XM - Мнения и коментари за xm.com

Имате въпроси за български и чужди forex брокери? Смятате, че брокерът ви е бил некоректен спрямо вас? Питайте!
Post Reply
Мнения за брокери
2 получени
2 дадени

XM - Мнения и коментари за xm.com

Post by Мнения за брокери » 08 Oct 2017, 13:34

Първото, което прави впечатление, е сайтът на XM. Толкова семпъл, стегнато и ненатрапчиво оформен сайт на форекс брокер не се среща често. Нa сиво поле, с големи черни букви ни посреща надписът:

BIG. FAIR. HUMAN.

„Крупен брокер, честни условия, човешко отношение към клиентите“.

Впечатляващо на фона на силно напудрените сайтове, зад които се крият брокери-измамници.

Брокерът е официален спонсор на олимпийския и световен рекордьор в бягането на 100 м Юсейн Болт.

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

XM дават на всеки новорегистрирал се клиент $30 бонус, с който той може да започне да търгува веднага, без да се налага да правите депозит. Разбира се, сумата не е достатъчна за сериозна търговия, но дава възможност да се сдобиете с впечатления от първа ръка с реални пари, а не с демо сметка. Печалбите могат да бъдат изтеглени.

Освен това брокерът предлага бонус от 50% за депозити до $1000 и още 20% за по-големи суми.

МИЛИОН КЛИЕНТИ

Според обявеното на главната страница XM има над 1 000 000 клиенти от 196 страни, в т.ч. и от България и до момента е изпълнил над 150 000 000 ордера без никакво забавяне и без рекотиране.

Брокерът има обявен един офис, чийто адрес е в Лондонското Сити. Обявени са телефонни номера за връзка, предлага на клиентите си връзка чрез онлайн чат, както и клиентска поддръжка по телефона 24/5.

Сайтът се поддържа на 23 езика: английски, китайски, индонезийски, шведски, арабски, португалски, филипински, персийски, малайски, гръцки, френски, немски, испански, виетнамски, датски, бенгалски, унгарски, италиански, полски, корейски, тайландски, чешки и руски.

Брокерът се гордее, че сътрудниците на компанията говорят на повече от 30 езика, а ръководството е посетило повече от 120 града в света. Декларира, че всички клиенти получават еднакво качество на обслужването, еднакво отношение и еднакво изпълнение на ордерите.

Впечатляващо, нали? Да видим доколко всичко декларирано реално се покрива с действителността.

РЕГУЛАЦИЯ И ЛИЦЕНЗИ

Брокерът XM е собственост на компанията Trading Point of Financial Instruments UK Ltd . Това е посочено в горния ляв ъгъл на главната страница.

Компанията Trading Point of Financial Instruments UK Limited е регистрирана в Англия и Уелс и има Лиценз за предоставяне на финансови услуги от FCA във Великобритания.

Имат още лиценз от ASIC – Австралия и лиценз от CySEC – Кипър.

ПЛАТФОРМИ ЗА ТЪРГОВИЯ

MT4 за PC, MAC и МТ4 WEB Trader; Мобилни версии за iPhone и Android
MT5 за PC, MAC и МТ4 WEB Trader; Мобилни версии за iPhone и Android

За всички видове платформи се предлагат и демо сметки. Освен това на сайта на XM са публикувани са обучаващи видеоматериали за работа с платформите.

ВИДОВЕ СМЕТКИ

Предлагат с е 3 вида сметки

Сметка Micro Минимален депозит $5. Базови валути: USD, EUR, GBP, CHF,‎ AUD, HUF, PLN. Спред от 1 пипс. Кредитното рамо зависи от обема на сметката. Без комисиона. Предлагат се swap-free сметка по желание на клиента.

Сметка Standard Минимален депозит $5, базови валути USD, EUR, GBP, CHF,‎ AUD, HUF, PLN. Спред от 1 пипс. Без комисиона. Кредитното рамо зависи от обема на сметката. Предлагат се и swap-free сметка по желание на клиента.

Сметка XM Zerо Минимален депозит $ 100. Базови валути USD, EUR. Спред от 0 пипсa. Има комисиона. Кредитното рамо зависи от обема на сметката. Swap-free сметка по желание на клиента.

XM уточнява, че посочените цифри са ориентировъчни и брокерът може да предложи индивидуални условия на всеки клиент.

ИНСТРУМЕНТИ ЗА ТЪРГОВИЯ

XM предлага 8 класа активи:

55 валутни двойки.
160 вида акции.
Фючърси на 8 вида суровини.
Индекси, CFD - 17 вида.
Фючърси, индекси, CFD - 12 вида.
Ценни метали – злато и сребро.
Енергоносители - 5 вида.
Криптовалути – Биткойн.

НАЧИНИ ЗА ВНАСЯНЕ И ТЕГЛЕНЕ НА СРЕДСТВА

Кредитни карти : Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Union Pay.
Електронни платежни системи: Neteller, Skril
Банкови преводи.

ОТЗИВИ И КОМЕНТАРИ НА КЛИЕНТИ

Толкова много позитивни отзиви на клиенти до момента не сме виждали на едно място.

Ето някои от отзивите, публикувани в един от най-големите и най-известни сайтове за ревюта на брокери:

„Моят опит с XM е доста позитивен. Те имат много конкурентни спредове“ – клиент от Испания.
„XM не е просто брокер, защото не се интересува само от себе си. Те се грижат и за своите клиенти. Те дават най-добрата подкрепа, която могат, така че клиентите им да могат да израстват“ – клиент от Индонезия.
„Повече от доволен съм от XM. Акаунт-мениджърът е добър професионалист. За тях не мога да кажа нищо лошо“ – клиент от Гърция.
„Търгувам с XM ot 2012 година. Това е първият регулиран брокер, който предоставя персонален инструктор, който да ни научи на технически анализ безплатно. Освен това е първият брокер , при когото търгувам и при който ордерите се изпълняват незабавно, без отхвърляне и без рекотиране. Освен това той предоставя бонус, с който мога да намаля личния си капитал за търговия“ – клиент от Малайзия.
„Аз присъствах на техен семинар във Филипините. Харесва ми обучението на XM, защото търговията на форекс е високо рискова и който не познава техническия анализ и няма добра стратегия, може да изгуби акаунта си за броени минути. Надявам се да присъствам на повече техни семинари“ – клиент от Филипините.

Разбира се, както обикновено, има и негативни коментари.

На 6 юни потребител от Малайзия се оплаква, че е изтеглил от сметката си 730 долара чрез Skrill, но получил само 628 . Останалите, както твърди клиентът, брокерът заявил, че ще му преведе в дебитната карта, което предизвиква силно недоволство у потребителя. На 07.06.2017 сътрудник на компанията кани клиента да посочи номера на сметката си, за да проверят случая. До момента отговор от потребителя няма.

На 25 март 2017 потребител от Найроби се оплаква, че си е открил бездепозитна сметка с бонус от компанията 30 долара. Спечелил 28 долара и решил да изтегли 10. Тогава брокерът закрил профила му без видима причина. На покана от 29 март 2017 от страна на сътрудник на компанията да посочи номера на сметката си, за да проверят случай, клиентът не е отговорил до момента.

Потребител от Канада недоволства, че спредовете на XM са високи и че са приели депозита му, въпреки не не са регулирани в Канада. Твърди, че ги е обвинил и спечелил казуса, но те отказали да платят. На следващия ден сътрудник на компанията кани клиента да посочи номера на сметката си, за да разследват случая. До момента отговор от потребителя няма.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

1. Брокерът е регулиран - и то в няколко държави. Парите на клиентите са гарантирани от съответните компенсационни фондове.

2. Миниманите депозити са напълно достъпни за болшинството желаещи да търгуват, дори и да са новаци.

3. МТ4 и МТ5 - платформите са добре познати, мощни, надеждни и достъпни от всички устройства.

4. Позитивните коментари касаят съществени за трейдърите детайли.

5. Тези, които оставят негативни коментари, се скриват при покана да посочат номера на акаунта си за проверка.

По наше мнение това е един много сериозен брокер, с който спокойно може се работи.

ndimitrov73
108 получени
75 дадени

Re: XM - Мнения и коментари за xm.com

Post by ndimitrov73 » 08 Oct 2017, 23:54

1. Тука оценката му не е много висока. http://www.forexpeacearmy.com/forex-rev ... www.xm.com

2, Брокера не приема трейдъри от САЩ и Канада.

Желев една молба когато описваш брокерите вкарай една точка: Брокера приема трейдъри от САЩ и Канада. Мерси предварително. Ще чакам да стигнеш до Оанда да видим какво е мнението за този брокер?
I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.
Bruce Lee
Познавам две човешки качества които нямат граница. Това са глупостта и алчността.

Mateev
110 получени
80 дадени

Post by Mateev » 09 Oct 2017, 03:40

Благодаря на Желев за информацията. В този брокер нямам сметка, но още в понеделник ще предприема действия да си я открия.

С молба към Желев, който явно е много навътре в материала, с приоритет да публикува в този форум информация за качествените брокери, а не за мошениците. За мене си вече аз съм решил сляпо да вярвам на това, което ми го препоръчва Желев, просто защото всичко това той го прави много професионално.

audia6
1 получени

Post by audia6 » 09 Oct 2017, 12:04

Коректни са, търгувал съм с тях депозирал съм, теглил съм, но това не означава, че сега като са коректни в бъдеще ще бъдат. Пред 3 години и с ironfx бях теглил и депозирал и след 1 година станаха скам. По-добре при български брокер или да не вкарваш много пари.
На света две марки автомобили и те са Мерцедес и всички останали!
$50 Forex No Deposit Bonus Phone Verification only | Easy Directory Submission

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 09 Oct 2017, 17:28

ndimitrov73 wrote:
08 Oct 2017, 23:54
1. Тука оценката му не е много висока. http://www.forexpeacearmy.com/forex-rev ... www.xm.com

2, Брокера не приема трейдъри от САЩ и Канада.

Желев една молба когато описваш брокерите вкарай една точка: Брокера приема трейдъри от САЩ и Канада. Мерси предварително. Ще чакам да стигнеш до Оанда да видим какво е мнението за този брокер?
Теб предполагам по-специално от Канада те интересува. Иначе ти отговорих тук. Относно Oanda - за мен са един от най-големите и стабилни брокери. Освен това са канадци :)
Mateev wrote:
09 Oct 2017, 03:40
Благодаря на Желев за информацията. В този брокер нямам сметка, но още в понеделник ще предприема действия да си я открия.

С молба към Желев, който явно е много навътре в материала, с приоритет да публикува в този форум информация за качествените брокери, а не за мошениците. За мене си вече аз съм решил сляпо да вярвам на това, което ми го препоръчва Желев, просто защото всичко това той го прави много професионално.
Матеев, благодаря за доверието. Ще пускам ревюта и на качествени брокери, и на мошенници. От англоезичния ми сайт научих, че и двете са полезни. Всъщност бях учуден, колко много хора лекомислено си дават парите на измамници, регистрирани на някой топъл остров, опериращи от някоя държава като България и твърдящи, че имат лиценз примерно във Великобритания.

Тук се налага да направя едно уточнение. Като давам оценка на някой брокер, за мен водещото нещо е регулацията. Не спредовете, не суаповете, не изпълнението на поръчките, а именно регулацията. Защото именно тя гарантира, че клиентът ще може да си изтегли депозитът (или каквото е останало от него) и евентуалната печалба. Давам пример - когато при срива на EURCHF в началото на 2015 Alpari UK фалира, клиентите си получиха парите от FSCS, който гарантира до 50 000 паунда. Офшорки фалират всеки месец и на клиентите им не остава нищо друго, освен да пият една студена вода. Последният по-голям фалит беше преди десетина дни, когато InnovateMakets си свалиха сайта и престанаха да отговарят на мейлите.

Спредовете и останалите условия за търговия без съмнение също имат значение, но там е много трудно да дам обективна оценка по няколко причини. На първо място тесните спредове не значат нищо, ако няма много бързо изпълнение с никакъв или минимален слипидж. Слипиджът от своя страна може да се тества само на реална сметка, а няма как да си открия такава при всеки един брокер, за да тествам. А дори да го направя, пак оценката ще е субективна, тъй като много отдавна брокерите профилират клиентите си и практически ги изправят пред различни условия. Едно е да си откриеш сметка с $200 и да пускаш по една поръчка дневно с 0.01 лот, друго е да вкараш 200 000 евро и да скалпираш с 10-20-50 лота. Но ти това много добре го знаеш :)

Като си откриеш сметка, сподели впечатления, темата е за това.

maria_belova

Post by maria_belova » 09 Oct 2017, 20:52

Здравейте. Преди около 2 седмици създадох акаунт в XM. Получих си бонуса от 25 евро, който дават на всеки нов, регистрирал се при тях. В руските форуми най вече, отзивите бяха предимно добри за този брокер, та затова се реших да пробвам там. Искам да благодаря за тази тема. Лично на мен ми беше много интересно да прочета всичко понеже се занимавам от скоро с подобен вид търговия, и вярвам, че ще е от голяма полза, за всеки който се колебае, дали да открие сметка при този брокер.

StoneHeart
1 получени
1 дадени

Post by StoneHeart » 27 Oct 2017, 22:35

И аз имам сметка в XM, отначало ми харесваше (заради Loyalty Bonus ),
но по-късно разбрах, че имат ПОСТОЯННО доста високо СТОП-НИВО !!!
XM-EURUSD-b.jpg
XM-EURUSD-b.jpg (91.87 KiB) Viewed 5690 times
... това ще рече , че не може да ползваш чакащи поръчки, а само пазарни.

buba4ko
1 дадени

Post by buba4ko » 21 Apr 2024, 10:28

Здравейте,
Някой би ли казал къде и как точно описва печалбата си в XM в Годишната си данъчна декларация?
Предполагам е в Приложение №5, таблица 2, но защо там няма клетка за попълване името на брокера?
Имам и печалба и във Варчев, значи ли че трябва 2 реда да пиша или общо да ги пиша?
Ако може някой да прати снимка.
Благодаря.

Post Reply

Return to “ФОРЕКС БРОКЕРИ :: FOREX BROKERS”