ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Как се създава и тества forex система. Expert Advisors и бектестове на системи за автоматична търговия.

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Марио Димитров » 21 Ное 2016, 19:45

Дали може да се бие спреда?

Днес си поиграх с една калкулация и и спретнах тест.
Отваря с опен на деня и затваря в края на деня.За мен представляваше интерес доколко ще познае посоката и каква е разликата между опен и клос,но се получи интересен резултат.Печели един спред.
Значи може да се победи спреда.
Показвам картинка в която познава резултата на 09.11.
Естествено,че се хваля :grin:
Прикачени файлове
2.png
2.png (148.81 KiB) Прегледано 2229 пъти
1.png
1.png (150.9 KiB) Прегледано 2229 пъти
Търгувайте това, което виждате на графиките
Марио Димитров
 
Регистриран на: 10 Авг 2010, 17:08
Мнения: 1941
Бонус: 318 лв.
Благодарности: 58

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Комунде » 22 Ное 2016, 07:49

saxsten написа:
Комунде написа:"Браво". Като ви слушам сте само минимум 11 години назад. Имам предвид относно печеливши и губещи системи и елементарните разсъждения на г-н Матеев. С едно уточнение. Той нямаше решение на проблема. Тогава през 2005-та (а колко от преди това не знам). Минимум 11 години изоставане с търсене на нещо без решение.
"На прав път сте", още съвсем малко ви трябва :grin: , но ти не се притеснявай сакси. Аз съм зелен и не разбирам. Смело напред :hi:


ми не те знам колко разбираш ама барем малко от малко да бе разбирал все щеше да кажеш нещо смислено, пък то ...нищо пак не каза :-?


Аз и да ти кажа ти няма да разбереш, че е смислено. Например едно от смислените неща е това което говоря за експертите ама ти като си си наумил, че е наобратно няма как да стане.
Предполагам си и програмист. Лесно се вписва с другите ти умения и просто умираш от желание да изявиш способностите си от друго поприще ама не става. Все едно някой велик пицар да печели от форекс. Той пък щото може да изгравира символите S или € или ¥ върху пицата.

Съвсем сериозно ти го казвам това за експертите. Ти обаче ако имаш желание продължавай. Не мисля, че си заплаха за някой брокер.

Всъщност моето мнение, с което не ангажирвам никого, е че за да печелиш от форекс трябва да разбираш от форекс, а не от програмиране или печене на пещ. Моите уважения към последните, но бих ги потърсил при други ситуации. Например свързани с работата на компютъра ми или ако съм гладен.
Комунде
 
Регистриран на: 20 Окт 2016, 16:03
Мнения: 219
Бонус: 109.5 лв.

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот S.Zhelev » 22 Ное 2016, 16:54

Комунде написа:...


В такъв не е ли по-логично да се задоволиш с броене на вълни, вместо да пишеш общи приказки в тази тема?
Вземи forex бонус за участие във форума
Oбида или подигравка се наказва с бан. Всеки, който отговори на обида с обида също ще бъде баннат.
Аватар
S.Zhelev
 
Регистриран на: 13 Май 2009, 19:34
Мнения: 5679
Бонус: 175.5 лв.
Благодарности: 2

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Комунде » 22 Ное 2016, 18:10

Тази тема е много важна за мен. Не се шегувам. Ако западне става лошо.
Комунде
 
Регистриран на: 20 Окт 2016, 16:03
Мнения: 219
Бонус: 109.5 лв.

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот vgc » 22 Ное 2016, 21:13

Комунде написа:Тази тема е много важна за мен. Не се шегувам. Ако западне става лошо.

Proto, ти май искаш нещо на някого да докажеш/покажеш. За да не "западне" темата смееш ли да опишеш как смяташ да търгуваш по една твоя сметка следващите три месеца, аз пък щото ме няма по описанията, ще публикувам тук в тази тема директно сорса на една ЕА която ще изправя срещу теб паралелно на моя сметка и в края на тримесечието предлагам да теглим черта. Избери си брокер с МТ4/5, ако искаш демо, ако искаш риъл и какво ще кажеш за едни всепознаващи "вълни" срещу глупавият според теб "бинарен" код - би трябвало да нямаш никакви проблеми да натриеш "носа" на тенекето :smile:
Форексът е полезен като ХОБИ
vgc
 
Регистриран на: 10 Дек 2009, 10:18
Мнения: 1305
Бонус: 292.5 лв.
Благодарности: 89

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Комунде » 22 Ное 2016, 21:53

Нямам време за глупости. Приеми, че съм пуснал акаунт от 1000 евро, пусни и ти такъв демо с експерта ти. Сега е 1.0620 откривам 1 лот (масксимума) дълга, ТП 1.25.

Ако падне 100 пипса съм аут. Ако отиде на 1.25 са 18 800 долара печалба. При курс 1.25 това са 4/5 от тях в евра, тоест 15 040 евро. С началния капитал резултат 16 040 евро. Да видим твоя при нива от 1.25. Имаш няколко предимства:
1. Знаеш какво има съперника и можеш да смениш експерта с достатъчно подходящ да търси 16 пъти поне увеличение на капитала, достатъчно агресивен да е.
2. Можеш да зададеш параметри към дълги, нищо че експертите не разбират от вълни.
3. Само една сделка правя. Мога например при 1.1620, когато има още 10 000 долара, да включа половината на дълги. Тоест хем да издържам при спад до около 1.14, хем ако расте от 1.1620 нагоре близо 10-те хиляди да се осморят и вместо 16 000 да има около 90 000....а може и много други сделки да се направят по пътя.
4. Мисля, че е лесно. Само една сделка, ясна на теб като параметри и посока, лесна победа при спад със 100 пипса. Само трябва да изчакаш, а пък ако вземе та тръгне нагоре просто по-агресивно, за да наваксаш.

Аз 1000 евро. Дълга на 1.0620 ТП 1.25, резултат 16 040. При 1.0520 аут и занулена сметка. Ти си....
Комунде
 
Регистриран на: 20 Окт 2016, 16:03
Мнения: 219
Бонус: 109.5 лв.

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Abadaebadababada » 22 Ное 2016, 21:59

Комунде написа:Нямам време за глупости. Приеми, че съм пуснал акаунт от 1000 евро, пусни и ти такъв демо с експерта ти. Сега е 1.0620 откривам 1 лот (масксимума) дълга, ТП 1.25.

Ако падне 100 пипса съм аут. Ако отиде на 1.25 са 18 800 долара печалба. При курс 1.25 това са 4/5 от тях в евра, тоест 15 040 евро. С началния капитал резултат 16 040 евро. Да видим твоя при нива от 1.25. Имаш няколко предимства:
1. Знаеш какво има съперника и можеш да смениш експерта с достатъчно подходящ да търси 16 пъти поне увеличение на капитала, достатъчно агресивен да е.
2. Можеш да зададеш параметри към дълги, нищо че експертите не разбират от вълни.
3. Само една сделка правя. Мога например при 1.1620, когато има още 10 000 долара, да включа половината на дълги. Тоест хем да издържам при спад до около 1.14, хем ако расте от 1.1620 нагоре близо 10-те хиляди да се осморят и вместо 16 000 да има около 90 000....а може и много други сделки да се направят по пътя.
4. Мисля, че е лесно. Само една сделка, ясна на теб като параметри и посока, лесна победа при спад със 100 пипса. Само трябва да изчакаш, а пък ако вземе та тръгне нагоре просто по-агресивно, за да наваксаш.

Аз 1000 евро. Дълга на 1.0620 ТП 1.25, резултат 16 040. При 1.0520 аут и занулена сметка. Ти си....

Доста голям хендикап :smile: , да видим...
水不是力量,而是靠毅力啃石头. ТЪРСЯ ИНВЕСТИТОРКИ И ПАРТНЬОРКИ. http://www.alpari.ru/ru/investor/pamm/358072/
Изображение
Аватар
Abadaebadababada
 
Регистриран на: 10 Май 2014, 08:54
Мнения: 319
Бонус: 105.5 лв.
Местоположение: В центъра на Торнадото

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот vgc » 22 Ное 2016, 22:36

Комунде написа:Нямам време за глупости ...

Ясно ... ти си само по празнословието ...
Форексът е полезен като ХОБИ
vgc
 
Регистриран на: 10 Дек 2009, 10:18
Мнения: 1305
Бонус: 292.5 лв.
Благодарности: 89

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот saxsten » 22 Ное 2016, 23:38

Комунде написа:Тази тема е много важна за мен. Не се шегувам. Ако западне става лошо.


А бре чоджум Аз си печеля от форкса ба
Повечето с роботи ,останалото по мъничкото е на ръка ,колкото за експериментя
Проблеми с печалбата от форекс за сега нямам
Та за това си ми смешен като те гледам кви ги приказваш и вършиш
Е не се обиждай де то всеки е бил зелен преди да поузрее
ако не засъхне разбира се преди да поузрее :grin: :grin: :grin:
Дето са вика видиш ми се зелен откъснат ама и вече позасъхнал :grin: :grin: :grin:
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1283
Бонус: 127.5 лв.
Благодарности: 13

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот saxsten » 22 Ное 2016, 23:45

Марио ба ко туй нящо
Отваря с опен на деня и затваря в края на деня.
Ко беше рекъл за 1 минутка бара да ама цял ден да чакаме дневния бар за да спечелиме един спред :oops:
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1283
Бонус: 127.5 лв.
Благодарности: 13

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Комунде » 23 Ное 2016, 04:20

saxsten написа:
Комунде написа:Тази тема е много важна за мен. Не се шегувам. Ако западне става лошо.


А бре чоджум Аз си печеля от форкса ба
Повечето с роботи ,останалото по мъничкото е на ръка ,колкото за експериментя
Проблеми с печалбата от форекс за сега нямам
Та за това си ми смешен като те гледам кви ги приказваш и вършиш
Е не се обиждай де то всеки е бил зелен преди да поузрее
ако не засъхне разбира се преди да поузрее :grin: :grin: :grin:
Дето са вика видиш ми се зелен откъснат ама и вече позасъхнал :grin: :grin: :grin:


Чест и почитания пред таланта ти :hi:
Извинявай. Отдай невежеството ми на това че съм млад и зелен :oops:
Комунде
 
Регистриран на: 20 Окт 2016, 16:03
Мнения: 219
Бонус: 109.5 лв.

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Комунде » 23 Ное 2016, 04:26

vgc написа:
Комунде написа:Нямам време за глупости ...

Ясно ... ти си само по празнословието ...


Пак като политическите спорове. Да погледнем фактите. Отправяш предизвикателство. Отговарям ти. Бягаш.

Това е. Останалото са интерпретации в стил Иво Инджев. Засегнал се бил от пренебрежителното изречение. Ми толкова смятам да отделя на експерта ти. Една сделка. Не считам, че е необходим по-задълбочен труд за нещо толкова глупаво. Позволи ми да си имам мнение. Никъде в условието където ме предизвикваш не си споменал "и да не бъдат накърнена чувствителната ми натура" или пък "да бъде отдадено заслуженото на този велик експерт и срещу него да седне цял екип от професионалисти мислещи по 24 часа с какво да му отговорят и разбира се търгуващи много на брой сделки"..
Комунде
 
Регистриран на: 20 Окт 2016, 16:03
Мнения: 219
Бонус: 109.5 лв.

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот vgc » 24 Ное 2016, 15:27

Комунде написа:Пак като политическите спорове. Да погледнем фактите. Отправяш предизвикателство. Отговарям ти. Бягаш.

Това е. Останалото са интерпретации в стил Иво Инджев. Засегнал се бил от пренебрежителното изречение. Ми толкова смятам да отделя на експерта ти. Една сделка.


Никъде не бягам - ти от край време злословиш в този "тред" за неща които не разбираш. Освен това сделката ти приключи показателно на тема "интуитивно" търгуване - дано поне си имал достатъчно мозък и да не си се пробвал риъл с подобен ход:
Комунде написа:Аз 1000 евро. Дълга на 1.0620 ТП 1.25, резултат 16 040. При 1.0520 аут и занулена сметка.

eM5.png
eM5.png (11.18 KiB) Прегледано 1840 пъти
Форексът е полезен като ХОБИ
vgc
 
Регистриран на: 10 Дек 2009, 10:18
Мнения: 1305
Бонус: 292.5 лв.
Благодарности: 89

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Комунде » 24 Ное 2016, 18:19

Браво. Ти намери кога да отговориш.
Мълча. Изчака. Видя, че го че слезе. Искаше и още да ехидничиш далеч по-надолу, но като тръгна нагоре побърза да се явиш.

Да, така както го написах свърши. Не съм предполагал, че толкова ще доближи до пипсове дъното което ми е опора, че да уточнявам до пипса цифрата.

Браво, печелиш. Експертите са голяма работа.
Комунде
 
Регистриран на: 20 Окт 2016, 16:03
Мнения: 219
Бонус: 109.5 лв.

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Abadaebadababada » 24 Ное 2016, 21:30

Според мен малко изместихте темата. Експертите са един вид работници - правят това което им кажеш. Ако един експерт не печели, не е виновен експерта, а този , който му е задал правилата. Въпросът е да се намерят адекватни правила, които да следва. Ако правилата са простички, може да ги прави ръчно и дете. Експерта само ти спестява време и висене пред графиките.
Личен пример - ако успея да формулирам точно правилата си, определено ще потърся някой да ми напише експерт. Аз не съм робот, не мога денонощно да следя пазара, освен това се уморявам, разсейвам се , допускам грешки, понякога се поддавам на емоции (макар да знам че са вредни). Днес определено можеше по-добре да си прекарам деня, вместо да си късам нервите с тоя умрял пазар :grin: . Дано утре се раздвижи, (а дано, ама надали... :grin: )
水不是力量,而是靠毅力啃石头. ТЪРСЯ ИНВЕСТИТОРКИ И ПАРТНЬОРКИ. http://www.alpari.ru/ru/investor/pamm/358072/
Изображение
Аватар
Abadaebadababada
 
Регистриран на: 10 Май 2014, 08:54
Мнения: 319
Бонус: 105.5 лв.
Местоположение: В центъра на Торнадото

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Trader90 » 06 Дек 2016, 17:52

Имам два въпроса.
1. Защо при тест последната дата, която хваща е от 01.12 и съответно ми генерира загуба като не затваря последната позиция и дава като stop at close?
2. Може ли да се извади допълнително данни за по-стар период, за да се провери поне няколко години назад?
Прикачени файлове
TesterGraph.gif
TesterGraph.gif (28.25 KiB) Прегледано 1401 пъти
Trader90
 
Регистриран на: 10 Сеп 2014, 21:13
Мнения: 1175
Бонус: 405.5 лв.

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот saxsten » 09 Дек 2016, 20:23

Някой има ли смислена идея как може да се измери времето между две събития
Пробвах го така ама нещо се пънкоти и не ще да измерва времето :evil:
Код: Избери целия код
int start(){  COUNTER(); return(0); }
  //==================================
  int COUNTER() { static datetime  H, H1, H2;  static int G;         
           if( Close[0]- Open[0]>0)G=1;else G=-1;     
           if(G==1 ) H=TimeCurrent() ;
          if(G==-1 ) H2=TimeCurrent() ;
                   H=H2-H1; 
   
 
    Comment("     H=   ",H,"    H1 =   ",H1,  "    H2 =   ",H2,  " "   );       
       
         return(0); }
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1283
Бонус: 127.5 лв.
Благодарности: 13

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот StoneHeart » 10 Дек 2016, 04:00

В посочения код само едната от двете ти променливи (H1, H2)
има стойност в момента на изчисляване на H=H2-H1, което е грешка.
Идея : разгледай GetTickCount(),
може да ползваш дадения пример с лека промяна.
Аватар
StoneHeart
 
Регистриран на: 05 Авг 2009, 11:00
Мнения: 1122
Бонус: 224 лв.
Благодарности: 51
Местоположение: В.Търново

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот saxsten » 11 Дек 2016, 10:13

StoneHeart написа:В посочения код само едната от двете ти променливи (H1, H2)
има стойност в момента на изчисляване на H=H2-H1, което е грешка.
Идея : разгледай GetTickCount(),
може да ползваш дадения пример с лека промяна.

Благодаря Стоне за идеята но мен не трябва да отчитам началото на старта на програмата а само времето между двете събития
Ако можеш да го направиш използувайки функцията GetTickCount();
ще бъда благодарен
Иначе аз за сега го направих така

Код: Избери целия код
//+------------------------------------------------------------------+

//|                 !   COUNTER

//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright   "sax"   
#property version     "1.00"   
#property strict
#property link      " "
#property description "r"
#property icon    "\\Images\\dollar.ico";
//==============================
int init(){return(0);}int deinit(){return(0);}

static int g, Hg, Hg1, Hg2;

///==================================
int start(){  COUNTER(); return(0); }

  //================ int m=TimeSeconds(TimeCurrent());==================
  int COUNTER() {         
         
         
           if( Close[0]- Open[0]>0)g=1;else g=-1;           

           if(g==1 ) Hg1=TimeSeconds(TimeCurrent());else Hg1=Hg1;
          if(g==-1 ) Hg2=TimeSeconds(TimeCurrent());else Hg2=Hg2;
               
                   Hg=Hg2-Hg1; 
   
 
    Comment("     Hg=   ",Hg,"    Hg1 =   ",Hg1,  "    Hg2 =   ",Hg2,  " "   );       
       
         return(0); }
Форекса е оръжие за масово поразяване
Аватар
saxsten
 
Регистриран на: 04 Апр 2010, 22:16
Мнения: 1283
Бонус: 127.5 лв.
Благодарности: 13

Re: ЕА, скриптове, индикатори и т.н. с ОТВОРЕН КОД

Мнениеот Trader90 » 17 Дек 2016, 20:33

Има ли начин на тестване на няколко експерта на една валутна двойка едновременно в реално време на демо след което да се сортират резултатите, защото експерта при един брокер работи, а при друг-не и няма как всеки да сложа при различен брокер?
Всъщност възможно ли е на бектест да не работи, а в реално време да прави нормално сделки?
Trader90
 
Регистриран на: 10 Сеп 2014, 21:13
Мнения: 1175
Бонус: 405.5 лв.

ПредишнаСледваща



Назад към FOREX СИГНАЛИ, СИСТЕМИ И СТРАТЕГИИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта