Борса ",станаха прекалено нагли.

Да италианеца потвърди ще ме предпочете за "Money Manager" със фонд от 50к евро.Който ще расте прогресивно.

Филипсе.От над 7-8години слушам кои как търгува и какви графики използва, за мен кендъл графиките са едни от най пълните с информация.Използвам тях.
Няма как да давам препоръка за това.Освен съвет, кои графики каква информация съдържа.Ако някои го е приел за препоръка си е негов проблем.

Тоест претегляйки положителни/отрицателни страни на даден иструмент.
И така кои от двата инструмента има повече положителни характеристики.
Баровата графика или Кендъл графиката?

Това, че някои избира във търговската си система, графиката му да има повече неясноти и от там рискове е отделна тема.

Потребителски аватар
momchev
Мнения: 1085
Регистриран: 22 юли 2010, 11:26
8 получени

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от momchev » 20 мар 2012, 15:40

Това тука заприлича на дърводелски форум :lol: Сещам се 1-ви курс като ми домъкнаха мебелите от Ikea как гледах и аз като бебе лампа :grin:

RoBo
Мнения: 36
Регистриран: 28 окт 2010, 10:30

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от RoBo » 06 апр 2012, 15:26

Всъщност от Инспекция по Труда гр.София поканиха колегата да си уреди трудовите взаимоотношения с Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари.

След което главния счетоводител на фирмата се срещнал с колегата и е бил принуден и притискан от изпълнителния директор Стефан Стефанов, че ще бъде уволнен дисциплинарно и съден за парите които тои трябвало да му изплати заради акта на инспекцията.И така колегата е разписал всички документи връчени му от главния счетоводител след заплахите, а и самит тои не иска да има взаймоотношения с такива типажи работодатели(мошеници).

Тоест простотиите на Стандарт Инвестмънт Валутни Пазри продължават с пълна сила.Като сега от инспекцията ще правят нова проверка, на която ще се представят подписите му на документите, което ще значи че тои е взел парите си по договора.
А това не е така.
За 1.9 месеца колегата е взел една заплата от 550лв. декмври 2010г. Което е самата истина.
Но понеже манипулациите на Стефан Стефанов и лъжите му нямат край.
Ще се принудим да си търсим правата в съда.
Ще има дело и съд за тези мошеници.Включително и за Бат-Седефчо.Тои горкият няма какво да яде, а се мисли за невинен защото на него са му неинвестиралите съдружници, хахахх.
Те от къде да знаят, че колегата се погрижил да запише някои скайп разговори с Е-бат Седефчо и заплахите на Стефан Стефанов по телефона.
Големи мишки.... ще излязат.

Желев Дюкас дали знаят за Е-бат седефчо и Стефан Стефанов и техните мошенически истории и кредитни също?А?

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6500
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
158 получени
252 дадени
Контакти:

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от S.Zhelev » 06 апр 2012, 15:57

RoBo написа:Желев Дюкас дали знаят за Е-бат седефчо и Стефан Стефанов и техните мошенически истории и кредитни също?А?
Предполагам, че нямат представа. Но не можах да разбера защо в крайна сметка си подписал документите, а сега искаш да ги съдиш? За какво?

И каква е ролята на Форекс Тийм ООД в цялата схема? Кой всъщност е IB на Dukascopy? На мен ми е непонятно как куп народ и няколко дружества се заемат да вършат работа, която спокойно може да бъде свършена от 1 човек с джобни пари.

RoBo
Мнения: 36
Регистриран: 28 окт 2010, 10:30

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от RoBo » 27 апр 2012, 12:07

S.Zhelev написа:
RoBo написа:Желев Дюкас дали знаят за Е-бат седефчо и Стефан Стефанов и техните мошенически истории и кредитни също?А?


Предполагам, че нямат представа. Но не можах да разбера защо в крайна сметка си подписал документите, а сега искаш да ги съдиш? За какво?

И каква е ролята на Форекс Тийм ООД в цялата схема? Кой всъщност е IB на Dukascopy? На мен ми е непонятно как куп народ и няколко дружества се заемат да вършат работа, която спокойно може да бъде свършена от 1 човек с джобни пари.Ами вече имат представа.Подписани са защото колегата е искал да напусне на всяка цена има други ангажименти от други посредници и няма никакво време и енергия да се занимава с тези абсолютни мошеници.
Но пари за 1.9 години работа при тях не е взимал.А това дали е превеждал платформи,форуми, правил всичко възможно за офиса ползвайки опита си от над 6-7 години в областта.Включително и в официлна форма правил и почистване в офиса като чистач.Докато през това време Всичко знаещият и разбиращ за Валутната търговия Седефчо е залагал техниката от офиса в околните заложни къши за да си купи нещо за ядене и цигари.Което си върха на черешката.Това как да го понесеш или изтърпиш.
Знаещ само колко пари е дал за това и какви ли не проучвания и анализи
(от други институционални учасници-брокери) за които бил плащал към 200 000 хил евро.А те му свършили никаква работа.Което си е пак една от мошеническите му схеми.Няма две мнения по върпоса.
Внимавайте с този субект.И останалите също :mrgreen:


Желев виж услугата си я има http://www.si-cm.bg, обаче я звънни на телефоните им за връзка да видиш кои и как ще ти вдигне и обясни примерно защо събота и неделя маржина по сметките става от 1/100 на 1/30 и това на какво се дължи и дали въобще е в интерес на клиентите?
Дали имат пресонал?

БнБ е дала лиценз на СТАНДАРТ ИНВЕСТМЪНТ Валутни пазари за финансова къща и от там произтича договра им със Форекс Тийм, възползвайки се от това Форекс тийм предлага услугите на Дюкас като "бяло споразумение" което е съмнително тъй като платформата не е на Български език, иначе виж какво пишат в саита на компанията.А да не говорим че за всички тези процедури трябва да се плаща, а не става с джобни пари Желев.Със сигурност.

http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... l-prtners/
Изказването е на същият мошеник за жълти стотинки Ст.Стефанов

Форекс Тийм е представлявано от трима души Димитър Руке,Стефан Серафимов Е-бат Седефчо, Александър един дебелак, бивш даначен каращо BMW X6 тези тримата се караха и сега тази фирма е под запор все още, заради кредитана "Руке".
Другите двама обаче нямат жълти стотинки все още за да си оправят бакийте.
Има договор за 50/50 между "Форекс Тийм" и "Стандарт Инвестмънт ООД"
за да може "ФТ" да се възползва от лиценза на "СИ" за финансова къща и да предлага услугите на Дюкаскопи.
А дали, че сега след като нямат вече и лиценз за основна дейност "СИ" ще имат този за финансова къща е неясно.Но услугата я има.Това е възможно само в България.

И виж до къде я докараха.Мишки ............ :arrow:

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6500
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
158 получени
252 дадени
Контакти:

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от S.Zhelev » 27 апр 2012, 12:32

RoBo написа:Желев виж услугата си я има http://www.si-cm.bg, обаче я звънни на телефоните им за връзка да видиш кои и как ще ти вдигне и обясни примерно защо събота и неделя маржина по сметките става от 1/100 на 1/30 и това на какво се дължи и дали въобще е в интерес на клиентите?
Дали имат пресонал?
Стана ми интересно и току що се обадих. Казаха ми, че връщат лиценза, услугата е спряна и нови договори не се подписват.

Иначе от темата става ясно нещо, което аз имах възможността да науча преди няколко години - когато някой парадира с възможности по форумите, веднага трябва да ви светне червена лампичка. Най-често хората, които имат какво да кажат пишат рядко и са пестеливи в своите изказвания.

RoBo
Мнения: 36
Регистриран: 28 окт 2010, 10:30

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от RoBo » 11 юли 2012, 15:03

Даа Стефан Серафимов Петров - "Е-Бат-Седефчо" продължава да се крие, като мишка.Вече 7-8 месеца.Ето и телефона които успях да намеря на които се подвизавал: 0884041176

Ужас, аз по долни и мазни мошеници не съм виждал.
Излезе и статията: http://www.investor.bg/novini-i-analizi ... er,136355/
в която е видно че имат капитал и имат разходи, но разходи за 300 хил .лв за 2010г. примерно няма как да имат.Просто такива разходи са супер напудрени и за разследване.А едни заплати на персонала си не са платили.
Няма как в България е рай за мошениците. :geek: :geek: :geek:

Потребителски аватар
greedforsuccess
Мнения: 2123
Регистриран: 22 юли 2010, 11:48

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от greedforsuccess » 11 юли 2012, 15:20

S.Zhelev написа: Иначе от темата става ясно нещо, което аз имах възможността да науча преди няколко години - когато някой парадира с възможности по форумите, веднага трябва да ви светне червена лампичка. Най-често хората, които имат какво да кажат пишат рядко и са пестеливи в своите изказвания.
Ясно защо все по-пестеливо пиша за търговия и почти нищо не казвам :grin:
Мерси Желев. Значи еволюирам :grin:
The illusion has become real, and the more real it becomes, the more desperately they want it. Capitalism at it's finest.

Потребителски аватар
Georgi
Мнения: 2750
Регистриран: 23 яну 2011, 13:39

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от Georgi » 11 юли 2012, 16:50

Че то това по-тъпо от тъп сценарии на тъп филм!
А когато да започват дейността имаше публикации, че ще са им необходими около 60 висококвалифицирани кадри. И аз очаквъх едно агресивно навлизане на пазара. А то мишкарска работа. Кьор фишек! Дано нямат клиенти които да изгорят!! 8-)

RoBo
Мнения: 36
Регистриран: 28 окт 2010, 10:30

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от RoBo » 17 юли 2012, 11:49

А бе какви клиенти да има такъв болен мозък като този Е-Бат там някакъв си.
Какви 60 висококвалифицирани, то не виждаш ли какво ти пишат горе, човека работил две години без заплата и накрая измама Стефан Стефанов изпълнителния директор на Стандарт Инвестнъмт твърди че в гр. Варна нямало било офис.ххахах
Ами човека е оставен да управлява колко милиона беше.Ужас абсолютен измамник какъвто е и Е-Батко ви седефчо.
Къде си тръгнал да ми правиш представителство на прайм брокер със 5 лв, след прекаран фалит и изгонване от всякъде.Ужас пълен.
Иначе им отнели лиценза несправедливо и било кампания срещу тях. ахаха
Мошеници които се правят на невинни са си чисти.От най опасните.
Черен списък за такива.

Тъп филм начело със Е-Бат-Седефчо и ортаците му NYSE Rookie И ПРАСЛАКА ОТ ГР.КАПСИЧАН С БМВ Х6.

Я изнамери публикациите за трия 60 човека персонал.

Потребителски аватар
Georgi
Мнения: 2750
Регистриран: 23 яну 2011, 13:39

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от Georgi » 17 юли 2012, 19:09

RoBo написа:
Я изнамери публикациите за трия 60 човека персонал.
В самото начало имаше публикации. А първата и единствена обява я помня. Аз следях и изчаквах някакво развитие. Щото сина караше магистратура в УНССто. А има опит и във форекса на реал. Англииския му е добър и се ослушваше за някаква подходяща работа. По-добре че не се е натресъл там! 8-)

dreamtheater
Мнения: 211
Регистриран: 28 юни 2009, 17:43
7 дадени

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от dreamtheater » 05 май 2014, 14:45

Знам, че събуждам стара тема.
Искам да питам някой има ли информация какво става с Стефан Петров Серафимов (Е-Бат-Седефчо)? Вест и кост?

RoBo
Мнения: 36
Регистриран: 28 окт 2010, 10:30

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от RoBo » 24 юни 2015, 15:15

dreamtheater написа:Знам, че събуждам стара тема.
Искам да питам някой има ли информация какво става с Стефан Петров Серафимов (Е-Бат-Седефчо)? Вест и кост?
Да на скоро го зърнах във гр. Варна, явно пак зарибява и ограбва хора.. А самият Той прилича на клошар. Как е ???

Около окръжна болница, а последно квартирата му беше на пазар Чаталджа в някаква маза.. за жълти стотинки. Това съм чувал.. аз... :o

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6500
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
158 получени
252 дадени
Контакти:

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от S.Zhelev » 24 юни 2015, 18:53

Тъжно... Дано не е истина.

dreamtheater
Мнения: 211
Регистриран: 28 юни 2009, 17:43
7 дадени

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от dreamtheater » 20 сеп 2015, 14:04

RoBo написа:
dreamtheater написа:Знам, че събуждам стара тема.
Искам да питам някой има ли информация какво става с Стефан Петров Серафимов (Е-Бат-Седефчо)? Вест и кост?
Да на скоро го зърнах във гр. Варна, явно пак зарибява и ограбва хора.. А самият Той прилича на клошар. Как е ???

Около окръжна болница, а последно квартирата му беше на пазар Чаталджа в някаква маза.. за жълти стотинки. Това съм чувал.. аз... :o
Дълга сага с кофти край - и за мен също от цялата тази история. Тоя Стефан, тоя Стефан.... ...... ...
Е невероятно грубата грешка щеше да ми бъде ако бях влязал и аз като съдружник във Форекс Тийм, каквото беше предложението към мен.
Сега имам Запис на заповед за парите, с които спонсорирах начинанието, подписана от Стефан.
Към още "зелените" колеги от другата тема за управлението на капитала мога само да ги посъветвам да премислят 80 000 пъти преди да правят каквото и да било, защото шансовете не са въобще на тяхна страна, да не правят грешки, правени от други.
Ще цитирам пасаж от показателно мнение на Желев:

"Форумите не са място, където да търсиш трейдъри, на които да повериш сериозни пари, независимо какво разбираш под "сериозни". Рискуваш с "управлението" да се нагърбят хора, които са силни във форумните изяви, но всъщност опитът им се простира до управлението на сметки по $250.

За да разбереш какво имам предвид, прочети внимателно тази тема: viewtopic.php?f=14&t=763&start=120"

RoBo
Мнения: 36
Регистриран: 28 окт 2010, 10:30

Re: Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари

Мнение от RoBo » 15 яну 2017, 10:39

dreamtheater написа:
RoBo написа:
dreamtheater написа:Знам, че събуждам стара тема.
Искам да питам някой има ли информация какво става с Стефан Петров Серафимов (Е-Бат-Седефчо)? Вест и кост?
Да на скоро го зърнах във гр. Варна, явно пак зарибява и ограбва хора.. А самият Той прилича на клошар. Как е ???

Около окръжна болница, а последно квартирата му беше на пазар Чаталджа в някаква маза.. за жълти стотинки. Това съм чувал.. аз... :o
Дълга сага с кофти край - и за мен също от цялата тази история. Тоя Стефан, тоя Стефан.... ...... ...
Е невероятно грубата грешка щеше да ми бъде ако бях влязал и аз като съдружник във Форекс Тийм, каквото беше предложението към мен.
Сега имам Запис на заповед за парите, с които спонсорирах начинанието, подписана от Стефан.
Към още "зелените" колеги от другата тема за управлението на капитала мога само да ги посъветвам да премислят 80 000 пъти преди да правят каквото и да било, защото шансовете не са въобще на тяхна страна, да не правят грешки, правени от други.
Ще цитирам пасаж от показателно мнение на Желев:

"Форумите не са място, където да търсиш трейдъри, на които да повериш сериозни пари, независимо какво разбираш под "сериозни". Рискуваш с "управлението" да се нагърбят хора, които са силни във форумните изяви, но всъщност опитът им се простира до управлението на сметки по $250.

За да разбереш какво имам предвид, прочети внимателно тази тема: viewtopic.php?f=14&t=763&start=120"


И какво сега 5 ГОДИНИ СЛЕД ОГРОМНАТА ИЗМАМА НА ТИЯ МОШЕНИЦИ, НИКАКВЪ РЕЗУЛТАТ, НЯКОЙ НЕЩО НЕ Е ЛИ ВИЖДАЛ ЗА ТИЯ И ЧУВАЛ...


ДА ПИШЕ, ПЛАЩА СЕ ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТИЯ ГОРЕ!!!!!

НА ЛИЧНИ, АКО ПИШЕТЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ!!??

Отговори

Върни се в “ФОРЕКС БРОКЕРИ :: FOREX BROKERS”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта