Ако с 350 евро при ливъридж 1:30 изтъргуваш 10000 евро,колко процента ще бъде маржина,защото в условието пише,че под 25% автоматично ще бъдат затворени позициите?Бона wrote: ↑28 Jun 2018, 23:20Кое е по-възможно : 5 човека да загубят по 10000 лева,или 10000 човека да загубят по 5 лева ???S.Zhelev wrote: ↑27 Jun 2018, 17:58Брокерите в САЩ ги убиха не с намаляването на левъриджа, а с изискването за $20 000 000 собствен капитал. В ЕС искат само 730 000 евро за пълен лиценз, така че нещата от тази гледна точка са несъпоставими.alphaomega wrote: ↑26 Jun 2018, 18:51Ами видяхме какво стана във САЩ. Държава със 330 милиона население днес има само 2 форекс брокера.Mateev wrote: ↑26 Jun 2018, 16:17Те повечето от трейдерите и в момента не правят никакви предварителни сметки, когато се канят да влизат в позиция. Така че нищо няма да се промени, освен факта, че чак след отварянето на позицията ще останат неприятно изненадани колко много маржин им е блокирал брокера. Следващата изненада ще дойде чак след 1 месец, когато осъзнаят, че си губят времето по цял ден за жълти стотинки.
Като цяло ще настъпи огромен отлив от дребни клиенти, и много брокери ще изпаднат във финансова криза, след като приходите им намалеят драстично, а разходите се запазят на същото ниво. Познайте до какво ще доведе това?
Отделно в САЩ CFTC/NFA свръхрегулираха пазара и започнаха да налагат глоби за милиони.
Е друго си е, когато освен времето, след 1 месец си загубил и една заплата :)
Сега сериозно - според мен 1:30 левъридж не е никак малко. С 350 евро депозит човек ще може да търгува с над 10 000 евро и пак да печели/губи по $50-$100 дневно, което ще доставя достатъчно емоции на търсачите на силни усещания. За търговия с минималния лот ще трябват 34 евро, което е по-малко от минималния депозит на повечето брокери в момента.
Приходите на брокерите ще намалеят, но не драстично. IG прогнозират спад на приходите с 10%. Брокерите правят пари от големите клиенти, депозити по $100 не знам дали покриват административното обслужване и съпорта, да не говорим за разходите за реклама.
Trading212 / Trader.bg - мнения и отзиви
-
- 1 получени
Re: Trader.bg - мнения и отзиви
-
- 1 получени
Прав си така си мисля ! Аз си обяснявам нещата по простичко. Мисля си,че големите играчи са големи,защото имат много пари-имат много пари,защото знаят как да печелят и как да не губят.Пък малките като мене са малки ,защото са все на губещата страна.тъпото копеле wrote: ↑29 Jun 2018, 13:26Вероятно на теб ти се струва по-вероятно второто, съдейки по трите въпросителни, но истината е, че зависи от разпределението. При нормално, Гаусово такова, отговорът на въпроса ти е - еднакво възможно, равновероятно.
Загубите при ритейл СФД търговия обаче следват Парето разпределение, където малък процент от губещите акаунти са отговорни за голям процент от общата загуба, на практика първите 50% от губещите акаунти допринасят за под 9% от общата загуба. Ясно се вижда от 4-ри годишното френско изследване със средна стойност 11000 евро и медиана силно изместена вляво - 1840.
Study of investment performance of individuals trading in CFDs and forex in France
Споделям напълно казаното от Желев.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
Отговорът на въпроса ти няма никакво значение. Привличането на 1 клиент струва на брокерите над $1000. От клиенти, които депозират по 5 лв., брокерите са на загуба. 10 000, 100 000, 1 000 000 такива клиента - все едно. Сметката излиза само защото има хора, които вкарват и губят стотици хиляди левове. Трудно ще го разбереш, ако не си го виждал.
-
- 110 получени
80 дадени
Аз съм го гледал това преди години. Хилядите дребни клиенти наистина вкарват брокера на загуба. Зарди тях се поддържа по-голям персонал, по-мощни съевъри, по-широка честотна лента на интернет, по-голям счетоводен и дилингов отдел и т.н. Също така обикновено дребните клиенти са по-капризни от едрите. Непрекъснато губят времето на персонала за дреболии било то по телефона или пък при посещение в офиса.
-
- 44 получени
6 дадени
Ами като брокерите не искат да се разправят с дребни клиенти решението е лесно - вдигат си минималният размер на изискуемият авоар за откриване на сметка и готово.
п.п. Лично мнение - последната реклама на трейдър.бг която въртят по телевизиите е отврат. Парите могат да послужат наистина за какво ли не, но демонстрацията на използването им като салфетки в ефир си е чиста пробра простотия ...
п.п. Лично мнение - последната реклама на трейдър.бг която въртят по телевизиите е отврат. Парите могат да послужат наистина за какво ли не, но демонстрацията на използването им като салфетки в ефир си е чиста пробра простотия ...
Форексът е полезен като ХОБИ
-
- 11 получени
6 дадени
Баща ми взе казва - Докато има овце, ще се намира и кой да ги стрижЕ.
В тоя ред на мисли - тая реклама не е за хора, които мислят. Просто таргет аудиторията е друга. ;)
П.П Много съм щастлив, че от години не гледам телевизия.
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
В такова решение липсва пазарна логика, никой не знае кой малък акаунт ще довнесе и ще стане голям, т.е. ще се присъедини към печелившата за брокера група. Малките клиенти са приемлива оперативна загуба.
Иначе ЕСМА базират новия левъридж на доста задълбочен анализ и прогноза за ефекта му през следващата година върху ритейл клиентите. Ако не даде очаквания по симулациите резултат, ще забранят СФД, което вече ще създаде реален проблем за брокерите. Домързя ме да го прочета целия обстойно.
Лично на мен ми изглеждат високи новите лостове, а и не са симетрични спрямо волатилността и риска. Среброто следва да е в група с основните индекси, а златото с валутните мейджъри. Според текущия VaR ми изглежда по-логично да са 10:1, 5:1 и 3:1, вместо 30:1, 20 и 10:1. Пак щяха да стават за търговия.
- gangosan
- 46 получени
129 дадени
Ти брокер ли си или играч. Кво ти пука за брокера. Аз гледам себе си да си напълня гушата за сега 2 хиляди лева напълних на брокера душичката. Вече мие време да се научавам.S.Zhelev wrote: ↑02 Jul 2018, 00:44Отговорът на въпроса ти няма никакво значение. Привличането на 1 клиент струва на брокерите над $1000. От клиенти, които депозират по 5 лв., брокерите са на загуба. 10 000, 100 000, 1 000 000 такива клиента - все едно. Сметката излиза само защото има хора, които вкарват и губят стотици хиляди левове. Трудно ще го разбереш, ако не си го виждал.
-
- 1 получени
Ами тогава,защо е тази реклама в която се казва ,че вече всеки може да търгува,който има компютър и 200 лева,за да губи брокера по 1000 долара на човек ли ??S.Zhelev wrote: ↑02 Jul 2018, 00:44Отговорът на въпроса ти няма никакво значение. Привличането на 1 клиент струва на брокерите над $1000. От клиенти, които депозират по 5 лв., брокерите са на загуба. 10 000, 100 000, 1 000 000 такива клиента - все едно. Сметката излиза само защото има хора, които вкарват и губят стотици хиляди левове. Трудно ще го разбереш, ако не си го виждал.
-
- 110 получени
80 дадени
Това само означава, че брокера не е доволен от текущите си обороти и печалба, и търси нови рибки, които да клъвнат червейчето на кукичката. Също така означава и още нещо - брокера не търси професионалисти с големи суми, които могат да го оберат с високата си познаваемост. Брокера търси ЛАПНИШАРАНИ, които с незнанието си и с измамната си самоувереност всъщност ще му подарят парите от акаунтите си.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
От 1000 човека нови клиенти, ще има примерно 10, които ще вкарат шестцифрени суми и ще платят и реклама и всичко.
- Zhelev
- 162 получени
254 дадени - Contact:
За 14 години откакто се занимавам с форекс съм видял доста неща и споделям това, което смятам за релевантно и интересно. Дано започнеш да печелиш.gangosan wrote: ↑03 Jul 2018, 00:59Ти брокер ли си или играч. Кво ти пука за брокера. Аз гледам себе си да си напълня гушата за сега 2 хиляди лева напълних на брокера душичката. Вече мие време да се научавам.S.Zhelev wrote: ↑02 Jul 2018, 00:44Отговорът на въпроса ти няма никакво значение. Привличането на 1 клиент струва на брокерите над $1000. От клиенти, които депозират по 5 лв., брокерите са на загуба. 10 000, 100 000, 1 000 000 такива клиента - все едно. Сметката излиза само защото има хора, които вкарват и губят стотици хиляди левове. Трудно ще го разбереш, ако не си го виждал.
- alphaomega
- 13 получени
5 дадени
Малко ми е трудно да повярвам че има хора които търгуват със 100К+ и то на платформата на трейдър.бг
Ако наистина имат такива клиенти то със сигурност това не са хора занимаващи се сериозно. По скоро са най обикновени комарджии които имат много излишни пари и за тях форекса не се различава особенно от игрите в казината и спортните залагания.
Сериозните трейдъри които въртят големи суми търгуват само със сериозни брокери. Или със фючърси на CME.
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
В тая тема доста често се борави с термини като "мисля, струва ми се, вярвам/не вярвам"alphaomega wrote: ↑03 Jul 2018, 13:49Малко ми е трудно да повярвам че има хора които търгуват със 100К+ и то на платформата на трейдър.бг
Сериозните трейдъри които въртят големи суми търгуват само със сериозни брокери. Или със фючърси на CME.
Има си цифри за всички тези неща, както Матеев обича да натъртва
Подценявате много трейдър.бг и финансовите възможности на таргет клиентелата му.
За 2016-та само в ЮК имат 4.5 млн паунда приходи, апа им e номер 1 по сваляния в категорията (над 5 млн.), най-голям рекламен бюджет в Бг 13-14-та, 5 млн. лв печалба само в БГ, даже според някаква класация Авус е с 43 млн евро приходи за 2017, което не знам доколко е вярно, но ще ги нареди даже пред доказан ИСН като LMAX
Чакам с интерес до 2020 да надминат и Интерактив
Комарът е голяма работа.
-
- 46 получени
10 дадени - Contact:
може да има потребители които хеджират стоки търгувани в долари, аз бих се замислил над подобна алтернатива, ако примерно внасям от китай стоки за 20 ммилиона годишно. И в този случй печалбата/загубата не би ме интересувала изобщо, тя ще се неутрализира с покачването/падането на цените на стоката
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
Не знам в каква връзка го казваш, горните цифри из темата са приходи и печалби, не обороти.
Валутен риск със сигурност никой не би хеджирал през трейдър.бг и компания.
-
- 1 получени
Как така, вкарват шест цифрени суми и плащат всичко ? Не трябва ли първо да ги загубят тези шест цифрови сумички ?
Защо не погледнем въпроса от друга страна ? Не става въпрос само за trader.bg а за това кой има полза от тези нови правила - това са финансовите брокерски фирми , които се нароиха като гъби след дъжд. Банките не искат да дават лихви и естествено хората започват да търсят от къде да изкарат нещо. Банките губят а финансовите брокери вземат голяма комисионна. Най-естественото нещо е да се забрани на обикновеният човек с малко пари да може да изкара нещо сам! А според мен в момента това е само първа стъпка за да се провери дали и колко голяма съпротива ще има. Това решение е само за 3 месеца , но си мисля, че ако съпротивата е малка скоро ще станем свидетели на пълната забрана за търговия от непрофесионалисти ... Надявам се да не съм прав ! :)
А колкото до това да станете професионален трейдър, не вярвам в сайта да има повече от 1-2 които могат да го постигнат а както прочетох преди няколко поста, че някой е бил одобрен, без да отговаря на критериите ... е това е гаранция за измамата на trader.bg ... И един въпрос на който отговора ще дойде след 1 август ... Аз вече не се занимавам с тези измамници защото съм загубил към 10.000 лева и от тях сигурно 7-8.000 от измамата им, защото някой беше писал , че ще затварят залозите на 25%. Не, сега е 25% а ще бъде 50% след 1 август , но ми е интересно колко ли ще бъде реално ? Само някой който не е завършил 2 или 3 клас може да вярва на трейдъра . Не мога да си спомня точно в кой клас се учат процентите , но за trader.bg 25% са 500 лева от 1000 ... това е в момента а колко ли ще са по новите правила от 50 % ... може би 1000 от 1000 ?
А колкото до това да станете професионален трейдър, не вярвам в сайта да има повече от 1-2 които могат да го постигнат а както прочетох преди няколко поста, че някой е бил одобрен, без да отговаря на критериите ... е това е гаранция за измамата на trader.bg ... И един въпрос на който отговора ще дойде след 1 август ... Аз вече не се занимавам с тези измамници защото съм загубил към 10.000 лева и от тях сигурно 7-8.000 от измамата им, защото някой беше писал , че ще затварят залозите на 25%. Не, сега е 25% а ще бъде 50% след 1 август , но ми е интересно колко ли ще бъде реално ? Само някой който не е завършил 2 или 3 клас може да вярва на трейдъра . Не мога да си спомня точно в кой клас се учат процентите , но за trader.bg 25% са 500 лева от 1000 ... това е в момента а колко ли ще са по новите правила от 50 % ... може би 1000 от 1000 ?
- тъпото копеле
- 27 получени
3 дадени
За съжаление, голяма част от клиентите на форекс разсъждава по този начин, не фактологически, а на базата на някакви криворазбрани, конспиративни съмнения. ЕСМА ясно вижда, че високия левъридж, в съчетание с некомпетентността на трейдърите, е основна причина за фалит на 90% от хората. Тъй като не може да повлияе на компетентността - смъква левъриджа. Всъщност единствения начин брокерите да си осребрят печалбите от губещите трейдъри е закриването на позициите, понеже никой не затваря на загуба и не ползва стопове, то момента на жътвата е при автоматичен клоуз. На сегашния 300:1 левъридж на трейдър, това става на 30 пипа - в рамките на часове или минути.
Т.е. новите правила са в услуга на клиентите и в ущърб на брокера.
Пак обратна логика, точно ако съпротивата срещу решението на ЕСМА е голяма ще се стигне до нова по-сериозна рестрикция. Всички мераклии ще искат да се категоризират като професионални за да имат висок левъридж, ще продължат да фалират масово и разчетите на ЕСМА за спасяване на хората ще се продънят. Ще се наложи да забранят СФД-тата изцяло както направиха с бинарките.
Така са те омотали с маркетингово лустро, че не знаеш къде се намираш. Виж си договора, ако изобщо го има описано трябва да е затваряне на -80% от изискуемата сума. Всичко останало е ала бала. Ако са те затворили по-рано или си недоволен от изпълнение, пускай жалбиyanchev11 wrote: ↑08 Jul 2018, 23:15Не, сега е 25% а ще бъде 50% след 1 август , но ми е интересно колко ли ще бъде реално ? Само някой който не е завършил 2 или 3 клас може да вярва на трейдъра . Не мога да си спомня точно в кой клас се учат процентите , но за trader.bg 25% са 500 лева от 1000 ... това е в момента а колко ли ще са по новите правила от 50 % ... може би 1000 от 1000 ?
https://www.trader.bg/documents/bg/Comp ... _Rules.pdf
http://www.fsc.bg/bg/za-potrebitelya/zhalbi/
А новото изискване за ауто клоуз на -50% от 1.08 има за цел, заедно с ниския левъридж, да помогне за реализацията на т.н. "отрицателен баланс" при висока волатилност. Не е конспирация на ЕСМА трейдър.бг да ти вземе парите. Обратното е.
Не го приемай като критика, не си ти виновен за загубите си, по-скоро е порочната система, която е позволила същестуването на подобна ситуация.
Но затова, че подкрепяш и защитаваш същата тая порочна система, вината си е само твоя.
- vgp
- 2 получени
7 дадени
Не се навирайте доброволно да ставате профита! Тези ЕСМА шитни не са направени да защият дребните трейдъри, а напротив, да провокира дребняка да стане профи за да няма никаква защита или ако не иска да е профи да го провокира да вкара още пари в сметката си, за да може да търгува със същите обеми, с които е търгувал досега. Всичко е една голяма измама, с която уж целят да предоставят повече защита на рибоците. Брокерите не вдигат пара, защото са в супер изгодна позиция. Когато повечето балами станат профита, брокера може да го изкунди по всяко време под предтекста, ( бяхте предупредени предварително, че профи търговците нямат защита от евентуални фалити на брокера ...или подобни дивотии). Ще видите как маса народ ще си изтеглят парите и с трейдинг манията (поне в България) ще се приключи много бързо.