eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Имате въпроси за български и чужди forex брокери? Смятате, че брокерът ви е бил некоректен спрямо вас? Питайте!
Мнения за брокери
Мнения: 8
Регистриран: 25 сеп 2017, 13:13
2 получени
2 дадени

eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от Мнения за брокери » 19 окт 2017, 12:08

еToro представя себе си като най-голямата в света мрежа за социална търговия. Компанията е основана през 2007 година, като още с основаването си поставя за цел да съчетае интереса на хиляди хора по света към трейдинга и към социалните мрежи. Така се появява идеята за социална търговия.

За целта компанията разработва собствена платформа за търговия, наречена OpenBook - една от първите в света позволява на трейдърите да следят сделките на други трейдъри и автоматично да ги възпроизвеждат (копират) в собствения си акаунт.

РЕГУЛАЦИЯ

еToro (Eurоpe) LTD притежава лиценз от Комисията по ценни книжа и борси на Република Кипър (SySec).
eToro (UK) LTD притежава лиценз от Financial Conduct Authority (FCA), Великобритания.

Клиентските пари са гарантирани от съответните компенсационни фондове в размер до 20 000 евро в Кипър и до 50 000 паунда във Великобритания. Това означава, че дори брокерът да фалира, клиентите ще получат парите си до тази сума от държавния компенсационен фонд.

Освен това брокерите са длъжни да се придържат към определени стандарти в редица отношения, най-важните от които са навременното изпълнение на сделките и нарежданията за теглене на средства.

САЙТ

Сайтът на eToro се поддържа на 12 езика: английски, руски, китайски, немски, испански, френски, италиански, арабски, полски, корейски, нидерландски и норвежки.

Брокерът има версия за американския пазар, но в момента тя не е активна и клиенти от САЩ не се приемат.

Не би могло да се каже, че менюто на сайта е много интуитивно. Отделено е доста място за реклама на възможностите за социална търговия, но ако ви трябва информация по конкретен въпрос – например платформа за търговия, предлагани инструменти и търговски условия, ще трябва да потърсите по-усърдно къде са поместени тези опции на менюто.

За да не се затруднявате ще ви подскажем, че цялото главно меню е изнесено най-долу, в дъното на началната страница.

КОНТАКТИ

На сайта на брокера са посочени адресите за контакт в Лондон, Обединеното Кралство и Лимасол, Кипър, както и адрес на Центъра за поддръжка на клиентите в Русия и страните от ОНД в Москва.

Интересното е, че за клиентите в Москва има обявен телефонен номер за връзка, за офиса в Лимасол е посочен само номер на факс, без телефон за контакт на клиентите, а за офиса в Лондон няма посочен нито телефон, нито факс за връзка.

В браузъра има форма за оставяне на писмени съобщения до сътрудниците на компанията, на които обещават да отговорят „в най-кратки срокове, но понякога за отговор може да са необходими до 48 часа“.

Имейли са посочени само за контакт със службата за връзка с пресата и с отдел „Маркетинг“ за предложения за сътрудничество.

Има опция за онлайн чат в реално време. Бутона на чата може да намерите в долния ляв ъгъл в менюто за поддръжка на клиентите. При необходимост от връзка можете да се свържете със сътрудник на компанията на всеки от езиците, на които се поддържа сайтът. Опция за предварителен избор на език е предвидена в прозореца за онлайн-чат.

В случай, че имате някой от най-често срещаните технически проблеми, отговор и указания как да го решите може да намерите в главното меню.

ПЛАТФОРМИ ЗА ТЪРГОВИЯ

Предлаганата платформа е само една и в нея според брокера са съчетани най-добрите възможости и функции на по-старите версии OpenBook и WebTrader. За историята и сливането на двете версии може да прочетете в опцията за предлаганите платформи, но как изглежда платформата можете да видите едва след регистрация като нов клиент.

Предлагат се и мобилните приложения за iOS и Android устройства, които могат да се изтеглят от Google Store и Apple Play.

ИНСТРУМЕНТИ ЗА ТЪРГОВИЯ

За търговия се предлагат валутни двойки, криптовалути, акции, индекси, суровини, стоки.

Има поместена таблица с типичните спредове и суапове. типичните спредове не са особено ниски - започват от 2 пипса за USD/JPY и 3 пипса за EUR/USD и USD/RUB. Всички останали спредове са 4 пипса и повече, като достигат до 20 пипса.

eToro не разрешава скалпирането.

СОЦИАЛНА ТЪРГОВИЯ

След регистрация можете да изберете измежду трейдърите с най-добри резултати, чиито сделки да следите и копирате. Можете предварително да разгледате профила на избрания трейдър, графика на успеваемостта му, портфейла му от сделки, както и статистика на всички подробности по сделките му.

Повече подробности за програмата за социална търговия може да научите от главното меню, oпцията “Social Trading“.
Добрата страна е, че за копираните сделки не дължите комисиона.

За да попучите статус “Popular Investor” и да бъдете следвани и копирани, трябва да се регистрирате в програмата, като започнете дейността си от първото, най-ниско ниво – „Кадет“ и може да се изкачите през второто „Изгряваща звезда“, третото – „Шампион“ до четвъртото и най-високо – „Елит‘.

За всяко ниво трябва да отговаряте на определени критерии и ще получите определени привилегии в трейдинга и доходи. За всички правила и условия на програмата може да се информирате подробно от главното меню, опцията „Popular Investor”.

ВИДОВЕ СМЕТКИ И МИНИМАЛЕН ДЕПОЗИТ

Брокерът няма разделение на много видове сметки с различни търговски условия, но минималният депозит започва от $50 и може да достигне до $1000 в зависимост от страната и изискванията на местното законодателство.

За неверифицирани потребители общата сума на депозита не може да надвишава $2250, a след верификацията на акаунта може да промените статуса на сметката си, като се обърнете към отдела за поддръжка на клиентите.

Всички търговски сметки в eToro са в американски долари. Ако преведете парични средства в друга валута, те ще бъдат конвертирани в американски долари, а за конвертирането ще платите комисиона на брокера.

ВНАСЯНЕ И ТЕГЛЕНЕ НА СРЕДСТВА

Приемат се кредитни и дебитни карти Visa, Mastercard, Diner’s Club;

Mоже да преведете и да теглите средства чрез платежните системи GiroPay, Neteller, PayPal, Skrill, WebMoney, Yandex , China Union Pay;

Приемат се и банкови преводи във всички страни.

Минималният размер за теглене на средства е $50. Условията за теглене са подробно разяснени.

Следва да обърнете специално внимание, че за обработка и превеждане на изтеглените пари се взема комисиона в размер на $25 за всеки превод от $50+.

ОТЗИВИ

Изненадващо е, но е факт: за eToro два от най-добрите сайтове за ревюта на форекс брокери дават неособено висока оценка: съответно 2 и 3 звезди.

Да видим какво мислят потребителите за този форекс брокер:

Като цяло от 165 коментара в най-големия сайт за ревюта на форекс брокери позитивните коментари се броят на пръсти.

Следва също така да се отбележи, че коментарите от последните години - 2015 – 2017 са много малко и са като цяло са негативни. Потребителите не харесват платформата за търговия, има оплаквания че тя работи лошо и често замръзва, че понякога с часове трейдърът не може да влезе е в акаунта си при положение, че има открити позиции. Има недоволство и от бавната обработка на заявките за теглене.

Според нерегистриран потребител от Канада (юли 2017) eToro вероятно не са измамници, но след първоначалния депозит обслужването на клиентите е „просто ад“. Изключително трудно е да си изтеглиш парите.

Нерегистриран потребител от Нидерландия (юни 2017) твърди, че е изключително трудно да се изтеглят парите. Самият той към момента на публикувания коментар е чакал един месец и парите му все още не са в сметката му.

Регистриран потребител от Йордания се сблъсква със същия проблем: направил е 5 заявки за теглене, чакал е две седмицида получи парите си, след което е писал имейл и получил отговор, че брокерът има технически проблем. След няколко имейла е публикувал въпроса за проблема си в сайта на брокера и е бил блокиран. Потребителят дава най-ниска оценка на брокера – 1 звезда.

Регистриран потребител от Китай смята, че старата им платформа е била много по-добра. Относно тегленията, той твърди, че парите се обработват за два-три дни и е изненадан от множеството негативни коментари.

Според нерегистриран потребител от Великобритания eToro е бил добър брокер преди време, но когато компанията се е разраснала, са станали „арогантни и алчни“. Увеличили са спреда, увеличили са суапа, увеличили са комисионата за теглене на 25 долара. Потребителят казва, че е закрил акаунта си при този брокер и лично той не ги препоръчва на никого.

В друг сайт за ревюта на брокери потребител се оплаква, че платформата им не е надеждна, замръзва и по тази причина за кратно време той е изгубил 240 долара. Според него обаче заявките се изпълняват бързо и обслужването на клиентите е добро.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

eToro е регулиран брокер и това е неговата добра страна.

Обвинения от страна на клиентите в измамничество няма, но като цяло потребителите не са особено доволни от скоростта на обработка на заявките за теглене, а също и от платформата.

Към тези негативни отзиви като негативи биха могли да се добавят не особено конкурентните спредове , високата комисиона за теглене (особено ако теглите по-малка сума) и забраната за скалпиране, ако сте привърженик на скалпиращите стратегии.

Казано просто - ако си търсите брокер, през който сами да търгувате на финансовите пазари, по-добре си намерете друг.

Но ако желаете да копирате сделките на някой печеливш трейдър, eToro e една не лоша възможност. Няма много брокери, които предлагат това. Може би най-популярната алтернатива е Zulutrade, но и там крайните разходи по сделките (спред + комисионна) ще бъдат много сходни.

tandree
Мнения: 4
Регистриран: 29 ное 2017, 20:11

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от tandree » 26 фев 2018, 00:17

И на мене ще ми е интересно да споделите мнение за Etoro и Zulutrade, по-специално за copy trade.

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6505
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
161 получени
253 дадени
Контакти:

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от S.Zhelev » 27 фев 2018, 02:03

tandree написа:
26 фев 2018, 00:17
И на мене ще ми е интересно да споделите мнение за Etoro и Zulutrade, по-специално за copy trade.
За мен Zulutrade е по-добрата платформа за копи трейдинг, най-вече защото предоставя по-детайна информация за системите и позволява да се направи по-информиран избор.

Копи трейдингът обаче се изроди и загуби доверието на трейдърите. Преди 5 години в Zulutrade най-добрите системи управляваха над $10 млн. В В момента само една система е събрала над $1 млн. за управление.

tandree
Мнения: 4
Регистриран: 29 ное 2017, 20:11

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от tandree » 27 фев 2018, 09:33

S.Zhelev, благодаря. Имам демо сметка в Зулутраде, ще потренирам. А защо казвате, че копи трейдинга се е изродил?

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6505
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
161 получени
253 дадени
Контакти:

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от S.Zhelev » 27 фев 2018, 13:30

tandree написа:
27 фев 2018, 09:33
S.Zhelev, благодаря. Имам демо сметка в Зулутраде, ще потренирам. А защо казвате, че копи трейдинга се е изродил?
Защото хората търсят някой, който да им носи по 100% на месец. На това търсене няма как да отговорят честни хора и тук се включват други, които работят на границата на измамата. Регистрират по няколко акаунта, повечето от тях фалират, един се представя добре за месец-два-три, събира последователи и почва да носи приходи на създалият акаунтите трейдър. После и той фалира, защото постигнатите резултати и са били плод на случайност, а не на устойчива стратегия. Но щетите са само за последователите, създателя на системата си прибира чисти парички от комисионната.

FuiChouSang
Мнения: 7
Регистриран: 28 авг 2018, 15:29

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от FuiChouSang » 28 авг 2018, 18:21

Доста им харесвам копи трейдинга, близо 30-40% съм генерирал за последните 3 месеца.
Майката му е диверсификацията в различните платформи. Колкото повече, толкова по-добре.

Mateev
Мнения: 463
Регистриран: 02 окт 2017, 10:04
110 получени
80 дадени

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от Mateev » 29 авг 2018, 05:02

FuiChouSang написа:
28 авг 2018, 18:21
Доста им харесвам копи трейдинга, близо 30-40% съм генерирал за последните 3 месеца.
Майката му е диверсификацията в различните платформи. Колкото повече, толкова по-добре.
Напълно съм съгласен с това твърдение. Copy трейдинга е зареден с ПМО, ако се прави внимателен подбор на акаунтите, от които ще се копира. Това ПМО обаче ще се реализира най-безболезнено ако се използва глобална диверсификация на акаунти и валутни двойки. Трябва да станат поне 30-40 източника, за да може човек да не се ядосва, когато някой от тях фалира.

Дори и да приемем, че източниците също играят случайно и също рано или късно ще фалират, то самия факт на няколко години печелившост означава, че в тяхната случайност има и някаква доза закономерност. Тоест има някакво ПМО. Следователно ако съберем на едно място много такива, то техните ПМО-та ще се сумират, а техните случайности взаимно ще се самоунищожат или поне ще се редуцират. Това всъщност е и силата на диверсификацията или на направата на портфейли, и тази сила става още по-голяма, ако в портфейла стратегиите имат колкото се може по-малка взаимна корелация.

FuiChouSang
Мнения: 7
Регистриран: 28 авг 2018, 15:29

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от FuiChouSang » 29 авг 2018, 17:41

хо-хо... някой даже и по-сериозно проучване е направил на ситуацията... браво !
Ако и хванеш и техническите анализи от позициите може човек да си изгради доста интересна стратегия, да движи по нея и да е доволен мн.

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6505
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
161 получени
253 дадени
Контакти:

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от S.Zhelev » 31 авг 2018, 17:30

Mateev написа:
29 авг 2018, 05:02
FuiChouSang написа:
28 авг 2018, 18:21
Доста им харесвам копи трейдинга, близо 30-40% съм генерирал за последните 3 месеца.
Майката му е диверсификацията в различните платформи. Колкото повече, толкова по-добре.
Напълно съм съгласен с това твърдение. Copy трейдинга е зареден с ПМО...
Това донякъде се потвърждава и от данните относно процентът губещи клиенти, които всички европейски форекс брокери са длъжни да оповестяват според новите регулации на ESMA, които влязоха в сила този месец. Само 65% от клиентите на eToro губят пари, което ги поставя на второ място по този показател сред брокерите в статията на Finance Magnates. Средната стойност е 76%.

Niksi97
Мнения: 2
Регистриран: 25 дек 2019, 16:43

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от Niksi97 » 06 яну 2020, 00:01

Последната информация от самия сайт на eToro е че 75% от клиентите им губят пари, така че нещата клонят към средното за индустрията, другият фактор който може да е бил от значение е че там вероятно има и инвеститори в CFD на акции заради нулевите комисионни и те по правило губят по рядко.. защото не търгуват толкова често и разчитат на тренда. Иначе аз не вярвам копи-трейдинга много да повишава доходността на тези които го следват. Първо болшинството трейдъри нямат и най-малка идея за money management и второ политиката на брокерите е да ти дават колкото искаш повече ливъридж с идеята че ще се изкушиш да го ползваш рано или късно и ще се занулиш. Според това ревю на eToro ливъриджа който предлагат е 1:400 за форекс, 1:100 за суровини, 1:10 за акции и 1:5 за ETF, което си е доста от където и да го погледнеш. Аз търгувах с тях преди време, сега вече не, освен копи-трейдинга другия им голям плюс са акциите, но спредовете да си кажем честно не са от най-добрите меко казано. Освен това копитрейдинга никак не е прозрачен както каза и S.Zhelev.

Иначе бизнесът им явно се развива добре. Рекламата им с Alec Baldwin кърти от всякъде :grin: :lol: :shock: и целия YouTube е залят от техните реклами.

Потребителски аватар
S.Zhelev
Мнения: 6505
Регистриран: 13 май 2009, 20:34
161 получени
253 дадени
Контакти:

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от S.Zhelev » 13 яну 2020, 17:40

Niksi97 написа:
06 яну 2020, 00:01
Според това ревю на eToro ливъриджа който предлагат е 1:400 за форекс, 1:100 за суровини, 1:10 за акции и 1:5 за ETF, което си е доста от където и да го погледнеш. Аз търгувах с тях преди време, сега вече не, освен копи-трейдинга другия им голям плюс са акциите, но спредовете да си кажем честно не са от най-добрите меко казано. Освен това копитрейдинга никак не е прозрачен както каза и S.Zhelev.

Иначе бизнесът им явно се развива добре. Рекламата им с Alec Baldwin кърти от всякъде :grin: :lol: :shock: и целия YouTube е залят от техните реклами.
400:1 левъридж изобщо не би трябвало и най-вероятно не предлагат в ЕС.

Наистина заляха Youtube с реклама на техния commission free trading, като явно разчитат, че поне една част от клиентите, които уж искат да търгуват с реални акции, всъщност ще бъдат изкушени от левъриджа и ще търгуват CFD-та. Тя и самата им платформа по подразбиране е настроена да търгува със CFD-та, а не с акции на съответната компания.

stroshev@yahoo.com
Мнения: 1
Регистриран: 06 мар 2020, 12:10

Re: eToro - Мнения и коментари за etoro.com

Мнение от stroshev@yahoo.com » 06 мар 2020, 12:13

Здравейте, аз съм малко бос по темата ама обмислям да търгувам акции и етф в еторо...според вас от какво трябва да се пазя...не мисля да ползвам левъридж и марджин...

Отговори

Върни се в “ФОРЕКС БРОКЕРИ :: FOREX BROKERS”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 12 госта