Trading212 / Trader.bg - мнения и отзиви

Имате въпроси за български и чужди forex брокери? Смятате, че брокерът ви е бил некоректен спрямо вас? Питайте!
Mateev
110 получени
80 дадени

Re: Trader.bg - мнения и отзиви

Post by Mateev » 26 Jul 2018, 11:21

Знаеш ли - ако принципа на Парето важи и за трейдерите, а би трябвало, то тогава само 10-20% от трейдерите формират 80-90% от оборота на брокерите. Това са истинските "професионалисти" с големи акаунти и големи обеми търговия. Останалите 80-90% дребни трейдери са само пълнеж. С тях или без тях е все тая. По-скоро без тях ще е по-добре на брокерите, защото ще им отпаднат 80-90% от проблемите и поддръжката, но ще си съхранят 80-90% от оборота.

Като цяло това е една голяма чистка, от която брокерите се нуждаеха, но никой единичен брокер не смееше да я започне сам, за да не си изгуби и едрите клиенти. ESMA просто помогна на брокерите в един и същи момент да направят чистката, от която всички се нуждаеха.

yanchev11
1 дадени

Post by yanchev11 » 27 Jul 2018, 16:59

vgp wrote:
26 Jul 2018, 09:46
Не се навирайте доброволно да ставате профита! Тези ЕСМА шитни не са направени да защият дребните трейдъри, а напротив, да провокира дребняка да стане профи за да няма никаква защита или ако не иска да е профи да го провокира да вкара още пари в сметката си, за да може да търгува със същите обеми, с които е търгувал досега. Всичко е една голяма измама, с която уж целят да предоставят повече защита на рибоците. Брокерите не вдигат пара, защото са в супер изгодна позиция. Когато повечето балами станат профита, брокера може да го изкунди по всяко време под предтекста, ( бяхте предупредени предварително, че профи търговците нямат защита от евентуални фалити на брокера ...или подобни дивотии).
Напълно съм съгласен с малко допълнение : Целта на ЕСМА не е да защити дребните трейдъри а да ги ощети максимално ... Пише. че по този начин ще ги защити от фалит. А дали е така? Може и да греша , но според мен е точно обратното - дребните трейдъри или трябва да се откажат или шанса за фалит се увеличава многократно ... Да ако продължите да търгувате със същите суми естествено шанса за фалит намалява , но и печалбата става смешна ...ако продължите със същите обеми шанса за фалит се увеличава 2,5 пъти, с изключение на измамниците от trader.bg, които винаги са затваряли залозите на 50% , макар да твърдят , че е 25% ... Много се радвам на последната измама на trader.bg когато ме убеждаваха , че на 1400 лева 25% са 700 лева и правилно са ми затворили залога , след големи скандали ми казаха , че единствено могат да ме компенсират с 10% от следващия депозит ... хахаха ... малко статистика : за около 1,5 година в trader.bg съм на загуба около 10.000 лева, а за последните 4-5 месеца от как забравих за тях с 500 евро в момента съм направил 4000 ... Е върви и вярвай на Български сайт който е собственост на Българската мафия или казано по просто на бившите групировки които сега са "честни" бизнесмени ! А отделно не знам дали е политика на сайта или някой е решил да се облажи , но с гаранция продават личната информация на клиентите си. За последния месец 3 пъти ми се обаждаха по телефона и знаеха името и фамилията за да ми предлагат да инвестирам пари в професионални инвестиционни посредници срещу 5-10% на месец. И единия от посредниците беше - Прогресива - с отнет лиценз от преди месец - предполагам , че trading.bg и прогресива имат един и същ собственик ... :)
Всичко което е прието от ЕСМА е единственно в полза на инвестиционните посредници и сайтове като trader.bg , лошото е , че другите ще си мълчат въпреки, че ще загубят клиенти, защото според мен ще си увеличат много печалбите ! /аз поне си мисля , но ще се разбере след 1 август и дай боже да не съм прав, че печалбите на trading сайтовете ще скочат много - примерно казано с числа които са лесни за разбиране - ако до сега купиш 1 лот за 1000 комисионната която я няма де ... е примерно 10 пипса които струват - 1 , след 1 август за същият обем ще трябва да дадеш за тези 10 пипса - 10 !!! предполагам , че и суапа ще се увеличи 10 пъти ...
Числата са само за пример и нямат нищо общо с действителните... :)

vgp
2 получени
7 дадени

Post by vgp » 27 Jul 2018, 21:40

Mateev wrote:
26 Jul 2018, 11:21
Знаеш ли - ако принципа на Парето важи и за трейдерите, а би трябвало, то тогава само 10-20% от трейдерите формират 80-90% от оборота на брокерите. Това са истинските "професионалисти" с големи акаунти и големи обеми търговия. Останалите 80-90% дребни трейдери са само пълнеж. С тях или без тях е все тая. По-скоро без тях ще е по-добре на брокерите, защото ще им отпаднат 80-90% от проблемите и поддръжката, но ще си съхранят 80-90% от оборота.

Като цяло това е една голяма чистка, от която брокерите се нуждаеха, но никой единичен брокер не смееше да я започне сам, за да не си изгуби и едрите клиенти. ESMA просто помогна на брокерите в един и същи момент да направят чистката, от която всички се нуждаеха.
Абсолютна опозиция! Ако останат само големите риби, тогава брокерите със сигурност ще са на загуба. Големите риби затова са големи, защото трудно губят пари :wink:

тъпото копеле
27 получени
3 дадени

Post by тъпото копеле » 28 Jul 2018, 16:39

Mateev wrote:
26 Jul 2018, 11:21
Знаеш ли - ако принципа на Парето важи и за трейдерите, а би трябвало, то тогава само 10-20% от трейдерите формират 80-90% от оборота на брокерите.
Важи разбира се, от изследванията се вижда, че е Парето разпределение. Това е и основен аргумент за настоящата интервенция.
They illustrate the very negatively asymmetrical and leptokurtic nature of the performance distribution, i.e., a
distribution that is very unfavourable for the client.
In addition, the study also indicates that investors who trade the most (by number of trades, average trade size or
cumulative volume) lose the most. The same applies to those who continue over time, indicating there is no
learning curve.
Сметнах точното разпределение, може на някой да му е интерeсно какви са реалните цифри.
Средна - 10887, медиана 1843, мода 981, алфа 1.098943, joint ratio 93.95/6.05.
T.e. 6% формират 94% от загубите.

тъпото копеле
27 получени
3 дадени

Post by тъпото копеле » 28 Jul 2018, 16:57

yanchev11 wrote:
27 Jul 2018, 16:59
малко статистика : за около 1,5 година в trader.bg съм на загуба около 10.000 лева, а за последните 4-5 месеца от как забравих за тях с 500 евро в момента съм направил 4000 ...
Така и така съм на вълна смятане :grin: искам да споделя още една бакалска:
При случайна и хаотична търговия, без доказан едж, каквато както обича да казва Матеев е търговията на всички ръчни трейдъри, дадена доходност върви ръка за ръка със съответен дроудаун. Като дупе и гащи са.
700% доходност предполага -87.5% дроудаун.
Тоя лебед е снежно бял.

Abadaebadababada
4 получени
28 дадени

Post by Abadaebadababada » 28 Jul 2018, 17:38

Здрасти, МЮ! :wink:
Ще сметнеш ли обратното - при 15% дропдаун колко е доходността (мен ме мързи малко повече, пък и лаф да става ) ?
Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство.

тъпото копеле
27 получени
3 дадени

Post by тъпото копеле » 28 Jul 2018, 17:52

17.64% е равновесието.
Ти обаче не ползваш стопове, дроудауна трябва да го видиш по икуити, не по баланс.

Mateev
110 получени
80 дадени

Post by Mateev » 28 Jul 2018, 21:18

тъпото копеле wrote:
28 Jul 2018, 16:39
....T.e. 6% формират 94% от загубите.
Тоест и тука Парето е прав ......

Аз между другото с Парето си оправям бизнес проблемите. Когато анализирам разходите във фирмата, сортирам ги по нарастващ ред и после се разпореждам да се търси оптимизация само на първите 3 реда. Същото е и с приходите - първите 3 реда формират 80-90% от приходите, и усилията за подобряване трябва да се концентрират точно там и никъде другаде. Така с 10-20% от усилията се постигат 80-90% от резултатите (пак Парето).

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 31 Jul 2018, 18:39

Mateev wrote:
28 Jul 2018, 21:18
тъпото копеле wrote:

Аз между другото с Парето си оправям бизнес проблемите. Когато анализирам разходите във фирмата, сортирам ги по нарастващ ред и после се разпореждам да се търси оптимизация само на първите 3 реда. Същото е и с приходите - първите 3 реда формират 80-90% от приходите, и усилията за подобряване трябва да се концентрират точно там и никъде другаде. Така с 10-20% от усилията се постигат 80-90% от резултатите (пак Парето).
Само не анализирай персонала, че и ако там важи принципът на Парето, 80% могат да останат без работа :)

Mateev
110 получени
80 дадени

Post by Mateev » 31 Jul 2018, 21:15

S.Zhelev wrote:
31 Jul 2018, 18:39
Mateev wrote:
тъпото копеле wrote:

Само не анализирай персонала, че и ако там важи принципът на Парето, 80% могат да останат без работа :)
Точно за персонала принципа на Парето важи с най-пълна сила. Трябва да се превъртят стотици работници, за да си подбере човек 1 началник на бригада. От многото началници на бригада само един е подходящ за началник смяна, а от многото извъртели се началници смяна само един се издига до по-високите нива - напр. зам, директор или директор.

Качествени хора трудно се намират в наше време. Всеки един съществуващ директор през годините е израстнал в самата фирма и на всеки един етап от кариерата си е демонстрирал превъзходство над другите служители от неговото ниво. Например един от най-добрите ни директори когато дойде във фирмата преди много години, беше шофьор на такси. Премина през цедката в съревнование с над 1000 други човека и за 2-3 години се издигна до директор, на която длъжност остана почти 10 години. Този човек нямаше дори висше образование, но явно имаше някаква дарба да управлява хора и да взема бързи и верни решения. В един момент обаче се възгордя прекалено много, поиска си прекалено висока заплата и процент от печалбата, и се наложи да се разделим с него. Напусна ни, хвърли се в частния бизнес и се провали с гръм и трясък. Сега доколкото знам пак е шофьор на такси. Та така е с персонала ......

Abadaebadababada
4 получени
28 дадени

Post by Abadaebadababada » 31 Jul 2018, 21:31

Mateev wrote:
31 Jul 2018, 21:15
S.Zhelev wrote:
Mateev wrote:
тъпото копеле wrote:

Точно за персонала принципа на Парето важи с най-пълна сила. Трябва да се превъртят стотици работници, за да си подбере човек 1 началник на бригада. От многото началници на бригада само един е подходящ за началник смяна, а от многото извъртели се началници смяна само един се издига до по-високите нива - напр. зам, директор или директор.

Качествени хора трудно се намират в наше време. Всеки един съществуващ директор през годините е израстнал в самата фирма и на всеки един етап от кариерата си е демонстрирал превъзходство над другите служители от неговото ниво. Например един от най-добрите ни директори когато дойде във фирмата преди много години, беше шофьор на такси. Премина през цедката в съревнование с над 1000 други човека и за 2-3 години се издигна до директор, на която длъжност остана почти 10 години. Този човек нямаше дори висше образование, но явно имаше някаква дарба да управлява хора и да взема бързи и верни решения. В един момент обаче се възгордя прекалено много, поиска си прекалено висока заплата и процент от печалбата, и се наложи да се разделим с него. Напусна ни, хвърли се в частния бизнес и се провали с гръм и трясък. Сега доколкото знам пак е шофьор на такси. Та така е с персонала ......
За каква длъжност кандидатства през "цедката с 1000 човека"?
Останал 10г на длъжност...явно не си имал по-добър избор.
"Добър директор" - за кого? За теб да, но питал ли си работниците? (за да бъде мнението обективно)
"Възгордя се прекалено много" , или е останал недооценен?

П.П.Просто си задавам въпроси, не си длъжен да отговаряш (освен на себе си).

Mateev
110 получени
80 дадени

Post by Mateev » 31 Jul 2018, 21:46

Не ми се сърди, но разсъжденията ти са от позицията на "специалист по всичко", който обаче нищо не разбира. Създай фирма, наеми 1000 човека персонал, потърси си директор, пък тогава се прави на велик с "гениалните" си акъли и разсъждения. В момента обаче изглеждаш смешен, само че не го осъзнаваш.

Типично в Български стил - провалили се в живота хора дават акъли на бизнесмени или пък куцо и сакато дава акъл на националния селекционер как да избере националния отбор и въобще как се играе футбол. Щеше да е смешно, ако не беше жалко.

Abadaebadababada
4 получени
28 дадени

Post by Abadaebadababada » 31 Jul 2018, 22:49

Mateev wrote:
31 Jul 2018, 21:46
Не ми се сърди, но разсъжденията ти са от позицията на "специалист по всичко", който обаче нищо не разбира. Създай фирма, наеми 1000 човека персонал, потърси си директор, пък тогава се прави на велик с "гениалните" си акъли и разсъждения. В момента обаче изглеждаш смешен, само че не го осъзнаваш.

Типично в Български стил - провалили се в живота хора дават акъли на бизнесмени или пък куцо и сакато дава акъл на националния селекционер как да избере националния отбор и въобще как се играе футбол. Щеше да е смешно, ако не беше жалко.
Епа оти да ти се сърдим, толко си можеш. Па отде разбра, че сам се провалил?? Уя ми работи, акъла горе-доле, децата са добре, кво повече ?

Интересну ми, чи на ниту идин въпрос ни утгувори....
П.П.иЗВИНЯЯМ СЪ ЗА ПАРАВУПИСНИТИ ГРЕШКИ (ТОЛКУЗ МИ АКЪЛА, 3-ТИ КЛАС)

тъпото копеле
27 получени
3 дадени

Post by тъпото копеле » 31 Jul 2018, 23:06

Днес стартира интересен сериал по WWW, съвместна продукция на ESMA и MiFID
"Колко трейдъри губят при нас?"
Първият сезон ще се върти три месеца. Гледа се през браузър. :grin:
traderBG.jpg
traderBG.jpg (66.13 KiB) Viewed 21014 times

vgp
2 получени
7 дадени

Post by vgp » 01 Aug 2018, 10:34

Ливъриджа променен ли е или е на изчакване, докато отвориш поръчка с огромно количество със стария ливъридж и изведнъж решат да ти го променят на 30:1 та да те изненадат едно хубавичко?

skoti
2 получени

Post by skoti » 01 Aug 2018, 12:49

Свободните ми средства са се стопили с 2000 лв., ей така от днес, т.е. новите правила са в сила.

RE: Странни неща стават , след свързване с традер и рестартиране, парите ми се появиха обратно :-?

bvg
46 получени
10 дадени

Post by bvg » 02 Aug 2018, 13:51

S.Zhelev wrote:
Mateev wrote:
тъпото копеле wrote:

тея 80% неможе да се пипат тва са приятелите, родата и секретарката :grin:

vgp
2 получени
7 дадени

Post by vgp » 02 Aug 2018, 20:21

Изтеглих си парите от 4 брокера. Остават още 3. С тези лайна на ESMA направо за ташак станахме. С 25к човек не може да търгува нормално. За какъв кур да си държа парите там...Айде да видим брокерите на мен ли ще ми е по-добре, или на брокерите. Възландо!

saxsten
12 получени
6 дадени

Post by saxsten » 15 Aug 2018, 16:49

vgp wrote:
02 Aug 2018, 20:21
Изтеглих си парите от 4 брокера. Остават още 3. С тези лайна на ESMA направо за ташак станахме. С 25к човек не може да търгува нормално. За какъв кур да си държа парите там...Айде да видим брокерите на мен ли ще ми е по-добре, или на брокерите. Възландо!
Споко бре те сега ще почнат да се завръщат
Като минат още три месеца и като видят че всички правят като теб ,ще да видиш какво сладки и меденки ще станат :grin: :grin: :grin:
Форекса е оръжие за масово поразяване

vgp
2 получени
7 дадени

Post by vgp » 17 Aug 2018, 19:29

saxsten wrote:
15 Aug 2018, 16:49
vgp wrote:
02 Aug 2018, 20:21
Споко бре те сега ще почнат да се завръщат
Като минат още три месеца и като видят че всички правят като теб ,ще да видиш какво сладки и меденки ще станат :grin: :grin: :grin:
След три месеца няма да има полза да променят каквото и да е, освен ако не раздадат по 10к бонус на човек :D Всички мои познати си изтеглиха парите. Само моя изтеглен капитал от всички брокери е малко под 250к. Да им е честито на брокитата и да продължават все така безмълвно да посрещат всяка външна заповед :D

Post Reply

Return to “ФОРЕКС БРОКЕРИ :: FOREX BROKERS”