Отзиви за Alpari Limited ?

Имате въпроси за български и чужди forex брокери? Смятате, че брокерът ви е бил некоректен спрямо вас? Питайте!
Потребителски аватар
B12
Мнения: 15
Регистриран: 10 юли 2018, 14:51
1 получени
17 дадени

Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от B12 » 25 юли 2018, 10:31

Здравейте!
Тъй като не открих скорошна тема за този брокер (Алпари Лимитед) бих искал да знам вашето мнение за него.
Да, знам за фалита на английският му клон, но в Русия го водят за номер едно и е от 20 години. Както за всеки брокер има противоположни мнения, но положителните преобладават. Кофтито е, че става дума за руски трейдъри. Има ли българи с реални сметки в него и какви са ви отзивите за този брокер? Благодаря предварително за отговорите!
...

Потребителски аватар
alphaomega
Мнения: 162
Регистриран: 12 апр 2011, 22:09
13 получени
5 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от alphaomega » 25 юли 2018, 11:15

Брокера е ОК. Няма да имаш никакви проблеми. Все пак е един от първите форекс брокери в света, не са от вчера в бизнеса.

Но си отвори "ECN" или "PRO.ECN" акаунт понеже при другите спредовете са фиксирани така че да не падат под 1-2 пипса.

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от Mateev » 25 юли 2018, 11:18

Аз имам реална сметка в Алпари почти от зората на неговото създаване. През годините съм имал различни казуси за разрешаване, но винаги съм оставал доволен от действията на съпорта.

За който не знае - собственика на Алпари е съученик на собственика на MetaQuotes. Още докато са били студенти, двамата са правили планове и концепции за това, което после се случи през годините, и което вие вече го знаете. Всъщност MetaQuotes започна да развива MetaTrader-а именно заради Алпари и по поръчка на Алпари, и двамата съученици се държаха за ръка и подкрепяха един друг в първите години от развитието им (пък и до ден днешен). Дори не изключвам възможноста и двамата да имат някакви дялове (акции) във фирмата на другия.

Така че смело може да се каже, че Алпари не е просто първия MetaTrader брокер в Русия. Алпари е първия MetaTrader брокер в целия свят, и самия факт, че е оживял до ден днешен въпреки хилядите перипетии, говори много за него и за отношението му към неговите клиенти.

Потребителски аватар
B12
Мнения: 15
Регистриран: 10 юли 2018, 14:51
1 получени
17 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от B12 » 25 юли 2018, 11:41

Mateev, а по какъв начин теглиш оттам, понеже видях, че има доста варианти и кой според теб е най-подходящ? Благодаря за отговора!
...

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от Mateev » 25 юли 2018, 13:06

Ами досега не съм теглил пари. Само съм прехвърлял печалбите от един акаунт в друг, и към днешна дата имам няколко акаунта с различни параметри. Имам съм обаче проблеми със забравена парола и от съпорта ми съдействаха да получа нова, без да ми откраднат парите (а можеха). Имал съм и проблеми с изтекъл срок на годност на документите ми за самоличност. И в давата случая губех контрол върху акаунтите си, но от съпорта любезно ми го възстановяваха.

Аз лично си мисля, че собствениците на Алпари са честни и почтени. Колкото до условията за търговия - там има какво още да се желае, но в сравнение с останалите бъкита Алпари си е един доста свестен брокер.

Потребителски аватар
Abadaebadababada
Мнения: 355
Регистриран: 10 май 2014, 09:54
Местоположение: В центъра на Торнадото
4 получени
28 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от Abadaebadababada » 25 юли 2018, 14:55

Аз съм теглил към Skrill, мисля че 2,5% е таксата. Кофти се получава ако Skrill е в една валута, акаунта в друга, а накрая ги теглиш в левове. Курсовете им са не особено добри (на Skrill). За по-големи суми мисля най-изгодно беше към банкова сметка - такса 13usd и някакъв минимален % 0,2 по спомени. Има едно нещо, което лично мен ме дразни -ако вкараш пари през skrill и банкова сметка, после тегленето е само към банкова сметка. Така че ако решиш да ползваш skrill, внасяй и тегли само от там.
Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство.

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от Mateev » 24 авг 2018, 13:31

Снощи по-подробно се запознах със всичко около Alpari, защото напоследък пуснах по акаунтите ми да работят разни роботи, и започнах да получавам мейли за натрупани бонусни точки. Та покрай линковете в тези мейли влязох в личния си кабинет на Аплари и загубих няколко часа да разглеждам техния сайт, който признавам си е станал огромен по размер - не можеш го разгледа целия дори и да се ровиш 1 месец в него. Та за първи път правя такова подробно проучване, и тябва да ви кажа, че останах безкрайно впечатлен от професионализма на всичко, което са направили тези пичове.

Първо за недостатъците - самата Алпари е регистрираня в някаква офшорна зана, която така и не разбрах в коя точка на света се намира. За спорни въпроси пък трябва да се използва законодателството на държавата БЕЛИЗ (не знаех че има такава държава). Въобще в това отношение брокера много прилича на мошенически такъв, но това е единствения недостатък. Всичко останало са само положителни отзиви:

1. Брокера съществува от много време и е натрупал огромна клиентска база
2. Притежава физически офиси в поне 50 големи града на Русия.
3. Най-важното - тегленията на пари са без никакви проблеми, и заявката се прави и изпълнява напълно автоматично през личния кабинет.
4. Този личен кабинет предоставя възможности, които почти никой брокери по света не ги дава. Ще изредя само някой от тях:
- Свободно създаване на реални акаунти от няколко различни вида с различни параметри по всеки един от тях
- Възможност човек сам да си определи маржина, като смяната става само с едно чукване на мишката
- Възможност човек сам да си настрои начина на изпълнение на ордерите при ECN акаунтите
- Възможност човек сам да си прехвърля средства от един акаунт към друг, като за това не се взема комисионна
- Възможност да се инвестира в PAMM акаунт на друг човек, който да ти управлява парите
- Самата система от PAMM акаунти е нещо разкошно. Препоръчвам ви да я разгледате.
- Има възможност дори за създаване на PAMM портфейл или за ползване на готови такива портфейли
- Само в страницата със съглашения с трейдера има поне 30 документа от по 20-30 страници, в които подробно е описано какво прави брокера във всяка една ситуация. Няма лъжа, няма измама - всичко до най-голямата подробност е регламентирано и брокера наистина го прави така, както е описано.
- Например със слипиджа не се правят никакви измами. Брокера дори предлага опция текущия слипидж да ти го напише като коментар към сделката, и така сам да видиш, че средностатистически има както положителни, така и отрицателни слипиджи (против и в полза на клиента).
- Впечатли ме дори страницата, в която директно в долари ми показва какво е спечелил Алпари от мене под формата на спредове и други разходи за търговия. Тоест няма нищо скрито-покрито. Наистина говорим за 100% ОТКРИТОСТ и ЧЕСТНОСТ на брокера.

Има и още много, но как да опиша накратко 1000 страници сайт, 999 от които създават само положителни впечатления. Според мене въпреки че говорим за офшорен брокер, то това е брокер, на който може да му се вярва и за който на практика няма отрицателни отзиви по другите руски сайтове. Точно обратното - Алпари на практика е превзел цяла Русия и се явява абсолютен лидер сред брокерите, а това нямаше как да се случи, ако правеше разни мошенгии.

По ПАММ слетките например капитала на трейдерите и на парите за управление е публичен и човек може да види акаунти от по няколко стотин хиляди долара, или акаунти, които са привлекли за управление по 3-4 хиляди външни инвеститори като бройка и по почти 1 милион долара като пари. При няколко хиляди такива ПАММ акаунта вероятно общата сума надхвърля 1 милиард долара, и това за мене е един много добър ориентир за мащабите, в които оперира Алпари - стотици хиляди клиенти със стотици милиони дори милиард долара по всички акаунти на тези клиенти. Така че когато кажем Алпари, трябва да си представяме един БРОКЕР-ГИГАНТ, които за да оцелее толкова дълго, явно прави всичко по ЧЕСТЕН и ПОЧТЕН НАЧИН. Също мога да кажа, че от направените до момента няколко стотин сделки не съм забелязал никакви забавяния, рекотирания или други дребни заигравки, които са толкова масови по другите брокери. И последно - ECN и PRO.ECN акаунтите наистина имат много добри спредове, суапи и разни други условия за търговия.

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от Mateev » 24 авг 2018, 13:45

И най-много ми харесва лекотата, с която човек се разпорежда със собствените си средства. Например за секунди мога да създам нов реален акаунт, да прехвърля пари в него от друг акаунт, да отворя MetaTrader-a и да пусна робот да работи върху този акаунт. Цялата процедура отнема по-малко от 1 минута. Невероятно, но факт.

По внасянето на пари се е появила една опция, която страшно ме кефи. Мога да изпратя на Алпари директно БИТКОЙНИ, които до 10 минути ще ще са там и след 15 минути вече ще съм прехвърлил доларите в някой нов или стар акаунт и дори ще търгувам с тях. Аз не знам друг брокер по света, при който всичко около клиентските средства да може става толкова лесно и толкова бързо (внасяне, теглене, вътрешни прехвърляния, инвестиране в чужд ПАММ акаунт, теглене на тази инвестиция или на печалбите от нея и т.н и т.н).

Не на последно място ме кефи и Руския език, който го разбирам много по-добре от Английския. Иначе сайта на Алпари е на много езици, и човек има избор, ако се затруднява с Английския.
Последна промяна от Mateev на 24 авг 2018, 14:13, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
B12
Мнения: 15
Регистриран: 10 юли 2018, 14:51
1 получени
17 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от B12 » 24 авг 2018, 13:49

Благодаря за подробният и обширен отговор !
...

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от Mateev » 24 авг 2018, 14:06

B12 написа:
24 авг 2018, 13:49
Благодаря за подробният и обширен отговор !
Моят първи акаунт в Алпари датира от далечната 2005-та година. От тогава изтече много вода, но едва наскоро започнах да търгувам интензивно, и във връзка с това чак сега ми се наложи подробно да изследвам техния WEB сайт. Ами честно да си кажа, безкрайно съм впечатлен.

Като цяло Алпари са вдигнали летвата много високо, и сега след всички техни екстри не знам дали ще мога да си намеря и друг толкова добър брокер хей така заради диверсификацията. Според мене има светлинни години разлика между Алпари и другите брокери по отношение на качеството на обслужване на клиентите и по отношение на ЧЕСТНОСТА и ОТКРИТОСТА на взаимоотношенията.

Потребителски аватар
kompira
Мнения: 830
Регистриран: 09 юни 2010, 12:20
53 получени
9 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от kompira » 24 авг 2018, 14:56

И аз ползвам Алпари от 2008-ма, демо тестове... всичко при тях правех. В една часова зона сме. Преди им ползвах собствената база от котировки за 10+ години назад като никой друг брокер не предлагаше такива - стандартните свалени от Метакуотс са с дупки и лошо качество като цяло. Как да е, сега вече боравя само с тикова история. Планирам да разцъквам скоро при тях на реална Pro ECN сметка...

П.П.: А и вече приемат депозит с Bitcoin, което е голямo удобство за мен. :smile:

Потребителски аватар
B12
Мнения: 15
Регистриран: 10 юли 2018, 14:51
1 получени
17 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от B12 » 24 авг 2018, 15:24

Как мислите, ако трябва да си "без защита" при кой брокер е по-удачно - Алпари или например нашенските Бенчмарк?
...

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от Mateev » 24 авг 2018, 21:09

При Алпари ще имаш маржин по избор до 1:1000, а при нашенските - максимум 1:30.

Колкото до защитата - Alpari вече доказа, че няма намерение да обира клиентите си. Преди 2 години заради франка фалира Лондонския клон на Алпари. Въпреки това Алпари намери пари и се разплати с всички клиенти, без да завлече нито един.

Потребителски аватар
B12
Мнения: 15
Регистриран: 10 юли 2018, 14:51
1 получени
17 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от B12 » 25 авг 2018, 09:49

Имах предвид, ако по някаква причина успеем да станем "проф" в наш брокер, дали тогава предимствата на "офшорката" се запазват. Да, рамото е по-голямо, и при двата случая няма защита от фалит, няма защита от отрицателно салдо, при "офшорката" ще има преводни такси. Според мен май само въпросните преводни такси остават като основен минус за "външен" вариант.
...

Mateev
Мнения: 434
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
104 получени
73 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от Mateev » 26 авг 2018, 05:52

Човек, първо си разработи печеливша стратегия, и чак след това мисли за брокера, в който ще я експоатираш. На етапа на разработка е подходящ Demo сървъра на всеки един брокер по света, защото по Demo-то никой не лъже.

Потребителски аватар
B12
Мнения: 15
Регистриран: 10 юли 2018, 14:51
1 получени
17 дадени

Re: Отзиви за Alpari Limited ?

Мнение от B12 » 26 авг 2018, 11:09

Mateev написа:
26 авг 2018, 05:52
Човек, първо си разработи печеливша стратегия, и чак след това мисли за брокера, в който ще я експоатираш. На етапа на разработка е подходящ Demo сървъра на всеки един брокер по света, защото по Demo-то никой не лъже.
Напълно съм съгласен с теб, това и правя последните няколко години.
...

Отговори

Върни се в “ФОРЕКС БРОКЕРИ :: FOREX BROKERS”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта