ECN BROKER vs RETAIL FOREX BROKER - кой да изберем?

Имате въпроси за български и чужди forex брокери? Смятате, че брокерът ви е бил некоректен спрямо вас? Питайте!
Post Reply
admin
Site Admin
6 получени
1 дадени

ECN BROKER vs RETAIL FOREX BROKER - кой да изберем?

Post by admin » 18 May 2009, 15:59

НАЧИНАЕЩИ ТРЕЙДЪРИ

Открийте си сметка при retail forex брокер.

Причини много:

1. Всички forex брокери в България са retail forex брокери - ECN Forex Broker няма. Родния език е удобство, което първоначално не е за пренебрегване. Освен това парите ви ще са на ваше разположение във всеки един момент, докато международния превод ще отнеме 3 дни + $30 такса. За малка сметка просто не си струва.

2. Можете да си откриете сметка със съвсем скромна сума - щом сте начинаещи, задължително трябва да се възползвате от това.

3. Проста и фунционална платформа, включваща всичко необходимо

4. Липса на market order slippage

5. Рядък слипидж - практически само по време на новини.

НАПРЕДНАЛИ ТРЕЙДЪРИ

Открийте си сметка там, къдете видите потенциал за печалба. Това обиновено означава да поддържате сметки при различни брокери.

Стратегията ви изисква поставяне на ордери близо до пазара или в спреда - не се колебайте и си открийте сметка при ECN брокер.
Стратегията ви изисква фиксиран спред - открийте си сметка при retail forex брокер.
Моменталното изпълнение на поръчките е по-важно от известен market order slippage - открийте си сметка при ECN. И т.н.

За опитния трейдър брокерът е част от стратегията. Недопустимо е робуването на догми.

John Last

Re: ECN BROKER vs RETAIL FOREX BROKER - кой да изберем?

Post by John Last » 06 Mar 2010, 15:52

Здравейте,

По отношение на поста, за това, че няма ECN български брокер моля вижте следния линк
http://www.deltastock.com/bulgaria/platforms/level2.asp

В момента използвам платформата на демо но възможностите на level 2 са впечатляващи. Това истина ли е. Защото ако е истина е направо твърде хубаво да бъде истина. Изисквания за малка смета и възможности за ECN при това български брокер.

В момента разглеждам платформата им Делта трейдинг. Тази платформа има възможности за свързване с Мета трейдър чрез скрипт, но не съм го ескпериментирал още, не съм впечатлен от онлайн версията но доунлоад версията ми харесва много.

Ще ми бъде интересно да получа отзиви за този брокер.
Вездесъщият Джон Ласт от Отбора на гадателите (алхимик)

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 06 Mar 2010, 20:27

Делтасток изрично пишат в платформата си, че са страна по всяка сделка.
С други думи симулират дълбочина на пазара (L2, доколкото изобщо може да се говори за L2 на forex), но не свързват трейдъра с други трейдъри или източници на ликвидност.

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 16 Mar 2010, 15:19

Моя грешка, не бях ъпдейтнал платформата.

В новата версия надписа, който съм цитирал в предния си пост липсва т.е. поръчките би трябвало да се рутират до доставчиците на ликвидност на Делтасток - Deutsche Bank, FXCM и Interactive Brokers. Делтасток са страна само по отделни сделки.

Хубавото на Делтасток е, че са успели да излязат на външни пазари и тази твърде интересна разработка не е ограничена от българския пазар.

quantum

Post by quantum » 03 Jun 2010, 14:44

Имам един въпрос. ECN-a на Делтата позволява оставяне на поръчки които остават активни от петък за понеделник. Може ли да ми кажете какви според вас са рисковете от примерно следната стратегия. Оставят се 2 ордера отгоре и отдолу на текущата цена малко преди полунощ в петък, примерно на по 5 пипса и в понеделник се прибира печалбата от гапа. Аз лично не виждам сериозни рискове но може и да греша? Дори и в най лошия случай да се ударят и двата ордера загубата пак ще е лимитирана до разликата от 10-20 пипса между тях.

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 03 Jun 2010, 16:10

Принципно всички брокери позволяват оставянето на отложени ордери през уикенда, в случая ECN технологията не е от значение.
Ордерът ще бъде изпълнен на цената на отваряне в понеделник, т.е. не може да се реализира печалба от гапа през уикенда.

Ето тук можеш да прочетеш обещанията и реалното положение в ФК Логос . Има обаче един малък трик - след като го попитах защо ордерите не са изпълнени, дилърът ми отговори, че ако били stop loss ордери към открита позиция, то щели да бъда изпълнени точно на зададената цена.

Ето какво може да се направи в такъв случай: непосредствено преди отварянето на пазара в петък се откриват едновременно къса и дълга позиция в една валутна двойка, примерно EURUSD. На всяка от позициите се поставя минимално позволеният stop loss - в случаят с Логос по 10 пипса. Ако Логос действително изпълнят точно стоповете в гапа през уикенда, едната позиция ще реализира печалба, а другата ще бъде затворена на стопа. Така ако гапът е по-голям от 12 пипса, би трябвало да реализираме печалба.

quantum

Post by quantum » 06 Jun 2010, 18:11

Може и да греша, но аз останах с впечатление че при ECN всяка лимит поръчка се изпълнява на точно зададената цена, тъй като тя остава в системата активна и при отваряне на пазара би трябвало някой да поеме офертата. Ако поръчката не се изпълни на точно зададената цена по какво се различава например от обичайните лимити и стопове, които при достигане на дадена цена се превръщат в пазарни?

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 06 Jun 2010, 22:44

Тъкно обратното - при ECN брокерите вероятността за слипидж на стоп поръчките е по-висока отколкото при нормалните retail forex брокери.
Също както при останалите брокери, limit и stop поръчките при ECN брокерите се превръщат в пазарни при достигането им.
Предимството при ECN брокерите е, че limit поръчките могат да бъдат поставяни без всякакви ограничения дори вътре в спреда.

greedforsuccess

Post by greedforsuccess » 09 Oct 2010, 19:36

http://instaforex.com/
И какво предлагат:
The product, referred to as MetaTrader 4, from the world’s leading Forex trading platform software developer;
News feeds from the leading information agencies, Reuters and Dow Jones;
The possibility of obtaining help from major counter agents who have direct access to the money Forex currency market.
Neither account size nor transaction volume is limited;
More than 300 trading symbols exist;
FOREX, stocks, futures and indexes;
Transactions are executed immediately, within the second;
Round-the-clock qualified technical and consulting support is available 24/5;
Leverage up to 1:1000;
Swap-Free Forex accounts without any charges.

Изумително, новата вълна е 1:1000, тези са вторите които срещам.
Сега да видим кога в бг-то ще плъзне 1:1000 :)
The illusion has become real, and the more real it becomes, the more desperately they want it. Capitalism at it's finest.

ludsic

Post by ludsic » 10 Oct 2010, 03:06

За deltastock:

Ето какво се получи при мен:
Може би някой от вас са прочели, че имам една занулена сметка и тя беше точно при тях. Бях отворил някаква позиция вече не помня посока и валута. При един задоволителен +, реших да я затворя. Щракам в/у моментално изпълнение, изкарва ми прозореца за печат, което индикира, че сделката е изпълнена, но ... позицията ми стои отворена. Шах с магарето така да се каже. След което, същата позиция затворих още 3-4 пъти със същия резултат. Обаждам се аз на дежурния брокер и му обяснявам какъв ми е проблема. След като му дадох нужната информация, ми каза, че нямам отворена позиция. Реших за пореден път да затворя позицията си, а брокера ми каза цитирам: "Току що отворихте позиция ...", при което ми стана ясно, че платформата не иска да приеме обратната връзка към мен или не я получава. Рестартирах платформата, затворих си позицията и всичко беше 6. Само че, от всички тези маневри, плюсовата ми позиция стана минусува от спреда, който ми се начислява за всяка една отворена позиция. Сдържах се от българското в мен, което включва всевъзможни, споменавания на женската рода, на всички свързани с този брокер, пожелах лек ден и затворих телефона.
От всичко изписано до тук, сами разбирате, че каквото и да предложат като условия, никога няма да се възползвам
Поздрави

guest

Post by guest » 30 Oct 2010, 23:53

На въпроса в заглавието на темата- РИТЕЙЛ.
Санким можете да пипнете ЕСН който е нещо по-различно.

Тоя лудсик отгоре ме скъса от смях. Къде е връзката между скапания комп, сбозения ОС и трейдинга не можах да разбера.
Нищо лично за брокера, може и от там да е. :D

Zhelev
162 получени
254 дадени

Post by Zhelev » 31 Oct 2010, 20:07

guest wrote:Санким можете да пипнете ЕСН който е нещо по-различно.
Какво искаш да кажеш?
Че ти си пипал ли?

goushter

Post by goushter » 10 Apr 2021, 23:25

Здравейте,
аз може ли да попитам какъв например Слипидж може да се очаква от ECN брокер? Говорим като средна стойност и като максимална. Ясно, че границите варират но все пак моля за примерни стойности

bvg
46 получени
10 дадени

Post by bvg » 14 Apr 2021, 01:09

По време на новини един път ми се случи 70 писа слипидж с автоматиен ордер за покупка по посока на движението. Това в трейдъра, като цяло останалите около 200 сделки ми ги изпълниха с нулев слипидж.

Post Reply

Return to “ФОРЕКС БРОКЕРИ :: FOREX BROKERS”