Сделката на Уорън Бъфет с Precision Castparts е водеща в списъка с мащабни сливания и придобивания тази година

Активността в корпоративната дейност по сливания и придобивания се е повишила в глобален мащаб и е достигнала рекордни нива през 2015 г., подкрепена от три мултимилиардни сделки в САЩ, по данни на Reuters. Най-голямата сделка засега е договорената покупка на Precision Castparts от компанията на Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway, за 30 млрд. долара, обявена в понеделник. Това е най-голямото придобиване за Berkshire до момента. От началото на годината досега са били обявени сделки на обща стойност от 2.9 трлн. долара в глобален мащаб, което е само с 3% под върха от 3 трлн. долара, достигнат 2007 г.

Разочароващи данни за потребителското доверие в САЩ по предварителни данни за август

Предварителната стойност на Мичиганския индекс на потребителското доверие за август се понижи до 92.9 пункта от 93.1 пункта в края на юли и спрямо очакванията на анализаторите от 93.6 пункта. Резултатът е вторият най-слаб за показателя през тази година и повлия негативно върху щатския долар.

САЩ: Мичигански индекс на потребителското доверие – предварителен: 92.9

Предварителната стойност на Мичиганския индекс на потребителското доверие за август е 92.9 пункта, очакваше се да достигне 93.6 пункта. Trader.bg припомня, че показателят бе 93.1 пункта за предходния период.

Индустриалното производство в САЩ надмина очакванията заради ръст в продукцията на автомобили

Индустриалното производство в САЩ се е повишило до най-високото си ниво за последните 8 месеца през юли, след като продукцията в автомобилната промишленост се е съживила, давайки позитивен сигнал за икономиката като цяло през третото тримесечие. Индустриалното производство се е покачило с 0.6% през миналия месец след низходящата ревизия за юни до ръст от само 0.1%. Анализатори очакваха показателят да нарасне със само 0.3% през отчетния период. Увеличението отразява значителното повишение на продукцията във фабриките, подкрепено най-вече от автомобилния сектор.

Volkswagen отзовава 420 000 автомобила заради проблем с въздушните възглавници

От Volkswagen са отзовали около 420 000 автомобила в САЩ, за да отстранят проблем с въздушните възглавници, който може да не позволи те бъдат задействани. Най-големият автомобилопроизводител в света съобщи днес, че изтегляните автомобили включват VW Golf, Passat, Jetta и Tiguan, произведени между 2010 г. и 2014 г. Отзоваването идва на фона на усилията на VW да преодолее свиващите се продажби на коли в САЩ – вторият по големина пазар за автомобили в света.

Следващият модел iPhone наличен за предварителни заявки в Германия

Deutsche Telecom са пуснали регистрационна форма за потребителите, които искат да си поръчат следващия модел на iPhone на Apple, който според слухове в медийното пространство най-вероятно ще се казва iPhone 6s или iPhone 7. Германският телекомуникационен оператор не споменава конкретно за кой модел е регистрацията, тъй като официалното му име все още не е известно. Тези доклади предполагат, че германските фенове на iPhone може би ще са първите, които ще притежават предстоящия нов модел смартфон на Apple.

Производствените цени в САЩ с по-голям ръст от очаквания през юли, USD нараства

Показателят, измерващ цените, на които бизнесът в САЩ продава стоките и услугите си, се е повишил за трети пореден месец през юли, което предполага, че инфлацията в САЩ се стабилизира след месеци на исторически ниски равнища. Индексът на производствените цени се е повишил с 0.2% на месечна база през юли, надминавайки очакванията за ръст от 0.1% макар и под ръста с 0.4% за предходния месец. Новината даде възходящ импулс на щатския долар и двойката EUR/USD спадна с 0.3% до 1.1145, а златото поевтиня с 0.1% до 1 116.39 долара за тройунция веднага след доклада.

Apple най-вероятно ще забави пускането на Live TV до догодина

От Apple Inc. най-вероятно ще забавят пускането на услугата си Live TV поне до 2016 г., според информация в медиите, позоваваща се на източници, запознати с плановете на компанията. Производителят на iPhone планираше да пусне тази услуга, която сега е изцяло онлайн, през 2015 г., но преговорите с медиите и разпространителите на лицензионни права за програми се развиват твърде бавно. Липсата на съдържание най-вероятно ще накара Apple да отложи плановете си да представи услугата на медийното си събитие на 9 септември, твърдят от Bloomberg.